Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „nem idén barnult részének kigyúrt 'bikái' otthon meresztik” Idézet: „vödrökkel vizet mernek majd beöntik a házaikba” Pár éve, amikor nálunk a Bodrog öntött ki, dettó ugyanez volt. ![]() De azért sajnáljuk szegényeket, mert milyen nehéz körülmények között élnek... ![]() Na jó, tisztelet a kivételnek, mert azért van köztük is rendes... Idézet: „20cm átmérőjű szőlő lugas karóra” Nálunk azt oszlopnak hívják... ![]()
Jééé!
Látni téged is? ![]() ![]() Na jó, egyezzünk ki oszlopkaróban ![]()
Látni bizony...
Azért mert nem írok, nem jelenti azt, hogy be se nézek... ![]() Mi karónak a karót hívjuk, tudod, azok vannak a tőkék mellé leütve az oszlopok között. Ezt az egészet pedig támberendezésnek... ![]() ![]()
Jó, engedek.
Te mégis csak borászatban dolgoztál ![]()
Úgy eltűntél az előbb, hogy már azt hittem, megharagudtál.
![]()
NEm is tudtam, hogy van szőlő lugas karóra. Ketyeg, vagy fotoeljárással működik (napóra)?
![]()
Azt hiszem erről Zoli tudna többet mondani, de én is valami hasonló működésre gondolok, mint a napóra.
![]() Esetleg megkérdezheted Vicsys-t, hátha épített már ilyen időmérő szerkezetet is...és akkor le tudja írni a működését. ![]()
Tegnap, mi befogadtunk egy 8-10 éves árvízi menekültet. Persze csak ideiglenesen, amíg meg nem találjuk az otthonát. A mai Úrnapi körmenethez raktuk rendbe a templomkertet, vágtuk a füvet, bozótot, amikor rábukkantunk. Hogy honnan jöhetett nem tudjuk, mert valójában kilométerekre van csak olyan hely ahol élhetett. Bár az áradás, és a rengeteg belvíz ide sodorhatta őt. Ahogy a kerteken át bóklászott, valahol egy kutya is megharapdálhatta, mert a páncélján friss nyomok láthatók. Szerencsére más sérülést nem szenvedett.
Estére egy nagy edényben volt a lakásban, amíg beazonosítottam a faját. Ma viszont a kerti medencében (ami egyenlőre inkább neki való, mint nekünk ![]()
Mocsári teknős. Magyarország egyetlen őshonos teknősfaja. Vagy vörösfülű ékszerteknős. Ez a kettő terjedt el vadon. Utóbbi szorítja ki az előbbit.
Kezdek megrémülni magamtól. Holnap lesz az államvizsgám, és lassankint a bitek csorognak ki az alfelemen, mint egyetlen kijutási ponton. Ugye túlcsordulás az még nálam is előfordulhat.
![]() ![]()
Akkor tényleg érdemes már megvizsgáltatni magad, akár államilag is.
![]()
Azért most hazafelé tartva átmentünk a városon, és láttam ahogy az Avason egy-két iskola előtt kitelepített emberek üldögélnek, sem vödör nem volt a kezükben, sem a vidámság az arcukon! Ha az utolsó mondatod tényleg azt jelenti mint amire gondolok, had kérjem annak törlését, amennyiben lehetséges!
![]()
Köszi a képeket Attila!
![]() Sajna csak az első, és talán a második képet ismertem fel helyszínileg, az utolsó kettőt nem.
Itt készültek a képek:
Bővebben: Térkép
Itt van pár telefonszám, őket kell hívni ha valaki akar menni segíteni az árvízhez:
László Attila: 0670/558-6930 Papp Zoltán: 0670/354-2670 Varga Bálint József: 0670/424-1637 Kisgergely András: 0670/947-0137
Gondolom akkor Sajóecsegen is jártál.
Én kb 2 órája voltam ott. A helyzet siralmas. Szinte minden pincében belvíz... :no:
Sajóecsegen nem voltunk tegnap, csak Boldván. Budapest -> Sajópetri -> Sajólád -> Alsózsolca -> Onga -> Ongaújfalu -> Arnót -> Sajópálfala -> Sajóvámos -> Sajósenye -> Boldva volt az útirány, mert Felsőzsolcára már tegnap délelőtt sem lehetett behajtani. Azóta ahogy néztem a fotókat még rosszabb lett arra a helyzet.
Értem.
Csak gondoltam ha már itt jársz a környéken.. ![]() Mert ott is eléggé nagy a gond!
Én egyszer vagy nyolc-tíz éve akartam menni segíteni a tavaszi áradások idején. Majdnem egy hetet dekkoltam Miskolcon, saját költségen, aztán a végén nem kellettem semmire, hazajöttem úgy, hogy semmit nem csináltam. Egy hétig azt mondogatták, ne menjek ide, ne menjek oda, majd szólnak, elvisznek ahol tényleg segíteni kell, várjak egy kicsit. Vártam egy kicsit. Egy hetet. Azóta nem erőltetem, sajnálom, de nekem csak ez jut eszembe mindig, ha árvíz a téma.
Most biztos nem ez lenne...
Boldván ugyan kellett várnunk kb 4-5 órát mire hajlandóak voltak homokzsákot küldeni, na de utána késő éjjelig megállás nélkül volt munka bőven. Sajóládon pedig gyakorlatilag este negyed kilenctől, amikortól leértünk egészen a nap felkeltéig folyamatosan dolgoztunk. Érdekes érzés, de az újaimban van izomláz! ![]() ![]() Szóval most nem unatkoznál, az egyszer biztos. :yes:
Azért bízom benne, hogy fejlődtünk ezen a téren is valamit. Akkor még magányos tekergő voltam, feltűntem minden zűrös helyen. Most már a család az első. Lélekben tudok csak ott lenni.
A sok katasztrófaturistának meg adjatok munkát a kezébe, amelyik meg nem akar segíteni, ússzon haza... Ha videózni ráérnek, akkor gondolom segíteni is...
Akkor én elmentem Visegrádra. Nem kérdeztem mit segíthetek, csak ahol rakták zsákba a homokot kértem egy lapátot és nosza. Mivel az ilyen helyeken gyakori a fejetlenség, nem árt, ha magad is kitudod találni mit segíthetsz.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |