Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
TE, gondolod,hogy az illető ilyen fórumokat olvas??
Talán akkor lenne egy csöppnyi esze kérdezni is nem??
Azt sohasem tudhatod, hogy ki olvassa. Esetedben én kettőről is tudok, hogy olvassa.
Szia Pucuka. Értelek is, de nem vagyok audis csak külsős. Az egyiket ismerem is, de az csak munkás, a hengerfej megmunkálón, a másikat én sem ismerem.
Arról nem beszélve, hogy ezt lehet tovább is fokozni: a Japánok újra értelmezték a folyadékkristályos kijelző fogalmát.
Kár hogy monokróm.
Folyadek, de nem kristaly. Vizeses elektronikusan vezerelve.
A "mi" cégünknél egy szép nyári napon vészleállás történt. Mindenki fejvesztve rohangált fel s alá , hogy megtalálják a vészleállást okozó hibát, okot, módot stb.
Mindenki a technológiára fókuszált. Végül kiderült , hogy egy idős bácsika aki a fű kaszálásával volt megbízva szépen ráakasztotta a táskáját az egyik terepi vészleállító gombra. Aztán a pulóverével szépen le is takarta nehogy a nap megsüsse az ebédjét. A nagy izgalmak közepette ezért nem tűnt fel senkinek. A kár itt hatalmas összeg volt.
Az ütődött tervező nem véletlen rak(a)ta oda a technológiai vészleállítót ahová. A bácsika meg nem értett hozzá nem tudta, hogy mire szolgál. Mert nem mondták el neki. Így szerintem egy harmadik személy a ludas.
Azt hitték az a lift hívó gomb. Ilyen történetem nekem is van. Fővárosunkatátszelőfolyópláza amikor épült az egyik osztálytársammal elmentünk felfedező körútra. Vidéki gyerekként minden liftet kipróbáltunk amit lehetett. Ez a plázában sem volt másként. Odaálltunk a lifthez. Megnyomtam a gombot. Semmi. Csak a csajok kuncogtak mellettünk. Magnyomom még egyszer. Még nagyobb nevetés. Akkor már tudtam , hogy valami nem stimmel. Akkor vettem észre , hogy az a dizájnos lift ezekkel a krómozott gombokkal volt körbe díszítve. A Hívó gomb persze még csak a közelében sem volt.
Egyik előző munkahelyemen, nagy gyárcsarnok tetején, voltak motorosan nyitható tetőablakok. Valamint volt rájuk szerelve, egy vész nyitó, hogy tűz esetén ki lehessen engedni a füstöt. Ezek a vésznyitók egy pirotechnikai patron felrobbantásával kicsapták az akril tetőablakot 180 fokban. No ezeket egy jóembernek sikerült kipróbálnia, mikor le akarta kapcsolni a világítást a csarnokban a műszak végén. Mivel ott voltak egymás mellett a kapcsolók a falon. Rosszat kapcsolt...
Utálom a Japókat, meg hogy mindent kitalálnak szinte...
Olyan helyen lesz, ahol nem nagyon veri az eső. Nincs nagy jelentősége. A ház körül lesz 1m szélesen járda. Ahol meg szélesebb lesz ott meg tető van felette.
A csikosnak meg fogni kellene a .......
Az örök élet kapszulát még nem találták ki. Itt a nagy lehetőség.
Hála Istennek! Gondoljunk a végső stádiumban lévő betegekre, az elvetemült gyilkosokra és pszichopatákra...
Most itt ülök a családi számítógép előtt (évente 1x fordul elő kb.) és eléggé élvezetes a CRT monitor élénk színeit nézni/látni, a naponta használt mindenféle laptop kijelzőket követően. :wow1:
Én is szívesebben bámultam a CRT-t, mint bármely más típusú megjelenítőt. Jobb színvisszaadás, nagyobb kontraszt. Csak a felbontás volt kicsi. Na meg így LCD után már a 85Hz-es képfrissítési frekvencia is kevésnek tűnt, mert zavarta a szemem.
Viszont nem kell tartani az esetleg pixelhibáktól.
Szia Ezért is írtam hogy:
Idézet: „Japánok újra értelmezték a...”
Ez több hiányosságra is lávilágit:
Volt e megfelelő piktorgramm, felirattal, illetve körbe volt e kerítve, vagy jelölve, mert szerintem észre vette volna. Továbbá balesetvédelmi oktatáson részt vett e és elhangzott e kérdéses védelmi berendezés működtetése, használata, karbantartása? Ha nem akkor mentesül a kár rendezése alól. Egyébként ha én lettem volna az csak azt mondtam volna: Azt hittem hogy ez "ektiviti" és attol kezdve csak mutogattam volna. A másik az ilyen rendszerben visszatérő adat is keletkezik (ha meg nem kéne) a "technológia felé" ami azonosítja a vészleállítót és az meg a területet ahol aktiválták. Gondolom bácsika már nem dolgozik ott.
Az elektromossal még nincsen semmi probléma, de a CO palackos patronos, vagy központi CO tartályos vésznyitót aktiválod akkor ott nagyobb a baj.
Úgy mint anno a floppymeghajtóval tették.
Nem hiába ha világ vége lenne, akkor persze midnenki jönne Magyarországra, mert ugye 50 évvel le vagyunk maradva... fórevőr'
Ezzel egyet tudok érteni, de ez csak laptop vonalon van fenn így, mert ott nagyobb a pixelméret, és a LED háttérvilágítás sem egetverően erős (bár itt is van kivétel).
Egy jó kontraszt arányú és válaszidejű LCD monitor telepíthető színprofillal áldásosabb tud lenni. Volt nekem egy 100Hz -es 1280x800 -as FLAT-CRT -m is az nem volt rossz, már ami a frissítést illeti, annyi volt a baja, hogy a képernyő középvonalában alul és felül egy kicsit szóródott a kép meg a FLAT egyik velejárója a kép geometriája kicsit torz volt, de a hatalmas fogyasztása és hogy nagyon hosszú volt az zavart a legjobban így megváltam tőle.
Újabban nem csak mi találjuk fel magunkat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |