Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nálunk a világ minden részétől különböző szabályok vannak.
Most legalább megértettem, hogy mi ez az olcsó tuning. Szerintem ennél komolyabb fény kell. Ha LEDes, legyen LEDes de látható. Amit én eddig láttam, ez két méterről ha látszik.
Hát pedig az originál boltban kapható LED-es nappali világitások nagyon-nagyon hasznos dolog. Mert ott nem sima hagyományos led van hanem erős több wattos és parabolával ami nagyon erőssé tudja tenni. Mert miért használjam a fényszórókat (ami egy normál autó esetén olyan 120-130W igényt követel világitáshoz, és csak a semmi végett amikor nyáron vakitóan süt a nap, ezért is találták ki ezt a led-es világitást hogy főként spóroljanak az autók izzóival és ne legyen terhelve az autó) ha van ez a Led. (ez az én véleményem autószerelő létemre)
Logikát ne keress benne. Amikor a pótféklámpák megjelentek, nálunk betiltották, most meg új autón kötelező.
Ma voltam a vadkacsákat etetni. Csentem a tyúkjaimtól búzát és azt szórtam a jégre.
Az igen, na ez nekem még új.
Pedig szerintem nagyon jó dolog az a pótféklámpa.
Nem azt mondom, hogy nem létezik rendes kivitel, csak azt, hogy amit erre láttam mind csak optikai tuning. Szerintem a fényszórókat is ki lehet váltani ledesre, de nem a boltban árut akármikre. Hanem amit mi rakunk össze magunknak, mert azt tudjuk, hogy dolgozik.
Nálunk is voltak vadkacsák, le is akartam őket fényképezni, de hogy 2 napja jött ez a hideg, be is fagyott a kis "bányató" és elmentek valamerre, azóta nem is láttam őket, pedig olyan aranyosan úszkáltak a vízen.
Na majd ha visszajönnek, lefényképezem őket.
Valóban nagyon szeretem őket és persze fotózni is.
Helló mindenki. amiről írok, az csak fél elektronika és félig hobbi. Ha én egy kisebb tavat akarok talajvízzel feltölteni, akkor pl 100 m3 víz kivétele mennyi villanyszámlát jelent? Csak azért, mert egy barátom tanyája mögött van egy gödör és halak is voltak benne.
Egy jobb szivattyú feltölti- optimális esetben- 3-4 óra alatt 5-6 kW fogyasztással.A Pentax egyik gépe 30000 litert nyom 1 óra alatt, óránként 1,5 kW fogyasztás mellett. Az igaz, hogy 64000.- Ft-ba kerül a gép.
Azért nem mindegy, milyen mélyről kell a vizet felhozni. Ha megnézel egy szivattyú diagramot, az derül ki belőle, hogy magasabbra (nagyobb nyomást előállítva) drasztikusan esik a szivattyú szállítóképessége.
Nem biztos, hogy elég egyszer tele szivattyúzni, mert ebben a száraz időben elszivárog. Tehát folyamatos utánpótlás kellhet.
Csak most olvasom. Júúj ez súlyos sztori.
Kb. 40 perce azt is tudom, hogy a vizsgán is megvágtak. Mondjuk én nem készültem fel az elvárható szinten, várható volt. Mindenesetre ez azt jelenti, hogy ha fel sem keltem volna pénteken, most akkor is előrébb lennék.
Nekem a tegnapi nap volt ilyen.
Nézem csak pislákol az interaktív táblán lévő gépen a led. Mondom valami nem jó! Indítom a gépet, nem működik. Elviszem a gépterembe pöcre indul. Mondom ilyen nincs. Visszaviszem nem indul megint. A fene! Kikapcsolom a tápot vissza csattanás szikra, médiaterem árama lement. Mondom tápegységhiba, a fene megette vadi új gép. Cserélem a gépet, az sem megy. Közbe már sorakoznak az előadók. Jön a következő gép, és az elindul, de a tábláról tudomást sem vesz. A kép meg fejjel lefele van, megfordítani meg egyszerűen nem sikerült. Ekkor mondtam, hogy semmihez nem nyúlok, majd holnap megoldom, a bemutatót meg szpésszel görgetni, illetve a tanulók meg fejen állva olvassanak. Ma meg bemegyek, rögtön megtaláltam a projektor távkapcsolóján a fejjel lefele módot, no meg kiderült, hogy az usb kábel volt zárlatos, az nyomta ki a gépet is.
Sziasztok!
Van valami ötletetek, hogy papírt illetve kartonpapírt mivel lehetne keményebbé tenni? Van-e valami amivel belehetne vonni? Konkrétan gyufásdobozokra kellene egy plusz réteg, amitől nem nyeklik annyira.
Lehet az lesz! Kipróbálom.
Köszi, ez lesz szerintem ami nekem kelleni fog! Mármint amit a csévére ken a készítője.
Nekem van poliészter gyantám, meg hozzá a katalizátor, amit a spoileresek használnak, ez is jó lehetne ilyenre?
Megvan az 1 pont, ha kínkeservesen is...* a német bírókat. Ez felháborító volt... :violent:
Érdekes, hogy engem néha olyan emberek találnak meg és olyan kérdésekkel, hogy az elképesztő. Mi vagyok én tudakozó?
Ezek szerint sugárzik rólad a bölcsesség. Nem olyan nagy baj az. :yes:
Talán nem Off ez itt:
Elromlott a keresztlányom nem egészen egy éves Toshiba laptopjában a HDD. Négy budapesti szerviz is van ahova vihetem garanciális javításra. Nincs valakinek tapasztalata, vagy ismeretsége valamelyikkel kapcsolatban? Szeretném a legjobb helyre vinni. Köszönöm.
.....Esetleg korcsolyát vásárolni. :hide:
Még egy szavazat a lakkra.
Gyors eredményhez nitrólakk, bár az EU miatt betiltották |
Bejelentkezés
Hirdetés |