Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sok hasznos dolog van a neten bár állítólag a 98%-a haszontalan.
![]()
Ebben igazad van, de ötleteket is lehet szerezni
Ügyes a fiú. Bár a pantográf maró nem egy mai találmány. Száz éve még ezek nélkül is megoldották a csapolást az asztalosok vagy a bognárok.
Nekem az tetszik. hogy sok mindent tud helyettesíteni a fával.
Amúgy éppen tegnap néztem egy videót a Youtube-on, ahol a szakik, szinte, egy szekercével felépítettek egy rönkházat. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2013
Igen, manapság ez érdekes, de volt idő amikor nem is volt erre más szerszám.
Igen, én is ezért írtam, hogy a mai "szuper kütyük" nélkül is mennyire tartós és nagyszerű dolgokat tudtak készíteni.
Egyébként erre a videóra gondoltam az előbb. A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2013
Ez igen. Igazi szép munka. Még az ablakkeret körül sincs purhab.
![]()
Sziasztok!
Nem tud valaki meghívót a MűszakiTorrentTanyára? Köszi!
Sziasztok. A 2010-es Excelben hogyan kell beállítani, hogy a TAB megnyomására csak egy cellát mozduljon jobbra a kurzor? Már reggel óta keresem a beállításokban, de sehol nem találom.
Köszönöm
Az Excelben a TAB-ra mindig a következő, nem védett cellára ugrik a kurzor. A Fájl/Beállítások/Haladó (?) menüpont alatt lehet beállítani, ha igaz.
Igen eddig úgy volt, de - gondolom - egy frissítést követően már nem, és nem találom, hogyan állítottam be eredetileg.
Ami írtál beállítást az a Win7-re, vagy az excelre vonatkozik?
Az Excelre. (Régen itt volt, de most angol nyelvűm van, így nem tudom 100%-ra.)
Nem találok semmi erre vonatkozó beállítást. Pedig biztosan meg van valahol.
Sikerült!
A beállítások > speciális menüben kikapcsoltam a "Másodlagos irányítóbillentyűk" opciót és lőn csoda, jól működik a TAB billentyű. Amúgy a SCROLL LOCK is befolyásolta bekapcsolt állapotban, ugyanis annak a led kivezetésére kötöttem a billentyű világításomat - mondván úgy sem jó semmire -.
Tényleg ez volt a ludas
Idézet: direkt visszakapcsoltam és úgy működött, mit az előbb.„"Másodlagos irányítóbillentyűk"” Hogy ezt miért nem lehetett volna egyértelműbben mint a jó öreg 2003-as verzióban - jobb klikk a kérdőjelre és már is írta hogy mi a szerepe -. A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2013
Sziasztok!
Szerintem őrültnek vagy pihent agyúnak fogtok nézni, mikor megnézitek a webalbumot.... Mostanában a melóhelyemen nagyon sok a "szabadidőm"..... Gondolkodtam, hogy mit kéne csinálni? Majd csináltam egy kis dobkályhát 89mm-es csőből, rendesen ajtókkal mindennel.. Fel is avattuk, főztünk rajta fém pohárban teát ![]() De belevágtam, 2mm-es lemezből csináltam a tűzteret és a külső palástot is, a varratok vizsgálva vannak. Az előremenő/Visszatérő csatlakozások 1/4 colosak, a töltő-ürítő csonk 1/8 colos. A kazán alapterülete 90X100mm magassága 130mm. Eddig 14 óra munkám van benne, most már csak a lábak, ajtók ,és egy füstgáz súbert hiányzik. Jövő héten lesz egy nyomáspróba 1Bar nyomással. Fog hozzá készülni, nyitott tágulási tartály, és radiátor(ok). Végül a fotóalbum Várom a véleményeket! ![]()
Köszönöm! Én azt várom már mikor be lesz gyújtva bele
![]()
Szép kis kazán. Csinálj egy ilyet hozzá, könnyű lesz fűteni és nagy meleget ad.
Nagyon kellet már valami ilyen! Nagyon tetszik! Remélem még sok "marhaságra" lesz időd, türelmed, mert abból bizony keveseknek van!
![]() ![]()
Egy barátomnál láttam mostanság. Ez olyan mint egy rakéta hajtómű. Korom nélkül éget mindent, ha eléggé felmelegedett. Fáradt olajjal használja egy vegyes tüzelésű kazánon. Semmi elektronika ezért itt beszélhetek csak róla.
![]()
Nagyon jó! Első gondolatom az volt, hogy túlhűtötted a számítógépedet és most melegíteni kell valamivel.
Köszönöm szépen! Elég sok melóm volt vele, de elvoltam mint a befőtt... Az idősebb kolegák meg "csodájára" jártak
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |