Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Lehet kapni hegesztő pajzsba való üveget (nem is drága). Szerintem kb 11 es től már nyugodtan lehet kukkolni a napot.
Felhő is védi a szemet a naptól. De rosszmájú vagyok.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
Észlelési tippek
A Nap képét egy szemlencse mögé tartott fehér papírlapra is kivetíthetjük, amelynek előnye, hogy biztonságos, és egyszerre akár többen is nézhetjük. Ha szerencsénk van, egy nagyobb napfolt is kirajzolódhat a képen. Sziasztok. Ez hogyan működik?
Én nem vacakolok pótmegoldásokkal. Előveszem a múltkori (teljes) napfogyatkozáskor vett védőszemüveget, és kalap...
Azt annó két db floppy lemezzel néztem, végülis nem vakultam meg. Egy lemez még kevés, kettő pedig elég halvány, de látni vele és az biztosabb volt.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Ha a feleségem nem szól, hogy megvannak a szemüvegek, akkor én most camera obscurát gyártanék...
Vettem egy DIN 13-as hegesztőüveget. Szépen látszik a Nap, nem vakít, de nem is halvány. Ezzel biztosan nem lesz gond.
Sziasztok!
Behívtak az egyik NAGY Német szerszámgyártó céghez (B_sch) mondhatni állás interjúra, lesz teszt is meg hasonlók, a munkakör gépbeállító lenne, jó lenne valahogy felkészülni a tesztre, nézelődtem anyagok után, de nem sok mindennel lettem gazdagabb, azt írták, hogy alapvető műszaki ismeretek kellenek, ott főként hidraulika, pneumatika lenne a téma. Valaki dolgozik hasonló munkakörben, vagy tud valamilyen formában segíteni? Előre is köszönöm!
Különösebben ne görcsölj ezen. A te tudásod elég.
Én úgy érzem, hogy a tudásom édes kevés ehhez, szeretnék rákészülni a dologra
Mossál fület/hajat és köröm tiszta legyen. Neten olvass utána a cégnek. Mit gyártanak, milyen gépek... Nagyjából ennyit és ne aggódj...
Sziasztok!
A telefonom (samsung galaxy ace) kezd haldokolni. Időnként megbolondul, az akkuja sem bír már egy napot sem, ha nem is piszkálom, (max egy-két pár perces telefonhívás), lassú már. Valamint, a belső memóriája 180MB, amire az alkalmazásokat teszi, és nem lehet rávenni, hogy a memóriakártyámra telepítse, az első hónaptól megtelt (majd két éve használom). Cserén gondolkodok már egy ideje, kb 1-2 hónapon belül. Szemeztem egy 4S almával, használtan, de jó állapotban 40khuf körül adják. Van e valakinek véleménye róla ellene/mellette? Mivel első almás dolgom lenne, kérdezném, akinek van, miben jobb, miben rosszabb, mint egy androidos telefon? Meddig bírja egy feltöltéssel, átlagos használatnál, mire kell odafigyelni vele kapcsolatban? Előre is köszönöm.
Az unokaöcsém fia is ennél a cégnél dolgozik (Hatvanban). Ha neki sikerült oda kerülni, akkor neked akkor is fog, ha oda sem figyelsz mit akarnak.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Szia!Nekem 2 telegráfom van egy Iphone 4s és egy SONY XPERIA L.A sony akkor sem volt egy nagy eresztés mikor megvettem de telefon kellett.Így hogy egymás mellett használom a 2-t látni a különbséget.Az Iphone-t javaslom egyszerűbb kezelni a 4S kimondottan kézreálló tényleg jó kamerája van és szép képeket készít bár túl sok állítási lehetőség nincs rajta.Ez úgy az egész telefonra igaz csak a leg szükségesebbeket lehet beállítani,tehát nincs benne annyi állítási lehetőség mint a droidon de nem is kell mert a többit a szoftver elrendezi.Az aksija jól bírja bár ha intenzíven nyomkodom azért idővel ez is feladja.Ami kicsit macerásabb rajta az a zene rátöltés,külön program kell hozzá de megoldható nem a világ vége.A sony az folyton lefagy akár egy nyanvadt telefonhívástól is,bizonyos alkalmazások használhatatlanok rajta(pl vatera9 a 4S en semmi baj vele) és bekrepál tőle.Én megszerettem a 4s t és nem is kerül sokba a telekomnél azthiszem 80 körül veszegetik tehát lehet hogy érdemesebb újat venni.
Hi Mesterek!
Keresném azt a fórum társunkat aki jó pár hónapja hirdette hogy, rack dobozokat gyárt. A hirdetését és a levelezésünket sem találom . Valaki nem tudja hogy ki volt ? Segítséget válaszokat előre is köszönöm.
Köszönöm! A zene rátöltésről annyit tudok, hogy az iTunes ról megvásárolt zenét rászinkronizálja, de ha egy másik zenét akarok rátenni, azt is rá lehet tenni, vagy csak amit megvettem (remélem nem)? Egyszerűbb alkalmazások, amik elérhetők androidra, mennyire érhetők el rá?
Természetesen nem csak az Itunes ről szerzett zenéket lehet rátenni mást is rálehet de csak az ITunes-al.Nem tudom mire gondolsz mint egyszerűbb alkalmazás,nekem olx vatera jófogás,shazam ,google fordító van rajta és ennyi nekem elég is.Ami még jó rajta hogy másik Iphone tulajdonossal ingyen tudsz neten keresztül beszélni vagy videóhívást kezdeményezni.(feltéve ha bírja a neted)
Értem, nagyon köszi a segítséget. Szerintem ellátogatok egy üzletbe, és szemügyre veszem jobban, és megérdeklődöm a hiányosságaimat. Köszi még egyszer.
Szia, nekem Androidos Samu van, a feleségemnek 4S. Én inkább az Androidot választanám, de ez persze egyéni. Nekem nagyon "zárt" rendszernek tünik az IOS, szokni kell. Van olyan ismerősöm aki visszatért az Androidhoz. Szerintem ha teheted valahol vásárlás elött nyomkodd, ismerkedj meg vele.
Nekem az alma termékekben az áruk nem tetszik. Meg, ha mondjuk van egy alkalmazás, ami nincs fent a google playen (alkalmazásletöltő központ), azt beszerezheted akáhonnan, de ezt az iOS-nél nem lehet. Androiddal azt csinálsz, amit akarsz, "lekalózkodi" is lehet zenét, alkalmazásokat, ha valamit elrontasz, újra lehet tenni a rendszert, ingyen, otthon. Nem úgy mint az iOS nél. Az ilyen fotó/zene stb szinkronizálásta gugli is adja az androiddal.
Az androidos telefonok belassulását pedig renszeres RAM törléssel lehet megakadályozni, de legalábbis készleltetni. (feladatkezelő->RAM->memória ürítése)
Az én telefonomban a rendszeres ram ürítés mindig megtörténik, de 80-90MB szabad ram marad utána is.
Nálam változik, mikor mennyi.
Viszont használok egy ram tisztítót is, ami fél óránként töröl. (Advanced task killer)
Az nálam is fent van, de a 256MB ramból a rendszer üresjárata 120MB, a többi az egyéb mindig futó programok fogják. De még nem volt 100MB-nál több üres ramom, mióta használom.
Szia! Nekem 5C van, és már ezen is érzékelhetők a "kikopás" jelei. A fb lassú, akadozik rajta. Stabilitása oké, de a zártságát NAGYON szokni kell. Rakhatsz rá saját zenét, de össze-vissza kavarja. Albumok, borítók, könyvtárak nem jelennek meg. Ezért én csak a vásárolt cuccokat használom rajta. Kevés a tárhely és nem bővíthető. Az akku üzemideje gyárilag jobb az androidos készülékeknél, de használtan erre nincs garancia. Az is elképzelhető, hogy valamelyik ios frissítés elviselhetetlenül belassította. Egy szó, mint száz, lejárt lemez, még negyvenet is sokallnék érte (újonnan).
Szia!
Én inkább a Samsungot javasolnám Neked, az Ios-t annyira nem. Tesómnak Ios van, de már kétszer cserélni kellett, mert volt valami elektronikai hibája. A Samuval semmi ilyen gondom nincs, az Android jól működik, és a Wifi, meg az egyebek is elég érzékenyek. Nálunk a lakásban nem mindenhol van pl. Wifi vétel, az én Samummal (S3) simán megy mindenhol, mert érzékeny a vevője. Az IOS pl nem megy mindenhol. Az IOS-ról azt kell tudni, hogy a Hardvert nem ők fejlesztik, hanem csak a szoftvert. A Hardvert a szoftver alá valami beszállító gyártja, és viszik nekik. Azonkívül az IOS telefonhoz egy MAC is dukál, mert sok mindent azon keresztül lehet kezelni illetve a felhasználói élményhez az kell. Tesómék már egy csomó MAC cuccot vettek, mert tesóm odavolt az IOS telefonért, és rájött, hogy tényleg a MAC kell hozzá. A Samunál ilyen gond nincs, google szoftverek mennek rajta, és az Android oprendszernek sokkal jobb a támogatottsága, sokkal több minden van rá mint IOS-ra. Ja az IOS telefonba még egy memóriakártyát sem tudsz bedugni. A Samuba természetesen lehet. Szóval az IOS-nál kapsz 8GB memóriát, és légy vele boldog. Hát ezeket tudnám Neked jó tanácsként elmondani, én inkább a Samsungot, és az Androidot javasolnám Neked, szerintem jobban járnál vele. Szerk: Igen, meg ez a másik a zártsága, amit Szervizmacska is mond. Nagyon nehéz megszokni, az androidban pont a nyílt forráskódú jelleg miatt sokkal szabadabb a mozgástér. Szép-szép az IOS, de nekem nem kéne. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Könnyítsd meg az életed, a következő telefonodban legyen minimum 1GB RAM. Nekem 2GB van, amiből 881Mb használatban is van, és még nem is fut semmi extra alkalmazás. Ha hosszú üzemidőt szeretnél, akkor ne 4 magos telefont vegyél, hanem 1, vagy maximum 2 magosat. A messenger, térkép, youtube azokon is szinte ugyanolyan gyorsan fog futni, mint a 4 magoson, csak negyed annyi energiát használ. Én is le fogom cserélni a 4 magos telómat 1, vagy 2 magosra. Semmi értelme nincs egy átlag felhasználó esetén. Én nem vennék almát, be lennék korlátozva. Pl. régen Opera Mobile-t használtam. Nemrég próbáltam volna Play-ről ismét telepíteni, csakhogy már nem elérhető, csak valami legújabb Opera Browser, vagy mi, ami nálam nagyításnál össze vissza ugrál, többször tördeli az oldalt, de nem úgy, ahogy kellene. Ezért fogtam magam, letöltöttem az opera mobile egy elérhető változatát valami eldugott weboldalról, és elkezdtem telepíteni az .apk-t. Most már elégedett vagyok, a legújabb opera meg le is lett törölve. Rengeteg alkalmazásnál a régebbi verzió stabilabb, gyorsabb, esetleg az még ingyenes, vagy reklám mentes. Ha ilyen, úgymond "sufnituningokat" is szeretnél csinálni, akkor Android-ot ajánlom, ha csak szeretnél egy telefont, ami megy, szép, gyors, akkor alma.
Üdv!
Egy honlap írt rólam egy cikket: Bővebben: Link Ha valakit érdekel nézze meg és legyen szíves mondjon vélemény. Köszönöm!
Persze, a higiénia az alap dolog
A cég sok mindennel foglalkozik, autóipar, és egyéb dolog, én a kéziszerszámok gyárába kerülnék.
Remélem bekerülök, elegem van már abból hogy nyáron + 34 fokban melózni télen pedig -10-15 fokban kell dolgozni, persze mind a két hőmérsékleten elvárják a maximumot.
Most ha ő bejutott ő akkor nem érdeklődik annyira a dolgok után mint én, vagy én bennem sok a buzgóság? Ha szabad megtudni, mióta van ott, és milyen idős? Esetleg van véleménye a munkáról?
Ha szabad beleszólnom még, akkor az öltözéked is legyen tiszta, rendezett. Nem kell szmokingot venni spanyolövvel, csokornyakkendővel, de ne farmer/póló szerelésben menj. Legyen Rajtad vászonnadrág, ing, esetleg nyakkendő. A sportcipő helyett félcipő, sötét zokni. Az első, látvány-benyomás döntő fontosságú. (Tapasztalatból mondom, rendszeresen állásinterjúztatok. Egy gyengébb képességű jelölt is hamarabb nyeri el a felvételiztetők jóindulatát, ha rendesen néz ki, mint egy "csúcsképességű", de rosszul öltözött, rendezetlen külsejű jelölt.)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |