Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Baleset miatt nem sikerült, de ki bírálja itthon felül az olimpiai világbajnoki stb. zsűrit. Ha ennyi világversenyen legjobb volt, most mondhatja valaki itthon, hogy nem eléggé tud tornázni? Az hitelesebb, mint világversenyek zsűrije? Ezt nem értem. Egy olimpiai, világ, stb. bajnok automatikusan megkaphatná a legmagasabb diplomát kategóriájában.
Ha én megnyerem az Országos Elektronikai versenyt, akkor mehetek szerelni a fali aljzatokat, biztosítódobozokat?
Az F1 pilótának is vizsgáznia kell autóvezetésből. Például.
Ez egészen más dolog. A tornász csak saját magára van hatással, saját szórakoztatása a sportja, senki másra nincs semmiféle káros vonzata.
A villanyszerelés szolgáltatás mások számára, sőt életveszélyes is, másokra komoly veszélyt jelenthet a szerelő hibás munkája. Nem vagyok pld. asztalos, de magamnak csinálhatok bútort. Másnak már nem (elvileg).
Mivel eléggé más a közúti vezetés, és az F1 verseny vezetés, ezt én is logikusnak tartom.
A torna olimpia, és a mostani torna vizsga kb. ugyanaz.
De mint láthatod rutinozni is kell. Gondolom parkolni már tudnak.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016
A Music FM-eb hallom már többedszer, amikor az esti műsorban "bípíem"-ről beszélnek (hallás után leírva), mint egyfajta paraméter, ami jellemzi mennyire jó egy-egy zeneszám (ez a dj-s rész, itt vannak az élő mixek). Tudja valaki mi ez? Mit jellemez, és mire jó?
A basszus kicsit félrevezető, mert lehetnek olyan részek is a zenében, ahol nincs basszus és a ritmusa nem változik.
Az csak a zene sebességét jelenti, minden stílusnak megvan a maga sebessége a jazztől kezdve a technóig.
Szia! Bővebben: Link
Szurkolok neked
Majd számolj be hogy mi volt (eredménytől függetlenül).
Köszönöm.
Biztos, hogy beszámolok. Sok más dologgal kapcsolatban is be kéne már számolnom, több munkámmal végzetem illetve haladtam, olyanokkal amit meg szeretnék osztani, csak ez a fránya időhiány.
Egy a hírről szóló cikk hozzászólásai között olvasható:
Idézet: „A testnevelőtanári mesterképzésen van egy olyan tantárgy, hogy Érettségi vizsgakövetelmények, ahol a mindenkori emelet szintű érettségi anyagát kell bemutatni. Ezen a vizsgán történhetett vele, mivel korábban már járt Egerbe a főiskolára (2008-2012) között, így nem gondolom, hogy gimnáziumi érettségit tett, az neki már nem kell szerintem (ha van egy diplomája már).” Szokásos szenzációhajhász hír, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal.
Köszönöm a linket, és a többieknek is a magyarázatot.
Ezt a fogalmat magam is ismertem, de én ritmusnak hívtam eddig, és valóban sosem jutott eszembe megszámolni.
Üdv. Így házfelujítás előtt gondolkodván...
Menynire bizar/pazar ötlet szerintetek füstriasztót beszerelni a szobákba? (ennek kábeleit már előtte bevezetni a falba) Mondjuk nagyon ritka hálistennek, hogy a szoba xy okból kigyullad, de ha mondjuk mégis, jó ha ,,van aki szól róla,, Vagy felesleges, csunyítja csak a szobát?
Az, ami ami a biztonságot növeli, semmiképpen sem bizarr. Ha már eszedbe jutott, rakj minden, ajtóval elválasztható helységbe. Azt viszont nem tudom, hogy a fürdőszobai pára zavarja-e.
Ezek nem elemesek? Ahol forrasztasz ott zavarni fog szerintem a riasztó, az ón füstjétől bekapcsol? Nem gyújthatsz a hálóban gyertyát, a párologtatókat elfelejtheted!
Van vezetékes is, tűzjelző központhoz csatlakoznak. Igen, a gyanta füstjétől be tud indulni, de ha nem közvetlen mellette forrasztasz, sok alkatrészt kell beültetni a jelzéshez. Ezt pl. azért tudom, mert bizonyos gépek tűzjelzőjét tesztelnünk kellett párszor és viszonylag töményen kellett neki adagolni a füstöt, hogy beinduljon.
Gyertya és párologtató tui nem okoz gondot, a fürdőszobai pára talán, de az jóval töményebb az átlagosnál. A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Tüzet általában kétféle alapvető módon lehet érzékelni. Az egyik a füstérzékelő, ami tulajdonképpen a levegő átlátszóságát nézi, és ha nem elég átlátszó, akkor azt füstnek gondolja.
A másik módszer a hősebességmérő, aminél ha gyorsabban növekszik a hőmérséklet mint kellene, akkor érzékel tüzet. Nálunk pl. ilyen van a targoncák helyiségében, mert mikor azok mondjuk télen kicsit nehezebben indulnak, akkor jön belőlük olyan korom hogy öröm nézni. (Zárójelben megjegyzem, hogy ez utóbbit 1-2 évenként cserélni kell, de még nem derült ki miért. A csere nem problémás, rögzített foglalata van, amiről elfordítással levehető, és cserélhető az érzékelő. Csak egy 4 méteres célszerszám kell hozzá, ami eléri az 5 m magas plafont.)
Mikor gyufával meggyújtod, vagy elfújod a gyertyát, akkor képződik füst. Nem tudom, milyen érzékenyek ezek az eszközök, de nem lenne számomra kellemes egy téves riasztás, mikor elalszik egy gyertya.
Kiváncsi lennék rá, melyik fustérzekelo érzékeli azt, mikor elfújok egy gyertyát. Valaki kipróbálhatná.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2016
Ha elfújod, utána még füstöl a gyertya. Elég büdös is. Én azt gondolom, hogy erre is beindulhat a riasztás. Nem próbáltam még, mert nem mertem! Most meg nincs ilyen készülék a közelemben.
Ennyitől egy WC-ben sem indul be egy tűzjelző sem, ez tuti.
Idézet: „Üdv. Így házfelujítás előtt gondolkodván...” Nagyon sok csövet tégyél be, ha úgyis szét van szedve a ház. Nem, még annál is többet Sokkal többet...
Nagyapámnak volt erre egy mondása: "Amihez nem értesz, ne szólj bele."
19 életévem alatt már rájottem arra hogy ha elfújom a gyertyát, akkor fustol. Csak nálunk a suliban azért nem szereltek fustérzekelot a WCkbe mert hogy kipróbálták, és nyitott ablaknál eggyáltalán nem jelzett. De emberi orral egybol meg lehetett érezni a cigifustot, amitol elkapott a hányinger egybol.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2016
Ahogy Alkotó is irta, kétféle érzékelő van: optikai és hősebesség. (Illetve van még ionizációs, de az számodra nem érdekes, radioaktiv anyag van benne, nem hinném, hogy olyat szeretnél.) A hősebességet szokás konyhába (ahol lehet "valós" füst, illetve fürdőszobába, a pára miatt. (Fürdőszobába amúgy nem szokás tenni, nem tűzveszélyes hely.) Az optikai érzékenyebb, a többi helyiségbe olyan való. Hösebességet tehetsz még a mühelybe, esetleg a hegesztés , vagy egyéb munkák miatt. Érdemes vezetékest felszerelni, a vagyonvédelmi központba bekötni és távjelzéssel ellátni, hogy a távolléted esetén is történjen beavatkozás.
Egyébként ha komolyan gondolod érdemes egy SZAKembert megkérdezned, vétel és telepítés elött. (Az adott tipus milyen területet fed le, mennyire, mire érzékeny, stb.) A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2016
Sziasztok.
Tegnap délután szerencsésen hazaérkeztünk a versenyről. Pécstől Komáromig szinte folyamatosan ömlött az eső, helyenként a látótávolság 0 méter volt. Láttunk egy kisebb balesetet is, de szerencsére nem volt dugó. Maga a verseny sokkal nehezebb volt mint tavaly, több olyan dolgot kérdeztek amit még nem tanultunk. Ennek ellenére tartottuk a tavalyi szintet. Csapatversenyben a 10. helyet hoztuk el a 18-ból (tavaly a 8.-ok voltunk a 16-ból). Én a 20. lettem a kb. 70-80 diákból. Nemhivatalosan megint én lettem a Külhoni legjobb. Hivatalosan egy csapattársamat jelentette be a zsűri, de utólag átnézve a sorrendet, én előtte végeztem. Elnézték... Vettem sok könyvet megint, Wass Albert köteteket. Voltunk fent szombaton a verseny után a TV toronyban is, bár csak a kilátón. Gyönyörű volt a táj, megérte felmenni. Felsős, vihar előtti idő volt. Mire leértünk a toronyból már esett is. Összességében elégedettek vagyunk, megint jó eredménnyel zártunk. U.i.:Ja, és megvan a mai szabadnap is.
Nem is maradtam volna a toronyban amikor megjön a vihar az is biztos, legutóbb kb. 20 éve voltam a Tv toronyban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |