Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2654 / 3599
(#) Robin2 válasza Sam Seed hozzászólására (») Okt 19, 2016 /

Mindegy mi van ráírva, nekem két szűzlány tekergeti, nem a csap feliratát nézem.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
(#) nagym6 hozzászólása Okt 19, 2016 /

Sajnálom. Talán legközelebb.
Ajánlom mindenki figyelmébe, aki már foglalt magának marsutazást, fontolja meg. Én nem merek menni, visszaléptem sokak bánatára.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Szia. Mi a tapasztalat ezzel a termosztátos csappal, ha fürdés közben 60fokosról 25fokosra csökken szép lassan a melegvíz hőmérséklete? (ez azt jelenti, hogy nekem kell mindig utántekerni a csapon, hogy elég meleg legyen a víz) Ki tudja szabályozni ezt is? Olvastam róla néhány sort, és bojlerhez vagy központi melegvizes rendszerhez ajánlják inkább. Köszi.
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Ha a bejövő víz hőmérséklete változik, szabályozza a hideg/meleg arányt. Nyílván, ha 30 fokra van beállítva de a bejövő meleg csak 25, akkor 25 fokos vizet enged ki magából. Ha 30 fokra van állítva és csak 40 fokos melegvizet kap hideg nélkül (esetleg ott is meleg víz jön), elzárja a vizet, nem tudod leforrázni magad.

Amíg ki tudja keverni a beállított hőmérsékletű vizet, addig észre sem veszed, hogy fogy a melegvíz.
(#) BarnaPili válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Nekünk egy Ariston kondenzációs kazán adja a melegvizet,termosztátos csappal a fürdőkádnál. A kazán 52 C-fokra van állítva,a csap meg a 38fokos jelölésnél áll,de én azt eltekergettem,így szerintem kicsit melegebb. A kifolyó víz hőmérséklete állandó,de ez nem csoda,hoszen a kazán is stabilizálja,meg az armatúra is. Az 52 fok a gyerkőcök miatt,és az energiatakarékosság miatt is annyi.
István
Ha a ház most épülne,mindenképp tetetnék fel egy forróvíz tárolót,és keringetéses rendszer csinálnék hőszigetelt csövekkel,időzített keringetéssel.
(#) Kovidivi válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Köszi mindkettőtöknek. Lehet beruházok egybe, ha nem jön össze, max. eladom.
Nekem a másik tervem lakásépítésnél az, hogy minden szoba hőmérséklete külön állítható legyen, plusz amit te is írtál. Egyre kell vigyázni, hogy a nyomás a melegvíznél folyamatosan csökken, amikor megnyitod, addig, amíg a kazán el nem kezdi feltölteni újra a tartályt. Ez is lehet zavaró. Esetleg ha a padláson van a tartály, nem lesz ilyen gond.
(#) kameleon2 válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Nekem 3 csöves rendszerem van, de hiába a szigetelés - jelentős a keringetés miatti veszteség. Olyannyira, hogy le is tiltottam, csak vészkeringetésnek használom, ha hűteni kell a túl sok napsütés miatt a rendszert. Túl sok energiaveszteséget okoz. Láttam olyan megoldást, ami sokkal szimpatikusabb, hogy mozgásérzékelőhöz köti a harmadik csöves keringetést. Azaz, ha a konyhában a mosogató előtt szambázol - akkor keringet. Vagy éppen a fürdőszobában - akkor indul csak be. Erősen vonz ez a megoldás, bár kétségtelen, hogy ebben is van kompromisszum.
(#) pjg válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

Egy nyomógomb és időrelé. Annyira beállítva, míg megfordul a víz.
(#) granpa hozzászólása Okt 21, 2016 /

Szervusztok!
Keresem azt a képet, amelyiken egy macska kérdezi: csak tudnám mire használják az emberek azt az időt, amit a hogy helyett h írásával nyernek? A Fórumon is láttam kb. egy hónapja.
(#) andras99 válasza granpa hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Szia!
Ha esetleg nem találnád, vagy nem jó a felbontása, itt el tudod magadnak készíteni.
(#) granpa válasza andras99 hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Köszönöm. Ha az angolt tanultam volna annyi ideig, mint az oroszt, a szöveggel elboldogulnék, de a számítógép (szerkesztés) akkor is "kínai" nekem.
(#) granpa válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Köszönöm, erre gondoltam.
(#) Bakman válasza granpa hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

A helyesírási hibákat azért javítsd ki, mert ez így ebben a formában eléggé nagy bukta.
(#) szamóca válasza granpa hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Nem tudom, mire gondolsz; légy szíves közöld a javítást. Igaz, hogy a múlt század közepén végig ötösöm volt helyesírásból, de kopik a tudásom eszerint.
(#) granpa válasza szamóca hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Ó, valójában erre gondoltam; nagyon köszönöm!
(#) Bakman válasza granpa hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Az előtted szóló szamócának jár az ötös alá. Hiányzik a mondat végéről az írásjel (felkiáltójel), egyébként rendben van (az idézőjelben nem vagyok biztos).

Egyébként: Csupa nagybetű, vessző utáni szóköz hiányzik, a "tudnám" és az "időt" szavak után hiányoznak a vesszők, "helyett" után nem kell vessző, a mondatvégi írásjel pedig felkiáltójel (összetett mondat).

Csak tudnám, mire használják az emberek azt az időt, amit a "hogy" hyelyett a "h" írásával nyernek!
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2016
(#) Robin2 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

"hyelyett" ? Tökéletes lesz.
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Szerintem ennek fuss neki még egyszer; vagy inkább ne!
(#) Bakman válasza Robin2 hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Én kérek elnézést!
(#) Bakman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

A csupa nagybetű többnyire kiabálást jelent, másrészt nehezebben olvasható. "Az" nélkül is helyes a mondat, hába divat ez az utóbbi években, mint ahogy nálad is: "a szamócáéban".
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

A névelő kihagyása szándékos szerintem, így nem általánosságban az emberekre vonatkozik, hanem emberek azon csoportjára, akik ezt teszik. A mondatvégi írásjel viszont hiányzik. A mosoly jel nem helyettesíti. Egy face-oldaláról vettem át a képet, ott így találtam.
(#) nagym6 hozzászólása Okt 21, 2016 /

Egyébként a szóban forgó cica rossz irányba tapogatódzik. Nem időnyerés miatt "h", hanem kevesebb mozdulat, pontosabban lustaság miatt van a rövidítés.
(#) Buvarruha válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 21, 2016 / 1

Pontosszan.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Az "Egsyébként" meg egyel több mozdulat, mint az egyébként akkor annak mi oka? mint ahogy a "Pontosszan" is.
(#) nagym6 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Még időben, javítva köszi. Vettem egy használt laptopot, egyik fő szempont a magyar billentyűzet volt. Természetesen német lett , otthon észre is vettem. Azóta többet javítok mit írok, nem tudok németül.
zolika60 "y" fölött az "s", egy lépéssel két betű.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

A problémát ismerem. Amerikai billentyűzet van az én laposomon. Ezért használok helyesírás ellenőrzőt. Persze az sem vesz észre minden elütést.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Ha valaki komolyan gondolja, akkor lenyomva azt ALT billentyűt, akkor a három számot bepötyögve bármiféle magyar karaktert be tud pötyögni.
Vagy felmegy az ember mondjuk tetszőleges netes újságra (majdnem mondtam hogy HE, de itt nem reklámozunk ) akkor ki is tudja az adott betűt copy/paste. Ha akarja...
(#) Buvarruha válasza Gafly hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Az a poén, hogy a billentyűt magyarra álítva ugyanazokat az ékezetes betűket írja amit a magyar billentyűzet, csak más a felirat a gombon. Billentyűzet matricát lehet venni, tehát nem kell semmi hókuszpók.
(#) Kovidivi válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Nekem meg behalt a laptopon a visszatörlés (Backspace) és az END billentyű. Csak ez a kettő. Úgyhogy most minden rontásnál shift+bal gomb, majd DEL, úgyhogy próbálok nagyon helyesen írni, mert túl sokáig tart kijavítani
Következő: »»   2654 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem