Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
ÜDv! Ha a régi, -és új patronnal ugyan ez a hibajelenség, akkor nem a patronnal van a hiba, illetve sem a szalagkábel kontakt hibája nem jöhet szóba. Szalagkábellel akkor lehet gond, ha idenkezűség révén, meg van törve, egyébként nem.
Próbáld meg teljesen újra telepiteni a nyomtató szoftverét. ( nállam bevált ). Esetleg azt még ellenőrizhetnéd,hogy a patron tartójában, lévő érintkezősor, nem érte e valamilyen korrozió. Ha már meg van tapogatva, már az nemeseik neki jól.
Sziasztok!
valaki akiért a számítógépekhez válaszolhatna erre a jelenségre amit néha bár egyre gyakrabban csinál a gépem... Vista op rendszer (de ez nem is fontos talán). Szakszerűen kikapcsolom a gépet Start-leállítás... Monitort kikapcsolja, meg talán a vinyókat is, de ebbe nem vagyok biztos, viszont a táp ugyanúgy búg tovább, ventije forog, és minden ventillátor megy tovább ugyanúgy. op rendszer leáll, mert vagy áramtalanítom a gépet, vagy 4mp-ig nyomom a bekapcsoló gombját, és leáll, aztán következő indításnál nem jelzi, hogy héé haver itt valami nem volt rendben... Tápegység kb fél éves, mert az előző megadta magát aztán cserére szorult. Ez mi lehet?
Ha már számítógép.
Újabb HE dolgozó. Immáron a harmadik. Ő is a HE alatt fog dolgozni. Összesen 2,6TB winyó, 4G ram, 3-as dualcore 64bites. Egy 3ware 4 portos HW-es RAID (annyiba került csak ez a kártya mint az egész gép) Természetesen Debian fog rajta futni.
Ez nem semmi, nekem csak 1,5 terrám van!
Én már bizalmam vesztettem a $CHIFTEC$ tápegységekben, mondjuk állítóéag az 500W -os szériától jellennek meg a selejtek, de azért sok sikert hozzá! ODIN GT -t, használok, max terhelésen sem jön ki belölle, hang, és a venti sem zajos. Ha max fordulatra állítom, akkor csak a "süvöltő" légármot hallani. Nagyon stabil, hirtelen megterhelve is, nagyon rövid időre, mozdul ki a a százados pontosságból.
lemaradt.: ...pedig drágább volt az összes többi tápnál, de megérte. Egy kékhalálom nem volt vele egyszer sem, illve csak háromszor, egy év alatt, de az programhiba miatt következett be.
Nálam ilyen, hogy csendes legyen, mint elvárás nincs. Itt ebben a gépben akkora légáramnak kell lennie amekkora csak lehet, és a tápnál sem feltétel hogy halk és simogató bájos legyen.
Senkit nem érdekel, hogy a halk és gyengéd volt a táp, mielőtt az elégtelen hűtés miatt elfüstölt. Szerver építésben már van tapasztalatom, és nem igen érdekelnek a design-os hülye marketing szövegek, meg a mindent igérő HW-ek. Fél év folyamatos üzem után még a minden hájjal megkent hangzatos márkás kártya is beadta a kulcsot. Vagy a venti vagy egyéb gond. Úgyhogy a világ legjobb videókártyája számomra a full passzív S3 Trio64 2X. Azokkal sosem volt gond. Mostis minden gépnél ami bekerül szervernek feltétel a passzív vagy alaplapi videókártya, és a rengeteg és bazierős ventillátor.
Ebbe teljesen igazad van, csak mondom mi volt nekem a tapasztalatom evvel kapcsolatban.
Idézet: .ez tettszett! „világ legjobb videókártyája számomra a full passzív S3 Trio64 2X.” Nállam még táp nemfüstölt el soha, de ennek legalább nincsen reszelő hangja, de sok venti miatt, a levegő, jól áramlik a Plexi házban, hátránya a zaj ami engem sem izgat! Életemben egyszer szívtam meg táppal, ez volt e fentebb említett márka, és termelte nekem a sok 100 ezer forintos veszteségeket. ( illetve a garanciális alkatrészeket ismét cserélték, mert megfingatta.)
Elég furcsa helyzetben vagyok, lenne -e valamelyikőtöknek egy mentő ötlete?
Vásároltam egy égősort, hogy varázsoljak egy kis karácsonyi hangulatot a munkahelyemen. Megvásárolom, kifizetem, elhozom, bekapcsolom. Minden rendben, szépen énekel, villognak az égők zenére, csak egy kék nem, jobban megnézem, a többi kék sem. Normális esetben, fognám az égősort és visszavinném, legyen szíves és cserélje ki, MOST. Ki is cserélné szó nélkül, csak megkérne szépen, javítsam már meg, nehogy más is visszahozza. A boltossal vagyok olyan jó viszonyban, hogy meg is javítanám neki. Egy kis tüske azért van bennem, szólhatott volna(ha tudta volna, tudta-nem tudta, ő tudja).
Jó kis gép
Az alaplap milyen tipusú? Tipp: ASUS P5 GC-MX
Szerintem az eladó nem volt tisztában azzal, hogy hibás terméket adott el neked.
Ha jóban vagy vele, vidd vissza neki, és ha tényleg jóban vagy vele, akkor bizonyára megfog érteni. Ha megkér, hogy javítsad meg neki, nyugodtan javítsd meg, esetleg egy "jelképes ellenszolgáltatás", szóba jöhet, akár. (pl. kedvezmény valamire, de ez csak ötlet, önzetlenül is lehet válalni ) Minden jót!
Pill. Előtúrom a dobozt.
Szerk: Asus P5KPL-AM A helyzet az, hogy én már nagyon rég óta, nem követem a PC trendeket. Cégünknek van egy megbízható beszállítója aki PC-s cuccokat szállít és ezeket ők rakják össze úgy, hogy én megadom a határparamétereket ami alapján ők kiválasztják a legjobbat. Nem sok PC-s bolt van arra sem, akik bevállalják, hogyha mondod nekik, hogy 8GB DDRII ram kell párba válogatva, akkor nem küldenek el melegebb éghajlatra. (Ugyanis 8GB-ot 2GB-os modulokból is összeválogatni legalább 6db-ot általában ki kell próbálni) Régebbi beszállítónkkal voltak gondok nem igazán vették komolyan egy két szervernél, mikor mondtam, nekem szerverház kell és olyan alaplap ami 100%-ban linux kompatibilis. Akik már jártasak a szerver dologban, tudják, hogy a két legsarkalatosabb pont a RAID és az Ethernet. Na most szívtam én már napokat csodamárkás Marvell meg ICH9R sata cuccokkal, és köszönöm nem kérek belőle. Most ez a gép, első pöccre indult, épp partícionálás alatt van.. (több mint 2TB-ot macerás partícionálni, illetve formázni) Én egy évvel ezelőttig, egy ATI 9550GE videókártyám volt, 3D-t azon kívül amit én programoztam, nem látott. Csak azért kellett, hogy legyen rajta két DVI a két monitornak. Szóval nekem a gép, ezirányú normál használati igényei kimerülnek a memóriában és a winyóban. Mivel TV-s múltamat nehéz levetkőzni, a mai napig szükségem van néhe 3-400GB helyre DV digitalizálásnál és egy kettő vágó progi / 3DSMAX / PShop CS3 nyitáskor már megeszik 2GB ramot.
Majdnem eltaláltam
Na igen azért mire azt a 2TB-ot leformattálja az sem 5 perc, nekem a 160GB-os winyómat kivárni se kevés idő, hát még azt a 2TB-ot... Aprópopó formázásnál ha SATA-s winyónk van, gyorsabban megy végbe a művelet mint IDE-snél?
Noha a SATA gyorsabb mint az IDE, továbbá a RAID gyorsabb mint a nem raid, a formázás az a tipukus eset amikor semmit nem ér a RAID.
Olvasásnál jó, mert innen-onnan tud olvasni. És másik winyóról (winyókról) már tudja olvasni a fájl következő láncát, tehát az olvasás legalább 2,5szer gyorsabb mintha nem lenne RAID-ben. A formázás az igen szekvenciális írás. Tehát baromi lassú, egyszerre mindkét winyóra írni, vagy mind a négyre - raid től függ. Ezellen megoldás az igazi HW-es raidekben (tehát nem a 10-20E forintosakban) van Write Cache aminek csak akkor van értelme, ha van BBU (Backup Battery Unit) ugyanis hirtelen áramszünet esetén, ha a writecache-ben marad valami akkor máris szétcsúszott a RAID. Mivel egy ilyen BBU ismételten szép pénz (90E forint) így ezekkel általában nem szoktam élni, így kikapcsolom a WriteCache-t. Kikapcsolva viszont olyan gyors, mintha nem lenne RAID. Tehát mintha egy winyóra írnék.
Azt nemtudom, de Topié most haladta meg a 4444 -et!
szerk.: már leesett! (#333245) Miért mondod, lessz valami jutalom? Villanyszámla, adótók összesített 1% -a?
Ampervadász: Nekem /pill 1540GB van a gépben... kb. mert ugye az 1 TB az nem 1TB hanem csak 996GB, de 1 terának van írva.
Topi: egyébként mekkora most a HE és mekkora tár áll rendelkezésre összesen?
Norberto! értem én a poént 333 333 tutti valamelyik taxis cég száma
Sziasztok!
Köszönöm az instrukciókat kedves DjGeorge! Nézzétek meg, hogy készül a tükör-ajándék a barátnőmnek! Ez nagyon jó kis időtöltés! Nem mellesleg, marha jó dolgokat lehet kihozni belőle. ÜDv: googa ui.: A fordított írással viszont gondban vagyok... Nem akarom elcseszni...
Most a HE egy olyan 40GB körül foglal adatbázisok nélkül. Adatbázis még 5-6GB körül.
Nem feltétlen ehhez kell a 2,5TB tükrözött winyó, hanem ahhoz ami majd következik. Erről még pssszt.
Nem hagyom annyiba Nah de már nem töltök fel ide több képet mert ez a fórum nem erről szól, majd linkelem a weboldalt ha kész lessz . googa grat szép lett, most NYÁK lemezre kéne megpróbálni
Kiváncsian fogjuk várni!
Nah vazze' mi lesz még itt.
Most így hirtelen elkezdtem gondolkodni, de mit lehet ide még csinálni? :eek2: Főleg így hogy kell hozzá plusz 2,5TB. Hmm... Szerk.: #333291 DjGeorge: ha kell segítek szívesen
Nem igaz micsoda művészek vannak köreinkben!
Háát alap szinten tudok HTML ben irkálni de lövésem sincs hogy hol kezdjem szeretnék egy fórumot is, ja kiemelem hogy nem fogom mellőzni a pákát se amugy 2 okom van rá miért gravírozok 1 félek az unalomtól 2 ha nincs elektrós munkám akkor karcolok
Nah csak itt nektek képek a szilveszteri buli előtti rendszertesztről , Jah és a poén Panelházban lessz a buli Tavaly 52NM-en 32 fő
Valahogy nem Nah egy biztos a szomszédoknak ajándék füldugó
Idézet: Az sem rossz, de ha jól beleszámolok, nálunk sem olyan rossz az arány: tánctér 32(4*8) + konyha 6(2*3) + előtér 12(3*4) + budi 1(1*1) = 51NM, Létszám: 35-40, Teljesítmény: 2*1250W hang - kb. 800W fény. Kuriózum: 5m vastag hangszigetelés „52NM-en 32 fő”
Huhh nekem ami ebben az évben biztos : 1 Scanner 2 laser 1 1700Wattos strobi Corallo, blinder 1kW Egy expo hangláda 1200W +keverő UV dekoráció meg alkohol (tudom a fórum területén tilos alkoholizálni)
Ha medveczky meglátná a 333 333 hozzászólást tutti kiborulna |
Bejelentkezés
Hirdetés |