Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igazad van, egy-két fórum és FB csoporttól a hideg kiráz. Szerintem a középút, ami megoldás lenne. Nyilván nekem nincs ilyen jellegű üzemeltetői tapasztalatom, sőt kritizálni, okoskodni, és kioktatni sem akarok senkit, és félreértés ne essék, senkire nem haragszom, és nem vagyok megsértődve sem, sőt, még háburúzni sem akarok a moderátorokkal, egyszerűen csak nem értettem, hogy a "türkizkék" miért nem tartozik a kékek közé.
Nyilván lukas zoknit ne rajunk fel, mert egyértelmű, hogy nem ide való. Valószínű én máshogy értelmeztem a műhelyfelszerelés fogalmát, mert az én olvasatomban ha valamit fából akarok készíteni, pl egy hangfal / erősítő dobozt, akkor ahhoz ez passzol. Mert egyénként meg pl. egy elektromos lánfrűrész szerintem sem tartozik abba a kategóriába, amiről beszélgetünk. Én lezártam ezt a témát, és továbbra is fogok feladni hirdetést.
Van egy határ ami itt nyílván nem lehet olyan éles, mint pl. az 1x1 eredménye. Lásd előző hozzászólásomban: a moderátor dönt.
Úgy látom, nagy szerencse, hogy nem az én vállamon nyugszanak az ilyen döntések. Egyszer-kétszer én is úgy éreztem, igazságtalan a (szerintem) hátrányos döntés ami engem ért de azért később beláttam, hogy a határon mozgott a dolog vagy éppen azon túl. A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Erre Topi-bácsi válaszolt, említve a jelentő kifogásait. Teljesen korrekt választ kaptam. Azt gondolom, sokan vagyunk sokfélék, el kell szenvednünk egymást. Hogy ki milyen, a hozzáállásából/hozzászólásából le lehet szűrni. Szerintem rugalmasan kezelődnek itt a dolgok, én is voltam bunkó, de elnézték. A dolgokat elajándékoztam/eladtam.
Másnál is van olyan,hogy kaptam egy privát üzenetet, de ha rákattintok, akkor azt írja ki hogy nincs megjeleníthető privát üzenet?
Következő, jövőbeni újításokat telepítünk épp (béta teszt), ezért előfordulhattak kihagyások.
Idézet: „egy-két fórum és FB csoporttól a hideg kiráz.” Hónapokkal ezelőtt megszűntettem a francbúk fiókomat. A mai generációnak ezt mondani felér egy szentség töréssel.
Sziasztok!
Esetleg tud valaki linket adni win7Pro hoz? a dvd-m elveszett! Kodom van ( matrica a gép oldalán) de mivel előretelepitett igy nem enged letölteni wele a Microsoft oldalról! különböző warázs Win-eket meg nemszeretnék leszedni kétes oldalakról A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Állítólag aki nincs fent az nem is létezik.
Emlékeim szerint Microsoft azt mondta valamikor, hogy a gyártó oldaláról lehet letölteni.
Idézet: „Kodom van ( matrica a gép oldalán) de mivel előretelepitett igy nem enged letölteni wele a Microsoft oldalról!”
És? A gép gyártója nem deríthető ki?
Nagy valószínűséggel a kód működhet a kód Win10-el. Az nem jó? A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2019
Torrent oldalakon keresgélj. Szoktak olyan windowsokat feltenni, ami teljesen gyári, egyedül a frissítések vannak beleintegrálva. Az eredeti telepítőt pont ezért nem érdemes használni, mert a kiadása óta rengeteg frissítés jelent meg, ezért egy ilyen telepítés esetén napokig fog frissítéseket töltögetni, meg telepítgetni, és közben számtalanszor ujraindulni. A letölthető verziókhoz ki is szokták írni, hogy mely frissítéseket tartalmazza, és hogy eredeti/legális kulccsal szabályosan aktiválható. Ha ez számodra már "warázs Win" kategória, akkor igencsak nehéz dolgod lesz.
Sokan úgy gondolják, hogy a torrentezés = illegális letöltés, holott ez nem igaz. Sok linux disztribúciót (pl. ubuntu, xubuntu) torrenten terjesztenek (mert így kisebb lesz pl. az ftp szerverek leterheltsége). Továbbá rengeteg szabadon letölthető programot (köztük pl. a nem hekkelt windows telepítőket is), teljesen legálisan terjesztenek ilyen módon!
Windows-t torrentezni illegális, a letöltése is, nem csak a feltöltés. Itt nincs semmifélle szabad felhasználás, és az se számít, hogy más SW torrentezése legális is lehet. De még ha legális is lenne, én akkor se javaslom, hogy torrent oldalakon keresgéljen. Nem lehet tudni, hogy ki mit tett bele, egyszerűen nem biztonságos.
Brand gépeknél lehet olyan, hogy a gyártó (HP, Dell, stb.) feladata megfelelő telepítő médiát biztosítani hozzá (már ha beXeled rendelésnél). Ez okozhatja azt, hogy COA matrica ellenére se engedi letölteni. Ilyen esetben célszerű lehet pl. egy szervízzel felvenni a kapcsolatot, hátha jófejek lesznek és hozzád vágnak egy gyári install lemezt ingyen, vagy valami jelképes összegért.
Nem szokásom a gépet tartósan netre kötni így védve vagyok mindentől.
A matricádon mi szerepel? Nem a számra vagyok kíváncsi, hanem a kiadás megnevezésére. Windows 7 Professional OEM? Ha igen, akkor legyél oly kedves megmondani azt is, hogy miféle gép ez (fujitsu, acer, lenovo, hp, asus, ...)!
Ugyanis a kódod kb. semmit nem ér akkor, ha nem a megfelelő telepítőt használnád hozzá (a lenovo kulccsal nem szeret menni a hp telepítő). A nagyobb gyártóknál a gép sorozatszámát megadva le tudod tölteni hozzá a telepítőmédiát a support oldalról. Az előtelepítettnél pedig a rejtett, helyreállító partícióról szokás telepíteni mostanság (cirka tíz éve), nem is szeretnek hozzá DVD-t adni.
A torrentes windows-okat senkinek nem ajánlom. Nekem sokáig olyanok voltak, és sosem értettem hogy mi a bajuk, mert mindegyiknek volt valami. Jött a 10, letöltöttem abból is egy pontosan olyat amiről beszélsz, oda volt mellé írva hogy eredetiből csinálva, meg ezeket és ezeket a frissítéseket tartalmazza, blabla.
Már a feltelepítés után láttam hogy valami nincs rendben, mert sok régi szoftver el sem indult rajta, meg amikor rádugtam a fényképezőgépemet az USB-re akkor nem történt semmi, USB-s netes hardverkulcs kínlódások után sem akart működni és egyebek. Aztán, ahogy sokan mások is, tévesen elkönyveltem hogy a 10 egy kalap sz.r. Majd pár hónap elteltével letöltöttem közvetlenül a microsoft honlapjáról egy magyar win 10 telepítőt, az akkori legfrissebbet, akkor még semmit sem kértek hozzá, simán le lehetett tölteni egy segédprogram segítségével. Na azóta az összes gépemen az fut, mindenféle hiba nélkül, működnek a 15-20 éves szoftverek is, és bármit dugok az USB portra látja, felismeri. Ennyit a torrentes windows-okról... Víruskereső dettó, azt sem onnan kell letölteni, hanem közvetlenül a gyártótól, és utána csinálhatsz bármit a gépeddel, látogathatsz bármilyen oldalakat, nem fognak meglepetések érni.
2021 január elseje után Brüsszel megszünteti a 22 eurónál kisebb értékű postai küldemények adómentességét. Csak ez az intézkedés évente 7 milliárd euró plusz bevételt hozhat a tagállamoknak.
Lesz mit ellopni.
A petrezselyem felső része földbe ültetve új hajtást hoz.
Sajnos ez a disznó fejével nem működik. Próbáltam
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2019
Petrezselyem nélkül van élet. Nem akkora tragédia ha nincs mert drága.
Na akkor 2021 januárig megrendelek mindent, amire a nyugdíjas koromig szükségem lesz...
Neked mennyi van még vissza?
Vágod már a centit?
Talán a helytelen locsolás lehetett a baj...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |