Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Engem baromira nem zavarna, hogy fizessek rá 27% ÁFA tartalmat, viszont! Jelenleg ott van a dolgoztunkvele díj is (vámkezelési illeték), ami a postánál csak 3000Ft, de egyes futárcégek 5-6000Ft-ot is elkérnek érte. Azt viszont már pofátlannak tartanám, ha egy 22euro alatti termékre elkérnének még közel 15euro díjat. Márpedig az írás alapján ez következik, az a netes felület, amit meglebegtetnek a cikkben, kb. pont semmit nem jelent a díjszabásban.
Látszik, hogy megint olyan hoz döntést, akinek baromira nem fáj. Nekem személy szerint rohadtul fáj, hogy egy tollvonással kinyírják a netes vásárlásban rejlő lehetőségeket is. Példának okáért idehaza keresgéltem M4-es kalapácsfejű csavart, égen-földön nincs, vagy aranyárban - kintről meg fillérekért megkapom. Irony on: Sebaj, olyan jól teljesítünk, hogy el lehet venni még többet az amúgy is sok fizetésből, nem fáj az 5 nappal kevesebb alapszabadság se, s jól esik a még több adminisztrálnivaló, a még több túlóra lehetősége, miközben az eszközeim csak avulnak és egyre nagyobb gondot jelent rendesen ellátni a feladatokat. :Irony off Szimplán csak dögöljenek meg, akik ezeket kitalálják.
Azt írja a cikk, hogy Brüsszel változtat, tehát nem Magyarország, és ezek szerint az egész EU-ra érvényes lenne ez az újítás. (?).
Mindegy, kíváncsi vagyok rá, hogyan oldják meg. Megrendelek valamit, aztán regisztráljak ide-oda, küldözgessem a fizetési bizonylatokat pdf-ben, stb. Nem értem, hogy miért nekem kellene pluszban ezzel foglalkoznom. Ha megoldják, hogy automatikus legyen (amit kétlek), akkor lehetnek a termékek kicsit drágábbak, de ne akarjanak már mindenből bevételt csinálni. Erre is biztosan ki fog épülni valami szervezet, ahonnan ezt a plusz költséget meg lehet spórolni...
Azt tudjátok, hogy a magyar sajtó az övék. Az emberekbe sajtolják, hogy nagyon rossz lesz. Aztán majd a valójában kis rosszat nem fogják semminek sem érzékelni az emberek. Jupi
Megoldottuk, hogy ez ne legyen mer ellenállunk az uniónak. De újra adóköteles a sörfőzés. - Mint az internetadóval.. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2019
Vámunió van, azaz ha "Brüsszel változtat", akkor mi megyünk velük. Itt nincs kibúvó ez alól.
A 22$ felettieknél eddig is úgy volt, hogy van a vámkezelési eljárás, amikor bemutatod a "papírokat", azok alapján megállapítják mennyit fizetsz, te befizeted és megkapod a csomagot. Persze helyetted nagyon szívesen elvégzi ezt az eljárást a csomaghordó cég, ezt nevezik ők vámkezelési díjnak, vérmérsékletük szerint 3-6000Ft, ami a már befizetett adón felül még nekik jár, hiszen helyetted elintézték a papírmunkát. Ehelyett választhatod, hogy majd te elmész és vámoltatod a csomagod személyesen (az a hivatal meg olyan, amilyen, még nem volt hozzá hangulatom, hogy magamnak vámoltassak velük, de rémtörténetet hallottam már olyantól, aki volt náluk, s azóta inkább nem megy). Na ha ezt kiváltják valóban egy működő online rendszerrel, akkor annak örülni fogok, mert valóban kevesebb lesz az utánajárás, s akkor a 27% se fog érdekelni, mert nem lesz annyival drágább. Engem egyedül a dolgoztunkvele díj, ami zavar a történetben, azaz, hogy a legolcsóbb vackokra is rá lehet még dobni annyit, amennyiért aztán végképp semmi értelme megvenni.
Engem baromira zavarni fog a 27% is.
Ennek a 22 EUR-nak - gondolom - az volt az értelme, hogy ha ilyen piszlicsáré összegekkel is foglalkoznának, akkor ahhoz akkora bürokrácia kellene, hogy többet vesztenének a réven, mint amit nyernek a vámon (pun intended). Itthon is az apeh azt hiszem 1000 Ft fizetendő összeg alatt nem foglalkozik a dolgokkal, mert nem éri meg beszedni. És nyilván lehet sokkal jobban is csinálni, mint a témagyar állam bármiféle szervezete, de...
Egyedül az zavar hogy pofátlan cégek vannak. Nem negyed ár sokszor hanem tized. Még így is megérheti. Nem értem az eu-t. Totálisan be akar zárkózni? Nem fog bevételt nagy mértékben növelni. Mert elmarad, lentebb apad a forgalom. Az árak is emelkednek majd. Ebből a kisember jön ki rosszul.
A cégek amúgy is pofátlanok, nem lenne baj az árakkal. Na de mikor a kínai ipart támogatja és eu s áron adja. Az a baj lebontja a gyártást. Persze haszon a zsebbe ropog, nagyobb mintha a drága eu s cuccot adná, államnak mindegy mert be van fizetve . Szerintem belassítja ez egész európát, hiszen sok diák is fillérekért kapja az érdeklődési körének dolgait. Amikor felnőtté válik és munkába áll nem mindegy mennyi a plusz tapasztalata. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2019
Komolyan azt hiszitek, hogy P.R.C. ezt hagyja? Ebből volt sok megrendelésük. Máskor is volt már visszakozz.
Nem igazán értek a menet fúráshoz. Ezért van valami táblázat arra hogy a például 12-es menet fúróval mekkora lyukat kell előfúrni?
Teljesen igazad van.
Így van itt Magyarországon sok minden nem is kapható. Itt a sok kicsi, sokra megy! Ezt az elvet követik. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2019
Hmmm lehet körbe is kellene pisilnom miközben sámántáncot lejtek fűszoknyában?
Parancsolj, melléklet.
Hali!
Igen, van ilyen táblázat, nem is kevés.Ha például van egy tolómérőd ami nem digitális, annak a hátulján is lehet egy ilyen. Amúgy M12-es normál menetnek hivatalosan 10,2- 10,5-el fúrunk elő. Bakman kolléga meg beelőzött... A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2019
Majdnem jók. M6- 5.1 M8 6.7. M5 4.3. Majdnem jók. Javaslom a MechTab nevű androidos/apple alkalmazást. Abból is közelebb a nagyobb átmérőhöz. De lehet 5 össel is fúrni az M6 ot, főleg ha támogatni akarja az ember a menetfúró gyártókat. Az hogy nagyobbat visz csak az élezési hibára magyarázat, másra nem.
Ez csak 10mm-ig igaz, odáig is tűréssel.
Nekem nincs is akkora, mert minek.
De igaz. A menet vicces dolog...
Igen rémlett valami, de nem emlékeztem pontosan. A 9-es fúró után megszenvedte volna a menetelést.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2019
Idézet: Csak érdekességként írom, valamikor régen 36 Ft. beszedése miatt küldött a TB (régen más neve volt) 150Ft.-os ajánlott levelet, ennek intézése nekem is kb. 200Ft.-ba került. Ma már biztosan nem így lenne. „Itthon is az apeh azt hiszem 1000 Ft fizetendő összeg alatt nem foglalkozik a dolgokkal, mert nem éri meg beszedni”
Huhh, azt megnézném (nem)
Nekem is rémlik valami olyan story, hogy valamelyik szolgáltató kiküldött valami 0 vagy 1 Ft-os csekket valakinek, és hősünk elment a postára hogy ezt befizetné. Persze ez jóval azután történt, hogy kivonták az 1 és 2 Ft-osokat és 5 Ft volt a legkisebb címlet...
Kihagyom jelenleg. Kint pisilni felér egy kasztrálással. Jégcsap nőne rá és nem csak a jég törne le
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2019
Én kaptam 23 forintos csekket kb. három éve. Átutaltam nekik
Érdemes megszámolni a sárga csekkeket. Nem egyszer 12 helyett egy évben 13 vagy 14 csekket is kiküldenek. Most téptem szét az egyiket. Ugyanaz a dátum, ugyanaz az összeg.
Szolgáltató válogatja. Fűtési szezonban a gázosok megjátszották (társasháznak), hogy kéthetente küldtek újabb és újabb csekkeket. Nyáron meg elmaradtak a csekkek, úgy kellett rájuk szólni.
Üdv. Meg tudná valaki mondani a háromszög függőleges oldalának méretét?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |