Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3007 / 3605
(#) bbb válasza pjg hozzászólására (») Jan 28, 2019 / 4

Engem baromira nem zavarna, hogy fizessek rá 27% ÁFA tartalmat, viszont! Jelenleg ott van a dolgoztunkvele díj is (vámkezelési illeték), ami a postánál csak 3000Ft, de egyes futárcégek 5-6000Ft-ot is elkérnek érte. Azt viszont már pofátlannak tartanám, ha egy 22euro alatti termékre elkérnének még közel 15euro díjat. Márpedig az írás alapján ez következik, az a netes felület, amit meglebegtetnek a cikkben, kb. pont semmit nem jelent a díjszabásban.
Látszik, hogy megint olyan hoz döntést, akinek baromira nem fáj.
Nekem személy szerint rohadtul fáj, hogy egy tollvonással kinyírják a netes vásárlásban rejlő lehetőségeket is. Példának okáért idehaza keresgéltem M4-es kalapácsfejű csavart, égen-földön nincs, vagy aranyárban - kintről meg fillérekért megkapom.
Irony on: Sebaj, olyan jól teljesítünk, hogy el lehet venni még többet az amúgy is sok fizetésből, nem fáj az 5 nappal kevesebb alapszabadság se, s jól esik a még több adminisztrálnivaló, a még több túlóra lehetősége, miközben az eszközeim csak avulnak és egyre nagyobb gondot jelent rendesen ellátni a feladatokat. :Irony off
Szimplán csak dögöljenek meg, akik ezeket kitalálják.
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Azt írja a cikk, hogy Brüsszel változtat, tehát nem Magyarország, és ezek szerint az egész EU-ra érvényes lenne ez az újítás. (?).
Mindegy, kíváncsi vagyok rá, hogyan oldják meg. Megrendelek valamit, aztán regisztráljak ide-oda, küldözgessem a fizetési bizonylatokat pdf-ben, stb. Nem értem, hogy miért nekem kellene pluszban ezzel foglalkoznom. Ha megoldják, hogy automatikus legyen (amit kétlek), akkor lehetnek a termékek kicsit drágábbak, de ne akarjanak már mindenből bevételt csinálni. Erre is biztosan ki fog épülni valami szervezet, ahonnan ezt a plusz költséget meg lehet spórolni...
(#) rihekopo32 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Azt tudjátok, hogy a magyar sajtó az övék. Az emberekbe sajtolják, hogy nagyon rossz lesz. Aztán majd a valójában kis rosszat nem fogják semminek sem érzékelni az emberek. Jupi
Megoldottuk, hogy ez ne legyen mer ellenállunk az uniónak. De újra adóköteles a sörfőzés.
- Mint az internetadóval..
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2019
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Vámunió van, azaz ha "Brüsszel változtat", akkor mi megyünk velük. Itt nincs kibúvó ez alól.
A 22$ felettieknél eddig is úgy volt, hogy van a vámkezelési eljárás, amikor bemutatod a "papírokat", azok alapján megállapítják mennyit fizetsz, te befizeted és megkapod a csomagot. Persze helyetted nagyon szívesen elvégzi ezt az eljárást a csomaghordó cég, ezt nevezik ők vámkezelési díjnak, vérmérsékletük szerint 3-6000Ft, ami a már befizetett adón felül még nekik jár, hiszen helyetted elintézték a papírmunkát. Ehelyett választhatod, hogy majd te elmész és vámoltatod a csomagod személyesen (az a hivatal meg olyan, amilyen, még nem volt hozzá hangulatom, hogy magamnak vámoltassak velük, de rémtörténetet hallottam már olyantól, aki volt náluk, s azóta inkább nem megy).
Na ha ezt kiváltják valóban egy működő online rendszerrel, akkor annak örülni fogok, mert valóban kevesebb lesz az utánajárás, s akkor a 27% se fog érdekelni, mert nem lesz annyival drágább. Engem egyedül a dolgoztunkvele díj, ami zavar a történetben, azaz, hogy a legolcsóbb vackokra is rá lehet még dobni annyit, amennyiért aztán végképp semmi értelme megvenni.
(#) tbarath válasza bbb hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Engem baromira zavarni fog a 27% is.
Ennek a 22 EUR-nak - gondolom - az volt az értelme, hogy ha ilyen piszlicsáré összegekkel is foglalkoznának, akkor ahhoz akkora bürokrácia kellene, hogy többet vesztenének a réven, mint amit nyernek a vámon (pun intended). Itthon is az apeh azt hiszem 1000 Ft fizetendő összeg alatt nem foglalkozik a dolgokkal, mert nem éri meg beszedni. És nyilván lehet sokkal jobban is csinálni, mint a témagyar állam bármiféle szervezete, de...
(#) zolika60 hozzászólása Jan 28, 2019 /

Azt hittem, hogy ez politika mentes topic.
(#) SALáta válasza bbb hozzászólására (») Jan 28, 2019 / 2

Egyedül az zavar hogy pofátlan cégek vannak. Nem negyed ár sokszor hanem tized. Még így is megérheti. Nem értem az eu-t. Totálisan be akar zárkózni? Nem fog bevételt nagy mértékben növelni. Mert elmarad, lentebb apad a forgalom. Az árak is emelkednek majd. Ebből a kisember jön ki rosszul.
A cégek amúgy is pofátlanok, nem lenne baj az árakkal. Na de mikor a kínai ipart támogatja és eu s áron adja. Az a baj lebontja a gyártást. Persze haszon a zsebbe ropog, nagyobb mintha a drága eu s cuccot adná, államnak mindegy mert be van fizetve .
Szerintem belassítja ez egész európát, hiszen sok diák is fillérekért kapja az érdeklődési körének dolgait. Amikor felnőtté válik és munkába áll nem mindegy mennyi a plusz tapasztalata.
(#) kameleon2 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 28, 2019 1 /

Komolyan azt hiszitek, hogy P.R.C. ezt hagyja? Ebből volt sok megrendelésük. Máskor is volt már visszakozz.
(#) jani1987 hozzászólása Jan 28, 2019 /

Nem igazán értek a menet fúráshoz. Ezért van valami táblázat arra hogy a például 12-es menet fúróval mekkora lyukat kell előfúrni?
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Kb. 0,8-cal szorozd meg. Tehát 9-9,5mm.
(#) sany válasza bbb hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Teljesen igazad van.
Így van itt Magyarországon sok minden nem is kapható. Itt a sok kicsi, sokra megy! Ezt az elvet követik.
(#) tiggersoft válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

(#) antikzsolt válasza gyerek67 hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Hmmm lehet körbe is kellene pisilnom miközben sámántáncot lejtek fűszoknyában?
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Parancsolj, melléklet.
(#) witi válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Hali!
Igen, van ilyen táblázat, nem is kevés.Ha például van egy tolómérőd ami nem digitális, annak a hátulján is lehet egy ilyen. Amúgy M12-es normál menetnek hivatalosan 10,2- 10,5-el fúrunk elő.
Bakman kolléga meg beelőzött...
(#) SALáta válasza tiggersoft hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Majdnem jók. M6- 5.1 M8 6.7. M5 4.3. Majdnem jók. Javaslom a MechTab nevű androidos/apple alkalmazást. Abból is közelebb a nagyobb átmérőhöz. De lehet 5 össel is fúrni az M6 ot, főleg ha támogatni akarja az ember a menetfúró gyártókat. Az hogy nagyobbat visz csak az élezési hibára magyarázat, másra nem.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Jan 28, 2019 / 1

Ez csak 10mm-ig igaz, odáig is tűréssel.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Nekem nincs is akkora, mert minek.
De igaz. A menet vicces dolog...
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Igen rémlett valami, de nem emlékeztem pontosan. A 9-es fúró után megszenvedte volna a menetelést.
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Idézet:
„Itthon is az apeh azt hiszem 1000 Ft fizetendő összeg alatt nem foglalkozik a dolgokkal, mert nem éri meg beszedni”
Csak érdekességként írom, valamikor régen 36 Ft. beszedése miatt küldött a TB (régen más neve volt) 150Ft.-os ajánlott levelet, ennek intézése nekem is kb. 200Ft.-ba került. Ma már biztosan nem így lenne.
(#) jani1987 hozzászólása Jan 28, 2019 /

Köszi srácok.
(#) tbarath válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Huhh, azt megnézném (nem)
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Nekem is rémlik valami olyan story, hogy valamelyik szolgáltató kiküldött valami 0 vagy 1 Ft-os csekket valakinek, és hősünk elment a postára hogy ezt befizetné. Persze ez jóval azután történt, hogy kivonták az 1 és 2 Ft-osokat és 5 Ft volt a legkisebb címlet...
(#) antikzsolt válasza tbarath hozzászólására (») Jan 28, 2019 /

Kihagyom jelenleg. Kint pisilni felér egy kasztrálással. Jégcsap nőne rá és nem csak a jég törne le
(#) bbb válasza tbarath hozzászólására (») Jan 29, 2019 /

Én kaptam 23 forintos csekket kb. három éve. Átutaltam nekik
(#) kameleon2 válasza bbb hozzászólására (») Jan 29, 2019 /

Érdemes megszámolni a sárga csekkeket. Nem egyszer 12 helyett egy évben 13 vagy 14 csekket is kiküldenek. Most téptem szét az egyiket. Ugyanaz a dátum, ugyanaz az összeg.
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 29, 2019 /

Szolgáltató válogatja. Fűtési szezonban a gázosok megjátszották (társasháznak), hogy kéthetente küldtek újabb és újabb csekkeket. Nyáron meg elmaradtak a csekkek, úgy kellett rájuk szólni.
(#) pucuka válasza bbb hozzászólására (») Jan 29, 2019 /

150 forintér.
(#) jdani hozzászólása Jan 29, 2019 /

Üdv. Meg tudná valaki mondani a háromszög függőleges oldalának méretét?

7.JPG

(#) tbarath válasza jdani hozzászólására (») Jan 29, 2019 / 1

"3) Egy szög tangense a szöggel szembeni oldal és a szög melletti oldal hányadosa:"
Bővebben: Link
Következő: »»   3007 / 3605
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem