Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3189 / 3609
(#) vision61 válasza sany hozzászólására (») Aug 18, 2020 / 1

Szia!

Ez egy 70-80-as években gyártott Totya kazán lehet. Ennek a mintájára anno készítettünk elég sokat, kissé jobb hatásfokkal. Pl. az eredeti öntvény rács helyett 3/4-es hőálló csövek lettet behegesztve, amiben szintén áramlott a víz, illetve az alsó lemez alatt is volt víztér, ide érkezett a visszatérő víz. A régi családi házunkban a mai napig működik, igaz ezeket nem 1 mm-es lemezből készítettük.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2020
(#) sany válasza vision61 hozzászólására (») Aug 18, 2020 /

Igen, valóban régi. Remélem még vagy 10 évet kibír azért. Sajnos, gravitációs fűtés van, így ha kiég, akkor elég mélyen a pénztárcába kell nyúlni. Csak fával használjuk.
(#) gyerek67 hozzászólása Aug 19, 2020 /

Sziasztok!
Adott egy Excel tábla, aminek a celláiban mindenféle függvények vannak.
Tudtok-e olyant, hogy lehetne egy szövegfájlba kilistázni a cellák kapcsolatait, függvényeit?
Pl:
C1 tartalma: =SZUM(A1:B1)
D4 tartalma: =MA()
F9 tartalma: =AB.ÁTLAG($A:$C;"ÉRTÉK";AB$2:AB$3)
satöbbi.
(#) mhatalyak hozzászólása Aug 19, 2020 /

(#) lokátoros válasza mhatalyak hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Ez jó, eredetileg soproni vagyok, én még ittam Alpesi sört.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2020
(#) sany válasza lokátoros hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Azt is a lila tehén adja, mint az alpesi tejet?
(#) bbalazs_ válasza sany hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Igen, de másik lyukon...
(#) mnyugger válasza mhatalyak hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

A sör 300, de az üveg ingyen van.
(#) nedudgi válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Innen már csak egy lépés Kánaán, ahol ingyen van a sör, de az üveg 300.- .
(#) mnyugger válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

S, ha viszek csere üveget?
(#) lokátoros válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Utánaszámoltam, az életszínvonalam nem változott.
Régen: (nem mondom meg mikor) fizetésem 10eFt, egy üveg sör 10Ft volt. 1000 sört vehettem egy havi bérből.

Most: Most is annyit vehetnék egy havi fizuból.
Nem látom a fejlődést.
(#) lokátoros válasza bbalazs_ hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

A harmadikon pedig az alpesi szódát.
Ez a film jutott eszembe errről:
https://snitt.hu/filmek/rumlis-vakacio-2006
(#) tbarath válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Van valami olyan opció, hogy a képletet mutatja, és nem az általa csinált értéket.
De az is járható út lehet, hogy a gyanús cellában minden egyenlősségjelet kicserélsz egy aposztróf + egyenlőségjelre ('=).
(#) lokátoros válasza lokátoros hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Ha esetleg nem látta volna valaki a filmet és nem érti a poént, az a bizonyos coloradói megbeszélés az Alpesi szóda társasággal történt.
(#) Bakman hozzászólása Aug 19, 2020 /

Másnál is így néz ki az eBay?
(#) Kari55 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Nálam jó.
(#) Bakman válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Köszi, megvan a hiba. Firefox túlzásba vitte a védelmet (Enhanced Tracking Protection).
(#) Rosszmáj válasza mnyugger hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Csak úgy beleugatok a betétdíj témába.

1983, Bulgária. Vettem egy üveg кисело мляко-t egy kioszkban valami 32 sztotyinkáért. Ledöntöttem (mint jobbak a sört) leraktam az üres üveget a pultra és távoztam. Két lépésre se mentem el, mikor utánamkiabált az eladó. Megfordultam, integet, hogy menjek vissza. És leszámolt a markomba 17 sztotyit.
(#) gyerek67 válasza tbarath hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Ez oké, de vedd a következő (amúgy elképzelhetetlen) szitut:
Kapsz egy Excel táblát, amely teljesen "üres", nem tartalmaz sem input, sem számított output adatot, se formázás, se keret, se semmi. Azt sem tudod, mekkora a táblázat
Ugyanakkor a táblázat cellái tartalmazzák a szükséges függvényeket, tehát ha a megfelelő cellákba adatokat írsz be, akkor a táblázat kiszámolja az eredményeket.
gg630504 kollégának volt egy használható ötlete: először nyomni kell egy ALT+.-ot (ekkor megjeleníti a cellákban a függvényeket), aztán CSV formátumban elmenteni a táblát.
Sajnos ez azért babrás (bár használható), mert a sok pontosvessző közül egyenként kell "kicsiburászni", hogy melyik cellában van függvény.
(#) tbarath válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Na most megnéztem. Ha csinálok egy replace-t (angol nyelvű excelt használok, itt find & replace a neve, magyarul gondolom keresés és csere, Ctrl-H), a mit helyére tettem egy egyenlőségjelet, a mire helyére egy aposztrófot és egy egyenlőségjelet, és megjelentek a képletek. Igaz, hogy szétcseszte az if-en belüli dolgokat is, de azért nagyjából olvasható. És hát nem is az éles táblát kell szétborítani, kijelölöd az egészet (ctrl-home, ctrl-shift-end) ctrl-c és egy új táblába (vagy sheet-re) ctrl-v, és ott játszol vele.

A másik lehetőséget is megnéztem, Formulas -> Show formulas, és mutatja a képletet az érték helyett. Ez a ribbonos (szalagmenüs) excel kétezertizenvalamennyiben van itt, magyarul gondolom képlet(ek?), és ezen belül "képletek mutatása" lehet. Itt még csak szét se borít semmit képleten belül, csak mutatja, nem kell csiburászni semmit.
(#) Bakman válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

A CSV-t lehet úgy importálni, hogy a táblázatban szövegként jelenjenek meg a képletek csak importálás közben meg kell adni, hogy minden oszlop szöveg típusú legyen.
(#) gyerek67 válasza tbarath hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Stimmt, teljesen jól működik amit írtál!
DE!
Nekem az a bánatom, hogy nincs lehetőségem szövegfájlba exportálni a cellák "függvénytartalmát". Tehát (kretén példa), mondjuk képződik egy eredmény az A1, A2 cellák összegeként AZK1 cellában.
Kinek jut eszébe megnézni az egész táblázatot?
Ifjú kollégám mondta, hogy inkább kreál nekem Linux alatt egy Python scriptet, ami kiexportálja cellánként az adatokat a francba, de már nem akarja hallgatni a nyávogásomat...
(#) Bakman válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Jajj, a legegyszerűbbre nem gondoltunk. Kijelölöd az összes cellát, majd keresés és csere. Az összes egyenlőségjelet kicseréled aposztróf + egyenlőségjellé. How to convert formula to text string in Excel?
(#) gyerek67 válasza Bakman hozzászólására (») Aug 19, 2020 /

Igen, ezt a táblát el lehet menteni pl. CSV-ként.
Okkké, de nekem abból még mindig nem lesz egy olyan szövegfájlom, hogy:
AZK1 (cella tartalma): =SZUM(A1:A10)
Beteg vagyok, mi?
Na, ezért mondta a kollégám a Python scriptet...
Természetesen a script kimeneteként csak azok a cellák jelennének meg, amiben függvény van.
Semmi baj, próbáljátok egy sör mellett kiheverni a hülyeségemet!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 20, 2020 /

Nem elektronika, bár egy rádió a problémás alany.
→ Keresem az "Unitra Dorota" rádió skálahúrozásának ábráját! ←
A rádió úgy került hozzám, hogy teljesen leugrott a helyéről a skálahúrozás, így teljesen hangolhatatlan.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2020
(#) mek-elek válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 20, 2020 /

Lehet, hogy undok vagyok, de az erőltetések előtt meg kellett volna nézni, esetleg lefényképezni, és most nem lenne gondod. 450 forintért ingyen volt!
Emlékeztetőnek: "Unitra Dorotra rádió, nagyon piszkos, a skálamozgatás néha el-elakad, de a Kossuth tisztán szól rajta, és az elem sem folyt bele, mert hálózatról használták".
(#) Udvari Zsombor válasza mek-elek hozzászólására (») Aug 20, 2020 /

Micsoda?
Idézet:
„450 forintért ingyen volt!”
A rádiómat egy fórumtól független ismerősömtől kaptam pár egyéb dologgal együtt, hogy vagy jó vagy nem. Ránézésre semmi baja, csupán teljesen leugrott a helyéről a skálahúrozás, amit valahogyan vissza kellene tenni.
Lefotózni sajnos már nem volt mit, mivel már eleve így "hibásan" került hozzám a rádió, így nincsen halvány ötletem se hogy eredetileg hogyan kellett volna lennie...
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2020
(#) nedudgi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 20, 2020 /

Ezt találtam.

Dorota.png

(#) Udvari Zsombor válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 20, 2020 /

Ezt a képet már én is megtaláltam, de ennyiből nem látszik, hogy hol hogyan kellene tekerednie.
(#) granpa hozzászólása Aug 20, 2020 /

Urak!
Valaki keresett U57-es ferritet, írtam is neki. Volt némi zavar a PC-ben, sok minden elveszett, azért írok itt. Most Pesten vagyok, lehet érte jönni.
Következő: »»   3189 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem