Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ezúton szeretném köszönteni Gafly fórumtársunkat 15000. hozzászólása alkalmából. Ahogy mondani szokták ennyi még gombócból is elég sok, és ha csak minden hozzászólására csak egy percet szánt, ami a formázott tartalom tekintetében biztos több volt, akkor közel 11 teljes napot szánt az életéből ránk. Más ennyi idő alatt inkább számtalan kondenzátort kicserélt, kifejezett tanácsa ellenére, pedig ő köztudottan nem ért hozzá.
Viccet félretéve, hisz nem tréfa ez a 15 ezer hozzászólás, ezelőtt a teljesítmény előtt még a 2N3055-ök is kalapot emelnek. További jó egészséget és Boldog Új Évet Mindenkinek.
Akkor visszafelé tolod a motort! (mert a pandúr nem alszik!)
Most hogy mondtad, ránéztem az adatlapomra (nem szoktam nézegetni), és tényleg.
Sok az a 15 000, nagyjából napi három (beleszámolva a különböző okokból törölteket is). Van igazság abban, amit a szememre is szoktak vetni: Túlzottan sokat szólok hozzá. Nem biztos hogy ez feltétlenül jó dolog. Van fórumtársunk aki 15 év alatt szólt hozzá összesen 35 alkalommal. A klasszikus viccet gondolom ismeritek: Idézet: „Baba született székelyéknél. Pár év eltelik, a gyerek szépen halad: jár, mosolyog, játszik. Egyetlen baj, hogy beszélnie is kellene már, de az csak nem szólal meg. Betölti a hat éves kort, de semmi. Aggódnak a szülők, orvoshoz is viszik. Az mindent rendben talál, a némaság oka számára is titok. Az idő múlik, végül is a szülők beletörődnek. Ha nem beszél, hát nem beszél, csakis az ő fiacskájuk. Valahol a gyerek 14. születésnapja körül ebédelni ül össze a család. A tányérokban gőzölög a húsleves. Egyszer csak megszólal a gyerek: - Sót! Az egész család meglepődik. - Jajj, de boldog vagyok! - szól az anyja. - Te beszélsz fiam? - Beszélök. - Hát az isten szerelmére, eddig mér nem mondtál semmit? - Eddig ölég sós vót a leves.” A mennyiség helyett inkább annak örülök, hogy 13 százalékot pozitivnak (még ha adott esetben csak a tréfát értékeltétek) találtatok a 15 000 hozzászólás közül. De ez sem csúcs, mert van aki nemsokára eléri a 25 000 hozzászólást, és van aki 25 százalék feletti pozitiv értékeléssel rendelkezik... Idézet: „De ez sem csúcs, mert van aki nemsokára eléri a 25 000 hozzászólást, és van aki 25 százalék feletti pozitiv értékeléssel rendelkezik..” Az élet fontos dolgai. Sose értettem azokat az embereket akiknek ez a fontos, hogy ki és mennyi lájkot vagy dislájkot ad neki. Minap bementem a pékhez egy kiló kenyérért és mondtam az eladónak, hogy több ezer lájkot kaptam egy hozzászólásomért, érdekes módon nem érdekelte a story, és még a kenyeret is ki kellett fizetnem. Egy kérdés: Attól lesz itt valaki jó vagy rossz, hogy a statisztikájába hány százalék szerepel? Azért nem kell néhány embernek betartania a leírt szabályokat, mert neki sok lájkja van és akkor ő már valaki? Miért fontos dolog az, hogy ki mennyi lájkot gyűjt? Idézet: „(még ha adott esetben csak a tréfát értékeltétek)” Linkelj be ide kérlek 1 olyan hozzászólást ami tréfás, vagy esetleg vicces volt. Komolyan érdekelne mert akkor így gyarapodhatna a százalékod, mert adnék rá én is lájkot. Nagyon sok olyan ember van itt aki ért is hozzá, és nem csak Google találatokat tud linkelgetni (mert Ő nem ért hozzá), de a százaléknak nőni kell. Nekik nem az a fontos, hogy a statisztikában minél nagyobb százalék arány legyen. Ők értenek hozzá és önzetlenül segítenek.
Valóban nem egyedi eset, de azért figyelemreméltó. Az abszolút rekorder ebben egyébként köbzoli volt Isten nyugtassa. Sajnos mára eltűnt az adatlapja. Ha jól emlékszem 30000 felett volt jóval.
Filmezgettem kicsit, mert poénkodásnak vettem, és jóindulatú csipkelődésnek
Mindkettőtök tiszteletére egy ünnepélyes kondenzátorcsere. kondicsere Mindenki érezze jól magát az új évben, és csak a csipkelődés legyen a legnagyobb bajunk A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2022
Én tegnap voltam, ma nem mernék felülni az éjjeli buli után Boldog új évet kívánok mindenkinek!
Én ismerem a rendőröket. Amelyiken egyenruha van, az mid az.
A nagyok alszanak még, kicsivel mentem ki.
Az a baj nekem nem sport gépeim vannak hanem cruiserek és mindkettő irtó nyomatékos, így nem mernék megkockáztatni egy esést.
Nekem ez a kicsi A másik egy 1500-as Intruder, az a fővezér, de nem mertem kivinni. Már csak azért sem, mert egy hete kapott új első gumit, a formaleválasztót lekoptatni ez messze nem biztonságos időjárás.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2022
Na akkor az méretben jó már. Nálam a "vezér" szerepét egy Karburátoros Honda Shadow C1 tölti be (VT1100 , abból is a legerősebb 76 paci és 98Nm ezek ilyen 2800 körül ), a kisebb pedig egy LS650, de az légkalapács.
Megnéztem, köszi.
Az a baj, hogy jó lenne, de mivel Pest megyében lakom Gyálon itt pont nem szolgáltatnak. Gyál az egy ilyen misztikus övezet, ahova internet nem tud bejutni.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Nemrégiben ment a tv dolgokról a beszélgetés. Nos, nekem is lenne egy kis bajom vele. Van egy már nem túl okos sony bravia tv m. A képe nekem teljesen megfelelő, a hangja nekem kiváló. Két gondom van. Ha a netről nézek vagy inkább néznék filmet nagyon sokáig molyol a betöltéssel és sajnos a reklámok betöltésével is. Többször előfordul, hogy pár reklám után kitalálja hogy keveske lett a memoriája. Arra gondoltam hogy egy cromecast vagy valami hasonló megoldhatja a majdnem hibátlanul működő tv alcheimer kórját. (Azért majdnem hibátlan mert ha az usb csatin rákötök valamit akkor szépen felderíti a video jellegű tartalmakat. ez jó is egy pár gigás meghajtóval de egy tera méret felett kb betűrendben beömlesztett tartalom már "zavaró".) Tehát a fő probléma hogy cromecast vagy valami sokkal barátságosabb áru izé? A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
Most voltaképpen mi a kérdés? Gyakorlati tapasztalat érdekelne a chomecast-ról? Rákötöd hdmi-vel, társítod a routereddel, és ennyi. Telefonon kiválasztod a műsort, és nézed.
Engem annyi zavar, hogy villog a képe, látom az 50/60Hz-et. De film közben nem feltűnő.
Ezek az olcsóbb tv okosítók általában nagyon régi androiddal és pusztulat hardverrel, röhelyesen kevés memóriával vannak szerelve. Szerintem csak arra jók, hogy idegesítse magát az ember. Ami a spec. alapján néz ki valahogy, méregdrága. Akartam venni, de nem találtam olyat, amivel közelebb kerültem volna a "boldogsághoz". Így továbbra is az apple tv-n, valamint a synology nas-t használom. Így sem tökéletes, egyik a tömörítésre, mâsik a formátumra kényes, de végül minden filmet meg tudok nézni valahogy...
Nem lehet újratelepíteni (gyári beállítások visszaállítása), hogy ismét gyors legyen?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
Azon filózom, hogy a (régebbi) androidos mobilokat könnyen lehetne elvileg kijelzőnek használni egy vezetékes USB kapcsolaton keresztül (az a legolcsóbb, wlan meg bluetooth modulok drágák).
A mobilokban levő USB chip képes masterként funkcionálni? Van-e valami egyszerű soros vonalas emulációs progi esetleg? Mivel szoktak rá fejleszteni?
A kérdés az lenne van e tapasztalat a cromecast és a lényegesen olcsóbb noname, vagy akármi nevü hasonlónak látszó tárgyak közt. Kicsit bő lére eresztettem a célt, de előbb utóbb ugy is le kellet volna írnom.
Köszi. Akkor a occo izékkel nem foglalkozok. Marad a cromecast. Csak azért érdeklődtem mert tapasztalataim szerint sok cucc van túlárazva és akad néhány működő dolog a "nagyok" árnyékában.
Lehetséges igen!
Szerintem legegyszerűbb, ha billentyűzetet emulálsz az eszközöddel, és parancsokat küldözgetsz az androidos appodnak. Itt kétfelé válik a dolog. Vagy készítesz egy keretprogramot, például gomb, beviteli mező, led, stb., amivel az előre megírt elemeidet aktiválod a képernyőn, vagy pedig mindent az arduinóról irányítasz pixelenként. Utóbbit nem javaslom, a sok adatátvitel és a sok számítási igény miatt. Előbbi esetben csak annyi, hogy gomb(x,y) formában elküldöd a parancsot, és kitesz egy gombot a kért pozícióba. Technikailag nem nagy truváj, de rengeteget kell agyalni rajta, hogy miket szeretnél elérni, és azt hogyan lehet megoldani. Valószínű hogy többször újra kell kezdeni az egészet. A mobil usb képes masterként működni, így tudsz külső pendrive-ot, billentyűzetet rádugni. Android studio a fejlesztő rendszer neve. Ha még nem csináltál androidos programot, akkor ne ezzel a projekttel kezdd, mert felsülés lesz!
Keresem a lehetőséget a menü erdőben dehát ugye sony. Ők is ráálltak a veeeggyééé újat üzletpolitikára, bár még akad termékük ami akár hosszabb távon is használható lenne .
Köszönöm válaszod. Az android új nekem, de pl. windowsra simán írtam ilyet assemblyben.
Gondolom, az android is tud olyan rendszerhívást, hogy egy NAGY betűkkel kiírt számot megjelenít középen. Pl. fordulatszámot, áramértéket, motorhőmérsékletet, amit egy STM32 mér pontosan. Talán vannak rá példaprogramok is, akkor azokból megértem.
Ami tv-ket eddig nyomkodtam, azt is így kell "0-ról indítani", de most direkt Sony-s haszutmellémaforból néztem ki neked. Így (itt is azt sugallják) olyanmód állítódik be, mintha először helyeznéd üzembe. Szokta is jelezni, hogy minden törlődik.
-Beállítás menü -Autom. Beállítás Elindítja az „első bekapcsolási menüt”, hogy kiválassza a nyelvet és az országot/régiót, valamint behangolja az összes rendelkezésre álló digitális és analóg csatornát. Rendszerint nem kell végrehajtania ezt a műveletet, mivel a nyelv és az ország/régió kiválasztása, valamint az összes csatorna behangolása már megtörtént a tv-készülék első üzembe helyezésekor (6. oldal). Ennek az opciónak a segítségével megismételheti a folyamatot (pl. újrahangolhatja a tv-készüléket azután, hogy elköltözik, vagy új csatornákat kereshet, melyeknek sugárzását az előző tárolás óta kezdték meg.) használati itt a 186. oldalon írja, és utal arra, hogy ekkor a 165-166. oldalon írt "első beállítást" hajthatod végre -ha akarod. Ez rosszat nem tesz, azonban (mint gondolod te is) inkább az lehet a problémája, hogy régebbi. Az én "ősrégi" TV-m sem bírja még a pendrive-ról sem mindet olvasni (nem okos egyik sem, tehát netről nem is próbálom). A közbenső doboz lesz a megoldás -szerintem. A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
Természetesen tud mindenfélét, de nem magától teszi! Meg kell írnod hozzá az interfészedet, ami közvetít az android rendszer, és az általad elvárt funkciók között. Amit én csináltam az olyan volt, hogy egy cnc vezérlő elektronika (amihez a cnc még nem épült meg) küldözgette hálózaton keresztül egy tablet képernyőjére az aktuális pozícióadatokat, amiből ő meg kirajzolta az aktuális munkadarabot valós időben. Közben számolta a megtett utat, az X,Y,Z pozíciót, megsaccolta a hátralévő időt, és természetesen az eltelt időt is írta. Itt csak displaynek használtam az androidot, nem volt bemeneti szerepe. Létezik olyan kész projekt is valahol (azt nem én csináltam), ami grafikus primitíveket használ a megjelenítésre, és eventeket küld vissza ha mondjuk megnyomtál egy gombot.
Szóval korántsem lehetetlen, és programozói tapasztalattal a hátad mögött pár hét(/hónap) alatt meglehetsz vele.
Én is olyat csináltam androidra, hogy a böngészőt használtam kijelzőnek, szóval létrejött egy kizárólagos kapcsolat a WiFi-s modul és a teló között, majd a teló lekérdezgette x tizedenként az aktuális értékeket, amit egy weblap sztringként küldtem neki.
De pont nem ilyet akarok, mert drága volt a wifi modul.
Ettől még a folyamat ugyanaz marad, csak nem böngészőben (az enyém nem is böngészős volt). Kell a UI amit fel kell ruháznod a képességekkel, és USB-n meg adod neki a parancsokat. Például úgy, hogy emulálsz egy billentyűzetet a hardvereddel. Célszerű minél kevesebb adatot megmozgatni, szóval én a magasabb szintű parancsok felé vinném el a fejlesztést.
szerk.: Járulékos hasznon, hogy a UI elkészülhet a harver nélkül is, mert egy rádugott billentyűzettel ki is tudod próbálni hogy mit csináltál. Ha az már jól megy, akkor mehet az arduinós rész is A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2022
Köszi a tippet. Kipróbáltam de sikert nem hozott. A gyári beállításoktól csak annyiban tért el a "finomhangolás" hogy beállítottam a hálózatot és a készülék nevét. (nincs se analóg se digi tv)
Vannak mobilok, régiek, amiknek nincs OTG támogatásuk, azaz nem lát perifériákat. Itt még a füles/headset jack-et tudod használni, vannak könyvtárak amik soros kommunikációt valósítanak meg hang alapon (néhány alkatrésszel), itt a sebesség korlátolt.
Még egy trükkös megoldás van, a mérendô értéket U/F konverzióval hallható tartományú hanggá konvertálod, és androidon FFT vagy egyszerû kitöltéstényezô méréssel frekvenciát mérsz, és egyszer kalibrálod (egy pici táblázatként, milyen frekik milyen értéknek felelnek meg, közöttük pedig interpolálsz). Ha nem akarsz Java nyelvvel vacakolni, vannak egyéb nyelvek is (keress rá: B4X, elég kényelmes). A programozást nem lehet megúszni.
Köszönöm válaszod, most úgy tűnik, sikerülni fog az USB-s változat. Meg találtam olcsó wifi modult, talán azzal is lehet kezdeni valamit. Csak az idő engedje.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |