Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   936 / 3611
(#) tatabike válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Bakter, az összes Nobel-díjas pákás itt lézeng az off-topikban. Inkább gyertek ide egy kicsit, és segítsetek nekem...
(#) Georgee válasza tatabike hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

A Hobbielektronika díjas jobban hangzik. :yes:
(#) KTobi válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Nem egészen. Nézek. Az egyetlen magyar nyelvű csatorna amit fogunk a DunaTV. Jelenleg, olyan jó a műsor, hogy hetente van két nézhető sorozat. Ez két óra hossza tévézést jelent hetente. A haza csatornákat néha nézem, ha ilyenkor estefelé letévedek, akkor megnézem mit néz anyám. Azon magyar reklám nincs. Mikor meg reklám van, akkor addig is megmozgassuk a végtagjainkat, van rá 5 percünk. Hogy hazai csatornán megnézek valamit annak a gyakorisága heti egynél kisebb. Hirek nem érdekel. Úgy hogy jól elvagyok én itt fent a HEn. Minden fontosabb nagy eseményről innen tájékozódok. Újságot azért olvasok.
(#) DuMatyi válasza KTobi hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Idézet:
„Átmenetileg megbénult a Budapesti és Agglomerációs Személyszállítási (BASZ) Zrt., miután immár a BKV utódvállalatának valamennyi vezető beosztású dolgozója előzetes letartóztatásban van.”
Én ezt az újságot olvasom, sok érdekesség van benne.
(#) tungsram hozzászólása Jan 13, 2010 /

Na itt van a másik házőrzőm is..Meg még egy kis hazai
(#) tungsram hozzászólása Jan 13, 2010 /

És aki nem hagy aludni akkor így járt....
(#) _ampervadasz_ válasza tungsram hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Nem rossz kis hang, csak egy kicsit el van rontva.

A Thompson utántöltésének a hangját lehet hallani, utána meg az MG42 géppuska lövését.
(#) llaci56 hozzászólása Jan 14, 2010 /

Szerintetek miért kell így írni a hozzászólásokat?
(XY - t szólítja meg BikaMaka...)

Idézet:
„Üdv XY

...szöveg...

Üdv BikaMaka”

XY válaszol neki, aztán és és feltesz egy kérdést...

Idézet:
„Üdv XY

Nem.

Üdv BikaMaka”

Mást ez nem zavar, csak én vagyok ilyen háklis?
(...hogy írásjeleket nem használ, már észre sem veszem.)
(#) t-dani válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Biztos sormintázik az illető.
(#) _ampervadasz_ válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Jó reggelt mindenkinek.

Nem vagy egyedül, észre vettem ezt az algoritmust én is.

Idézek neked egy beszélgetést, amin vagy úgy fél órát nevettem, és addig az agy kontrollomat is elveszítettem.

Fölvesz msn -en egy XY nevezetű egyén, hogy ő ívet akar húzatni, hogyan kell azt kivitelezni.

Meg kell jegyezzem azt nem tudja mi az bipoláris tranzisztor ( erre később kitérek!), szóval jön nekem, mindenféle, tranzisztoros, kondenzátoros, szikraközös, galvanikusan a hálózatról egyáltalán le nem választott kapcsolással, hát azt hittem kihullik a hajam, aztán egyszer megkeresett megint.

Azt mondja: Xy tranyót, hogy lehet úgy bekötni, hogy csak be megy a volt és ki jön a volt?

Erre megkérdeztem, hogy ő most mit akar, és csak azt mondta, hogy bemenjen a volt, kijöjjön.

Ezek után félórára készen voltam!
(#) zolee1209 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Szia!
Gyanítom, ez V@terás cucc... Nekem nem tetszik ez azonos köszönési- elköszönési forma,nem is használok ilyet, kivéve ha "szia"-t írok! Alapból nem értem, miért kellett ezt bevezetni?! De a félreértettem a felvetésed, azért írd meg, mire gondoltál!
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Első ránézésre eléggé agymosodának tűnik.
(#) zolika60 válasza Frankye hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

A megnevezett hölgyről nem is tudtam, hogy színésznő.
(#) vicsys válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Bővebben: Link Itt szépen megtalálható róla minden.
(#) llaci56 válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Ez nem V4tera...
Amúgy semmilyen "hátsó" gondolatom nincs (nem volt), mindössze zavar.
(#) zolee1209 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Szia!
Igazad van! A piactér "auto-köszönés"-ére gondoltam, ami rögtön beír a szöveg dobozba. De oda nem is "üdv" van írva, na mindegy. Gondoltam, ha be van írva a köszönés, akkor már az illetőnek nem kell beírni, így kiment a fejéből, hogy az "üdv" már fel lett használva! Fáradt voltam, mikor írtam, igaz picit még mindig.
(#) Georgee válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Jó Reggel!

Hasonló nekem is volt, ugyebár az LCD monitort könnyebb befejelni, de a végén rájöttem, hogy nem olcsó. A gyerek felvett MSN-re elektró szakon tanul, na mondom könnyű dolgom lessz, erre kapok egy rajzot, egy trafót ábrázol. A kérdés, hány voltot ad le? Na mondom ez csak vicc. Irtam a gyereknek több adatra lenne szükségem, tekercsek ellenállása vagy valami hasonló. Erre a gyerek azt mondta nem tudom hogy kell kimérni. De hány voltot ad le akkor? Kellett egy fél óra mire elmagyaráztam, hogy kapcsolási rajzból nem tudom megmondani (adatok nélkül). Aztán nagynehezen elmagyaráztam neki, hogy begudja a 230ba, majd kiméri multiméterrel.
(#) DuMatyi válasza Georgee hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Él még? Az ilyen dilettánsoknál nem célravezető a "bedugom a 220-ba". Sőt, ki lehet nevetni, de én 2 db szembe kapcsolt Videoton TV-ből való megbízható lengyel hipersil trafóval csinálok magamnak leválasztott hálózatot, és úgy mérek ilyeneket. Tisztelem annyira a "birkózógépet", hogy tudom, ő az erősebb, és jobb félni, mint megijedni ill. meghalni.
(#) Georgee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Szerencsére nem Amugy odáig rendben van, hogy a kezdőknek elmagyarázom a dolgokat, de az hogy elektronika szakon van és ilyeneket kérdez (utánna feljött az ellenállásos téma stb). Na ezek már kiverik belőlem a biztosítékot.
(#) SALáta válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

De ugye a kimenőtrafódnak az egyik tekercskivezetését földre teszed?
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Akkor vegyük fel az "üdv" szót a szleng-listára, hogy ne lehessen úgy elküldeni! :hehe: Savazást erre?
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Továbbá nem tartalmazza a KIT DuMátyást sem. Őt felbecsülhetetlen áron megvásárolhatja a Matyicard-dal!
szerk.: Kizárólag a Matyicard elfogadóhelyeken!
(#) DuMatyi válasza SALáta hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Most viccelődünk, de az orvostechnikában az érintésvédelmi szempontból kiemelt hálózatoknál ha I. év. készülék működik, akkor a leválasztó trafó után IS bekötik a védőföldet - azaz a védőelválasztást félig-meddig megszüntetik. Akkor meg minek a leválasztó trafó? Esetleg, hogy eltűnjön a fázis meg a 0? Nem mellesleg a szabvány a TV-technikában alkalmazott leválasztó trafót nem ismeri. Egy sor sincs a vonatkozó ÉV szabványban róla.
(#) DuMatyi válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Valaki nagyon formában van. Erre csak azt tudom mondani: gondolj arra a pár metrómegállóra!
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Én is így vagyok ezzel. Írogatunk, és nem köszönünk ki-be, meg be-ki... Én mindig úgy érzem, mintha valaki kívülről benyitna, beszól, majd beb4ssz@ maga után az ajtót, mielőtt még megszólalnék.
De hogyan lehetne ezt mindenkire kiterjeszteni? Vagyis nem kell, hogy "szabályellenesnek" minősüljön a dolog, de mégis illeszkedjen a fórumhoz. Nem zavar, ha valaki beköszön, (pl. „Jó reggelt!” – persze, csak ha helyesen írja! ) de ne legyen minden sor előtt és mögött valamilyen köszönés.
(#) zolee1209 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Ne is mondd! Még jó, hogy nem szombaton volt a sztrájk! :hehe:
(#) SALáta válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Most tettem be a leválasztótrafómat a szkópom elé. Tényleg csak trafó mert nincs neki doboza. Érintésvédelmi megoldás.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

a reggelt' az vagy a frissen regisztrált fórumtag (reggel regelt) rövid formája, vagy a te 'ggelt köszönésedre a választ, mint az email-tágymezőben a Re:. Itt helyesen: Re-ggelt, azaz Reggelt. Egyébként reggelt!
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Rendben, de én nem erre gondoltam. 15 évig dolgoztam színházban és nekem más fogalmaim vannak a színészetről.
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 14, 2010 /

Nagyon pihentek vagytok...
Következő: »»   936 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem