Fórum témák
» Több friss téma |
Írd be a :google: -nak: static ram 16 mbit datasheet... Aztán olyat kell választani, amit be is tudsz szerezni, forrasztani, stb... Pl.: CY62167DV30
Sziasztok
Gyakran (szinte minden nap) szóba kerül a Vdd és Vss közti 100nF-os kondenzátor kérdése itt a fórumon. Felteszek egy rövid jegyzetet a témában ami szerintem nagyon jól elmagyarázza a fenti alkatrész szükségességét. Annó a suliban használtuk ezt a jegyzetet, azért bátorkodom feltölteni, mert a neten máshol is megtalálható. Ha a moderátorok úgy gondolják, hogy nem ide illő a téma, vagy szerzői jogot sértek, akkor kérem a hozzászólás törlését.
Nem bántam volna, ha valakinek akad ilyesmivel gyakorlati tapasztalata is, mert ugyan a neten beírok bármit, google pillanatok alatt kihajít 1 millió találatot, de az mind csak ígéret. Aztán amikor kotorászok konkrétum után, kiderül hogy a cég már meg is szűnt, vagy hogy a termék rég elavult és már nem gyártják, vagy bármi árajánlatot csak e-mailen lehet kérni, és ha írok nekik, még 1 hét múlva sincsen válasz (sőt nem egy cég volt az elmúlt 2 évből, és azóta sem jött tőlük reakció, valami mittudomén milyen cégek voltak). Azt meg pláne imádom, amikor a németek akarnak angolul beszélni, csak éppen a stílusra nagyon nem jár rá az agyuk. Cég referenciát akarnak ellenőrizni meg minden, és az előtt egyetlen szót sem szólnak. Elmennek a 3,14csába..
Minden összevetve nem bántam volna, ha valakinek gyakorlati tapasztalata van, mert biztos az lett volna az egyszerűbb.
Szia!
HM628128 1Mbit -est használtam, de évekkel ezelőtt, a beszerzési forrásra sem volt gondom... Nem jellemző, hogy ekkora statikus ram -os használnánk fel...
Egyébként: Bővebben: Link
Az alábbi kérésemet lécci nézze meg V.-ki hozzáértő, vagy hova írjam át.
Köszi: kepitu (#1154391) kepitu (#1154372) kepitu
Keresgélhetsz a Farnell-nél is, akkor legalább a beszerzés és az ár ismert. A Cypress CY7C1061AV33-10ZXI például 1Mx16 és TSOP tokozású. Az ára elég húzós, de még kifizethető (ha annyira kell).
Csak ötlet, nem néztem részletesen utána. Rossz (vagy jó de elavult méretű) HDD elektronikáról a cache memória? Ott talán használnak SRAM-ot, a kapacitása is ilyesmi szokott lenni. Tudom macerás lebontani róla.
A CY62167DV30LL-55ZXI csak a harmadába kerül és Budapestre ingyen kiszállítják....
szepjoestet mindenkinek!lenne egy gondom ami a kovetkezo:atszeretnem a csatolt fajlt forditani HEX formatumba de sehogyan sem boldogulok vele pedig mar vagy ket napja szenvedek,de nemmegy...kezdo vagyok meg a pic teren es esetleg ha valaki letudna nekem forditani es a hex fajlt elkuldeni mailban nagyon halas lennek.elnezest az ekezetmentes irasert segitseget elore is megkoszonnem!
VALAMIERT NEM CSATOLTA A HOZZASZOLAS A FAJLT NA MAJD TALAN MOST
Szia
Szerintem ez: Idézet: és ez:„#include <16F627.h>” Idézet: üti egymást. Nekem nem fordul le. Szerintem a 16f627-ben nincs adc. De csak szerintem. „setup_adc_ports( sAN3 | VSS_VDD); setup_adc(ADC_CLOCK_DIV_64);”
hat igennn...eredetileg a fajl pic 16f676 ra van irva...mint montam nagyon kezdovagyok,csak nembirom az f676-ost beszerezni azert van atbuheralva 627 re mert abbol van
A 627 ben szerintem sincs ADC ezért nem is lesz jó
akor nemlesz voltmerom...koszonom a segitsegeteket!
Ez amatőr hiba volt a részemről.
Meg voltam róla győződve, hogy PORTB alaphelyzetben digitális I-O. Az adatlap ADC részét csak egyszer néztem át, a tervezés elején, mivel nem lesz használva. Érdekes, hogy alaphelyzetben PORTB miért az ADC-hez csatlakozik, miközben az ki van kapcsolva... Köszönöm a segítséget PLaci, jól működik a progi ! Laci.
[OFF] Szia ! Én is elejében mindig mindent megpróbáltam a legegyszerűbben megoldani, pl úgy mint te. Hidd ell, többet ér ha precíz vagy, mindent megszerzel amit lehet az eredeti leírás alapján ! :yes:
Sziasztok
Segitséget szeretnék kérni méghozzá egy polyan eszközt szeretnék késziteni ami egy KTY83-1** hömérötszezort figyel és kijelzi egy szegmenskijelzön mindezek mellett nyomogombbal szeretném állítani hogy mikor kapcsoljon egy kimenetet. Ebben szeretném a segitségeteket mind program (FLOWCODE esetleg) és kapcsolásirajz. Nem nem kell megépiteni helyettem csak ezzel már el tudok indulni a terveimet megvalositani. Köszönet mindenkinek ki szán egy kis időt erre a projektre. Üdv Kovbe
Hp41C, icserny:
Köszönöm az SRAM tippeket, végülis az SRAM mellett döntöttem. A problémámnak ez a része megoldódott. (Elfiloztam egy DRAM tok + külön pic vezérlőnek, és állandó ciklusokban olvasással árnyék frissíteni lehetőségen, és bár az sem megoldhatatlan, nagyon cipőkanállal jönnek ki az időzítések.)
Sziasztok!
Még mindig az rc projektemen ügyködöm. A jómúltkor óta biztos, hogy 433mhz-es páros a ludas a rossz kommunikációban, mert az anno hozzávett párossal sem szuperál (ht 12e , ht 12d ), csak szintén olyan 2 méterig. Egykor még a kisboltnál ami vagy 300 méterre van is működött. Most még nincs fizu infrával próbálkozom. Ami megy is. 3 tsop van or kapukkal a pic-re kötve. Az adóm is rendesen elküldi az adatokat. -végre- De a gond az hogy valami mégsem jó. Merthogy akármelyik tv/dvd távirányítót vesz még akkor is ha bárhova irányítom, és még a soundforge programban nézett jel is teljesen jó. De az én adómmal megy a szoba végéből, de kritikusabb sokkal az irányítása. Szóval rendesen célozni kell, nagyon kevés kilengést enged. Ezt hogyan lehetne kiküszöbölni? az adó programja lehet necces? Nem szabdna kommunikációt vesztenie ilyen módon, mert ez megengedhetetlen az értelmes rc irányításhoz. Volt régebben egy modell helikopterem, az olcsó fajta. Az legalább 7-méterre vitt rendesen szabadban és a reflexió is tök jó volt. Ilyet kellene építenem. A pic-ről közvetlen 470ohm mal van vezérelve egy bc 301 és egy távirányítóból kiszedett infraled. Próbáltam a vivőt 35khz -40khz ig állítani de ugyanaz az eredmény. Mi lehet a baj?
Mekkora árammal hajtod meg az infra led -et? Alacsony kitöltési tényezővel és csomagokat küldve közel 1A -es pulzusokat is lehet alkalmazni.
3 darab ceruzaelemről megy előtét ellenállás nincs a led előtt. 25%-os a kitöltés tényező.
Szia!
A kvarc környékének tapogatása semmit nem változtat. A konfigbiteket nem szórakoztattam, a pinguino oldalon található programot rakom bele egy az egyben. De a lényeg, hogy ugyan azt a picet átrakva dugdosósba rendben működik. A PGM láb testre húzásával nem láttam változást. Elvileg az egész úgy kellene működjön, hogy a 6-os lábat a program lehúzza testre, ezért kellene teljes erővel világítania a lednek. Gyakorlatilag ez nem történik meg, valami összekavarja a lelkivilágát. Idézet: Ez elegendő ok arra, hogy a PIC-en kívül keressük a hibát. Hiányzó bekötés, panelmaratási hiba, szakadt ellenállás, stb. Paneltervet, nagyfelbontású fényképet tudsz mutatni? MCLR felhúzó és a LED-et lehúzó ellenellása rendben van? A tápellátás az USB csatlakozóról megy? „ugyanazt a picet átrakva dugdosósba rendben működik.”
Adataim: az egész áramkör pic-kel együtt 4,48V-on 4,0mA-t vesz fel, 2,99V-on 2,2mA-t. Referenciának megmértem a távirányítót ami akár 180'-os szögben is tisztán jön, az 2,89V-on 6,3mA-t vesz fel. Az én adóm ráadásul 2 infra ledet használ két külön tranzisztorral. Ami jó még 8 méterről is, de csak pontos rálátással. Ehhez jön az is hogy sokkal rövidebb szünetekkel küldöm a csomagokat. Aztán teljesen nem értem, hogy ha messziről sugárzok a soundforge- programban láthatólag negálja a jelet. Ez közelről nincs így. ??? A programom a fail, vagy már nem érteni mi a baj. 470R a tranzisztorok vezérlő ellenállása. Esetleg az nagy??
-kicseréltem 100-100R-ra és most mindkét fesz értéknél dupla az áram. De 180' ban még most is vak. !!!
Sziasztok!!!!
A problémám az lenne hogy van egy PIC16F628A típusú mikrovezérlőm, amelyet beprogramoztam, hogy tudjon kommunikálni a PC soros portjával. Amikor a PIC belső oszcillátorát használtam, ami ugyeh 4 MHz - es és a SPBRG (9600 Baud) regisztert ennek megfelelően be is állítottam, a kommunikáció szépen működött, amit kiküldtem a portra azt fogadta is vagy amit beprogramoztam azt ki is írta. A baj akkor kezdődött amikor a belső RC oszcillátorról áttértem külső kvarc oszcillátorra, ekkor teljesen más jelent meg a képernyőn, vagy ugyanez jelentkezik ha megmarad a belső oszcillátor, viszont az átviteli sebességet növelni akarom pl. 57600 Baud-ra. Nos remélem érthetően megfogalmaztam a dolgokat, jah és a SPBRG regiszter természetesen helyesen van beállítva. Nos ez volna a problémám és megköszönném ha valaki tudna segíteni.
Assemblerben és az MPLAB - ot használom valamint a PICKIT2-es programozót
Konfigbiteknél mit állítottál be oszcinak? Milyen kvarcról hajtod és milyen kondik vannak a kvarcon?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |