Fórum témák
» Több friss téma |
Megoszlanak a vélemányek. Ahttp://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nod...027813 lapon azt állítják, hogy a PICkit2 saját programjával írható. Emitt meg azt, hogy csak a legújabb (vagy módosított?) device állománynal, és LVP módban (közben lábujjhegyre kell állni, és a bal váll fölött hátra kell köpni háromszor...)
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
Köszi a válaszokat.
Én is olvastam a neten sokmindent, azért voltam bizonytalan, de azt hiszem abban maradok, hogy sajnos nem lehet. Most vagy veszek egy PICKIT3-at, vagy keresek másik pic-et ami hasonló paraméterekkel bír.
Szerintem sok hasonlo van a piacon. Nem olvastam el az adatlapot de nem tünik valami extrának.
Van benne beépített feszültségreferencia és 12 bites ADC. Azt hiszem Attila86 valamelyik hozzászólásában említette itt a hobbielektronikán.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
Vicsys kolléga írta a programot, biztos jó, ő azért ért ezekhez. (én nem )
Szia!
A probléma a törléssel van. Az a jó Microchipes tervező kihagyta a Bulk Erase / Chip Erase parancsot a programozási leírásból és a megvalósításból... Egy merész vállalkozó kipróbálhatja, az is megeshet, hogy csak a leírás nem tartalmazza, de a chip tudja (0x800F07)... Ezért az első beprogramozás PICKit2 -vel is sikeres, de az újraprogramozás már nem lesz jó. Részlet az MpLab 8.87 PICKit2 Release note -jából: Idézet: „PK2-96 : Firmware changes necessary to support K80 devices: PIC18F66K80 datasheet family, PIC18F87K90 datasheet family, PIC18F87K22 datasheet family” A hiba lényege, hogy a PICKit2 max. 32 byte hoszzú scriptjével nem megvalósítható mind a 7 régió teljes törlése. Persze lehet trükközni: A device editorral létre lehet hozni több bejegyzést a 18Fxx80 -hoz, egyet a programozáshoz és annyit, amennyi kell a törlés(ek)hez.
Mivel en sajat magam altal keszitett programozot hasznalok, sajat szoftverekkel, sajnos azt kellett tapasztaljam, hogy nem ismeri a bulk erase-t, bar bizonyos EEPROM teruletek torolhetok egyben. A legbiztonsagosabb az elotte valo sortorles.
Sziasztok!
EEPROM irással lenne egy kis gondom. Sim imei számot le tudom kérni, de valamiért nem tudom eltárolni eepromba. Tudna valaki segiteni benne?
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
Szia!
Az idézet szakasz végrehajtása alatt a megszakítás(ok)ak le kell tiltani. A mintapélda benne van majdnem minden adatlapban. A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
Szia!
Hirtelen 2 különbséget vettem észre a gyári szekvenciához képest: - nem tiltod le a megszakítást ( lehet, hogy nem használsz?), -az ajánlás szerint: BCF EECON1, EEPGD ; Point to DATA memory BCF EECON1, CFGS ; Access EEPROM, úgy látom ezeket fordítva írtad. Nem tudom számít-e, de próbáld ki! Steve
Szia!
Eddig én is eljutottam, csak azt nem pontosan tudom miért nem megy.
Hova gondoltad a letiltást?
Nézd meg az adatlap EEPROM részében, ott a példa ( 107.oldal ) !!
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
Szia!
Az adatlapban az "Example 7-2: Data EEPRom write" ábrán ott a megoldás. Egy kis módosítás kell, ha a kétszintű megszakítást használod:
Megprobáltam igy de semmit nem tárol az eepromba.
Sziasztok!
Keresek egy CD lemezt. A következő könyv melléklete: Dr. Kónya László PIC mikrovezérlők alkalmazástechnikája Tud valaki esetleg segíteni? Köszönöm!
Köszönöm, közben egy másik torrent oldalon sikerrel jártam.
Eloszor irj egy LITERAL erteket az eepromba, mondjuk 65-ot. Ezt sem tudod visszaolvasni?
Aztan megnezed a programozoval, hogy a tartalom valtozott-e, mert lehet, hogy az olvasassal van gond. Aztan valahogyan (szimulator vagy led kigyujtasa) megnezed, elmegy-e a rutinodhoz egyaltalan. Ha semmi sem segit, akkor egyszeruen a progid legelejere IDEIGLENESEN bemasolod az adatlap peldaprogramjat. Ha az sem sikerul, akkor nezd meg, nem vedett-e az eeprom tartalom a config biteknel. Szoval vagy csokkented az igenyeidet, egeszen addig, amig mukodik vagy ellenkezoleg, egy primitiv, de mukodo alapprogramot bovitesz folyamatosan. Ahogy nem mukodik, az elozo lepest rontottad el. Mindezt hosszabb leirni, mint kiprobalni...
Köszönöm a választ. Egy fórumon olvastam, hogy egy srácnak sikerült programozni a pic-et de csak egyszer. Most már tudom miért.....
Szia!
Most viccelsz? Indítsd el a szimulátort és nézd végig, mit csinál a programod.... Miért várod ezt tőlünk? Egyébként a szimulátor még csak sárga / beta, de a rutin működik benne...
Sziasztok!
Létezik, hogy a PIC-nek csak egy része ment tönkre/nem működik megfelelően? Kipróbáltam Vicsys teszt programját az itthon talált 3 PIC-en. Az égető szerintem jó, az IC-t felismeri, a program felkerül a PIC-re, mert ha nehezen is, de el lehet indítani, stb. Az IC sem teljesen rossz, mert felismeri a programozó, olvassa, írja, a program belekerül valahogy... A program is jó, legalábbis gondolom, mert szakember írta és 2-t is próbáltam, ugyanazt tapasztaltam. Pjg viszont feltett egy érdekes kérdést, amin elgondolkodtam; mi van, ha az quartz nem rosszul van programozva, hanem rosszul működik? (ha lehet ilyen anélkül, hogy az égetést és egyéb dolgokat nem befolyásol) A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
Szia sajna én is jártam ugy hogy olvasni irni tudtam a pic-et de nem ment. A másikkérdésre nem tudok válaszolni.
Ilyenkor lehetnek pl gondok:
- tap zajos, nincs megfeleloen szurve vagy kikapcsolt resetnel nem elegge gyors a felfutasa - rossz a reset (MCLR) - rossz a kvarc kondija (tul kicsi vagy tul nagy) - bekapcsolva marad valami a config biteknel, ami nem kellene, mondjuk a WDT, BOR, stb. - config bitnel rossz kvarc beallitasa - programbol valami interrupt allandoan kivaltodik
Pl volt mar ra pelda, hogy a vasarolt 22 pF 22 nF lett. A bo'tos nem ismerte a kondi jelolest. Most nem tudom hirtelen melyik projektrol van szo, de pl be lehetne allitani a konfigban egy INTRC_IO oszcit, es ugy kiprobalni. Azok altalaban elindulnak minden problema nelkul.
Köszönöm a válaszokat, ez azért elég sok olyan lehetőséget vet fel, amit ki lehet próbálni, el lehet indulni a mentén.
Tápként jelenleg a Watt féle égető kimeneteit használom. Nem túl elegáns megoldás, de van rajta föld, 5 és 12V is (Vicsys villogójához kell a nagyobb fesz is), szerintem az stabil, viszont terhelés mellett is végzek egy mérést, mert eddig csak statikusan ellenőriztem az értékeket. A kondis dolognál az lenne a kérdésem, hogy külső vagy belső kondiról beszélünk? Ugyanis a nemrég Vicsys-től kapott kis teszt program mellé csak annyit írt, hogy táp, plusz az 5-ös lábra LED meg ellenállás és kész a tesztkör. (ja meg a 10k az 1-4 közé) Ebben nem szerepel kondi, de ha kell még egy külső zavarszűrő valahova, akkor máris van egy plusz hibaforrásom. A config szó átállítását szintén kipróbálom, de nagy segítség lenne, ha valaki konkrét beállítással tudna szolgálni. (a teszt programnál, amikor nem tudtam visszaolvasni a feltöltött kódot, az RC Car flasher programjából loptam ki a config szó beállításait, mivel azzal nem volt kódolvasási gond; és működött is) |
Bejelentkezés
Hirdetés |