Fórum témák
» Több friss téma |
Az nem lehetseges, hogy a PicKit2 nem tamogatja az altalad hasznalni kivant PIC-et?
Az biztosan nem történhet meg, mivel windowsos gépen sikerült az égetés.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Üdv.
16F877-es PIC -et szeretnék egy ST 7920 GLCD vel párosítani,a gondom az hogy ezen a kijelzőn nem tudom melyik a CS1,valamint a CS2 láb .Kap.rajzokat amit találtam ,mindegyiken szerepel a két láb,mármint a 128x64 kijelzőkön .Ennél az ST -nél ez hogy van ,hogyan tudom helyesen összekötni a PIC -el? Köszönöm!
Ez a bekötés akkor jó lehet .
Amiket te néztél azoknál 2db 64*64-es vezérlő van,azét kellett a CS1,CS2. Ennél a tipusnál,ha jól nézem 1be mehet az írás,nem kell váltogatni a 2 oldal között.Bár én Oled kijelzőket használok,sztem jobb mint az lcd.
Értem,ki fogom próbálni a bekötéssel amit link-eltél,aztán majd kiderül .Az Oled -eket milyen jelzéssel találom meg,amiket használsz?
Ezt én sem értem. Hogy a bánatba lehet lekezelni 10 biten ennyi pixelt?
Én ezt használom Oled Azért szeretem ezeket a kijelzőket,mert nem kell szórakozni a kontraszttal,háttérvilágítással,és jól lehet látni
Én nem is az egész mplab-ra gondoltam. Van a pk2-nek saját programozó stand alone cuccosa. "pk2cmd"-re ha rákeresel, windows alá még akadni fog, csak linux alá nincs. Beadod neki a hex-et, és feltölti. Az nem program íráshoz, meg fordításhoz van, de a pk2-vel pic-et tölteni attól még éppen jó.
Ezt is megnézheted: github.com/psmay/pk2cmd, vagy nézz körül
ezen az oldalon (van benne egy link ami a "hivatalos" Microchip kiadásra mutat).
Az asztali gépemen, (az asszonyé) windows fut, oda telepítettem a pickit2 programer nevű programot, és azzal sikerült az égetés. Első körben nekem sem programozás miatt kellet, hanem meglévő hex-ek beégetésére.
Oké, akkor ismered. Az a program sem fut win emulátor alatt? Annál is egyszerűbb programozó környezet pk2-höz nincsen.
Szia! Egyelőre marad ez a felállás, a nejem azt a pár percet, amíg felprogramozok egy Pic-et talán kibírja valahogy . Az igazság az, hogy pillanatnyilag csak egy projekthez kellett a pic, és mostanság nem tetszett meg más pic-es kapcsolás.
A pk2 környezetet egyébként direkt tüntették el. Az MC most a pk3-at tolja, és egy kicsit agresszív az üzletpolitikájuk. Anno fent volt linux-hoz is, és ha az MC fórumokon rákérdezel, talán fan-oknak még van egy mentésük róla. Részemről nem linux alatt vagyok.
Az E lesz a CS1, ez neked amúgy nem is kell állítgatnod. E mehet fixre testre, így az LCD folyamatosan írható. De persze mehet PIN-re is, akkor a nulla szint lesz az LCD bekapcsolása.
Kicsit nehéz programozni ezt a kijelzőt, de amúgy nem rossz..
Üdv.
Asm-ben programozók segítségét szeretném kérni. PIC16F1939 et programozok jelenleg. MPlab v8.60. A project: Udvari díszítővilágítás színes RGB ledekkel. Az áramkör röviden: minden este véletlenszerűen más-más színt jelenít meg. A szofverről röviden: Este képződik egy véletlenszám 0 - 12 között valami. Eddig működik. A kérésem: Valaki hozzáértő magyarázza el legyenszíves, hogyan tudok képezni tömböt ill. meghívni annak elemeit, hogy egy változó (VSZAM) értéke alapján, három változónak (PIROS, ZOLD, KEK) általam előre letárolt értékeket adjak.
Pl. így:
MOVF VSZAM,W CALL TOMB1 MOVWF PIROS MOVF VSZAM,W CALL TOMB2 MOVWF ZOLD MOVF VSZAM,W CALL TOMB3 MOVWF KEK A program további része Program végén a 3 tömb TOMB1 ADDWF PCL RETLW D'23' RETLW D'30' STB.
Avagy:
(A TOMB olyan helyen legyen a program memóriában, hogy a 3 -mal való szorzás ne képezzen átvitelt a felső byte -ra.)
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2016
Szia! Köszi, kipróbáltam már működik is.
Ezt is ki fogom próbálni, már csak a tanulás miatt is, kösz!
Bár itt van pár dolog amit nem értek, Pl. az 5-ik sor ill. az FSR0++ A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2016
Az FSR0 által mutatott értéket berakja a WREG-be aztán növeli egyel az FSR0H:FSR0L értékét.
Üdv!
PIC32MM064-hez kérnék egy kis segítséget. Nem igazán sikerül a hardveres PWM-et beüzemelni. Biztos, hogy én írtam el valamit, vagy pont nem irtam be valamit amit kéne, de már nem látok ki a fejemből.Hitem szerint megadtam minden zükséges bitet, de ezek szerint mégsem. Íme a kód.
Mit hagytam ki? Lehet, hogy a periódus regiszter értékeket is elszámoltam, de nem az a baj, hogy nem az jön ki amit akarok, hanem semmi nem jön ki . A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2016
Fejlemény. Friss fejjel átnéztem és javítottam a timer és period regisztereket.
Tesztelések után az lett a következtetés, hogy ha az MCCP modult azaz a CCP1-et konfigolom be az megy mindenféle módon mind a 6 kimeneten. Ellenben ha valamelyik SCCP modult (CCP2, CCP3) konfigolom be, akkor sem a OCMA kimeneten sem a PPS-en beállított kimeneten nem jön ki semmi. Erratában nincs említve. ellőhettem a modult a PICben, vagy még az errata is annyira új, hogy hiányos. Van másik PIC, de smd, úgyhogy forraszthatom ki ha másikat akarok tesztelni.
Cseréltem csipet, ugyanaz. Még egy ötletem támadt, kipróbálom a PPS-t másik perifériával, mondjuk az UART TX-el. Lehet, nem is a CCP a hibás hanem a PPS.
Kedves profik)
tudnákot egy kapcsolást csinálni ami zenére tudjam villogtani a ledkockát vagy VU meterként használni. Van egy PIC18F46k22 és egy elöerösitöm MCP6002. 5v lenne maximális erösités ami a pic lábába menne. Segítségeteket nagyon meg köszönném. A másik kérdésem hogy lehet ennél a picnél beállitani hogy hány voltot számoljon 100% nak???
Jelenleg csak az utolsó kérdésedben tudok segíteni. Azt, hogy hány voltot számol 100% a referencia szabja mindig a referencia a max.
Tehát mondjuk tegyek fel, hogy a maximális audióbement amplitúdója 500mV akkor erre mondjuk az MCO6002-tőt ráereszted 9x erősítéssel kapsz belőle max 4.5V, 5V-os referencia mellett azért nem 10x erősítés, hogy a túlvezérlést elkerüld. |
Bejelentkezés
Hirdetés |