Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
2.35K-val is kipróbáltam, sajnos az eredmény ugyan az. :/
A két programrész közül melyik fut le gyorsabban?
Van olyan érzésem, hogy a második sor, mert csak címeket ad át.
Kapásból nem tudom, de erre való a Count regiszter (megnézed mennyit lép egyik, másik esetén), esetleg simulator alatt a watchdog, bár az nekem marhaságokat írt ki Timer INT esetén (valóságban 1msec megszakítást, 32usec-nek számolta.) , de összehasonlításra az is jó, mert a lépések számát is írja, nem csak az időt.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Köszi!
Visszatérve a fénymérő szenzorra, egy vicc. Most az MPU6050-el kísérletezek. Az eredmény az, hogy ugyanazokkal az I2C függvényekkel, nagyon hasonló kommunikációval, elsőre minden működött.
Sziasztok!
Szeretnék egy ilyet (vagy valami hasonlót) dsPIC33-al működtetni:tft Hol találhatok drivert hozzá ami microchip C fordítóval működhet? Esetleg egy minta project? Köszi Szabolcs A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Biztosan valami időzítés heppje van, mivel a RB-Pi-vel ment. Ha megjött az analizátor remélhetőleg kiderül a két jelalak közötti eltérés.
Találni nem biztos hogy fogsz olyat amit csak beinclude-olsz és befordítasz. Próbáld meg megírni, nézz meg más típusú PIC-re projekteket, az sokat segít. Ha elakadsz segítünk.
Igen. Vagy még az ACK, NACK-ra gyanakszom. Majd egy hónap mire ideér.
![]()
Ebben is van inicializálás és nem látom túl bonyolultnak a kezelését: Bővebben: Link
Szia!
Belinkelnéd újra a mintát? Lefagy az expoler ha rálépek. Jó lenne ezzel a driverrel is, nincs még megvéve a vas.
Programoztam már tft-hez PIC-et, de ott kaptam hozzá egy működő minta progit, csak a törzsét kellett újra írnom.
Nagyon fázom attól hogy saját drivert írjak, annyira nem megy. Ha nem lessz más akkor megpróbálom. Üdv Szabolcs
Nem kicsit! Négyszeres áron eladni elég pofátlanság. Tudva, hogy ez egy klón eszköz.
Szerintem megéri. Nem várnék rá egy hónapot!
![]()
ili9341-hez (párhuzamos) a Mikroelektronika C,Pascal,Basic fordítójának van beépített függvénye. Ha nem akarod használni a fordító programját akkor is hasznos lehet, mert a függvények forrása hozzáférhető, áttanulmányozható. Vagy nézz körül a LibStock-on
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2016
Idézet: Erre nem vennék mérget, pont ezért nem szokták ajánlani a Mikroelektronika fordítóit „Ha nem akarod használni a fordító programját akkor is hasznos lehet, mert a függvények forrása hozzáférhető,” ![]()
Meg persze, de biztos nem veszem meg a többszöröséért. Nekem nem sürgős. Nem szeretem egyébként semmilyen programozóból, ahogy másból sem a klónokat, ezért nincs is. Ez most csak hobbihoz kell, oda jó ez is.
Ebben az esetben biztos lehetsz benne!
Amúgy meg a fordítók asm/lst file-t hoznak létre kommenttekkel, tehát a teljes forrás hozzáférhető. A "nem szokták ajánlani" tehát nem erre vonatkozik, hanem inkább szerzői jogokra. Ez utóbbi miatt is csak az áttanulmányozást javasoltam.
Belinkelem, de az is ugyanoda mutat.Internet explorert meg dobd ki. Használj Firefoxot vagy chrome-ot, vagy amit akarsz csak ne explorert.
Tessék, újra a link.
Ez SPI buszos! Attól még lehet jó de át kell írni.
Való igaz. Nem kicsit kell átírni. De a legtöbb példa a neten SPI-s ehhez a vezérlőhöz.
firefox-al sikerült letölteni a mintát, köszi.
SPI kicsit lassú de kezdésnek jó lessz. Üdv Szabolcs
A Micro C más világ, arra csak végső esetben térnék át.
Az összes eddigi projektem c30-ra írtam.
Sziasztok !
Lenne egy PIC programozási gondom Írnék egy kis programot, de tesztelésben vagyok és elakadtam. A chip 18F26K22 PC n írom egy saját progiban ami gombnyomásra legyártja assemblerre, gépi kód BIN-re és PicKit2 hex formába a configgal együtt. Így a PK2 n csak Write ot kell nyomnom és a hex fájl újraolvassa és beírja a chipbe. Vdd le fel és látom az eredményt. A teszt 5baud lassú soros jel kiküldése 1.hiba 4Mhz en fut és PC n scope al figyelem a jelet, de olyat látok, hogy startbit és még 4 bit időpontilag hibátlan. 5. bittől már 50ms késéssel megy tovább. Akárhogy állítottam eddig. 2.hiba Amit így kiküldök vagy kiküldök 2 teljesen különböző byte-ot az utolsó byte szerint ott marad kiküldésben és nem hagyja abba. Pedig a program a kiküldés után végigzongorázik sok NOP utasításon majd hurok a NOP-pok elejére. Mi hiányzik a sendbyte->TXREG után hogy 100% osan ebből 1 kiküldés legyen. Köszönöm, ha valaki tudna segíteni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |