Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   188 / 1319
(#) SzaboZE válasza trudnai hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Potyo: köszi! Trudnai, ez valóban leegyszerűsíti a folyamatot, azt hiszem tényleg ez lesz a legoptimálisabb, neked is köszönöm!
(#) SzaboZE válasza potyo hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

A maszkolás nem jutott eszembe. Pedig gondolkoztam a bitek kinullázásán más módszerrel, de ebből is látszik van még mit tanulnom.
(#) watt válasza trudnai hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

A működéshez nem csak az a feltétel, hogy inkrementálás történjen, hanem az is, hogy az "ertek" kezdő értéke kisebb legyen, mint b'00001010', hacsak nem elfogadható, hogy túlcsordul az egész bájt, mielőtt felveszi a négy bit az állapotot. Amúgy ötletes!
(#) Rocsi hozzászólása Ápr 15, 2008 /

Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Adott egy PIC16F870-I/SP típusú eeprom, ami tárol egy 6 számjegyű kódot. Hogyan lehet ezt kiolvasni belőle, vagy másra átírni? Előre is köszi a segítséget
(#) trudnai válasza Rocsi hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Ha nincs rajta vedelem beallitva, akkor PIC programozoval, ha van rajta akkor gyakorlatilag sehogy.
(#) Rocsi válasza trudnai hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Ha védelem van rajta, akkor kiolvasni sem lehet?
(#) trudnai válasza Rocsi hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Ha vedelem van rajta akkor kiolvasni nem lehet, viszont le lehet torolni... Tul egyszeru lenne kulonben egy elektronikai kapcsolast masolni...
(#) Rocsi válasza trudnai hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Köszi!
(#) watt válasza Rocsi hozzászólására (») Ápr 15, 2008 /

Idézet:
„Adott egy PIC16F870-I/SP típusú eeprom”

Még esetleg annyit ehhez, hogy ez nem eeprom, hanem egy 8bites PIC (mikrovezérlő). De ez amúgy lényegtelen a probléma szempontjából, mármint, hogy a kódvédelmet nem lehet kikerülni.
(#) ledesgyerek hozzászólása Ápr 16, 2008 /

Hali mindenki!
Bocs, hogy ide írok de megtudná mondani valaki mi a külömbség ezek között a PIC-ek között?
16F877-04/P
16F877-04/L
16F877-04/PQ
16F877-04/PT

Angolul nem tudok igy az adatlap se segített! Előre is köszönöm a segítséget!
(#) szilva válasza ledesgyerek hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

A tokozásuk.
(#) ledesgyerek hozzászólása Ápr 16, 2008 /

Köszi!!!!!!!!!!!!!
(#) lidi hozzászólása Ápr 16, 2008 /

A kérdés az lenne, hogy a mellékelt rajzon ez milyen 8MHz es quartz ? Nem kéne mellé kondi ? Mert én bekötöttem így, de nem rezgett be.
(#) potyo válasza lidi hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

De kéne oda a kondenzátor. Nekem volt már hogy berezgett anélkül is, de ha hozzáértem, akkor leállt.

Nemis értem, hogy mernek egyáltalán felrakni hiányos áramköröket. Erről a tápszűrő kerámia kondenzátorok is hiányoznak.
(#) gyerek67 hozzászólása Ápr 17, 2008 /

Sziasztok!
Valahol egyszer láttam egy ötletes kis segédprogit, aminek a segítségével roppant egyszerűen lehetett timer interruptot számítani.
Csak be kellet pöttyinteni, hogy melyik timer, milyen időnként akarjuk a megszakítást, ez pedig visszaadta, hogy a regisztereket milyen értékekkel kell feltölteni.
Nem tudtok valahol ilyent?
(#) watt válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Itt készítette valaki, egy excel tábla volt, ha jól emlékszem(én is excelben szoktam az ilyesmit alkalmanként kiszámolni). Vissza kéne keresned, hacsak valaki nem teszi ezt meg helyetted...
(#) pepe33 hozzászólása Ápr 17, 2008 /

Összeraktem egy kis ledvillogtató áramkört PIC16F628A val.
4MH kvarc 2x22p kondi, ami müködik is rendesen.
A gond az hogy 3V-ról szeretném müködtetni, de ha 4.1 volt alá esik a feszültség akkor már nem müködik tovább.
A PIC adatlapja szerint lehet 3V-5.5V ig lehet a táp , nem értem hogy mért nem müködik 4.1V allatt.
(#) trudnai válasza watt hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Most csak veletlen futottam bele ebbe a kodba, de ez meg egy utasitassal rovidebb, mint az en valtozatom, azonkivul nemcsak inkrementalaskor mukodik:
  1. movf    ertek, 0
  2.                 addlw   0x06
  3.                 skpdc
  4.                 addlw   -0x06
  5.                 movwf   ertek

Namost ha inkrementalaskor kell akkor nyilvanvalo az alabbi egyszeru modositas:
  1. incf    ertek, 0
  2.                 addlw   0x06
  3.                 skpdc
  4.                 addlw   -0x06
  5.                 movwf   ertek

(#) trudnai válasza pepe33 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

A belso oscillatoraval le tudsz menni 3V-ra? Nincs bekapcsolva BOR a configok kozott?
(#) eSDi válasza pepe33 hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Azért nem működik, mert valószínüleg be van kapcsolva a BOR(Brown Out Reset) funkció. ez egy bizonyos fesz alatt resetet ad a mikrovezérlőnek. A program beégetésénél kapcsold ki ezt a funkciót.
(#) gyerek67 válasza watt hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Nem excel táblára emlékszem, bár az is teljesen jó lenne!
Ebben a topicban keressem?
(#) watt válasza trudnai hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Az skpdc nem egy utasításnak fordítódik! Ennyi erővel egy sorban is megoldom, csak van mögötte egy macro!

Ha jól emlékszem, akkor igen, itt volt belinkelve. Valaki nem emlékszik ki követte el?
(#) potyo válasza watt hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Az SKPDC az egy utasításnak fordítódik: BTFSS STATUS, DC

A BDC és a BNDC fordítódik BTFSC/BTFSS+GOTO-ra.
(#) szilva válasza watt hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

De, egy utasítás, egy statusbit szerinti btfss (MPLAB help):

Mnemonic Description Equivalent Operation(s) Status
SKPDC Skip on Digit Carry BTFSS 3,1 -
(#) gyerek67 válasza watt hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Azt hiszem megtaláltam:
(#163055) benjami
Erre gondoltál? Mert én nem teljesen....
(#) watt válasza potyo hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Igaz...
Ettől függetlenül és pont ezért útálom az ilyen makrókat, még ha az MPLAB támogatja is. De ez mindegy...

Igen. Nem emlékeztem, hogy csak a Timer0-ra volt meg. De ennek alapján kiegészítheted a többi Timerre is. Nem nagy dolog, csak idő...

Mivel kicsit félrevezettelek, ezért rákerestem neked a neten a PIC Timer calculator kulcsszóval.
Az első találat:
PIC TIMER Clac
De van több is, csak nem néztem végig...

Na ez tök jó!
Online code generáló Timer calc
(Az nem baj, hogy C-ben generál, a lényeget kiszámolja, amit fel lehet használni bármilyen nyelvben...)
Következő: »»   188 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem