Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   296 / 489
(#) Hp41C válasza tibapu hozzászólására (») Jún 18, 2013 /
 
Szia!
Nem jó helyen változtattál a programban. A programban csinált változtatás csak akkor jutna érvényre, ha az RTC "felejtene". Nem kellett volna programozni sem, hanem a LightLimit- infra paranccsal leállítani 0x33 -ra.
A zárt jumper inkább a TSOP -ra vagy a PICKit2 -re lehetett hatással. Vizsgáld meg a PICKit2 -t a Tools / Troubleshoot menüvel: Vpp beállítást mérd voltvérővel is.
Ha csak annyi volt a baj, hogy nem volt elég magas a Vpp a programozás alatt, akkor vedd le a jumpert, csatlakoztasd a PICKit2 -t, törlés (Erase), csatlakoztasd le a PICKIt2 -t, kilépés a programból. A PICKit2 program elindítása, csatlakoztatás, kiolvasás (Read) vagy töröltség ellenőrzés (Blank check). Ha ekkor sem "üres" a kontroller, akkor fontolható a cseréje.
(#) patexati válasza tibapu hozzászólására (») Jún 18, 2013 /
 
Szia! Melyik klónt használod? Vagy gyári? Azért kérdezem mert a watt féle meg tud tréfálni ha 5-5,1 V az USB feszültség.
(#) tibapu válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 19, 2013 /
 
Szia!
Köszönöm a tanácsot,remélem sikerül visszahozni az életbe.
(#) tibapu válasza patexati hozzászólására (») Jún 19, 2013 /
 
Szia!
Nekem szerintem a"Szilva"az az Z.Szilvásy féle klónom van.Igaz ez sem tökéletes de mikor sikerült vele a programozás akkor aztán nagy volt az öröm szinte csoda számba ment.Egy gyári programozóval nem kunszt a programozás de evvel igen.Tetszik mikor látom mások arcán a megdöbbenést és elhangzik a kérdés hogy /ezt evvel?/igen.Szerintem ettöl hobbysta a hobbysta.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2013
(#) Hp41C válasza tibapu hozzászólására (») Jún 19, 2013 /
 
Szia!
Sokkal biztonságosabb lesz a programozód, ha
- a 18F2550 alá, a Vss és a Vdd lábak közé 100nF kerámia kondenzátort (SMD1206),
- a Q1, Q4, Q6 Gate és Source kivezetése közé 100k ellenállást (SMD1206),
- a 18F2550 25. lába és a Vdd közé 100k ellenállást (SMD1206) teszel.
(#) tibapu válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 19, 2013 /
 
Szia!
Köszönöm délután elvégzem az átalakításokat mert vidéken maradtak egyes alkatrészek és tegnap rendeltem utánpotlást amiről már jött az email hogy lehet menni érte.
(#) KKobra válasza tibapu hozzászólására (») Jún 19, 2013 /
 
szia
Nem rossz ez a programozó én is ezt építettem meg először. Igaz nem sokat programoztam vele de nem volt gondom soha az írással De építettem egy másikat isPicKit2 clone 5/3V
(#) Hp41C válasza KKobra hozzászólására (») Jún 19, 2013 /
 
Miért pont azt??? Cseberből vederbe...
(#) KKobra válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 19, 2013 /
 
Szia Ez volt a leg egyszerűbb tudja a 3voltos PIC-et is és tökéletesen működik ezzel írtam mindent semmi gondom nem volt vele eddig. Te nálam sokkal többet tudsz én csak azt láttam hogy többet tud mint a másik a hibáit te láthatod a kapcsolásból. Erre is igaz amit tibapunak javasoltatok ?
Vagy ha nálam nincsen gond vele ne nyúljak hozzá?
(#) Prome válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 20, 2013 /
 
Én programozó épités elött állok. Akkor most ki melyikre esküszik?
(#) Pali79 válasza Prome hozzászólására (») Jún 20, 2013 /
 
Javítsatok ki ha tévedek, de a pickit2-t már nem érdemes megépíteni, kb alkatrész árban meg lehet venni, persze akkor nincs meg az építés öröme, de ha valakinek nincs még programozója akkor még annak is utána kell menni, hogy kitől lesz felprogramozott PIC-je a klónba
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 20, 2013 /
 
A gondolataimat már leírtam a PICKit2 klón tokipba:
- Javasolom gyári PICKit2 vagy PICKit3 vásárlását, hogy érdekelve legyen a Microchip olcsó, használható fejlesztő eszközök fejlesztésében, gyártásában.
- Ha mégis klón építése mellett döntünk, ne hagyjunk le róla funkciót. Egyszer majd úgy is kelleni fog az a funkció, akkor egy újabb példányt kell majd készíteni. A panel elbírja pl. az I2C EEProm -ok helyét is - ha pillanatnyilag nem is kell a funkció, később beépíthető. A Vdd állítás és az ICSP vonalak védelme kulcsfontosságú - a hozzá tartozó néhány alkatrész megspórolása nem éri meg. A jumper állításának elmúlasztása halálos lehet a (soklábú, SMD tokos) kontrollerre.
- A PICKIt3 jobb választásnak tűnik, de rengeteg gond van vele (olvassátok a Microchip fórumát). Minden típuscsalád választáskor átprogramozza a PIC24FJ256GB206 -ját, rengetegszer történik meg, hogy a váltás nem sikerül. A kezelő programja csapnivaló - tulajdonképen egy firmware cserével PICkit2 -t emulál. , a PICKit2 program összes hibájával és a kb. 2-3 éves eszközleírójával. De az újabb típusok nyomkövetése megy vele.
- A PICKit2 sokkal átgodoltabb tervezés és sokkal stabilabb működésű.
- A PICKit2 módosításával sikerült majdnem minden flash PIC kontrollert programoznom, kivéve a PIC32MZ és a legnagyobb kapacitású PIC24EP és dsPIC33EP típusokat. Sok bővítés is belefért, de néhányat nem lehet a PICKIt3 -ba átvinni.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2013
(#) tibapu válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 20, 2013 /
 
Szia!
Köszönöm.Az átalakitást elvégezve a programozó úgy működik ahogy kell.Minden úgy történt ahogy leírtad.Felismerés,törlés,ujraindít,programoz,örül.Nagyon profi.Közben elkészült az első 16F886-os propellerem és ebbe is a KP-2012 P3C-t épitettem be más nemlévén.Szerintem akik ezután építenek ők is csak ezt tudják majd haszhálni.Ugyhogy fontos lenne használhatóvá tenni.
(#) Prome válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 20, 2013 /
 
Köszi
Kérdés: ezekből melyik usbs?
(#) Prome válasza tibapu hozzászólására (») Jún 20, 2013 /
 
Én is ilyent akarok haszhálni!!!
(#) Hp41C válasza Prome hozzászólására (») Jún 20, 2013 /
 
A PICKit2 és a PICKit3 is USB -s. A PICKit2 klón megépíthető SDIP28 vagy SOIC28 tokkal, a PICKit3 -hoz való 24FJ256GB106 kontroller csak QFN64 vagy TQFP64 tokban kapható.
(#) Hp41C válasza tibapu hozzászólására (») Jún 20, 2013 /
 
Szia!
Labortáptól +5V - KP-2012 P3C - feszültségmérő leágazás - 2k ellenállás - labortáp föld.
Mérd meg a fototranzisztor letakart és megvilágított állapota mellett a 2k ellenállásra jutó feszültséget.
(#) tibapu válasza Prome hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Szia!Prome.
Én évekkel ezelőtt készítettem kifelyezetten a propeller "projekt"-emhez.Még nemismertem az SMD alkatrészeket ezért biztosabbnak tünt a furatszerelt változat.További előnye az egyszerű és könnyen beszerezhető alkatrészek.Bővebben a Szilva oldalán.http://gulielektronika.ucoz.com/index/pickit_keszites/0-16
Nemtudom sikerült-e belinkelnem.
(#) tibapu válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Szia!
Remélem jó helyen mérek ezért dokumentálom hogy látsszon.Csak világosnál nem megvilágítva 0,56Volt.Letakarva szigszalaggal pedig 0,02Volt.Sajnos a 2K-os ellenállás helyett 2,2K-os lett beépítve.A HEStore-ban csak 1,8K-os vagy2,2K-osvan ebben a méretben.Hanyatt fordítva az ellenállásnál pedig0,01Volt.
(#) Hp41C válasza tibapu hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
A közvetlen link.
Az eltelt idő alatt (pl. itt a fórumon is) felvetődött problémák forrása, hogy túl sok funkció esett áldozatul az egyszerűsítés miatt. A G-S ellenállások hiánya miatt a BS170 -ek tömegét küldte másvilágra. Egy BS170 nF nagyságrendű G-S kapacitással bír. Ha a kontrollre nem indul el rendese, vagy sokáig van boot loader módban és jelentős mennyiségű töltés gyűlik fel a G elektródán, a FET kinyithat. Q1 -nél biztos halál ugyanis a drain körében csak L1 (egyenáramúlag rövidzár) van. Az eredeti terven bipoláris tranzisztorok vannak ezeken a helyeken, melyek nem érzékenyek ennyire a statikus töltésekre. A tervezési idején a pic kiválat túlnyomó része 5V -os volt. Mostanság több nem 5V -os kapható, mint 5V -ot elviselő: Pl 16F1826 elviseli az 5V -ot, de a 16LF1826 nem. A jumperes Vdd kiválasztós megoldás könnyen okozhatja a kontroller halálát: Nem elég a Vdd -t korlátozni, a vezérlő jelek szintjét is korlátozni kell és még a Vpp jel sem lehet a Vdd -nél magasabb sok típus esetén. Összegezve ezek az egyszerűsített klónok elavultak. A teljes (EEProm -ok lehagyhatók - csak a ProgrammerToGo funkcióhoz kellenek) kivitelhez képest összesen 1 db erősítő, 2 db P-MOS FET (a IRF9... helyett is más típus kell), 3 tranzisztor, 1 dióda és néhány ellenállás a különbség. Nem éri el két gombóc fagyi árát... Megéri megépíteni (esetleg többször is) ????
(#) Hp41C válasza tibapu hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Szia!
A méréseid szerint sötétben 547k, világosban 17,44k a fototranzisztor ellenállása. Úgy tűnik ide nem lesz jó, mivel az osztó ellenállása 500k .. 1M kellene legyen. Alacson megvilágítás esetén a forrásimpedancia túl nagy lesz - és még a rotor egy légmagos transzformátor közelében működik. Más típust kellene nézni, alacsonyabb ellenállás értékekkel.
(#) Prome válasza tibapu hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Köszönöm a válaszokat.
Akkor a PICKit2 klon lesz a nyerő.

Annyiból bonyolultabb hogy nekem menet közben is kell változtatnom a pic egy részének a tartalmát így valószínű egybe építem meg az égetőt a céláramkörrel.
(#) Hp41C válasza Prome hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Sok kontroller képes az önprogramozásra. Melyik típusról lenne szó?
(#) Prome hozzászólása Jún 21, 2013 /
 
Még nincs konkrét típus.
A lényeg hogy nagyon sok ledet kell vezérelnie tehát a soklábuak jönnek szóba.
Alapból arra gondoltam hogy azért építem meg így mert akkor ez a kapcsolás pic programozásra is képes lesz egyben.

Mondjuk az is egy szempont hogy blueetooth panel csatlakoztatható legyen rá.
Mert akkor bluetoothon keresztül kapna adatokat s aszerint működne vagy ép módosítaná saját programját.
Másfelől kell neki az USB port is, mert ilyenkor töltené az aksiját és ilyenkor is használható lenne - másra.
Kb ezek a követelmenyek.
Mondanám, kérdezném, hogy melyik típus képes a legtöbb ledet meghajtani - mert akkor azt választanám, de félek tőle hogy az vagy 4000 Ft, és 1000 Ft-ért van nem sokkal kevesebb ledet meghajtó is.
De lehet mátrix lesz a vége. Két pic ugye képes matrixban meghajtani négyzet annyi ledet mint külön külön?
És ekkor két 10 ledes 500 Ft-os pic 100 ledet hajt meg, mig egy 4000 Ft-os PIC lehet csak 40 ledet hajt meg...
(#) Hp41C válasza Prome hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Rengeteg LED - rengeted (sqrt(rengeteg)) vezeték, ami egy kis tokhoz megy. Inkább a 74HC595 -öt, CD4094 -et ajánlanám a figyelmedbe. Esetleg az STP16C596 -ot.
(#) Prome válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 21, 2013 /
 
Már ajánlottak hasonlód de idegenkedtem tőle.
Ez valami olyasmi mint a soros port?
Időben eltolva villogtat s a mikrokontrollert azt dönti el melyik van soron s ég e?
Igy oldja meg kevés kábellel?
(#) Prome hozzászólása Jún 21, 2013 /
 
Az a baj, nem futófény kellene mert egyszerre is égnie kell több lednek. A mátrix jobb erre. Vagy ezek is?
(#) Hp41C válasza Prome hozzászólására (») Jún 22, 2013 /
 
Szia!
Egy vagy több láncsot lehet csinálni. A kontroller nagy sebességgel belépteti az új mintát - eközben a régi jelenik meg a beépített tárolóból. Amikor eljön a csere ideje, a léptető tárolóból az új minta átírható a tárolóba azaz a kimenetre. Akárhány kimenet lehet aktív egyidőben. A VFD órámban 6 darab 74HC595 -ből kialakítot láncból 48 vezérlő jel vezérli a csöveket.
(#) Prome válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 22, 2013 /
 
Kezdem érteni. tehát a kontroller gyorsabban osztja ki a ledek vezérlését mint amilyen gyorsan a végrehajtás történik?
Gyakorlatilag kiosztja a munkát aztán továbbmegy a másik ledvezérlőhőz mielött a tényleges vezérlés befejeződne?
(#) Prome válasza Prome hozzászólására (») Jún 23, 2013 /
 
Van 74HC595-nél több ledet is kezelő változat multikonrollerből?
Ezt is lehet matrixba kapcsolni?
Következő: »»   296 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem