Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szia
Bocsáss meg! Csak javasoltunk dolgokat. itt vagyunk páran akik csak egy működő órát akartunk építeni és hát azóta már 2-3 verziót is építettünk, pedig csak egyet akartunk Az hogy milyen PC-d van egy más fórum témája lehet Milyen Órád van ? Lesz ! Abban segíthetünk.
Nem semmi gond mind mondtam amatőr vagyok ebben a témában. Csak próbálok valami számomra "érdekeset" összehozni mind anno ti is azért is irtam, hogy csak 1 alkalomra kell az égető. Bár mind írtam amatőr vagyok lehet nem is ott a hiba csak valami fordítva van bekötve.
Holnap majd rakok fel pár képet. Építés közben 1 problémám akadt, a forgórészen volt 1 minimális zárlat (épp hogy csak halványan világított az egyik led) .... ezt sikerült orvosolni a cinpaszta alapos eltávolításával. Az állórészen az infra ledet ellenőriztem (mobillal) hogy működik-e, ezen felül azt az informáciot kaptam, hogy mérjem meg a pic 5-ös és a 14-es lábán hogy meg van-e a +5V. Megmértem az is működött. Jut eszembe volt 1 változtatás az ellenállásokban. Mivel 120ohm-os nem volt a boltban igy 130-as lett beépítve az R6-R12 ig itt 1 link a forgórészről http://files.kirallyrocker-electronics.webnode.hu/200000025-98b239a...ch.png És ezt az órát építettem meg. http://kirallyrocker-electronics.webnode.hu/products/propeller-clock/ Fentebb linkeltem a "készítményemről" 1 videót A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2013
Szia!
Nagyon köszönöm a forrást igazi szellemi munka.Igaz gyakorlatilag én készítettem,de program nélkül nemsokat mutatna.Nekem és páromnak is nagyon tetszik.
Szia!
Köszönöm az elismerést.Két évvel ezelőtt ezt a tipust akartam megcsinálni,de be kellett látnom,hogy nincs meg a felkészültségem hozzá.Ezért a 16F628-as furatos rotorral kezdtem.Maj tovább a 16F648-as és 16F690-es.És most jutottam el a vágyott 16F886-os ig.Mindenkinek köszönöm.Ugy emlékszem volt valakinek programozást segitő vagy ábrakészítő sablon lapja ehhez az órához,de nemtalálom.Jól emlékszem vagy valamivel öszzetévesztem.Tudnál segíteni? Elöreis köszönöm.
Hp41C kolléga.Áldott legyen a neve,meg az összes fejlesztónek.
Szia! Igen van! Kinyomtatni kell és "kifesteni" majd a táblázatba beírni a hozzá tartozó byte súlyát majd ezt kell módosítani a forrásban és újra fordítani. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2013
Szép lett! Ugye,hogy elkészíthető kis türelemmel
Üdv!A szöveget szeretném átírni a propeller részen(vicsys féle).Megnyitottam az asm fájlt ami 43kb mplabbal és átírtam a szöveget , és amikor exportálom hex-be akkor 90 kb lesz a hex fájl , ami nem fér rá a picre.Mit lehet tenni ez ügyben?
De csak annyit írtam , hogy Propeller Clock V2.0.Ebbe nincs ékezet és rövidebb mint az alap szöveg.
Szia!
Vedd az eredeti hex állományt, olvasd be a pic programozó programoddal. Az adat eeprom területen írd át a szöveget. Ha az erredeti hosszabb volt, mint az új, a felesleges karakterek helyére írj 0x00 -t. Programozd be - elég csak az adat eeprom -ot átírni. "Propeller Clock V2.0" - 50 72 6F 70 65 6C 6C 65 72 20 43 6C 6F 63 6B 20 32 2E 30
szia
Tényleg szép lett gratulálok! Én meg a lusta amatőr vesződöm a videófejmotor tekercsel. De ha megharagít tekerek én is egy ilyet és ráteszem a videómotorra!
Köszönöm! Nekem nincs videofej motorom, de nem kizárt, hogy az lesz a következő.
Szia! Hogy érted azt, hogy: "vesződöm a videófejmotor tekercsel" Mi nem működik? Csak azért kérdem mert én is a videófej gyári tekercseit használom, azt a pár menetet, és eddig semmi gond nem volt vele. Üdv!
Üdv!Az lenne a kérdésem , hogy a bázis áramkörhöz(cikkben található) mekkora teljesítményű trafó kell , illetve mekkora biztosítékot használjak hozzá?
Szia! 2 Amper teljesítményű táp kell az elbírja bőven. Spécin kivitelezett tekercs estén (kis légrés ,szoros tekercs) elég az 1 Amper is ha a kitöltés is optimalizálva van.
szia
Vesződöm igen Van egy működő órám videó fel motorral hibrid rotorral (Tökéletesen megy) most készül egy SMD-s rotor és egy másik videofejmotorral szeretném pörgetni.a működő órában egy 2 fejes motor van és most egy 4 fejes motorral küzdök. Az álló rész tekercsvégei nem azonosíthatóak (kezdés, vég) a kivezetésen nem állapítható meg melyik tekercshez melyik vég tartozik van 4 pár vég de hogy ki kicsoda ?? ex has összekötöttem rátettem a bázisra és az egyenirányítás után 14,4V szuper ?! neeem egy 12V/3 W os izzót sem képes ellátni árammal leesik a feszültség 3-4 körüli értékre A forgórész tekercsvégei láthatóak azonosíthatóak szépen sorba kötöttem őket szerintem azzal nincs gond a bázis és a tekercs áramfelvétele normálisnak tűnik (900mA) pár kép a motorról Van ötleted ?
SZIA
Nálam a 20 ledes hibrid rotor teljes fényerővel mikor a legtöbb a kijelzés a bázissal (2550-es USB-s) együtt 850 mA az áramfelvétele
Köszönöm a válaszokat , még akkor az lenne a kérdésem , hogy ehhez mekkora biztosítékot kössek akkor?
Tegyél egy 2A értékűt, aztán mérj áramfelvételt, ha sokkal kevesebb akkor csökkentheted.
Nekem 2 fejes motor van, a tekercsek sorba vannak kötve. Én is próbálgatással azonosítottam a tekercsvégeket. Azért így be lehet azonosítani őket. Érdemes a frekvenciát és kitöltést is állítgatni, sokat számít a legjobb hatásfok elérésénél.
Szia
Két tekercs sorba kötése nekem sem jelent gondot hidd el Tekercsek egy egy vége a "bemenet" másikat össze kötöm ha nem jó megcserélem az egyik tekercs végeit és már jó is Négy tekercsel hogy is van ez ? Melyik tekercs melyik vége aj jaj Mindenképpen ezt a motort szeretném használni mert annyi hangja sincs mint egy PC ventinek és most a csendre "gyúrok" már megpörgettem a rotorral együtt és csak a rotor szele keltette zaj hallatszik ami nappali zajok mellett nem is hallható ha csökkentettem a fordulatot akkor az is nagyon minimális akár éjjel a hálóban is működhetne ha a fényerejét minimálisra csökkentem majd. De azért szkóppal sikerült megtalálni a tekercsek azonos végeit Ha a tekercsek sorrendjét is sikerül meghatározni akkor már a célegyenesben leszek. De azért a PC ventiben szerelt bázis is összerakom elkezdtem a tekercset megcsinálni
Első próbálkozás....Nem lett olyan rossz, de lehetne jobb is...
Megtekertem a PC ventilátorba való tekercseket. Az állórész tekercse 0,5 a forgórész 0,4 Cuz huzal ezt találtam itthon. Gondolom ennyi eltérés még nem jelent problémát .? Így viszont cipőkanállal kell feladni az állórészt a forgóra remélem sikerül úgy rögzítenem hogy ne érjen bele sehol!!
Hello
Segítséget kérnék egy propeller megjelenítő elkészítéséhez, kicsit másképp szeretném megcsinálni. Lenne itt valaki aki nagyon ért ehhez illetve ennek a programozásához. Köszi
A forgó részeken minden záródó felület egy egymenetes rövidre zárt tekercs lesz, amin nagy áram fog folyni feleslegesen. Szakítsd meg egy helyen az ilyen kitöltö felületeket, vagy távolítsd el teljesen.
Mik az elképzeléseid? Az adatátvitel hogyan fog történni?
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
Megtekertem össze raktam mechanikailag pc motorba illeszkedő tápot a tekercsekkel és meg is ragasztottam a tekercset azt gondoltam bele fog érni a forgórész az állóba nincs egy milliméter de nem ér bele Hiányzik pár ellenállás a panelról és már lehetne éleszteni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |