Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   183 / 399
(#) pilisilen50 hozzászólása Jún 2, 2012 /
 
Hali!

Tudtok ajánlani a quadhoz valami jobb féle hangfalat,milyet lenne érdemes venni?Persze nem vagyok miliárdos,ahoz képest,ajánljatok,otthoni zenehallgatáshoz kéne!

Köszönettel:Gabesz
(#) compaqamplifier válasza pilisilen50 hozzászólására (») Jún 2, 2012 /
 
Milyen zenét hallgatsz, milyen hangerőre kell? Jó tudom hogy otthoni zenehallgatás de azon belül halk vagy hangos kell? Esetleg stúdióra kell mint ahogy én is szoktam használni egyrészt.
(#) compaqamplifier hozzászólása Jún 3, 2012 /
 
Van egy rossz rádióm, doboza viszont tetszik quad 405-öt építsek +-20 voltra vagy zener nélkül megfelelő opaval vagy a leegyszerűsített modelt rakjam bele?
(#) compaqamplifier hozzászólása Jún 3, 2012 /
 
Vonatkoztassunk el az elmélettől. Quad 405ömben a 2sc5200 az egéséges ha max hangerőn 48-46(pliusz minusban, esés a második érték) voltos tápról jár? Esetleg ha klipel?
(#) 769gregory válasza compaqamplifier hozzászólására (») Jún 3, 2012 /
 
Szia!
Ne haragudj meg, de néha fogalmazhatnál egy kicsit hosszabban, érthetőbben, mert sokszor rejtvénynek tűnnek a kérdéseid. Próbálom megfejteni, hogy mire gondolhatsz, de nem mindig sikerül.
Ez utóbbi sem teljesen világos.
Tehát normális-e ha két voltot esik a táp max. hangerőn?
Mi köze van itt a 2sc5200-nak? Ha esik, akkor mindegy mi van a végén szerintem.
Mi jelent, hogy "Esetleg ha klipel?"
(#) Gránátalma válasza 769gregory hozzászólására (») Jún 4, 2012 3 /
 
Szerintem arra kíváncsi, hogy elég-e a tápfeszültség ezekkel a végtranzisztor típusokkal.
Meg arra, hogy meg fog-e dögleni valami, ha túlvezérli.


Szóval: Nekünk elég a 48V, neked meg attól függ, hogy elég-e az így kivehető teljesítmény. Persze azt nem tudjuk, hogy mekkora a trafód látszólagos teljesítménye, de gondolom megvan legalább 250W. Ebben az esetben kb 70-75W ot tudsz kivenni a quadodból 8Ohm-on.

Ha túlvezérled az nem árt elvileg neki, csak max. ha nincs rendes hűtésed/hőelvezetésed. Ilyenkor a tranzisztor teljesen nyitva van és a teljes kollektor áram átfolyik rajta. Ezáltal persze fűtöd mint állat.
Maximum leég.
(Azon túl, hogy az agyadat halálra fárasztja a torzítás, semmi káros hatása nincs )
(#) compaqamplifier válasza Gránátalma hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
600as ruszki aksi töltőböl lett átalakítva. Bár szerintem van az 100 wattos is, számolások szerint...
(#) 769gregory válasza Gránátalma hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Na így már kezdem érteni.
Nekem van egy 100W-os példány,ami 2sc5200-val készült, nem túl nagy hűtővel, +/- 48V -ról megy ,és torzításig hajtva is bírja. 25 percig nyúztam, jó forró lett, de semmi baja nem lett. Direkt nem raktam rá nagy bordákat, mert nem a hangerő volt a célom, hanem a minőség és a megfelelő tartalék, ha mégis csúcsokban kellene, és a kis dobozmagasság. Még nem mértem a tápfeszt max. kivezérlésnél.
(#) Gránátalma válasza 769gregory hozzászólására (») Jún 4, 2012 /
 
Az enyém +/- 42,5 V/250VA-ről megy.
BD tranzisztorok vannak benne.
Amikor elkészült több mint 5órán át hajtottam 4Ohm alatti impedanciára.
A tranzisztorok (nem mértem meg ugyan de nem bírtam megfogni őket üzem közben) kb 80°C-volt De lehet több is. Nekem van rajta borda rendesen, de ne egy nagy grillsütőt képzelj el. Nem brutális a mérete. Bámulatosan hamar vissza tud hüni egyébként. Ha kikapcsolom, vagy a hangerő potit letekerem a fele alá, vissza hűl teljesen szobahőre. Meglepődtem.
Előtte a Videoton erősítőm volt (és meg van most is) az nehezen hűlt, ehhez képest.

quadom.JPG
    
(#) pilisilen50 hozzászólása Jún 5, 2012 /
 
Szépen néz ki!
(#) Gránátalma válasza Gránátalma hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
És a hozzászólásom mégis miért lett eltávolítva?
(#) pilisilen50 hozzászólása Jún 5, 2012 /
 
Az enyém ilyen lett!
(#) pilisilen50 hozzászólása Jún 5, 2012 /
 
Még két kép!
(#) compaqamplifier válasza pilisilen50 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Pár formai, ami nekem nem tetszik cimü hiba a hangfal kivezetése. Egyébként szépen megcsináltad. Rácsot nem értem minek tettél. Amúgy úgy néz ki nem csak én vagyok az aki az ideális 405öt rack-be képzeli el.
(#) pilisilen50 hozzászólása Jún 5, 2012 /
 
Azért került oldalra mert,adott méretű hűtöbordát tudtam szerezni és már nem akartam farikcsálni.Kicsit rendhagyó lett ettől,tudom,de nem zavaró a hangfal vezetékek úgyis hátrafelé mennek majd!Annyiféle megoldást láttam én már a neten különböző dolgokra a neten,na de ettől változatos az életünk,nem?
(#) pilisilen50 hozzászólása Jún 5, 2012 /
 
A szellőzés nem árt,azok a bizonyos ellenálások fűtenek rendesen,megmértem 100 c fokon felül vannak dekli nélkül is!Ez is segíthet a hő elvezetésben!
(#) Fövi hozzászólása Jún 5, 2012 /
 
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy építek egy 200W-os quad-ot és hogy végtranyók azok 2n3442 vagy inkább mj15003 melyiket ajánljátok, meg -+55Voltal hajtom a T2 tranyót milyet rakjak bele hogy elbírja a 110V-ot igaz csak elején 110V aztán terhelésnél leesik valamennyit. Ez végül is egy sima 405 ös quad milyen változtatásokat csináljak rajta hogy mivel duplázom a tranyókat miket cseréljek rajta hogy kb a 200Watt kijöjjön nagyjából?
(#) reloop válasza pilisilen50 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Szia! Jó lett
Irigylem a tágas dobozodat, ebbe a kis skatulyába alig tudtam belepréselni.
A trafó mellett mi hűl azon a nagy bordán?
(#) pilisilen50 hozzászólása Jún 5, 2012 /
 
Hali Fövi!

Én az urbános 200w-ost csináltam mj 15003-al van a vége.Tanulmányozd át hátha segít,én 47,5 ről hajtom.Az elején volt egy kis gerjedés de a fórum társakkal közösen megoldottuk.Ha vissza olvasol megtalálod a postokat!A gerjedési probléma kiküszöbölése után nagyon szuper lett,most is azt döngetem,nagyon szépen szól!Én nem a teljesítmény miatt választottam hanem az mj-k miatt ,az üzembiztonság miatt,kitt ből raktam össze.Ha esetleg van kérdésed,válaszolok ha tudok!Sok sikert bármit építesz csak quad legyen!
(#) pilisilen50 válasza reloop hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Hali Reloop!

Köszi a dicséretet,de ebben Ti is benne vagytok,végig olvasva a tapasztalatot sokat segítettetek!A Tied is nagyon kellemes,ügyes voltál hogy ilyen kis helyen megoldottad!
(#) pilisilen50 hozzászólása Jún 5, 2012 /
 
Nem kellett volna olyan nagy borda,de ilyen volt itthon régről! Az Urbán pityu bácsi koppanásgátlóját vettem meg kittben,és hát nagyon fűtött a bd 241 áteresztő,egy kis hütőcsillagot adott hozzá csak.Nem mertem úgy hagyni,volt itthon nagyon régröl egy áteresztő táp egy nagyobb bd-vel,azt tettem be bordástul.Igy már baráti hömérsékletű!Lehetett volna egyébb módon is buherálni de nekem ez volt egyszerübb,a dobozom meg nagy ugye?
(#) Alkotó válasza pilisilen50 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
A kivezérlésjelző az Én paneltervem alapján készült? Ha igen, elégedett vagy vele?
(#) david91 válasza pilisilen50 hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Szia! Gratulálok az erősítőhöz! A végfokpanelek milyen fajták?
(#) compaqamplifier válasza reloop hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Heló, speak on bekötése hogy is van? én -1,+1 re kötöttem be.
(#) reloop válasza compaqamplifier hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Szia! Igen.
(#) Gránátalma válasza compaqamplifier hozzászólására (») Jún 5, 2012 /
 
Ez így van, enyém is rack-ben lesz, új dobozzal, ha elkészül a további kiegészítő áramköre is.
(#) pilisilen50 válasza Gránátalma hozzászólására (») Jún 6, 2012 /
 
Hali Gránátalma!

Ha érdekel megadom priviben én hol vettem a kész rack dobozt!Van nekik többféle,az enyém br 12 körül volt!Én azért vettem készen mert se olyan szerszámaim nincsenek amivel elkészíthettem volna,se pedig időm nem volt annyi.

Üdv:Gabesz
(#) pilisilen50 válasza david91 hozzászólására (») Jún 6, 2012 /
 
Hali David!

Én kevés időm lévén,kittet vettem,az Urbános 200w-osat!Nem a teljesítmény miatt vettem ilyet hanem azért mert MJ a vége,és az ahogy a postokból is kiderült bombabiztosabbak(Persze van akinek kisebb teljesítményre,feszkóra a BD is bevált!) !Főleg hogy én csak +-47,5 v-ról hajtom.Az elején volt egy kis gerjedési probléma vele,de azt közös erővel helyre raktuk a fórum társakkal.Nagyon szépen szól.Pár sorral feljebb felraktam a dokumentációját,meg tudod kukkantani!Ha esetleg bármilyen kérdésed van még írj!

Üdv:Gabesz
(#) pilisilen50 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 6, 2012 /
 
Kedves Alkotó!

Nem mert ezt a kivezérlés jelzőt kittben vettem,már jóval korábban mikor még a quadot csak tervezgettem!Viszont had fejezzem ki minden elismerésem Számodra!Itt a fórumon figyelemmel kísérve munkásságodat,csak becsülni tudom az "Alkotó" tevékenységedet,készségedet,a jobbító szándékodat,mindenben amihez hozzányúlsz.Maradj Ilyen továbbra is!

Üdv:Gabesz
(#) compaqamplifier válasza pilisilen50 hozzászólására (») Jún 6, 2012 /
 
Szevasz. Én Urbántól a 100as panelt vettem meg pofátlanul és pofátlanul nem kértem hozzá alkatrészeket. Tranzisztorok: bc214, bc300, bd244 2sc5200 műveleti erősítőnek meg lm301a-t kap,ott... nyugalomban a táp 48 voltos, terhelve 46 voltos. Legközelebb majd maratni szeretnék nyákot, végekre 2x4x300 wattos teljesítmény tranzisztort szándékozok, drivereknek 3x teljesítmény pnp darlingtonosat, emitterkövetőnek meg nem tudom még mit érdemelne meg, műveleti erősítő meg ugyanúgy lm lesz. tápfeszt meg 65 volt fölé szeretném vinni és az eredeti kapcsolás szerint akarok majd eljárni.
Következő: »»   183 / 399
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem