Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Lenne egy kérdésem,megépítettem már egy 1,5-2 éve a Quad 405 erősítőmet, és van egy kis baja...Nem tudom miért, csinálja ebben kérném segítségeteket.A lényeg,hogy Számítógépről kapja a jelet közvetlen. csutka hangerőn, elkezd torzítani, ugye a túl vezérelt jel miatt, és csak úgy el szál a biztosíték. a +, - on és a GND is van külön-külön egy 5 Amperes bizti és csak a GND szokott el szálni,de csak akkor ha maxon, megy az erősítő...ez miért lehet? egy bizti csere és megyen tovább,hiba nélkül.
Buffer 2x10.000uf 63v hangfal 250w 8ohm 30cm Szobában van használva A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
Igen, bár így utólag rájöttem, hogy 65 voltra kellett volna válogatni az alkatrészeket, de most már mind1.
Miért van a GND-n bizti? Soha nem találkoztam még ilyennel.
Én úgy tudom,hogy oda nem szoktak tenni biztosítékot csak a + és a - tápágba.
Szia! A GND-n a tápági áram kétszerese folyik, hiszen mindkettő azon megy el. A 5A oda kevés lesz. Legjobb elhagyni, a vele soros biztosítékok hagy végezzék a dolgukat
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
Nagyon szépen köszönöm, a Válaszokat! akkor el hagyom
A tápegység egyenirányító hídjából kilóg egy csavar. Gondolom ezzel egy "hűtő-valamit" akarsz ráfogatni, amivel kapcsolatban van két apró észrevételem.
1. Nem kell hűteni a diódahidat, mert nem fog melegedni. 2. Ha valamilyen szélsőséges ok miatt mégis kellene, akkor sem indokolt egy ilyen "kivehetetlen" csavart használni. Helyette sokkal praktikusabb fentről betenni a csavart, és alulra tenni az anyát, ami elfér ott, és egy csipesszel szinte már kényelmesen. (Korábban Én is pont így próbáltam, és ki kellett szednem a hidat, a csavar eltávolításához, ami macerás forrasztgatást igényel.)
Hat igen, így tanul az ember.
Ezeket a hidakat eddig a dobozhoz rögzítettem, így nem kellett külön borda. Most viszont úgy gondoltam, kap egy pici bordát, még ha nem is igényli a hűtést.
A táp panelon található védelem BD241c tranyója mennyire melegszik?
Elég lehet hűtésnek egy vékony alu lap is?? Illetve ez a védelem mi ellen véd pontosan? A késleltette bekapcsolás és a koppanásgátló része működik, de összezártam a kimenetet és nem kapcsolt szét a relé.
Üdv Mindenkinek.
A minap kaptam egy pár Quad 405-ös nyákot, allkatrész hiányosan (pár ellenállás, kondi és tranyók). A nyákon ez van feltüntetve: THE ACOUSTICAL MFG CO LTD/HUNTINGDON ENGLAND QUAD 405. Szeretném restaurálni, viszont a hiányzó alkatrészek nélkül nem megy. Úgyhogy elkezdtem keresni kapcsolási rajzot, és beültetési rajzot de semmi... Tud valaki segíteni nekem?
Üdv! Vesd össze ezzel.
Az enyémben kapásból csak két tekercs van ugyhogy nagy valószínűséggel nem ez az
Ha van több információd is, oszd meg bátran
Nézd meg ezt, azt hiszem ez lesz az.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
Megtaláltam hozzá a kapcsolási rajzot. Ezen még rajta vannak olyan alkatrészek, amiket később elhagytak.
Még egy beültetett nyákot is találtam. A fóliaoldalon lévő 5,6nF-os kondi a C6-os 1nF-os helyén van. Nekem így valamiért szebben szólt azért maradt így.
Köszönöm a segítséget! Átnézem a rajzokat, addig közben felrakom az én panelem képeit hátha tudtok valamit mondani.
Azt hiszem a Tiédhez hasonlít a legjobban, bár ez sem teljesen ugyan olyan, vagy csak a Tiéd újabb alkatrészekkel készült.
Igen, ez ugyanaz a verzió. Van hozzá teljesen új nyákod is?
Sajnos nincs. Nem tudtam szerezni, ezért döntöttem a felújítás mellet. De ezek a nyákok még rendbehozhatóak elméletileg. Az összes alkatrészt kiforrasztom és újakra cserélem. A nyák forrasztási oldalán mindent lepucolok, majd felpolírozom. Esetleg egy beültetési rajzot is tudsz mellékelni?
Ez nem egyezik? Bővebben: Link
Akkor ITT már megpucolt állapotban van? Tettem fel beültetési rajzot is nézz vissza egy picit. De szerintem reloop belinkelt beültetésével is megegyezik.
A huzal ellenállások helye nem stimmel ha jól látom, plussz a tranzisztorok sem stimmelnek... De a nyák 90%ban stimmel.
* Minden tranzisztor BD241-es plussz a műveleti erősítő SFC2301ADC A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013
Nem, az nem a megtisztított. azt a neten találtam és azért linkeltem be azt. nem voltam itthon amikor küldtem.
A NYÁK Pioneer munkája, csak áttettem képi formátumba. Elég azonos forrásból táplálkozik mindkét kivitelezés.
Értem. Alkatrész ügyileg mennyire térnek el egymástól?
Sziasztok! Van egy végfok erősítőm, mely tartalmaz 4 db Quad 405-ös panelt, és kettő ezek közül 14 lábú műveleti erősítőt tartalmaz... Szerintetek mi lehet ennek a típusa? A másik kettő 8 lábú. Az építője valamiért minden alkatrész feliratát lecsiszolta... :/ Köszönöm szépen a választ előre is! Üdv: Szenes
Szia!
Lehet, hogy UA709-ek vannak beépítve.
Azon belül a CN jelölésű lehet akkor, az 14 lábú...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |