Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   233 / 400
(#) gyula1990 hozzászólása Márc 30, 2013 /

Sziasztok! Lenne egy kérdésem,megépítettem már egy 1,5-2 éve a Quad 405 erősítőmet, és van egy kis baja...Nem tudom miért, csinálja ebben kérném segítségeteket.A lényeg,hogy Számítógépről kapja a jelet közvetlen. csutka hangerőn, elkezd torzítani, ugye a túl vezérelt jel miatt, és csak úgy el szál a biztosíték. a +, - on és a GND is van külön-külön egy 5 Amperes bizti és csak a GND szokott el szálni,de csak akkor ha maxon, megy az erősítő...ez miért lehet? egy bizti csere és megyen tovább,hiba nélkül.
Buffer 2x10.000uf 63v
hangfal 250w 8ohm 30cm
Szobában van használva
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
(#) mcsubika válasza djhans hozzászólására (») Márc 30, 2013 /

Igen, bár így utólag rájöttem, hogy 65 voltra kellett volna válogatni az alkatrészeket, de most már mind1.
(#) Directors válasza gyula1990 hozzászólására (») Márc 30, 2013 /

Miért van a GND-n bizti? Soha nem találkoztam még ilyennel.
Én úgy tudom,hogy oda nem szoktak tenni biztosítékot csak a + és a - tápágba.
(#) reloop válasza gyula1990 hozzászólására (») Márc 30, 2013 /

Szia! A GND-n a tápági áram kétszerese folyik, hiszen mindkettő azon megy el. A 5A oda kevés lesz. Legjobb elhagyni, a vele soros biztosítékok hagy végezzék a dolgukat
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
(#) gyula1990 válasza reloop hozzászólására (») Márc 30, 2013 /

Nagyon szépen köszönöm, a Válaszokat! akkor el hagyom
(#) mcsubika hozzászólása Márc 31, 2013 /

Alakulgat.

DSCF2927.JPG

(#) Alkotó válasza mcsubika hozzászólására (») Márc 31, 2013 /

A tápegység egyenirányító hídjából kilóg egy csavar. Gondolom ezzel egy "hűtő-valamit" akarsz ráfogatni, amivel kapcsolatban van két apró észrevételem.
1. Nem kell hűteni a diódahidat, mert nem fog melegedni.
2. Ha valamilyen szélsőséges ok miatt mégis kellene, akkor sem indokolt egy ilyen "kivehetetlen" csavart használni. Helyette sokkal praktikusabb fentről betenni a csavart, és alulra tenni az anyát, ami elfér ott, és egy csipesszel szinte már kényelmesen. (Korábban Én is pont így próbáltam, és ki kellett szednem a hidat, a csavar eltávolításához, ami macerás forrasztgatást igényel.)
(#) mcsubika hozzászólása Márc 31, 2013 /

Hat igen, így tanul az ember.
Ezeket a hidakat eddig a dobozhoz rögzítettem, így nem kellett külön borda.
Most viszont úgy gondoltam, kap egy pici bordát, még ha nem is igényli a hűtést.
(#) mcsubika válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

A táp panelon található védelem BD241c tranyója mennyire melegszik?
Elég lehet hűtésnek egy vékony alu lap is??
Illetve ez a védelem mi ellen véd pontosan?
A késleltette bekapcsolás és a koppanásgátló része működik, de összezártam a kimenetet és nem kapcsolt szét a relé.
(#) Helios hozzászólása Ápr 2, 2013 /

Üdv Mindenkinek.
A minap kaptam egy pár Quad 405-ös nyákot, allkatrész hiányosan (pár ellenállás, kondi és tranyók).

A nyákon ez van feltüntetve: THE ACOUSTICAL MFG CO LTD/HUNTINGDON ENGLAND QUAD 405.

Szeretném restaurálni, viszont a hiányzó alkatrészek nélkül nem megy. Úgyhogy elkezdtem keresni kapcsolási rajzot, és beültetési rajzot de semmi... Tud valaki segíteni nekem?

DSC02765.JPG

(#) reloop válasza Helios hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

(#) Helios válasza reloop hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Az enyémben kapásból csak két tekercs van ugyhogy nagy valószínűséggel nem ez az
(#) reloop válasza Helios hozzászólására (») Ápr 2, 2013 /

Ha van több információd is, oszd meg bátran
(#) Moszkvai válasza Helios hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Nézd meg ezt, azt hiszem ez lesz az.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2013

img222.jpg

Megtaláltam hozzá a kapcsolási rajzot. Ezen még rajta vannak olyan alkatrészek, amiket később elhagytak.

img223.jpg

(#) zsjkuki válasza Helios hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Tiszteletem
Itt nezd meg: Bővebben: Link
Sok sikert

Még egy beültetett nyákot is találtam. A fóliaoldalon lévő 5,6nF-os kondi a C6-os 1nF-os helyén van. Nekem így valamiért szebben szólt azért maradt így.
(#) Helios hozzászólása Ápr 3, 2013 /

Köszönöm a segítséget! Átnézem a rajzokat, addig közben felrakom az én panelem képeit hátha tudtok valamit mondani.
(#) Helios válasza Moszkvai hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Azt hiszem a Tiédhez hasonlít a legjobban, bár ez sem teljesen ugyan olyan, vagy csak a Tiéd újabb alkatrészekkel készült.

Igen, ez ugyanaz a verzió. Van hozzá teljesen új nyákod is?

Sajnos nincs. Nem tudtam szerezni, ezért döntöttem a felújítás mellet. De ezek a nyákok még rendbehozhatóak elméletileg. Az összes alkatrészt kiforrasztom és újakra cserélem. A nyák forrasztási oldalán mindent lepucolok, majd felpolírozom. Esetleg egy beültetési rajzot is tudsz mellékelni?
(#) reloop válasza Helios hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

Ez nem egyezik? Bővebben: Link

Akkor ITT már megpucolt állapotban van? Tettem fel beültetési rajzot is nézz vissza egy picit. De szerintem reloop belinkelt beültetésével is megegyezik.
(#) Helios válasza reloop hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

A huzal ellenállások helye nem stimmel ha jól látom, plussz a tranzisztorok sem stimmelnek... De a nyák 90%ban stimmel.

* Minden tranzisztor BD241-es plussz a műveleti erősítő SFC2301ADC

Nem, az nem a megtisztított. azt a neten találtam és azért linkeltem be azt. nem voltam itthon amikor küldtem.
(#) reloop válasza Helios hozzászólására (») Ápr 3, 2013 /

A NYÁK Pioneer munkája, csak áttettem képi formátumba. Elég azonos forrásból táplálkozik mindkét kivitelezés.
(#) Helios válasza reloop hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /

Értem. Alkatrész ügyileg mennyire térnek el egymástól?
(#) szegodenespeter hozzászólása Ápr 4, 2013 /

Sziasztok! Van egy végfok erősítőm, mely tartalmaz 4 db Quad 405-ös panelt, és kettő ezek közül 14 lábú műveleti erősítőt tartalmaz... Szerintetek mi lehet ennek a típusa? A másik kettő 8 lábú. Az építője valamiért minden alkatrész feliratát lecsiszolta... :/ Köszönöm szépen a választ előre is! Üdv: Szenes
(#) kadarist válasza szegodenespeter hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /

Szia!
Lehet, hogy UA709-ek vannak beépítve.
(#) szegodenespeter válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 4, 2013 /

Azon belül a CN jelölésű lehet akkor, az 14 lábú...
Következő: »»   233 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem