Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   392 / 1156
(#) Csongi_ hozzászólása Aug 2, 2013 /

Meregettep a tapon.
Uresjaratban:
12.6V, 5.13V, 3.37V-ot ad. 1 ohm-os terhelessel egyszerre mindharom feszultsegre: 11.59V, 4.79V, es 3.16V.
Ezek mennyire jo eredmenyek?
(#) Csongi_ hozzászólása Aug 2, 2013 /

Udv!!

Van egy kerdesem, nemgazan ide tartozik, de mar mindenhol probaltam, de eredmeny nelkul. Az lenne a kerdesem, hogy YAHOO! mail-re hogyan tudok bejelentkezni, ugyanis elfelejtettem a biztonsagi kerdesemet. Mostanaba mikor be akarok lepni mindig megkerdi, de sajnos reg csinaltam az e-mail cimem es mar nem tudom. Valaki mondta, hogy erre is van egy eljaras, de en nem kapom sehol.

Ha valaki tud segiteni ebben, annak halasan megkoszonom.
(#) Gombszem válasza Csongi_ hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Nagyjából mind jó. Bár nem a névleges áramokkal terhelted, de nagy baj nincs. Ettől még a névleges terhelésnél lehet baj.
(#) eyess válasza Csongi_ hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Az a táp tökéletes.Ha azt vesszük , hogy az 1 ohm majdnem már rövidzár , akkor nagyon is jó értékek.
(#) Csongi_ válasza eyess hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Epp az elobb beszeltem a ceggel ahonnan vettem azz alaplapot, azt mondtak, hogy ott radugtak az alaplapra a tapot, es mukodott.
Akkor hol lehet a hiba? ha a tap jo es az alaplap is
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2013
(#) Gabó válasza Csongi_ hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Még mindig az a "nem működő" lap? Akkor 99,9%, hogy nem támogatott a cpu. Bios frissítés kellene rá első körben. De a másik táppal való kipróbálást megcsináltad?
(#) Csongi_ válasza Gabó hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Igen, meg az az alaplap. Ugy is probaltam, hogy nem volt benne cpu, es ugyse indult. Masik tappal nem probaltam, mert nem tudtam szerezni, es a PCboltba nem foglalkoztak vele, mert "sok a munka".
(#) Gombszem válasza Csongi_ hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Idézet:
„ott radugtak az alaplapra a tapot, es mukodott.”

Ott voltál? Láttad? Én megnézném.

Ha a táp és az alaplap ugyanaz, és ott tényleg működik is, akkor még nálad lehet gond mert más is rá volt esetleg dugva (CD ROM, videokártya, vagy egyéb akármi, ami terhelhet rendesen).
(#) Csongi_ válasza Gombszem hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

A telefonba mondta a kiscsaj. Mas tap volt, otthon volt az enyem, es nem volt semmi mas radugva, kulon ki volt veve alaplap es tap.

A tápon nem csak a 12V-5V-3,3Vokat mérjük terhelve, hanem a negatív ágat is, meg a többi feszt is.

Azokat nem mertem, mert siettem.

Pedig kell. Főleg a pw good jelet.
Mod: pw good.

ps good??

Az melyik? Nem ps on-t akatral irni?

Javítottam.

Igen. Volt már olyan tápom, amibe ez el volt szállva, és azért nem ment.

Ok, hetfon hazamegyek, es lemerem azt is. Ott mekkora feszultseg kell legyen?

Koszi!
(#) 1984white válasza Csongi_ hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Szia!
Én mondtam neked, hogy vigyed magaddal a cpu-dat és előtted nézzék meg!
Vidd vissza és említsd meg nekik a fogyasztóvédelmet!!! Ezután biztos jobban ráérnek, ha nem akkor meg úgy is jó lesz, legalábbis neked ha végigviszed az ügyet!
Amúgy én pont ezért rendelek a netről mert ha azzal a cuccal gond van ami webshopból van, 8 napig a pénzt is visszakérhetem. A gépboltokban lusta d*szn*k dolgoznak nálunk is. Persze azért van kivétel is.
(#) _vl_ válasza 1984white hozzászólására (») Aug 2, 2013 /

Aki maga építgeti a gépét, az gondoskodjon róla, hogy legyen neki elérhető alternatív, tuti jó alkatrészhalmaza (akár havertól kölcsönbe is jó), amivel az ilyen esetekben el lehet dönteni, hogy melyik alkatrész jó, melyik rossz. Különben marad ez a torkosborz-jellegű játék...
Vagy komplett gépet kell venni a boltból, aztán ha valami nem jó, visszatalicskázni nekik az egészet, aztán csináljanak vele, amit akarnak.
(#) Leraz válasza 1984white hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Szia.
Én úgy értelmeztem,hogy ő is a neten vette a lapot csak próbára vitte a közeli PC boltba ahol nem foglalkoztak vele. (nem ott vette akkor nem "érnek rá" )
Nem kizárva az alaplap hibát én másra tippelek de ez mindegy.
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2013
(#) Csongi_ válasza 1984white hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

A boltbol csak a tapot vettem, de mar lejart a garanciaja. A CPU meg a tobbi netes boltbol van.
Itt a webshopnal ugy reklamoztak magukat, hogy 30 napig lehet viszakuldeni, es viszaadjak a penzt, ha nem vagy elegedett vele, vagy nem jot vettel.
(#) Csongi_ válasza Leraz hozzászólására (») Aug 3, 2013 /

Leraz, mond el, te mit gondolsz, mire tippelsz, az is szamithat.
(#) sean hozzászólása Aug 4, 2013 /

Sziasztok! Rak(at)tam össze egy gépet teljesen új alkatrészekből, nem volt vele semmi gond. 2 hete vettem bele egy erősebb videokártyát és azóta véletlenszerűen kékhalálozik a gép. Van hogy napokig szépen megy, de pl. tegnap filmnézés közben megakadt a kép és a hang, és egymás után 5-6x bluescreen volt a rendszer betöltése után, így már nem is tudtam tovább használni a gépet. Ma reggel bekapcsoltam és semmi gond nincs vele. Ezeket a hibákat írta ki felváltva: System Service Exception, Cache Manager, IRQL Not Less Or Equal. A gépben AMD APU-van, a drivert letöröltem és utána tettem be a másik videokártyát. Újra nem telepítettem a gépet. Talán valami driver maradt fent az integrált Amd vga-tól ami összeakad az Nvidiával? Vagy a táp lehet kevés?
A konfig: Asrock FM2A75Pro4 alaplap, AMD A8 6600k (hd 8570d videoval), 8GB memória (2x4GB Kit), MSI gtx 650ti boost videokártya(2GB), HSTG 500GB Sata2 merevlemez (100/100), Chieftec CTG 450W 80+ Tápegység. A házban van 3db 12cm-es és egy 18cm-es hűtőventi. Minden gyári értéken van, semmi nincs húzva. Van ötletetek hogy mi lehet a gond? Talán a táp a legidősebb, kb fél éve vettem, minden alkatrész garanciás.
(#) nedudgi válasza sean hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Az erősebb videokártya nagyobb fogyasztást jelenthet, amit esetleg nem bír a táp.
(#) geld77 válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Nekem egy 6 magos proci van a gépbe egy 450W táppal, 4 merevlemez és még egy külső vinyot is hajt a gép kivezetéssel. Tökéletesen megy egy ekkora táppal is, előtte egy 250W-os táp hajtotta a gépet gond nélkül. A mai CPU-k stb. nem fogyaszt már sokat, max 125W-ot.
Így nem a táppal lehet a gond. Driver szokott szerintem gondba lenni, nem kell mindig a legújabb driver. Az én videókártya driveremböl a legújabb állandóan össze omlasztotta a Firefox-ot.
(#) geld77 válasza sean hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

Próbálj meg régebbi drivert fel tenni a gépre hozzá!
(#) Saggitarius válasza sean hozzászólására (») Aug 4, 2013 /

A tap lesz gyenge, nVidia ajanlasa szerint is a 450W a minimum (atlag config eseten)
"Geforce GTX 650ti Boost - 24A and a 450W PSU minimum"
(#) sean hozzászólása Aug 4, 2013 /

Hát mondták sokan hogy a tápnak elvileg bírnia kell ha nem húzok semmit, mivel minőségi darab. A drivert az Nvidia honlapjáról töltöttem le, de akkor majd újratelepítem a gépet és felteszem az MSI Driverét. Ha úgy sem lesz jó akkor szerzek egy nagyobb tápot és megnézem hogy azzal hogyan viselkedik a gép. Köszi a válaszokat!
Következő: »»   392 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem