Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   663 / 1157
(#) RoliNyh válasza eyess hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

NTFS -el...

És telepítés előtt mindig a BIOS -ban kezdek, tuti, hogy nem utánna állítottam át...
(#) eyess válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

És az usb pendrájv ugye arra tettétek ? Na akkor egy másik gépen szépen be bootol ?Csak a Hp én nem ?
(#) Koncsar válasza eyess hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Így igaz. K...a életbe.
(#) eyess válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Értem csak a pendrájvot bootként való használathoz FAT32 re kell formázni az pedig csak 4GB ig kezel.Szóval itt a bibi.

Ez most vicc?

Akkor ezek szerint sikerült a Hiren S kirása ez még jó szolgálatot tehet majd később.Akkor nincs más hátra mint megvárni a külső DVD vel való telepítést, és ha azzal sem megy , akkor jöhet a bolt.

De gondolom át lett állítva laptopon a Biosban , hogy usb boot legyen , csak kérdem.

NTFS penről is lehet telepíteni...

Mi a vicc ?

A FAT32 nél a 4 Gb az csak arra vonatkozik, hogy egy fájl mérete 4 Gb lehet a partición. Egy másik gépen be boot ol.

Nem a telepítéssel van gond hanem a FAT fájl rnedszerrel.

A 64Gb os Pendrive ot leparticionálta a lemezképfájl készítő progi is 8-ra vagy 16Gb ra. Így a 16Gb os drive is jó kéne, hogy legyen.
Másik gépen is a 16Gb os pendrive al boot olt be a linux is a win7 is.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016

Igen ám csak hogy itt nincs partició hanem csak egy 16GB os méret , és az lehet fájl , vagy meghajtó az már a FAT32 nek sok.
Azért volt az régebben , hogy maximálták a pen méretét 4GB ra , vagy inkább kisebbre , mert a nagyobbak már nem müködtek pont ezért.

És lehet hogy cd re való kiirással jobban jártatok volna az ugye csak 700 max.MB

Te írtad, hogy
Idézet:
„...csak a pendrájvot bootként való használathoz FAT32 re kell formázni...”

Arra mondtam, NTFS ről is lehet bootolni és wint telepíteni simán (nem csak FAT -ról).

R-Go használható nyugodtan nagykapacitású pendrájv is...

Akkor a GoPromon hogy is van ez?
Basszus! Nem értem most. Kezdek megzavarodni, mindjárt tartok egy Coffee time ot.
(#) Koncsar válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

FAT32 rendszert használunk a drive on.

Lehet bootolni , csak alap esetben amikor üres a gép csak FAT rendszert tud kezelni .Majd amikor a telepitő el tud indulni , és az akármilyen belső tárolóra megcsinálja a logikai particiót , és formázza , akkor kapja meg az adott partició hogy milyen is legyen . Utána indulhat a telepités ennyi.
(#) RoliNyh válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Ki mit használ. Nekem itt van egy NTFS két napja arról tettem fel a win7 -et...

Ha az enyém lenne a gép, akkor már nem lenne rajta a hátulja.

Rendben, elhiszem. Itt az Eyess kollégával próbáljuk kiszürni, hogy ez a foss HP a hibás vagy a tudásunk, tudásom hiányos.

Igen feltetted , de egy olyan particióra ami már előte formázva volt , és láttad a meghajtót , vagy meghajtókat , ha több részre volt osztva.

De jelen esetben nincs ilyen , mert még a belső merevlemez sincs formázva több mint valószinű.

Vagy csináljátok meg cd lemezre , most már legalább tudjátok a menetet . Veszteni nem vesztetek semmit a lemez későbbre is jó lesz hiba esetére .Ha igy sem jó , marad majd a külső DVD , és ha akkor sem , akkor megyek veled , és vissza visszük a bolta
(#) RoliNyh válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Igen értem én ezt. De az a fránya masina egy normális médiáról nem képes bootolni. Próbálja ki Linux live CD vagy pendrájvot is. Én kezdem azt érezni, hogy a gép lesz a hibás. Én már a bios frissítésen is elgondolkodnék...

Koncsar, billentyűzeten van olyan hogy BOOT menü, azt elő tudod hozni? (F6 vagy F11 gépe válogatja). Ott elvileg lehetne választani, miről akarsz bootolni. Tegyél bele telepítő CD-t és telepítő pendrájvot is. akkor mind a kettőt jeleznie kell. Ha így sem jelzi, az gebasz. Ha jelzi, de mégse hajlandó elindulni róla, akkor hajlok arra, hogy vagy a telepítő média a hibás, vagy a bios beállítások.

Elteszem magam...

Teljesen egyetértek, az összes létező jó ötletet elmondtad, tanultam is belőle. A fiacskám az feladta, én meg csinálok még a rufusszal egy lemezt, aztán mára végeztem. 10 órája foglalkozunk vele. Ez vicc. Köszönöm szépen, jelentkezem.

Köszi a tippeket, de ha visszaolvasol, akkor látod, hogy ezekből már kifogytunk.

Ok ezt még megvárom , aztán én is nyugovóra térek.De ha lehet , akkor ne azzal a rufusszal csináld hanem ami a Hiren S ben van , tehát a Burn CD CC vel.Mert nem véletlenül van az hozzá,.

Rendben. Ok.

Valahogy már kicsit sokáig tart nem ?
Hát szerintem én is búcsúzok , majd úgy is leirod a fejleményet.

Köszi. Igen le fogom írni, ha lesz.
(#) Placi84 válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

A videódban a Legacy Support disabled-re van állítva. Enabled esetén is ugyanaz a probléma? Boot sorrend be van állítva? Ha esetleg ezeken már túl vagy, akkor sorry.
(#) Koncsar válasza Placi84 hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

El nem tudod képzelni, hogy legalább 8 óra kínlódás után van még olyan beállítás, amit nem próbáltam ki. Nincs. Ki kéne vennem belőle a vinyót, csak akkor a gari szerintem ugrik. Mondjuk ezt sem értem, nem vehetek a gépbe egy SSD -t amit én cserélek ki?!
Következő: »»   663 / 1157
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem