Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Mit kéne annak az előfoknak tudnia, mekkorát erősítsen a jelen? A TDA7294 alapkapcsolása 750mV-ról teljesen kivezérelhető.
Nekem a gyakszis tanár mondta hogy olyan előfokot építsek amin a kimenő feszűltség minimum 2V Tudol ajánlani 1-et?
Tudok ajánlani. Ennek ugyan csak 1V a legnagyobb kimenőfeszültsége, de számtalan megépítés bizonyítja, hogy elegendő.
Először is az előbb kért paraméterekről írhatnál. Ha ilyennel nem rendelkezel, írd meg mi lesz a jelforrás és megbecsüljük mi a teendő. Ha a tanárod ilyen jól tudja, miért nem ő ajánl konkrét rajzot?
Köszi A paramétereket nem tudom, de laptopról és telefonról fog szólni. Azt mondta oldjam meg magam... (Y)
Ha nincs szükséged hangszínszabályzásra, magának a végfoknak a hurokerősítését is növelheted ha főleg a telefonról nem tudod a kellő hangerőt elérni. Az egyik lehetőség a 2-14 lábak közötti (általában 22k) ellenállás növelése 33-47k-ra, a másik pedig a 2-es láb és a test közötti soros ellenállás-kondenzátor 680 ohm-ját 330-470 ohm-ra csökkenteni.
Köszi szépen )
Ez az előfok jó lenne a 7294-hez?
Részletesen elmondta Reloop, miért nem kell külön előfok, mert 750mV eleve kihajtja, de ha kisebb a jeled, akkor be tudod állítani a végfok erősítését.
Erre most előjössz egy rajzzal...?
Akkor hogy szabájzom a hangerőt? Egyszerűen csak gépről vagy a telórol? És akkor csak rákötöm a jack csatlakozót a bemenetre és kész.?
Köszi
Még annyit hogy hány K-s potit rakjak rá?
Elég tág határok között választhatsz értéket, legyen mondjuk 22k logaritmikus.
ez a ketö közül meik a jo????
A pontos válsz úgy szól, hogy a "Képkivágás" nevű melléklet nem szólal meg, mert állandóan némít. Honnan lehet ilyesmit levadászni? Szörnyű.
Sziasztok! Tervezek építeni egy végfokot, ami 2 darab TDA7294-et tartalmazna (két egyforma végfok lenne).
A kérdésem az lenne, hogy - mivel csak egy transzformátorral rendelkezem - a trafó három kivezetését köthetem párhuzamosan egyszerre mindkét végfokhoz? Teljesítményileg biztosan elegendő, akkora mint egy kisebb méretű hegesztőtrafó (na jó ez túlzás volt ), viszont úgy kaptam, hogy előzőleg is egy erősítőt táplált. Ha ráköthetem párhuzamosan a két végfokot, akkor közvetlenül a trafó után, vagy az egyenirányítás után tegyem azt? Illetve még egy kérdésem lenne. Belemértem, és a GND-hez képest +/- 32,5V váltóáramot ad le. Az egyenirányítás után kb. 46V. Ezt még elviseli vagy kellene vele kezdenem valamit? Előre köszönöm válaszotokat!
Hát, ez a "trafó három kivezetése párhuzamosan" fogalom nem igazán értelmezhető sajnos. Mint ahogy azt sem értem, hogy "közvetlenül a trafó után", meg "egyenirányítás után"... Egy rajzzal az elképzelésedről kisegítenél minket?
Táp kérdésben ajánlom az alábbi linket: Király Tibor tanácsai. Ezen belül is a végén a táp ajánlást. Ha 2 x 46VDC-d van, az a TDA7294-nek túl magas a tápfeszültség. Inkább a TDA7293-nek, 8 Ohm terheléssel állna jól ez a tápfesz, méghozzá igen tisztességes hűtéssel.
Helló. A tápot igen lehet így is kötni annyi hogy oldalanként legalább 20.000µF puffer ajánlott hozzá hogy tisztán szoljon. Viszont sajons egyenirányítás után nagy lenne a feszültség,így erős hűtést és 16ohm-os terhelést viselne el csak,egyébiránt ferroban! Saját tapasztalat,de 16ohm-on terhelve nálam lassan fél éve megy tökéletesen. Leginkább egy 2x24V-os 300w-os transzformátor lenne ehhez a legjobb,én így már sikerrel építettem meg pár TDA7294-el működő végfokozatot. Remélem tudtam valamennyit segíteni zöldfülű léttemre.
Az a baj, hogy mindenképp e transzformátor köré szeretném építeni az erősítőmet. Esetleg tudnátok ajánlani valamit, ami el tudná viselni a 46V-ot, és viszonylag elfogadható áron meg tudnám hozzá szerezni az alkatrészeket?
Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni, hogy egy Beag Aet 453 toroidja elégséges 2 X TDA7294 (egyszerű by Reelop) sztereó, vagy egy 7294 híd meghajtásához? Esetleg (aki ismeri) egy Schneider Team 300 R tápja állna (2X35V egyen)rendelkezésre. Köszi
Az aet trafója egy csatornára talán elegendő. Ez a másik is kb csak egy csatornát bírna el főleg ha ki van hajtva. Talán az apt100 trafója alkalmas rá hogy elbírja.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Ezt a próbát pont AET453 trafójával végeztem, mert az volt épp itthon.
Diódával egyetértve 1 db. szimpla TDA7294 táplálásához ajánlom.
Maga az IC +Ut, GND, -Ut kap, de elég hozzá egy szekunder tekercses trafó, mert egy áramköri megoldással "virtuális" GND-t hoz létre. Ezért hívjuk egytáposnak. Link
Értem nagyjából, tehát olyan trafó jó hozzá, aminek a szekunder felén csak 2 vezeték jön ki.
Tehát nem megoldható a pl 2x25V, és a két tekercs végeit összekötve GND létrehozása. A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2014
Igen, jól érzékeled a dolgot.
Ezen kívül még nagy előnye a tipikus előfok-végfok összekötéseknél jellemző földhurok kialakulásának esélytelensége, mivel a végfok GND egy "lebegő föld", nem a végfok tápjának földje.
De gondolom hátránya is van, vagy esetleg jobb megoldás ez?
Egyenlőre nem tudok hátrányáról, de nem kizárt, hogy van.
Szerintem rendkívül jó műszaki megoldás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |