Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv. ajánlanám a linkenn található nyákterv. kitt ként vásárolta egy haver de megtaláltam netenn, töbször megépítettem, mindí elsőre índult, 2uf becsatoló kondit érdemes 4-5uf-re növelni. lehet hidani is , gerjedés sosem volt link
Üdv! 2µF csatoló és 22k bemeneti ellenállás 3,6Hz-es felüláteresztő. Hova még ettől lejjebb?
Jelgenerátorróll próbáltam, sokat jaított a 4,7uf MKT wima, érezhetőenn jobban dübörög.
Min javított? Milyen paraméter változott meg, amit mérni tudtál?
Régebben én is hasonlókat képzeltem, de valójában nem tudom ezt hallani. Amit Te dübörgésnek gondolsz, az nagyjából 30-150Hz körül van, és ettől soha, semmilyen körülmények között sem alacsonyabb. Ha ezt elhiszed nekem, akkor Reloop igazságát kell elfogadnunk, aki már így is 10-szer ez alá céloz a 2,2uF+22kR taggal.
Egyébként a kondit teljesen ki is hagyhatod, ha biztosan nem jut egyenkomponens a bemenetre. Ezzel csak az a baj, hogy nem tudni előre miről is fogják a végfokot táplálni, és véleményem szerint éppen ezért van ott a soros kondi. Ha belenézel a forrásként használt elektronikákba, akkor ott általában eleve van kimeneti kondi az "egytápfeszes" áramköröknél, a szimmetrikusaknál meg jó esetben nincs DC összetevő. Nálam az ésszerűtlenül nagy táppufferek csökkentése hozott nagyon-nagyon jó eredményt. Fürge, virgonc, lendületes lett a hang. IC tokonként a +- tápfeszültségre 4700 µF az ideális érték, ettől nagyobb indokolatlan. Ne hidd el, mikor megalomániától vezérelt fórumozók csatornánként 2*22000 µF értéket javasolnak, és ki is hangsúlyozzák, ez mennyivel jobb mint a negyed ekkora érték.
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.Lenne nekem sztereó 2X50 K ohm hangerőszabályzóm (lineáris).Ennek a "felfutó" karakterisztikáját szeretném beállítani hogy ne csak az első negyedben majd fél állás után hírtelen szabályozzon.Lenne erre valami mód?Vagy mindenképpen csak logaritmikussal kivitelezhető?Köszönöm a segítséget előre is.
Szia! A csúszka és a test közé köss egy-egy 8k2 ellenállást. Így szoktam használni, már nem is veszek hangerőhöz logaritmikus potit, jobb így az együttfutás.
Köszönöm szépen!
Bocs az elírásért. Máshol kellett volna duplázni.
Sziasztok!
Van valakinek PCB terve Sprint layoutban, egy olyan 2xTDA 7294 kapcsoláshoz, amin egyszerűen lehet választani a hidalás és sztereó mód között?
Ettől azért összetettebb a dolog, mert a hidat másképpen kell meghajtani. Ezért van külön híd, és külön alapkapcsolás. Persze kellő elszántsággal biztosan át lehet térni egyikből a másikba, de ahhoz sok mindent át kell drótozni.
Nem én arra gondoltam, hogy volt itt a fórumon egy olyan rajz/ panelterv, hogy 1-2 jumperrel (akár kapcsolóval) át lehetett térni a két mód között.
Ezt nehezen tudom elképzelni. A kimeneteket is másképpen kell csatlakoztatni, és a bemenethez is kell egy fázisfordító az egyik oldalra. Ez több mint egy-két kapcsoló.
De ha megtalálod a rajzot, akkor szívesen megnézném mások mit gondolnak erről.
Igen a hangszóró csatlakozás nem probléma, nekem nem menetközben volna szükségem a mód váltására.
Úgy emlékszem, hogy 2 darab 2x3 lábú kapcsoló elég: az egyik csatorna jelét kell testelni, meg 4 darab ponton, 2-2 alkatrészt rövidre zárni normál módban, mert az csak a hídhoz kell, meg az egyik 22k-t lekapcsolni a kimenetről.
Szia! A NYÁK-terv bizonyára ismerős. A mellékelt képen keresd meg a Hid nevű átkötést és ellenállást. Ennyi kell csak hozzá.
Esetleg sprint layoutba nincs meg? A tervem, hogy 12V-os SMPS inverterrel hajtsam meg. A táp 300W +/-38V lesz (finoman trimmerrel állítható a fesz) Milyen csatlakozót ajánlotok a +12V hoz? A kimenet speakon lesz.
Sajnos ezeket már letöröltem, teljesen új szériával fogok jelentkezni hamarosan.
Közlés előtt még le kell gyártsam a prototípusokat.
Átnéznéd kérlek? Az az ellenállás ami a stby vagy a mute-ról jön milyen érteékű kell legyen 20k?
Mivel kapcsitápot használok, 2x1.000µF elég lesz, de nem lesz probléma ha az egyenirányító diódák egy kicsivel messzirébb vannak? (kb 12 cm?)
A 10-es láb felhúzó ellenállásának 220k-t javaslok, nálam az vált be.
A 13-as láb nem kapja meg a pozitív tápot. A tápszűrést ne a végfokpanelen végezd, kapcsoló-üzemű táp esetén a helyi szűrés 10-47µF LOW-ESR legyen!
Kijavítottam, ehez a tápegységhez 2x2.200µF ot mondtak de én 4x1.000µF LOW ESR-t vásároltam.
Jó lesz így, de azért hagynék helyet a végfok panelen a kisebb kapacitású tápszűrő elkónak arra az esetre, ha a két csatorna tápon keresztül összegerjed.
Az végig van gondolva, hogy az inverter milyen szűrőt fog kapni? Precíz LC dukál: Bővebben: Link
2x10uH tekercs a tápágba sorosan, utánna lesznek kötve a kondik, pc tápbol bontott toroid ferrit magra lehetne tekerni? És lehetne egy ferritmagot használni a két tekercsnek?
Dx 180-26-A felirattal van ellátva a vasmag A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2014
Ezek jó kérdések, válassz hozzá egy alkalmas témát!
Üdv!Mi a véleményetek a kapcsolóüzemű tápegységről?Lehet ezzel is ugyanúgy hajtani a Tda7294es szimplát vagy a hídkapcsolást?Ha igen akkor a táp utáni puffer elhagyható?Esetleg van e valakinek működő ilyen módon épített példánya?
Szia! A korábbi hozzászólásokat, képmellékleteket nem szoktad nézegetni?
Nézegettem,de sehol nem találtam erre vonatkozó kimerítő írást.Maximum ennyit: Jó lehet azzal is,de kell egy-egy 470µF kondenzátor.Meg valami olyat hogy nehezebb a brummot kiküszöbölni így.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |