Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Többmotoros diszkófény vezérlés
Lapozás: OK   2 / 2
(#) lesliecold hozzászólása Márc 8, 2010 1 /
 
ja és majd elfelejtettem az alkatrészeket
(#) pistikeid válasza lesliecold hozzászólására (») Márc 9, 2010 /
 
Sziasztok beteszem ide ezt a linket nehogy valaki félreértse a kollegát.Bővebben: dmx 512
Ja még szeretném megkérdezni tőlled hogy bipoláris vezérlővel tud e 2 léptetőmotort egyszerre vezérelni?
/hamár megépitetted/
(#) lesliecold hozzászólása Márc 9, 2010 /
 
nem kell engem félreérteni, hiszen ezeket az adatokat én is letöltöttem egy oldalról de viszont az a hex fájl ami innaen letölthető, az kevés a működéshez. Szükség van a DMX-512-es protokollra is! ami nem ingyen letölthető dolog! találtam már én is a neted ilyen-olyan dolgokat, ami elvileg a DMX-512-es protokoll, de gyakorlatilag nem működik.
És válaszul a a kérdésedre pistikeid: igen lehet bipoláris vezérlővel 2 motort is vezérelni, nyilván való hogy 2x kell megépíteni hozzá a motorvezérlést és az MCU fennmaradt szabad kimeneteire kapcsolni. Mondok még egy érdekességet ezzel kapcsolatban, hogy ugye 8 vezérlőkimenete van az MCU-nak, ez azt jelenti hogy akár 16 motort is lehet vezérelni vele, mégpedig úgy, hogy a kimenetekre nem a motor vezérlést kell kötni, hanem minden kimenetre egy sn74ls374-es ict kell kapcsolnunk, ez egy 8 bites tároloó, és a 8 bites tároló kimeneteire pedig jöhetnek a léptetőmotor vezérlő ic-k
(#) valveconductor válasza lesliecold hozzászólására (») Dec 2, 2010 / 1
 
Mindenesetre a nyákrajzokon az eredeti tervező nevét kicserélni...
(#) otamas86 válasza boczhunor hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /
 
Szia. A 4. képen szerepló (cd 4027 ic-s) kapcs. rajzot megcsináltam,de amiket ajánlottak hozzá tranzisztorokat valamiért nem vezérli.Bár utólag átnézve a tranyók adatait és amit megértek belőle szerintem túl nagyok. Csak hobbim az elektronika és van egy mostanra teljesen tönkrement ütempanellal rendelkező duo flowerem. 2 db 12 v-os disco fényekben használatos micro motort kellene meghajtania jobbra és balra lehetőleg ütemre. Érdekelne, hogy te milyen tranzisztorokat ajánlanál? Jelenleg BD 137 tranyók vannak betéve, de ezzel semmi nem történik (így jár az ember, ha másokra hallgat) A vezérlést szerintem jól építettem meg. Az ic két tranzisztor vezérlő lábán hangra reagálva változik a feszültség és ha az egyik maxon van akkor a másik nullán és fordítva.
Lehet hülye kérdés, de a 4,5V-os tápot te hogyan oldanád meg? van egy nagy böszme 12V-os táp a fénybe. Gondolom nem külön trafóról.
A válaszodat nagyon megköszönném!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem