Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Többmotoros diszkófény vezérlés
Témaindító: gaboca323f, idő: Aug 31, 2009
Témakörök:
ja és majd elfelejtettem az alkatrészeket
![]()
Sziasztok beteszem ide ezt a linket nehogy valaki félreértse a kollegát.Bővebben: dmx 512
Ja még szeretném megkérdezni tőlled hogy bipoláris vezérlővel tud e 2 léptetőmotort egyszerre vezérelni? /hamár megépitetted/
nem kell engem félreérteni, hiszen ezeket az adatokat én is letöltöttem egy oldalról de viszont az a hex fájl ami innaen letölthető, az kevés a működéshez. Szükség van a DMX-512-es protokollra is! ami nem ingyen letölthető dolog! találtam már én is a neted ilyen-olyan dolgokat, ami elvileg a DMX-512-es protokoll, de gyakorlatilag nem működik.
És válaszul a a kérdésedre pistikeid: igen lehet bipoláris vezérlővel 2 motort is vezérelni, nyilván való hogy 2x kell megépíteni hozzá a motorvezérlést és az MCU fennmaradt szabad kimeneteire kapcsolni. Mondok még egy érdekességet ezzel kapcsolatban, hogy ugye 8 vezérlőkimenete van az MCU-nak, ez azt jelenti hogy akár 16 motort is lehet vezérelni vele, mégpedig úgy, hogy a kimenetekre nem a motor vezérlést kell kötni, hanem minden kimenetre egy sn74ls374-es ict kell kapcsolnunk, ez egy 8 bites tároloó, és a 8 bites tároló kimeneteire pedig jöhetnek a léptetőmotor vezérlő ic-k
Mindenesetre a nyákrajzokon az eredeti tervező nevét kicserélni...
![]()
Szia. A 4. képen szerepló (cd 4027 ic-s) kapcs. rajzot megcsináltam,de amiket ajánlottak hozzá tranzisztorokat valamiért nem vezérli.Bár utólag átnézve a tranyók adatait és amit megértek belőle
![]() Lehet hülye kérdés, de a 4,5V-os tápot te hogyan oldanád meg? van egy nagy böszme 12V-os táp a fénybe. Gondolom nem külön trafóról. A válaszodat nagyon megköszönném! |
Bejelentkezés
Hirdetés |