Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   976 / 1319
(#) janikukac válasza icserny hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Okés, és azt hogy csináljam meg? .hex-ből vissza lehet hívni valahogy C-ben a programozói felületet, vagy mit tegyek?
(#) Hp41C válasza icserny hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Szia!

Működőképes, de a kimenetek és a táp ill. a föld felé védő Schottky diódák kellenek.
(#) watt válasza icserny hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

25kHz a tipikus frekije a meghajtónak ami 40us periódusidő. Az engedélyezés után kb. 2us-el jelenik meg a jel a kimeneten. Nem túl sok részre tudod osztani a PWM-et, de lehet, hogy nincs is rá szükség. Szerintem korlátozottan, de működőképes az elképzelés. Mondjuk 16kHz-el már elég lehet a felbontás is az 1% közelében.
(#) Hp41C válasza janikukac hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Szia!
C forrást nem, de assembly -t igen. De ez sem kell, hiszen a 0 címre tehetsz egy call -t egy olyan címre, ahol már üres terület van a kontroller memóriájában. Ott ez első lépés az legyen, ami az eredeti programban a 0. címen volt, aztán az ANSEL beállítása és végül egy return.
Előbb állítsd be a kontroller típusát, majd importáld be a hex -et az MPLAB -ba, nézd a program memóriát (az assembly utasításokat). Ha kedved tartja, az MPSIM -mel szimulálhatod is...
(#) janikukac válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Készre csinálnád ezt most gyors nekem? MPLAB-ot nem tudom felrakni, mert valami hibát ad ki a Vindóz, de újra lesz telepítve nemsokára. Hex-->

Előre is köszi!!!

main.hex

(#) icserny válasza janikukac hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Nem lehet. Szerintem a legegyszerűbb az, ha megírod a programot magad. Ha sima villogót tudsz írni, akkor már csak az időzítéseket kell átszabni. Például így:

Inicializálás:
Analóg komparátor kikapcsolása
Analóg bemenetek letiltása
LED-hez kötött láb kimenetre állítása

Végtelen ciklusban:
LED be
vár 50 ms-ot
LED ki
vár 50 ms-ot
LED be
vár 50 ms-ot
LED ki
vár 50 ms-ot
LED be
vár 50 ms-ot
LED ki
vár 500 ms-ot

Hogy a LED melyik lábon van, s a késleltető függvényt az általad kultivált nyelvjárásban hogy hívják, azt te tudod, én nem.
(#) janikukac válasza icserny hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

De nem tudok!!!
(#) icserny válasza watt hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Watt: Köszönöm a választ, a késleltetési időket jó hogy mondod! Azokat még át kell gondolnom (főleg, hogy elég aszimmetrikusak az adatlap szerint). Finomkodni most egyáltalán nem akarok, csak egy ideiglenes megoldás kell gyors kipróbálásra.

Hp41C: Igen a Schottky védődiódák mindenképpen kellenek! (a mintapélda szerint is)
(#) icserny válasza janikukac hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Meg lennék lepve, ha a fordítóprogram mintapéldái között nem találnál egy LED villogtatót!
(#) Erick hozzászólása Jún 5, 2011 /

Hellóztok!

Én azt szeretném kérdezni, hogy van egy Infra dó vevő kapcsolás, amely viszonylag egyszerű. Azt szeretném megkérdezni, hogy a benne lévő PIC12F629 helyett használhatok-e PIC16F628-at? Ha igen, akkor a .HEX fájlban mit kell átírni?
Ez a kapcsolás az.

Köszi a választ előre is!
(#) Kefeúr hozzászólása Jún 5, 2011 /

Sziasztok!
Van itt a fórumon valaki aki Basic nyelvben ismerős , illetve aki használ Basic fordítót ?
(#) janikukac válasza Kefeúr hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Kereső egy hasznos dolog: Bővebben: Link
(#) Kefeúr válasza janikukac hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Na ezen már túl vagyok.
Ezek egyike sem az amit én keresek.
Csak annyit szeretnék , hogy megtaláljam a megfelelő programot .
Ebben kérnék segítséget.
#1002755 ben lévő programhoz.
A Proton Ide -t keresem 1 ideje de konkrétan ezen a néven nincs fordító.
Vagy nem jól értettem mit is keressek .
(#) Kefeúr válasza Kefeúr hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Lehet hogy megvan : Proton Ide ds lite 3.0
Kipróbálom.
(#) watt hozzászólása Jún 5, 2011 / 2

Az átírós kérőknek szeretnék üzenni!
Ezek az átírós feladatok lehetnek egyszerűek és bonyolultak is. Ha megvan a forrás, akkor az egyszerűsít, mint ha csak a hex van meg, mert az az egyszerűt is bonyolítja.
Egy ilyen átíráskor a két PIC adatlapját tüzetesen össze kell hasonlítani, eltéréseket keresve a programban használt részek igényei szerint. Ez bizony időigényes és akár idegfeszítő feladat lehet, főleg ha valami apróságot nem veszünk elsőre komolyan, vagy elkerüli a figyelmünket és ott szenvedünk felette, hogy mi a frászért nem megy, mikor minden rendben van elvileg. Az külön történet, ha bérmunkában úgy kell ezt elvégezni, hogy ki se lehet próbálni a hardveren!

Szóval ezt csak azért írtam le, hogy értsétek meg, ilyet kérni nem biztos hogy bölcs(illendő?) dolog.
Itt elméleti segítségkérés és adás folyik, nem mások munkájának igénybevétele, még ha a kettő között nem is látszik elsőre a különbség!

Tehát a jó kérdés az, hogy mit rontok el, mit nem veszek figyelembe, nem pedig az, hogy hamar írd már át nekem.
(#) brato válasza Kefeúr hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Üdv!

Én nagyrészt basicben írom a programokat. Néha meg ASM-ben.
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Mivel a .hex van megadva, nem lesz egyszerű megváltoztatni. Egyszerűbb megírni a programot. De előtte tanulni kell. Ha már megy a portok bitenkénti ki-be kapcsolása, akkor menni fog ez a feladat. Jani! Tanulj egy kicsit előtte.
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Oké, akkor hagyom.
(#) watt válasza janikukac hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Ne hagyd, hanem tanulj! Ha nem tudsz jó kérdéseket feltenni, inkább marand csendben! A jó kérdésekhez pedig neki kell állni tanulni! Cikkek, adatlapok, tankönyvek, tele van a net!
(#) janikukac válasza watt hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Most mást tanulok, méghozzá a magyar és matek érettségihez.
(#) watt válasza janikukac hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Akkor ez most neked nem aktuális... Jó tanulást és egy kalappal!
(#) El_Pinyo válasza vicsys hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Szia!
Éppen az általad tervezett villogóról van ám szó, ha esetleg elsiklottál volna felette. Annak a hex fájlját töltötte fel jani@.
Jani: Ha tudod, hogy ki készítette a kapcsolást, akkor először miért nem tőle kérdezel az ügyben? Ha C- ben van írva a kód, akkor nem olyan vészes átírni. Talán Vic még be is vállalja a kedvedért!
(#) janikukac válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

watt: Tudom!

El_pinyo: de már nem akarom nyaggatni, mert mindig kérdezek tőle valamit, és nem akarok nagyon unalmas lenni neki!
(#) El_Pinyo válasza janikukac hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Így minket nyaggatsz. Értem, köszi!
(#) vicsys válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Tudom. Jani mesternek válaszoltam is. Több projektjében is segítettem. Most éppen cikket írok ide és se időm, se kedvem hozzá. Nem tudok kétfelé (ha a zasszonyt is beleveszem, 3 felé) koncentrálni. Jani mester meg gyakoroljon és értse meg a mit, a C kurzusom alapján. Nekem sem ment hip-hopp. Én is kértem segítséget, de csak akkor ha utána jártam és nem tudtam sehogy sem megoldani. Olvasni és gyakorolni kell...
(#) kissi válasza icserny hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Szia!

Szerintem a 8/11-es oldalon egy hasonló megoldást láthatsz --> Bővebben: Link !

Steve
(#) El_Pinyo válasza vicsys hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Ha tudod, akkor nem szóltam, csak a korábbi hozzászólásod alapján nekem úgy tűnt, hogy nem vetted észre. Természetesen én nem akarok a Te időddel és energiáddal gazdálkodni, nem ez volt a célja a hozzászólásomnak. Alapvetően sem értem azt, hogy miért nem a projectnek megfelelő kontrollert vásárolnak az után építők. Nekik is egyszerűbb lenne szerintem.
ui.: Egyébként csodálom a türelmeteket, a tiédet is és a többi kollégáét is.
(#) vicsys válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Hja kérem. Ez a korral jár. (Azért nem érthetted a szitut, mert privátban is levelezek Jani manóval.)
(#) icserny válasza kissi hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Igen, hasonló ez is. Gondolkodtam egy pont ilyen megoldáson is, csak nem tetszett a komparátorok "szabadonfutó" PWM frekvenciája, ezért döntöttem a fix PWM frekvenciát biztosító megoldás mellett, ami mellesleg a szabályozott áram változtatását (microstep mód) is lehetővé teszi.
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Jún 5, 2011 /

Teljes mértékig igazad van. Ha vége a felvételimnek, akkor egyből nekiállok a PIC-eknek. ))
Következő: »»   976 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem