Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Okés, és azt hogy csináljam meg? .hex-ből vissza lehet hívni valahogy C-ben a programozói felületet, vagy mit tegyek?
Szia!
Működőképes, de a kimenetek és a táp ill. a föld felé védő Schottky diódák kellenek.
25kHz a tipikus frekije a meghajtónak ami 40us periódusidő. Az engedélyezés után kb. 2us-el jelenik meg a jel a kimeneten. Nem túl sok részre tudod osztani a PWM-et, de lehet, hogy nincs is rá szükség. Szerintem korlátozottan, de működőképes az elképzelés. Mondjuk 16kHz-el már elég lehet a felbontás is az 1% közelében.
Szia!
C forrást nem, de assembly -t igen. De ez sem kell, hiszen a 0 címre tehetsz egy call -t egy olyan címre, ahol már üres terület van a kontroller memóriájában. Ott ez első lépés az legyen, ami az eredeti programban a 0. címen volt, aztán az ANSEL beállítása és végül egy return. Előbb állítsd be a kontroller típusát, majd importáld be a hex -et az MPLAB -ba, nézd a program memóriát (az assembly utasításokat). Ha kedved tartja, az MPSIM -mel szimulálhatod is...
Készre csinálnád ezt most gyors nekem? MPLAB-ot nem tudom felrakni, mert valami hibát ad ki a Vindóz, de újra lesz telepítve nemsokára. Hex-->
Előre is köszi!!!
Nem lehet. Szerintem a legegyszerűbb az, ha megírod a programot magad. Ha sima villogót tudsz írni, akkor már csak az időzítéseket kell átszabni. Például így:
Inicializálás: Analóg komparátor kikapcsolása Analóg bemenetek letiltása LED-hez kötött láb kimenetre állítása Végtelen ciklusban: LED be vár 50 ms-ot LED ki vár 50 ms-ot LED be vár 50 ms-ot LED ki vár 50 ms-ot LED be vár 50 ms-ot LED ki vár 500 ms-ot Hogy a LED melyik lábon van, s a késleltető függvényt az általad kultivált nyelvjárásban hogy hívják, azt te tudod, én nem.
Watt: Köszönöm a választ, a késleltetési időket jó hogy mondod! Azokat még át kell gondolnom (főleg, hogy elég aszimmetrikusak az adatlap szerint). Finomkodni most egyáltalán nem akarok, csak egy ideiglenes megoldás kell gyors kipróbálásra.
Hp41C: Igen a Schottky védődiódák mindenképpen kellenek! (a mintapélda szerint is)
Meg lennék lepve, ha a fordítóprogram mintapéldái között nem találnál egy LED villogtatót!
Sziasztok!
Van itt a fórumon valaki aki Basic nyelvben ismerős , illetve aki használ Basic fordítót ?
Kereső egy hasznos dolog: Bővebben: Link
Na ezen már túl vagyok.
Ezek egyike sem az amit én keresek. Csak annyit szeretnék , hogy megtaláljam a megfelelő programot . Ebben kérnék segítséget. #1002755 ben lévő programhoz. A Proton Ide -t keresem 1 ideje de konkrétan ezen a néven nincs fordító. Vagy nem jól értettem mit is keressek .
Lehet hogy megvan : Proton Ide ds lite 3.0
Kipróbálom.
Az átírós kérőknek szeretnék üzenni!
Ezek az átírós feladatok lehetnek egyszerűek és bonyolultak is. Ha megvan a forrás, akkor az egyszerűsít, mint ha csak a hex van meg, mert az az egyszerűt is bonyolítja. Egy ilyen átíráskor a két PIC adatlapját tüzetesen össze kell hasonlítani, eltéréseket keresve a programban használt részek igényei szerint. Ez bizony időigényes és akár idegfeszítő feladat lehet, főleg ha valami apróságot nem veszünk elsőre komolyan, vagy elkerüli a figyelmünket és ott szenvedünk felette, hogy mi a frászért nem megy, mikor minden rendben van elvileg. Az külön történet, ha bérmunkában úgy kell ezt elvégezni, hogy ki se lehet próbálni a hardveren! Szóval ezt csak azért írtam le, hogy értsétek meg, ilyet kérni nem biztos hogy bölcs(illendő?) dolog. Itt elméleti segítségkérés és adás folyik, nem mások munkájának igénybevétele, még ha a kettő között nem is látszik elsőre a különbség! Tehát a jó kérdés az, hogy mit rontok el, mit nem veszek figyelembe, nem pedig az, hogy hamar írd már át nekem.
Üdv!
Én nagyrészt basicben írom a programokat. Néha meg ASM-ben.
Mivel a .hex van megadva, nem lesz egyszerű megváltoztatni. Egyszerűbb megírni a programot. De előtte tanulni kell. Ha már megy a portok bitenkénti ki-be kapcsolása, akkor menni fog ez a feladat. Jani! Tanulj egy kicsit előtte.
Ne hagyd, hanem tanulj! Ha nem tudsz jó kérdéseket feltenni, inkább marand csendben! A jó kérdésekhez pedig neki kell állni tanulni! Cikkek, adatlapok, tankönyvek, tele van a net!
Most mást tanulok, méghozzá a magyar és matek érettségihez.
Akkor ez most neked nem aktuális... Jó tanulást és egy kalappal!
Szia!
Éppen az általad tervezett villogóról van ám szó, ha esetleg elsiklottál volna felette. Annak a hex fájlját töltötte fel jani@. Jani: Ha tudod, hogy ki készítette a kapcsolást, akkor először miért nem tőle kérdezel az ügyben? Ha C- ben van írva a kód, akkor nem olyan vészes átírni. Talán Vic még be is vállalja a kedvedért!
watt: Tudom!
El_pinyo: de már nem akarom nyaggatni, mert mindig kérdezek tőle valamit, és nem akarok nagyon unalmas lenni neki!
Tudom. Jani mesternek válaszoltam is. Több projektjében is segítettem. Most éppen cikket írok ide és se időm, se kedvem hozzá. Nem tudok kétfelé (ha a zasszonyt is beleveszem, 3 felé) koncentrálni. Jani mester meg gyakoroljon és értse meg a mit, a C kurzusom alapján. Nekem sem ment hip-hopp. Én is kértem segítséget, de csak akkor ha utána jártam és nem tudtam sehogy sem megoldani. Olvasni és gyakorolni kell...
Ha tudod, akkor nem szóltam, csak a korábbi hozzászólásod alapján nekem úgy tűnt, hogy nem vetted észre. Természetesen én nem akarok a Te időddel és energiáddal gazdálkodni, nem ez volt a célja a hozzászólásomnak. Alapvetően sem értem azt, hogy miért nem a projectnek megfelelő kontrollert vásárolnak az után építők. Nekik is egyszerűbb lenne szerintem.
ui.: Egyébként csodálom a türelmeteket, a tiédet is és a többi kollégáét is.
Hja kérem. Ez a korral jár. (Azért nem érthetted a szitut, mert privátban is levelezek Jani manóval.)
Igen, hasonló ez is. Gondolkodtam egy pont ilyen megoldáson is, csak nem tetszett a komparátorok "szabadonfutó" PWM frekvenciája, ezért döntöttem a fix PWM frekvenciát biztosító megoldás mellett, ami mellesleg a szabályozott áram változtatását (microstep mód) is lehetővé teszi.
Teljes mértékig igazad van. Ha vége a felvételimnek, akkor egyből nekiállok a PIC-eknek. ))
|
Bejelentkezés
Hirdetés |