Fórum témák
» Több friss téma |
Szia Zsolti! Ezzel a ledes kapcsolással szenvedek már egy órája , az istennek nem akar működni. Halványan világít ha kivan kapcsolva, cserélgettem már mindent de semmi.. Van valami ötleted?
Hello!
Milyen a kapcsolásod jelenleg?
Ez lenne az , azt a tranzisztorosat hagytam is, találtam egy FETeset az már jobb volt. A 4,7k-s ellenállást kicseréltem 1k-ra és teljesen jó lett.
Szia!
Ez az LDR tökéletes, én is hasonlót használok, a sötét ellenállása kimérhetetlen multiméterrel olyan nagy, meg ráadásul jó "gyors" is (azért van egy természetes éledési ideje, de a VTL vactrolokhoz képest gyorsabb). Szerintem tökéletes lesz a vibe-ba. Zsolti
Gaint hogyan tudok építeni? tranzisztor vagy ic érdekel.
Sziasztok!
Nagy segítség lenne, ha megoldást kapnék a problémámra. Delay, reverb pedálokban szokott lenni 2db IC, ami a lelkét képezi. Ezek az: MN3207 és az MN3102 páros. A problémám az, nem kapok ilyeneket, csak méregdrágán. Bármiféle megoldás érdekelne. Gondolok arra, helyettesítő IC, helyettesítő kapcsolás, vagy valami ötlet, milyen készülékekben lehet még ilyen IC? Előre is, nagyon köszönöm! Zoli
Gaint akarsz építeni?
Milyen gainra gondoltál? Linkelj róla valamit! A "gain" alatt egyébként erősítést, nyereséget értünk. A hangszer erősítőkőn az előfok erősítését szabályozó potméterre kerül ilyen felirat
Persze akkor te is arra gondolsz amire én.Dj pult gain +-20db
Keresd EWR kollégát...
Bővebben: Link Ahogy elnézem, semmi elérhetősége, de keresd a hangmester.hu fórum Barkács topicban.
Üdv! Köszönöm!
Pont ma reggel láttam meg az oldalán a kiszemelt IC-ket, de ugyancsak egy vagyon. Rafael kolléga szerencsére tegnap írt egy üzenetet, amiben megmutatta az e-bay oldalt. Azóta folyamatosan böngészem, rengetek olyan alkatrész található itt, amit sajnos MO-on nehezen, vagy egyáltalán nem lehet kapni. És emellett barátságos, olykor nagyon jó áron. Ráadásként ingyen szállítják. Persze valamit valamiért, tehát a határidő az kissé távolira sikeredett, de szerintem megéri! Ha ráér a cucc, akkor viszont pláne. Köszönöm mégegyszer mindkettőtöknek! Zoli Idézet: „Ráadásként ingyen szállítják” Azért erre ne vegy mérget, mert általában csak a kontinentális USA-ra vonatkozik, és nagyon ritkán tengerentulra.....
Félve írtam le azt a mondatot, még nem láttam ezt az oldalt. Köszönöm a felvilágosítást. Kár azért... Mert jó lenne.
Zoli
Hali. Ezt a kapcsolást szeretném megépíteni de a tekerccsel gondba vagyok. Milyen vasmag kell hozzá? Hány menetet kell rá tekerni? Nem nagyon készítettem még ilyen tekerccset, ezért kérném a segítségeteket.
Szia!
2 oldallal ezelőtt beszéltünk erről a témáról, leírtam a méretezését is a tekercsnek, olvass vissza! Remélem segít, ha esetleg ezután is lenne kérdésed, akkor szívesen állok/állunk rendelkezésedre Zsolti
Köszönöm szépen!! Minden kérdésemre megvan a választ!
Szívesen! Ha lesz kész műved, mutass majd róla képet, hangot, tapasztalatot!
Mégiscsak eszembe jutott még egy kérdés.Ezt a vasmagot választottam, elég nagy az AL értéke csak nemtudom hogy mekkora átmérőjűnek kell lennie a huzalnak (mert azt is vennem kell).
Szerintem először számolj egy szükséges menetszámot, majd a rendelkezésre álló helyből saccolj, mérj, számolj egy huzal átmérőt, amivel kb ki tudod tölteni a csévét. Nagy áram nem fog ott folyni...Én régi roncs trafókból, relékből, tekercsekről szerzem a huzalt
Én is majdnem ugyanezt a kapcsolást csináltam meg, én 5900al értékű fazék vasmagra tekertem 340 menetet, a kapcsolás amúgy rossz, a poti elött és mögött lévő 1nF-os kondit le kell cserélni 220nF-ra és működik. Ha visszamész pár lapot megtalálod a tekercs induktivitásának a kiszámítását(mert én kérdeztem meg nemrég) remélem segítettem, sok sikert
Köszönöm szépen! Minden hozzászólás hasznos nekem!
Nincsmit. Amúgy vicces volt föci érettségi elötti napon este 11kor még tekercseltem
Nyugi ilyeneket én is csináltam "streszoldásból"
Sziasztok
Véleményekre lennék kíváncsi, mert miután összeraktam nagyjából a cuccost egy kicsit elkeserített a hangja. Szerintem nem az igazi. A felvételt PC mikrofonnal csináltam, közvetlenül a hangkártyába dugva. Semmi EQ, csak a bénázások vágva. Visszahallgatva a valóságban egy kicsit több a magas. A képen látszik a csíptetős mikrofon és az erősítő bele beépítés előtt. Az eleje tiszta a közepétől rá van tekerve a gain. Na milyen a hangja?
Mikor beszélté az Ebayról fel is néztem egybő és vettem is 1$ ért egy pt2399 et, ami ma meg is érkezett Thaiföldről... Úgy hogy Rebote Delay 2.5 be is fog játszani Az Easy Vibe pedig szépen muzsikál
Mindennel együtt volt 1$? Mikor rendelted?
Én is már vadászok rá egy ideje.
Juni 1 rendeltem és juni 8.-án itt volt. Nem is számítottam rá, nem volt tudatos rendelés csak bele ugrottam. Féltem a postaköltségtől, de mikor megérkezett a cucc utána néztem és a free shipping ingyenes házhoz szálítást jelent. Először cselekedtem és utána gondolkodtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |