Fórum témák
» Több friss téma |
Ez 99% hogy lyukadás. Ha a keretfűtés akkor javítható, ha a hűtőtest, akkor eldobós. Ha R134a-s, akkor van egy kis esélye a dugulásnak, de nem valószínű. Szaki kell hozzá.
Helo!
Van egy gondom lg kombi hütögepemmel.A fagyaszto resze nem zar rendesen,pedig a tömites latszolag rendbe van es a magnes is ji a gumiba.Allandoan jegesedik benne a cucc,es nem tapad ra az ajto a keretre.Ennel a fajtana a fagyaszto van felül.
Üdv! Lehet, hogy az ajtó tömítés hosszában van elrepedve, akkor is jegesedik.
Hello!
Mi lehet a baj a hütögépemmel? Lehel, a nyaraloban van tavaly jol müködött, ősszel kikapcsoltam, aramtalanitottam, (mint minden évben), es most nem akar elindulni. Belul a lámpája vilagit, tehat aram alatt van, egy-két percre bekapcsol, majd leáll, azután ujbol bekapcsol kiszámithatatlan idokozokben egy-ket percre. Hüteni persze nem hüt. Van valakinek otlete mit tegyek?
Valószínűleg az indító relé "oxidálódott" meg , cseréltesd ki és jó lesz
A hőfokszabályozón a bekötés stimmel,de a kompresszoronrégifajta a relé és ott hogyan megy? küldök hétvégén képet rőla csak ahhoz ki kell bontani a hűtőt a szekrény melöl. kösz
apropó, rajtod nincs róla?
Sziasztok!
Egy Liebherr CUN3913-as NoFrost kombi hűtőnk van, és az a probléma vele, hogy a fagyasztó része nem hűt eléggé. A hűtő része az ajánlott 5 fokra van beállítva, és szemben az elvileg ehhez tartozó -18°C-kal jelenleg csak -10°C környékére hűti le a fagyasztót. A hűtőt extra hőhatás nem éri, 22-23°C-os konyhában van, a fagyasztót kb. 3-4 naponta ha egyszer kinyitjuk, a szellőzése is normális, sőt a konyha közepére kihúzva sem volt észlelhető semmilyen javulás, mindeközben a hűtőrész hűtési teljesítménye az előírásnak megfelelő, mindvégig a beállított 5°C közelében tartja magát. Fagyást, jegesedést nem lehet látni benne, a hűtőrész hátfalán jelentkező, majd normálisan leolvadó cseppektől eltekintve. Amikor ez először feltűnt, akkor azt javasolták, hogy húzzuk ki és egy nap állás után indítsuk csak újra. Ez akkor úgy tűnt, segített is, kb. -20°C-ot csinált egy ideig, viszont aztán hétről hétre elkezdett megint melegedni. Ezután cseréltek benne egy hőmérsékletszondát, de mint látható ennek sem volt semmi eredménye... Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a baja? Lehet egyáltalán orvosolni? A havonta egy napra történő leállítás sajnos nem életszerű opció...
Sziasztok!
Tönkrement az indesit hűtőm hőfokszabályzója. Ranko K59 L4121 5 21 03L A gyári termo több, mint 12.000 Ft,- lenne. Kérdeztem boltokban van-e olcsóbb helyettesítő, de sehol nem mondták meg melyik az. Ha valaki tudja mivel lehetne helyettesíteni, akkor előre is köszi.
Szia! Keresd meg StMiklóst a tagok között, ő tud neked segíteni.
Vagy ha nem minősül rekélámnak akkor itt : Bővebben: Link Miklós is itt dolgozik.
Szevasz!
Nem ismerem a konkrét típust (Indesit), a hőfokszabályzókat inkább, bár azokból típusjel szerint több mint ezer (jól írtam!) létezik, a tényleges típusok száma (minimális eltérésekkel) 20 körülire ha tehető. A típusjel automatikus leolvasztású hűtőt jelent. Ha a termosztát érzékelője a normáltér hátlapjára van csavarozva, vagy egy "lyukba" bedugva, ami tulajdonképpen nem látható módon, de ugyanoda vezet, akkor a 2805 vagy 2808 típus (van még egy nálunk, nem jut eszembe a típusa) lesz jó oda, ha nem egy speciálisan kialakított fészekbe kell a termosztátot bedugni, ahol a csatlakozások is létrejönnek. Áfásan sem több 2400Ft.-nál... Üdv: StMiklos
Szevsz Miklós!
Volna valami ötleted erre a problémára?? ARISTON MB 4031 vezérlőpanel túlfesz miatt megégett. Ha látnék egy ugyanilyet,talán meg tudnám javítani az elégett fóliát.Tudsz segíteni ebben?? Üdv.
Üdvözlök mindenkit az oldalon. Kellene egy kis szakmai segítség fagyasztó láda terén. Kb 20 éves a masina, és azt vettem észre ,hogy nem hűt eléggé (-5C) Belenéztem , és a kompresszor hővédelmi klixonja szakította meg az áramkört. Ebben nincsen indítórelé, csak egy 100Ft-os méretű valami ami kb 30 ohm hidegen.Ezen keresztül kapja meg a segédfázist.És egy másik, ami védi a motort a túlmelegedéstől. A kompresszor tekercsei sem szakadtak. Persze menetzárlatosak lehetnek ettől. Mivel tele van cuccal a hűtő, így egy lapventilátort szereltem fel ideiglenesen a kompresszor hűtésére. Ezzel működig is. Tegnap óta -10re le is hűtött. A segédfázis klixtonra gyanakszom, hogy nem kapcsolja le kellő időben. A segítséget előre is köszönöm.
Szia! Sajnos sok jót ne remélj , ha már a működő kompresszor sem tudta levinni a hőfokot a fagyasztási szintre. Én három dologra tippelek : elszökött a hűtőközeg, a kompresszor /20 éves/ szállítóteljesítménye lecsökkent, a láda palástja átnedvesedett .
Az első tippnél mindenképpen nyomáspróba legalább 24 órás, a másodiknál csere és a legfájdalamsabb az utolsó, itt csak kuka a gyógyszer, javíthatatlan. A 100 Forintos egy PTC indító ellenállás nem szokott elromlani , max. kontakt hiba. A másik a klixon, kettős feladata van , egyrészt az átfolyó áram, másrészt a kompresszorház hője hozhatja működésbe, sajnos egyik sem jelent jót.Javasolnék egy üzemközbeni árammérést....
Szevasz!
Sajnos nem, az elektronikus vezérlők nem igazán vannak kereskedelmi forgalomban. Szerviz... Üdv: StMiuklos
Szevasz!
A segédfázis klixon ha nem kapcsol le 10 másodpercen belül, akkor a másik védelem fogja 1 percen belül. Több szem többet lát alapon egy kérdés: Van hátul (valahol) egy fekete rács, a kondenzátor, annak van egy "bemenete" ez sokkal melegebb mint a "kimenete". Ez a kimenet ha tovább mész rajta, egy szűröhöz (vastag vörösrézcső darabnak néz ki) vezet, az milyen meleg? Egyet mindentől függetlenül tegyél meg: vizes ecsettel takarítsd tisztára a kondenzátort, nedves ronggyal mosd le a kompresszort is. (Az áramütést kerüld el, tán mondanom se kell!) Aztán 1 órás üzem után nézd meg milyen meleg a szűrő. Üdv: StMiklos Ha ezek nem segítettek, kicsi ugyan az esély rá, akkor amit Klimas56 mondott....
A kompresszor egyik ága forró, a másik jég hideg. A radiátor teteje forró, az alja hideg. A szűrő mind két vége hideg. Le volt már törölve a por róla. Azzal kezdtem a javítást. Szétszedtem a klixont, megnézni hogyan is működik. Bár letesztelni nem tudtam, csak a szálfolytonosságáról tudtam meggyőződni. Nem volt oxidált, és az érintkezők rugónyomása is biztos kontaktust mutatott. Nekem kb 3 óra működés után oldott ki a termikus védelem. És így hogy hűtve van a ketyere már -12 foknál tart. Ez egy 250 literes láda majd nem tele cuccal. és már több mint 24 órája megy megállás nélkül. Ettől féltem legjobban ,hogy a gáz meglógott belőle. Egy ilyen régi ládára nem igazán érdemes költeni.
Kösz,megoldódott, 5000-ért szereztem újat. Állitólag ez a panel rendelésre 45 000 Ft!?
Kérdésem, hogy a lehel hűtőgép hófokszabályzóját házilag egy laikus némi műszaki érzékkel ki tudja cserélni?
Hali!
Van egy Whirlpool ART 668/G kombi hűtőnk. Kérdésem az, hogyan lehet a normál hűtőrészben található víz gyüjtőcsatornát és elvezető tömlőt tisztítani? Ugyanis megáll a víz, ill. jókora jég keletkezik a hűtő hátsó falán a csatornánál. Leolvasztáskor mivel tudom ezt az elvezetőt és tömlőt szabaddá tenni? Nagyon hálás lennék, ha valaki válaszolna. Előre is köszönöm szépen
Kedves Fórumozók!
Problémám akadt egy Zanussi ZC 194 R (933009405) típusú hűtővel. Már elég régen figyelmes lettem arra, hogy hiába veszem le 1-es fokozatra a kompresszor folyamatosan dolgozik és amit nagyon hátra rakok megfagy. Tervbe volt hogy kicserélem a termosztátot, de még mielőtt ez megtörtént a gép bemondta az unalmast, nem hűtött és nem kapcsolt be a kompresszor. Ekkor megvettem az új termosztátot reménykedve, hogy az majd megoldja a problémát, beszereltem bekapcsoltam és fellélegeztem mert a hűtés szépen elindult. De ugyanúgy nem állt le Egy érdekes dolgot vettem észre: Bekapcsolom a hűtőt, lehűti belső teret 20-30 perc alatt, kikapcsolom (letekerem 0-ra) és egyből visszakapcsolom, akkor pár másodpercig működik a kompresszor és utána szépen lekapcsol. Úgy is marad 15-20 percig, majd bekapcsol és ugyanúgy nem áll le magától, csak ha kikapcsolom és visszakapcsolom. (Nem vagyok hozzáértő, de ezen kívül minden jónak tűnik, szigetelések jók, a hideg nem szökik, szaga vagy csúnya hangja nincs) Nem értem! Help me please!
Üdvözlök mindenkit.
Lenne egy problémám. Van egy 7 fiókos Liebherr fagyasztószekrényem elromlott a kompresszora amit kicseréltettem egy újra. Azóta működik tartja a -22 fokot viszont a kompresszor bekapcsolása után kis idővel elkezd kortyogni és nagyon hangos a hátsó hűtőbordák felső részénél. A hang nagyon zavaró éjszaka meg főképpen. Felhívtam a szerelőt aki csinálta, de azt mondta nem tud vele mit kezdeni,ez ilyen.Ezt én nem akarom elhinni,hogy ilyen nagyon hangos működéssel nem lehet valamit kezdeni. Kérem adjanak tanácsot.Köszönöm
Elméletileg igen, gyakorlatilag a tapasztalatok szerint vagy sikerül vagy nem.
A kikapcsolom és rögtön bekapcsolom dolgot nem kellene erőltetni. A kompresszorba kerülhet. Ez ugyanis kis indítónyomatékú kompresszor, és nyomás ellenében nem tud megindulni. A ki és bekapcsolás között min. 5-6 percnek el kell telnie. Az, hogy nem kapcsol ki lehet hűtőközeg hiány, vagy dugulás eredménye. Szaki kell hozzá.
mire kell különösen vigyázni, hogy az esetleges problémát elkerüljem? :
A hőfok érzékelő szonda hajlítgatásával óvatosan, mert pár hajlítás után simán el tud törni. Az elektromos bekötésnél a kábel kiosztásra. A védőföld bekötésére! Elméletileg a hűtőgép szerelőnek minden beavatkozás után érintésvédelmi méréseket kellene végezni, (védővezető ellenállás, szigetelési ellenállás, szivárgó áram) de műszer hiányában ez nem kivitelezhető. (A multiméterek erre nem alkalmasak, csak speciális szervízműszer)
A két éves hűtőgépemnél így néz ki az ajtónál a gumitömítés (lásd a mellékelt képet). Már eleve gyárilag nem volt tökéletes de azóta csak sokat romlott.
Ott a nyíló oldalon már egyszerűen nem tömít semmi sem! Mi tudnék vele csinálni, házilag hogyan tudom megoldani hogy rendesen zárjon a hűtőajtó? Ott szerintem eléggé szelel a hűtő... így sokkal többet megy mint kéne.
Szia! Egy hurkapálcával a tálca közepe táján a lyukat piszkáld ki kb.5-6 cm-t is be lehet tolni a pálcát.
Kérdésem: a külső borda, ami meleg, vagy belül ami hideg ? Melyik kortyog?
Gondolom izobutános a gép...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |