Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WPB égetőszoftver fejlesztése/tesztelése
Lapozás: OK   16 / 22
(#) watt válasza qvasz2 hozzászólására (») Máj 15, 2011 /

Igen, én is úgy látom, hogy az áramkörök rendben vannak. Nehéz mit mondani, én az LPT portodra tippelnék, de tényleg nehéz, mert látom, hogy megpróbáltál mindent. Esetleg cseréld ki a 7407-et!
(#) ludus hozzászólása Jún 12, 2011 /

Sziasztok!
Van egy soros WPB_RS_V2 égetőáramköröm, szeretnék 16F883-at égetni a Bővebben: Link kapcsolásban szereplő csatlakozási pontokat össze is kötöm az égetővel de az istennek nem hajlandó megírni! Addig eljut hogy felismeri a PIC-et le is fut a programozás (több féle sebességen is próbáltam) de aztán a visszaellenőrzésnél kiderül hogy üres maradt a PIC!
Valami ötlet valakinek hogy mit szúrhattam el?
Köszönöm!
(#) kaqkk válasza ludus hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Nem lehet hogy kódvédett a program amit beleégetsz ?
(#) watt válasza ludus hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Az MCLR nincs felhúzva 10k-val, ez bajt okozhat, ha még nem okozott.
Abszolút nem látok szűrő kondikat a táplábakon. Ez működésképtelenné teheti az egész áramkört! Olvass utána, kb. kétezerszer leírtuk, hogy kell, hová kell és hogy miért! (Ne ebben a topicban keress! PIC miértekben)
Melyik WPB égetőszoftvert használod?
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Megtaláltam azt az egy szál kondit, igazából leglább 3 db kéne, minden aktív eszköz táplábához közel! Ezt a rajzon is így kell feltüntetni, hogy sugallja, hogy rövid vezetékekkel a lehető legközelebb legyen a táplábakhoz!
A PIC oldali pufferkondikat a táp IC nél le kell csökkenteni max 100µF-ra, de inkább 10µF kéne! A sok kondi meghiúsítja az égetést és amúgy is felesleges.
Igazából ezeknek a kérdéseknek semmi köze a szoftver fejlesztéshez, inkább a égetős topicban kellett volna feltenned, javaslom ott folytani!
Bővebben: Link
(#) ludus válasza watt hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Köszönöm a választ, ha lehetséges megkérnék egy moderátort hogy tegye át az utolsó 4 hozzászólást a PIC-es topicba és ott folytatjuk!
Köszönöm!
(#) Hp41C válasza ludus hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Szia!

Ne csodálkozz.... A feltöltött hex állományban a program kiolvasás védelme be van kapcsolva...
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Idézet:
„A feltöltött hex állományban”

Hol van ez a hex?
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Erről a lapról lehet letölteni.
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 12, 2011 /

Ja értem, köszi!
(#) apanka hozzászólása Jún 13, 2011 /

Szia Watt!
Én is egy 16F883-assal küzdök. Égetés után a config és az EEPROM rész rendben van, de a FLASH rész a képen látható módon, csak "félig" jó. Találkoztál már ezzel?

WPBhiba1.JPG

(#) watt válasza apanka hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Melyik WPB verziót használod? Én egy 886-al teszteltem le, azzal jó volt, elvileg a családot azonos módon kell programozni. Ilyen érdekes hibával még nem találkoztam!
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Sajnos nem...

A 16F886 és 16F887 8 belső latch -vel rendelkezik és programozható 8, 4 és 1 szavas módon, a 16F882, 16F883, 16F884 csak 4 latch -vel rendelkezik és csak 4 és 1 szavas módon programozható. ld.: 3.2 Program/Erase Algorithms @ DS41287C-page 11.
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Igazad van, ezt elnéztem!

apanka! Tömörítsd ki és másold a 1.31 mellé és indítsd el a csatolt exe-t! Jelezz vissza mi a helyzet! Köszi!
(#) ludus válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Szia!
Akkor hogyan tudom leellenőrizni hogy sikerült az égetés? Ezt a védelmet nem lehet kikapcsolni? Ugyanott megvan a forrásfile is, újra lehet esetleg úgy fordítani?
(#) watt válasza ludus hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Van egy pipa a WPB-n, ami pont erre való.
(#) Hp41C válasza ludus hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Szia!

Töltsd le a hex -et. Keresd meg a :02400E0084200C sort, javítsd ki :02400E00C420CC -re. Ezt programozd be.
(#) Hp41C válasza watt hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Szia!

Még arra is kell ügyelni, hogy a 0x2009 címen levő kalibrációs szó ne törlődjön. Szerencsére a Bulk Erase nem törli...
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Sajnos a 12F675-ben törli a WPB(PK2 helyreállítja), viszont a 88x-ben nem kerül törlésre.
Köszönöm a jelzést, megnézem mitől lehet!
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Már látom, ezeknél az OSCCAL-t törlésnél ki kell olvasni, majd visszaírni. Igyekszem hamar korrigálni.
(#) apanka válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

A legújabb 1.31b-vel próbálom.
De kipróbáltam az 1.24b-vel is, annál fordított a helyzet. Mellékelem a képernyőképet.

WPBhiba2.JPG

(#) apanka hozzászólása Jún 13, 2011 /

Az előző válaszom elhamarkodott volt.
Az 1.32b-vel tökéletesen működik! Köszi!
(#) ludus válasza Hp41C hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Hp41C:
Átírtam a HEX-ben a megadott sort
watt:
MCLR-t 10K-val felhúztam +5V-ra, tápfesz ágba beraktam 100n-t... Sebességgel is próbáltam variálni (2GHz-es P4 gép)... A PIC-et felismeri a program, a többi nem megy... Lehet hogy feladom?
(#) watt válasza apanka hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Szia! Örülök, hogy jó lett!
(#) watt válasza ludus hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Te is próbáld az imént csatolt 1.32b-vel!
(#) ludus válasza watt hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

TÖKÉLETES LETT, KÖSZÖNÖM!!!
(#) apanka hozzászólása Jún 19, 2011 /

Szia watt!
Nem lehetne felvenni a listára a 12F509 és 12F510-et?
(#) watt válasza apanka hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Elvileg fel lehet, de jelenleg elég sok más elfoglaltságom van. Nem tudom megígérni, hogy hamar meglesz.
(#) bbazs hozzászólása Jún 30, 2011 /

Sziasztok!

Szeretnék égetni egy PIC16F873A-t, mégpedig ehhez az http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/nagy_led_kijelzos_dcf77_...l?pg=4
Viszont sima PIC16F873-m nincsen sajnos, a WPB szoftverben nem találom az As változatot, égethetem simaként, a linkelt hex-el, vagy nemfog menni?

Köszi előre is.
(#) qvasz2 válasza bbazs hozzászólására (») Jún 30, 2011 /

Nézd meg jobban, vagy inkább töltsd le az utolsó verziót; benne van az is !
Következő: »»   16 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem