Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt találtam aRebote delay 2.5 ről igaz, hogy török de jónak tünnek az ötletek.
A Tonepad.com-os miért nem jó, komplett dokumentációval? Az legalább angol...
Ez ugyan az!! A tonepadosat csinálom csak ez még ki van egészítve egy kis plusszal 2 kapcsoló meg egy poti.
Van reszletes leirasa a netten ennek a Wah kapcsolasnak aprolekos magyarazattal.
Tejercset nagyjabol "kiszamitod" majd probalod ,ha nem tetszik ( es biztos a tekercs miatt ) tobb tekercset keszitesz es probalgatod melyikkel szol legjobban.De a cikket ha megtalalod ott elmagyarazzak mi a fontos.
Helló mindenkinek. Megépítettem az MXR Noise Gate-t, de semmit sem ér. Átnéztem de semmi hiba sincsen. Esetleg valakinek nincsen egy ilyesmi "egypotis" zajzár kapcsolása ami működik is? Találtam egy egyszerűt, de vajon működhet? Előre is köszönöm!
Akkor mégsem kérem kölcsön kipróbálásra, bár nem bassz gitárhoz van kitalálva. Ja a torzítót összepakoltam, és fasza, bár adapterről nyomom és van benne madve. Már csak a cukros dobozba kell beleműteni
Sztem összeszórom vmi próbanyákon kipróbálásra, mert pont van készleten mindegyik tranyó
Ha az alapzajt se szűri ki ott más probléma van, nem az hogy basszusgitár. Én egyből a dobozba építem bele a cuccost, akkor legalább csak egyszer kell a gombolyaggal játszani. Ehhez megtervezem majd a nyákot meg ellátogatok EC-be (nincs vagy elfogyott effektus ) aztán majd tesztelgetem. Majd ha jutok valamire úgyis írok Egyébként voltam Pákozdon és nem volt pedál
Kár, állítolag ha szólsz akkor hoznak pedált. Amúgy van valakinek egy felesleges számítógép kormányhoz tartozó pedálja? (wha pedálnak)
Helló. Ezt a torzítót. 22/7 Big Muff Pi módosított változata. Nekem teljesen jól működik. Majd dobozolás után már remélhetőleg nem lesz benne medve.
Meghallgattam, de nem jött be a hangja.. nekem a feszesebb, metálos, de még sem metál vagyis nem az a vékony metál hangok a gyengéim.
Részemről az az érdekesség, hogy basszusgitárral használom. Egyébként ízlés kérdése a torzító. Nekem például az MT2 egyáltalán nem jön be, viszont a Tube Reamer-t meg fogom csinálni mert nekem tetszik.
Az mt2 az nekem sem. Először azt hittem elírtad a tube sreamer , de rákerestem a googlin. Jó hangja van? Nem találtam a neten.
Tessék. Ugyan ott volt mint ahol a 22/7 és hangminta is van. A tranzisztoros erősítőfejembe szeretném majd belerakni beépített torzítónak. Egyébként és is valami "testes" torzítót vagy overdrive-t keresek.
A kapcsolást megtaláltam csak hang anyagot nem sikerült.
ÁÁ köszi! Nem rossz a hangja , de ha jól sikerül a double d akkor leállok a torzítópedálokról
Most Forma 1 1000 el
Szívesen! Hát nekem se nagyon kellenek már torzítók, inkább egy-két effekt meg kiegészítő kellene. Amiket kitűztem célul azok a Phozer, Octave whammy, 5 sávos EQ XLR kimenettel meg egy zajzár. Esetleg ha van valakinek egy zajzár kapcsolása amit kipróbált azt elfogadnám.
Szia!
Ellenőrizd a jfet lábkiosztását! 90%ra veszem, hogy az a hiba, mással nagyon nem lehet gond, egyszerű,mint a faék, esetleg ellenőrizd bipoláris tranzisztorokat is, azt is nézd meg jól van e benne, IC 1-2-3 lábain féltápfesz körül, ugyanez érvényes az 5-6-7- re is. Ha ezek is rendben vannak, akkor lehet valami csatoló kodnenzátor hiba, vagy valami "láthatatlan" zárlat...? Mérésekkel kiderül! Idézet: „...semmit sem ér. Átnéztem de semmi hiba sincsen.” A kapcsolás tökéletesen működik, rakd össze rendesen! Erre a kedvenc mondásom az, hogy " a hiba mindig ott ül az erősítő előtt.." Zsolti
Helló. A fetet megfordítottam de sajnos nem segített. Bár lehet hogy az a probléma hogy BF245-öt használtam (ez az egy fajta jfet volt csak a boltban). Megint erőt veszek magamon és átnézem hatodszorra, hátha meglesz a baj. Nyákot átnéztem miután kimarattam és beültetés után is és nem volt probléma.
Én néha az ic okból kiszedett tüskéket rakom a tranyó helyére, és akkor nem kell szenvedni a forrasztgatással, meg ugye ki is lehet próbálni több tranyót.(a konzerves doboz projekt is így lett tesztelve, mert sok külömbség van tranyó és tranyó között)
És mennyire igaz a mondás Sokat szoktam a tranyókkal én is szívni
Ja emlékszek, kösz hogy említetted. Holnap kipróbálom. Van pár bontott fet-em, kipróbálom azokkal is.
Sziasztok!
Az alábbi "kapcsolási rajzon" egy előfok látható, amit a napokban találtam ki. Azt szeretném kérdezni a nálam sokkal jártasabb fórumozóktól/zenészektől , hogy elméletben működne -e a szerkezet. A rajzon szereplő feliratok bővebben: OPAMP: valami TL0** vagy NE5534 R1: Ennek az ellenállásnak az értékét egy átlagos végfok bemeneti ellenállásának, vagy annak másfélszeresének szánnám. TRANSZFORMÁTOR: porvas mag; (vagy ferrit), legfontosabb ismérve, hogy n1=n2 Aki ránéz a rajzra bizonyára elsőre látja, hogy mi az alap elgondolás; remélem, hogy - ha egyáltalán működik az áramkör - a transzformátor úgy "módosítja" az átviteli függvényt, hogy ezt az alap jelre visszacsatolva valamilyen zeneileg értékelhetőbb hangot kapunk, mint magával a műveleti erősítővel. Persze ehhez sokat kellene próbálgatni az az alkatrészek értékeit, esetleg a kimenő jelet is máshonnan kéne vételezni. De ehhez az kell, h működjön az áramkör. Mit gondoltok, fog?
Szia!
Annyira nem merültem bele, de annyi egyből szemet szúrt, hogy egy telepes megoldást vázoltál fel, egy DC blokk kapacitás kéne a trafóhoz! Elnézést, ha ez tényleg csak egy elnagyolt elvi rajz és erre gondoltál! A működési elv egyelőre nekem még kicsit homályos, mondanál róla pár szót? Mi pl az a negatív visszacsatolás ott? Az megy a műveleti erősítő negatív visszacsatolásába stb stb...? Zsolti
Igen, a műv. erősítő után a kapacitás lemaradt, ezt bizony elfelejtettem. Mea culpa.
Működési elv: (szerintem; ha nem működik a kapcsi , akor nyilván működési elv sincs DDD) A felerősített jel a transzformátor primerére kerül, majd a secunderen is megjelenik, némi "alakváltozással/nem minden frekvencia egyforma szinten, stb.) Ennek egy része rövidre zárul az R1 ellenálláson át; ezt azért tettem oda, hogy mégis valamin át folyhasson áram. a secunder két vége közt. Értéke akkora, (1,5X Zvégfokbemeneti), hogy a műveleti erősítőnek ne legyen sok. (Azért tettem ide az R1 alkatrészt, mert valamin át mégis áramnak kellene folynia a secunder két vége közt.) A visszacsatolás negatív; a secunder oldali jel egy részlete (trimmerrel állítható). Ez az inverting inputra kerül,(míg a jel a non inverting-re). . A visszacsatolás érdekessége lenne, hogy a magas frekiket áteresztő kondi előtti potméter ellenállását feltekerve a kimeneten pont hogy erőteljesebben jelentkezik a magas sáv, mert ugyebár a hangszínszabályzó a NEGATÍV visszacsatoló ágban van. Lényegében annyit szántam a dolog lényegének, hogy a kimeneten a műveleti erősítő által felerősített gitárhang MÍNUSZ az a jel jelentkezik, amit a transzformátor megváltoztatott. Hogy aztán ennek a felállásnak van -e jobb hangja, vagy esetleg a trafóról kéne a kimenetet vételezni azt nem tudom megmondani.... Csak működjön a cucc! Köszi a választ! (Bocs, ha valami ökörséget mondtam, rajzoltam, csak kísérletezni akartam! )
Húha, köszi!
Nem mondom, hogy tökéletesen értem, sőt...Egy végleges fix rajz nem ártana szerintem, nekem kicsit vad ötletnek tűnik. Nem tudom, hogy a műveleti erősítőnek ezen kívül akkor lenne még egy visszacsatolása a DC stabilitás miatt? A másik az, hogy a trafón a torzítás...nem tudom. Eleve, hogy ferritet írtál, az behatárolja azt, hogy mekkora jelszinttel tud elboldogulni, milyen alsó határfrekvenciával (nehogy nagyon túlgerjeszd a vasat), nem hinném, hogy nagy szórt kapacitások és induktivitások lennének, úgyhogy a magasban tuti nem torzulna le számottevően, bár ez is a kivitelezéstől függ. A műveleti erősítő is meg tudja hajtani szerencsétlen trafót, itt is a megfelelő terhelő impedancia a kérdés, ami megint rántja magával az alsó határfrekvenciát, hogy megfelelő indukció mellett legyen megfelelő induktivitásod. Nem beszélve a fázis hibákról, amik a trafó miatt lesznek, így a visszacsatolásod sem lesz túlságosan tökéletes. Vad ötletnek tűnik ,de előbb tényleg kérnék egy komplett rajzot, mert nem igazán látom át Kicsit nehéz hetem volt
Üdv. Végre sikerül bedobozolnom a 22/7-et, bár így is van benne maci, de jó képek: https://picasaweb.google.com/107767202029045423270/227Torzito#56177...173154
Jó lett! Belseje mint a szardíniásnak? (nem mertem belenézni) Holnapra viszek anyát a kapcsolóra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |