Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   168 / 316
(#) lacake274 válasza Something hozzászólására (») Jún 9, 2011 /
 
Ezt találtam aRebote delay 2.5 ről igaz, hogy török de jónak tünnek az ötletek.
(#) bourbonstreet válasza lacake274 hozzászólására (») Jún 9, 2011 /
 
A Tonepad.com-os miért nem jó, komplett dokumentációval? Az legalább angol...
(#) lacake274 válasza bourbonstreet hozzászólására (») Jún 9, 2011 /
 
Ez ugyan az!! A tonepadosat csinálom csak ez még ki van egészítve egy kis plusszal 2 kapcsoló meg egy poti.
(#) karpi válasza fantom45 hozzászólására (») Jún 10, 2011 /
 
Van reszletes leirasa a netten ennek a Wah kapcsolasnak aprolekos magyarazattal.

Tejercset nagyjabol "kiszamitod" majd probalod ,ha nem tetszik ( es biztos a tekercs miatt ) tobb tekercset keszitesz es probalgatod melyikkel szol legjobban.De a cikket ha megtalalod ott elmagyarazzak mi a fontos.
(#) vikipapa hozzászólása Jún 11, 2011 /
 
Helló mindenkinek. Megépítettem az MXR Noise Gate-t, de semmit sem ér. Átnéztem de semmi hiba sincsen. Esetleg valakinek nincsen egy ilyesmi "egypotis" zajzár kapcsolása ami működik is? Találtam egy egyszerűt, de vajon működhet? Előre is köszönöm!
(#) Something válasza vikipapa hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Akkor mégsem kérem kölcsön kipróbálásra, bár nem bassz gitárhoz van kitalálva. Ja a torzítót összepakoltam, és fasza, bár adapterről nyomom és van benne madve. Már csak a cukros dobozba kell beleműteni
(#) Something válasza vikipapa hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Sztem összeszórom vmi próbanyákon kipróbálásra, mert pont van készleten mindegyik tranyó
(#) vikipapa válasza Something hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Ha az alapzajt se szűri ki ott más probléma van, nem az hogy basszusgitár. Én egyből a dobozba építem bele a cuccost, akkor legalább csak egyszer kell a gombolyaggal játszani. Ehhez megtervezem majd a nyákot meg ellátogatok EC-be (nincs vagy elfogyott effektus ) aztán majd tesztelgetem. Majd ha jutok valamire úgyis írok Egyébként voltam Pákozdon és nem volt pedál
(#) Something válasza vikipapa hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Kár, állítolag ha szólsz akkor hoznak pedált. Amúgy van valakinek egy felesleges számítógép kormányhoz tartozó pedálja? (wha pedálnak)
(#) lacake274 válasza Something hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Hí! milyen torzítót?
(#) vikipapa válasza lacake274 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Helló. Ezt a torzítót. 22/7 Big Muff Pi módosított változata. Nekem teljesen jól működik. Majd dobozolás után már remélhetőleg nem lesz benne medve.
(#) lacake274 válasza vikipapa hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Meghallgattam, de nem jött be a hangja.. nekem a feszesebb, metálos, de még sem metál vagyis nem az a vékony metál hangok a gyengéim.
(#) vikipapa válasza lacake274 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Részemről az az érdekesség, hogy basszusgitárral használom. Egyébként ízlés kérdése a torzító. Nekem például az MT2 egyáltalán nem jön be, viszont a Tube Reamer-t meg fogom csinálni mert nekem tetszik.
(#) lacake274 válasza vikipapa hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Az mt2 az nekem sem. Először azt hittem elírtad a tube sreamer , de rákerestem a googlin. Jó hangja van? Nem találtam a neten.
(#) vikipapa válasza lacake274 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Tessék. Ugyan ott volt mint ahol a 22/7 és hangminta is van. A tranzisztoros erősítőfejembe szeretném majd belerakni beépített torzítónak. Egyébként és is valami "testes" torzítót vagy overdrive-t keresek.
(#) lacake274 válasza lacake274 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
A kapcsolást megtaláltam csak hang anyagot nem sikerült.
(#) vikipapa válasza lacake274 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
(#) lacake274 válasza vikipapa hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
ÁÁ köszi! Nem rossz a hangja , de ha jól sikerül a double d akkor leállok a torzítópedálokról
Most Forma 1 1000 el
(#) vikipapa válasza lacake274 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Szívesen! Hát nekem se nagyon kellenek már torzítók, inkább egy-két effekt meg kiegészítő kellene. Amiket kitűztem célul azok a Phozer, Octave whammy, 5 sávos EQ XLR kimenettel meg egy zajzár. Esetleg ha van valakinek egy zajzár kapcsolása amit kipróbált azt elfogadnám.
(#) ZSozsóó válasza vikipapa hozzászólására (») Jún 12, 2011 /
 
Szia!

Ellenőrizd a jfet lábkiosztását! 90%ra veszem, hogy az a hiba, mással nagyon nem lehet gond, egyszerű,mint a faék, esetleg ellenőrizd bipoláris tranzisztorokat is, azt is nézd meg jól van e benne, IC 1-2-3 lábain féltápfesz körül, ugyanez érvényes az 5-6-7- re is. Ha ezek is rendben vannak, akkor lehet valami csatoló kodnenzátor hiba, vagy valami "láthatatlan" zárlat...? Mérésekkel kiderül!
Idézet:
„...semmit sem ér. Átnéztem de semmi hiba sincsen.”

A kapcsolás tökéletesen működik, rakd össze rendesen! Erre a kedvenc mondásom az, hogy " a hiba mindig ott ül az erősítő előtt.."

Zsolti
(#) vikipapa válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 12, 2011 /
 
Helló. A fetet megfordítottam de sajnos nem segített. Bár lehet hogy az a probléma hogy BF245-öt használtam (ez az egy fajta jfet volt csak a boltban). Megint erőt veszek magamon és átnézem hatodszorra, hátha meglesz a baj. Nyákot átnéztem miután kimarattam és beültetés után is és nem volt probléma.
(#) Something válasza vikipapa hozzászólására (») Jún 12, 2011 /
 
Én néha az ic okból kiszedett tüskéket rakom a tranyó helyére, és akkor nem kell szenvedni a forrasztgatással, meg ugye ki is lehet próbálni több tranyót.(a konzerves doboz projekt is így lett tesztelve, mert sok külömbség van tranyó és tranyó között)
(#) Something válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 12, 2011 /
 
És mennyire igaz a mondás Sokat szoktam a tranyókkal én is szívni
(#) vikipapa válasza Something hozzászólására (») Jún 12, 2011 /
 
Ja emlékszek, kösz hogy említetted. Holnap kipróbálom. Van pár bontott fet-em, kipróbálom azokkal is.
(#) JackONeil hozzászólása Jún 13, 2011 /
 
Sziasztok!

Az alábbi "kapcsolási rajzon" egy előfok látható, amit a napokban találtam ki. Azt szeretném kérdezni a nálam sokkal jártasabb fórumozóktól/zenészektől , hogy elméletben működne -e a szerkezet.
A rajzon szereplő feliratok bővebben:
OPAMP: valami TL0** vagy NE5534
R1: Ennek az ellenállásnak az értékét egy átlagos végfok bemeneti ellenállásának, vagy annak másfélszeresének szánnám.
TRANSZFORMÁTOR: porvas mag; (vagy ferrit), legfontosabb ismérve, hogy n1=n2

Aki ránéz a rajzra bizonyára elsőre látja, hogy mi az alap elgondolás; remélem, hogy - ha egyáltalán működik az áramkör - a transzformátor úgy "módosítja" az átviteli függvényt, hogy ezt az alap jelre visszacsatolva valamilyen zeneileg értékelhetőbb hangot kapunk, mint magával a műveleti erősítővel. Persze ehhez sokat kellene próbálgatni az az alkatrészek értékeit, esetleg a kimenő jelet is máshonnan kéne vételezni. De ehhez az kell, h működjön az áramkör. Mit gondoltok, fog?

5let.jpg
    
(#) ZSozsóó válasza JackONeil hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Szia!

Annyira nem merültem bele, de annyi egyből szemet szúrt, hogy egy telepes megoldást vázoltál fel, egy DC blokk kapacitás kéne a trafóhoz! Elnézést, ha ez tényleg csak egy elnagyolt elvi rajz és erre gondoltál!
A működési elv egyelőre nekem még kicsit homályos, mondanál róla pár szót? Mi pl az a negatív visszacsatolás ott? Az megy a műveleti erősítő negatív visszacsatolásába stb stb...?

Zsolti
(#) JackONeil válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Igen, a műv. erősítő után a kapacitás lemaradt, ezt bizony elfelejtettem. Mea culpa.

Működési elv: (szerintem; ha nem működik a kapcsi , akor nyilván működési elv sincs DDD)
A felerősített jel a transzformátor primerére kerül, majd a secunderen is megjelenik, némi "alakváltozással/nem minden frekvencia egyforma szinten, stb.) Ennek egy része rövidre zárul az R1 ellenálláson át; ezt azért tettem oda, hogy mégis valamin át folyhasson áram. a secunder két vége közt. Értéke akkora, (1,5X Zvégfokbemeneti), hogy a műveleti erősítőnek ne legyen sok. (Azért tettem ide az R1 alkatrészt, mert valamin át mégis áramnak kellene folynia a secunder két vége közt.)

A visszacsatolás negatív; a secunder oldali jel egy részlete (trimmerrel állítható). Ez az inverting inputra kerül,(míg a jel a non inverting-re). .
A visszacsatolás érdekessége lenne, hogy a magas frekiket áteresztő kondi előtti potméter ellenállását feltekerve a kimeneten pont hogy erőteljesebben jelentkezik a magas sáv, mert ugyebár a hangszínszabályzó a NEGATÍV visszacsatoló ágban van.

Lényegében annyit szántam a dolog lényegének, hogy a kimeneten a műveleti erősítő által felerősített gitárhang MÍNUSZ az a jel jelentkezik, amit a transzformátor megváltoztatott.
Hogy aztán ennek a felállásnak van -e jobb hangja, vagy esetleg a trafóról kéne a kimenetet vételezni azt nem tudom megmondani.... Csak működjön a cucc!
Köszi a választ! (Bocs, ha valami ökörséget mondtam, rajzoltam, csak kísérletezni akartam! )
(#) ZSozsóó válasza JackONeil hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Húha, köszi!
Nem mondom, hogy tökéletesen értem, sőt...Egy végleges fix rajz nem ártana szerintem, nekem kicsit vad ötletnek tűnik. Nem tudom, hogy a műveleti erősítőnek ezen kívül akkor lenne még egy visszacsatolása a DC stabilitás miatt?
A másik az, hogy a trafón a torzítás...nem tudom. Eleve, hogy ferritet írtál, az behatárolja azt, hogy mekkora jelszinttel tud elboldogulni, milyen alsó határfrekvenciával (nehogy nagyon túlgerjeszd a vasat), nem hinném, hogy nagy szórt kapacitások és induktivitások lennének, úgyhogy a magasban tuti nem torzulna le számottevően, bár ez is a kivitelezéstől függ. A műveleti erősítő is meg tudja hajtani szerencsétlen trafót, itt is a megfelelő terhelő impedancia a kérdés, ami megint rántja magával az alsó határfrekvenciát, hogy megfelelő indukció mellett legyen megfelelő induktivitásod. Nem beszélve a fázis hibákról, amik a trafó miatt lesznek, így a visszacsatolásod sem lesz túlságosan tökéletes. Vad ötletnek tűnik ,de előbb tényleg kérnék egy komplett rajzot, mert nem igazán látom át Kicsit nehéz hetem volt
(#) Something hozzászólása Jún 13, 2011 /
 
Üdv. Végre sikerül bedobozolnom a 22/7-et, bár így is van benne maci, de jó képek: https://picasaweb.google.com/107767202029045423270/227Torzito#56177...173154
(#) vikipapa válasza Something hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Jó lett! Belseje mint a szardíniásnak? (nem mertem belenézni) Holnapra viszek anyát a kapcsolóra.
Következő: »»   168 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem