Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   41 / 313
(#) Karesz52 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Szóval ez egy kapcsolóFET, nem IC
Igen standby-ba megy mivel kék színről pirosra vált a led. Az hogy mitől melegedett túl, azt nem tudom mivel nekem is így adták, hogy mehet a kukába...
Mint írtam, azt csinálja, hogy bekapcsolom a monitort, kb 2 másodpercig gyönyörű képe van mint amilyennek kéne lennie, aztán standby.
Esetleg tudnátok írni olyan helyet ahol ilyen alkatrészt tudnék venni, mivel gondolom nem nagy művészet ezt ki-be forrasztgatni.

Ui.: Most hogy újra megnéztem a panelt, egy kondi mintha minimálisan púpos lenne, bár láttam már ennél púposabbat is.
(#) bbalazs_ válasza Karesz52 hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Ez egy dupla FET kozos tokban, N+P csatornasak
Mondjuk AO4606... nezz utana, hol lehet kapni. KOndit is csereld ki.
Eloszor siman forraszd ki a feteket (vagy a hattervlagitas biztositekat), ha ekkor is standby-ba megy, akkor a 230-as tapja is zuros.
Ha viszont csak feny nincs, de zold marad a pilacs, akkor a hattervilagitasi reszt kell javitani.
(#) Karesz52 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 6, 2011 /

Találtam egy ilyet: Link, gondolom ez lesz az, és a kondi pedig 180 µF 25V-os ilyet is rendelek ugyaninnen, aztán majd meglátjuk, hogy működik -e.
Nem ígérem, hogy holnapra, de a héten szerintem megcsinálom, aztán írok ismét!
Köszönöm a segítséget!
(#) Karesz52 válasza Karesz52 hozzászólására (») Jún 7, 2011 /

Üdv. ismét,
Egy kis probléma adódott, mivel amikor kiforrasztottam a régi égett FET-et akkor szembesültem vele, hogy szétégette a nyákot is, így aztán a nyomtatott áramkörből nem maradt semmi, nem lehet látni semmit a szétégett panelen kívül... tehát 650 Ft-al lett könnyebb a pénztárcám, hiába. Ez van, végül is ingyen volt a monitor, mehet a kukába, alkatrészekkel meg nem tudok mit csinálni.
Köszönöm a segítséget!
(#) erich1983 hozzászólása Jún 8, 2011 /

Hello.Lenne egy fent emlitett LCD monitor,amiben elszállt néhány kondi meg az inverter IC-k.Sikerült mindent pótolni,de sajnos nincs háttérvilágítás.Gondoltam megmérem a tápot,+5V o.k,de viszont a +13V helyett +20V van.Lehet,hogy túl sok az áram és ezért nem megy az inverter?
(#) bogumil13 hozzászólása Jún 12, 2011 /

Sziasztok.Segitséget kérnék egy SyncMaster 940nw tipusu samsung lcd monitorhoz.A hibája az,hogy a gép bekapcsolása után kb 20-30perc mulva kapcsol be a monitor most már, de kb 2-3 hete kezdödött akkor még csak 5 perc kellett tehát folyamatosan tolodik ez az idő.Nem szedtem még szét de ha tud vki bármi tippet azt megköszönném.
(#) bbalazs_ válasza bogumil13 hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

A 230-as tapban kiszaradtak a kondik.
(#) bogumil13 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 13, 2011 /

Köszi megnézem!
(#) ColT hozzászólása Jún 15, 2011 /

Hello!

W9006s monitor javításával van valakinek tapasztalata? Eldurrant a tápja, és valaki már mókolta, infó, vagy kép kéne róla...
(#) horvathrobert2006 válasza Karesz52 hozzászólására (») Jún 15, 2011 /

Hello.Egy istenért se dobd ki a monitort,én átveszem töled.Nekem is van egy ilyen amibe a csövek mentek tönkre.
(#) Dancsi hozzászólása Jún 16, 2011 /

Sziasztok!
Sajnos sietve tudom csak írni a problémám, nem volt időm se végig olvasni a topicot. :S Ezért elnézést kérek, mindig szeretem magam megtalálni a hibát, és utánaolvasni, mielőtt kérdezek.
Szóval kaptam egy Benq Q7T4 monitort javításra. Bekapcsolásnál halványan láttam a képet, akkor már elkezdtem örülni, hogy nincs nagy baj, csak a háttérvilágítás. Kicsit olvasgattam, hát az inverter a hibás. Szét szedtem, egyik kondi volt púpos, azt kicseréltem. Bekapcsolom, egy pillanatra villan csak fel. Kérdésem az lenne: Többi kondin nem láttam semmi rendelleneset, és a panel sincs sehol megégve. Elképzelhető, hogy még egy kondit ki kéne cserélni? Esetleg a fetek mehettek ki? Holnap tudnék hozzá alkatrészt venni, úgyhogy elég sürgős. Köszönöm szépen! Várom a véleményeket...
(#) horvathrobert2006 válasza Dancsi hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

Mi villan fel?Meg kéne nézni erös fénynél hogy van -e kép?A visszajelzö LED mit csinál?
(#) horvathrobert2006 válasza Dancsi hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

Tápokat ellenörizd(12V)
(#) Dancsi válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

A csövek villannak fel egy pillanatra, ezt a kondicsere előtt nem csinálta. Arra gyanakszok, hogy van két kondi párhuzamosan, abból egyik volt púpos, azt kicseréltem. Esetleg másikat is ki kéne? Kép az van, azzal semmi baj szerencsére. A visszajelző led is rendesen működik. Tápokat meg fogom nézni, köszönöm.
(#) ColT válasza Dancsi hozzászólására (») Jún 16, 2011 /

Kondizd át az egészet, ár attól lehet, hogy megjavul. Ha nem, akkor az inverter valamiért zárlatot érzékel a kimenete felé, és azért kapcsol le. Trafó is lehet ilyenkor.
(#) tom75 hozzászólása Jún 17, 2011 /

Sziasztok!

Egy olyan segítséget szeretnék kérni, ha lehetséges.
Lcd monitorokban az inverter nagy fesz trafót sima ellenállás mérővel ki lehet mérni hogy zárlatos vagy szakadt esetleg jó e?

Köszi szépen a segítségeteket
Tamás
(#) Dancsi válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Na újra itt... Kicseréltem még pár kondit, ami nem tetszett... Semmi. Méregettem a feszültségeket, és elég érdekes eredményeket kaptam... (Nem tudom, az számít-e, hogy nem volt rajta a vezérlő panel, és a csövek se) Képen bejelöltem, amit mértem... :/

benq.jpg

(#) horvathrobert2006 válasza Dancsi hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Az inverter tápja 12 V ,az megvan?

szerintem megvan,ha bevillannak a csövek.Lehet trafó baja,de több mint valoszinü,hogy a csövekkel van gond.Azt nézd meg hogy a 12V stabil -e

Hány colos a monitor,lehet,hogy nekem van panelom hozzá.
(#) donsony1 hozzászólása Jún 20, 2011 /

Üdv mindenkinek - következő probléma lépet fel egy seltronik vga bemenetes 8"-os lcd tv-n: tápfesz van , de semire sem reagál állapot jelző off on led sem világit. Ha a müszer szakadásvizsgálojával test és a led vezérlő tranyó bázisára mérek kigyulad akár a zőld akár a piros fény . a kezelöszervek és a led is egy központi chibe: http://www.keil.com/dd/docs/datashts/syncmos/sm5964.pdf

megy. a chip kap tápot bár a 19 es lábon a 3.7 volt helyett 5 voltot mértm
18 P3.6/#WR L/ - i/o bit 6 of port 3 & ext. memory write
19 P3.7/#RD L/ - i/o bit 7 of port 3 & ext. memory read

vajon mi lehet a probléma?és az a 3.7 az valóban tápfesz? ha valaki segitene nagyon megköszönném Üdv: sony
(#) bbalazs_ válasza tom75 hozzászólására (») Jún 20, 2011 /

Igen es nem.
Az egyszeru szakadas kiderul hamar (de vigyazz, mert nem mindig a ket ellentetes oldalon vannak a kivezetesek, ez felreertesekhez vezethet). A zarlat, ha durvabb, akkor kiderul, ha kisebb, akkor nem. Foleg, ha esetleg csak mukodes kozben ut at. A primer oldali ki nem derul sajnos, ott par ohm az ellenallas, de szerencsere ez az oldal ritkan hibasodik meg.
A trafoknal ritkan van hiba, altalaban FET vagy a vezerlo a ludas, manapsag viszont a csovek szoktak megadni magukat hamar.
(#) tibi80 hozzászólása Jún 23, 2011 /

Üdv! Van egy 12 colos Toshiba LTM12C270 típusú monitorom, egy laptopban volt, de a laptop meghalt. Azt szeretném kérdezni, van-e valami értéke ennek a monitornak - pl. mennyiért lehetne eladni, és el lehet-e egyáltalán. Rákerestem, Toshibáéknál 180dollárt kóstál, én ennek töredék részével beérném, ha akadna vevő. Kidobni sajnálom. Az is eszembe jutott, eszkábálni lehetne belőle egy asztali monitort, de nem tudom, ez mennyire megvalósítható - pár éve nem foglalkozom már elektronikával, ráadásul amikor én műszerésztanuló voltam, lcd-techológia még nem is létezett, szóval...
Kösz a segítséget/tanácsokat
tibi80
(#) bbalazs_ válasza tibi80 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Semennyire, az egy ttl rgb meghajtasu, talan 6-6-6 bites kepernyo.
Viszont, ha kedvet erzel a mikrovezerlos meghajtashoz, akkor arra jo lehet.
Sajnos erteket csak ugy kepviselne, ha laptopba vinnek, de ezek a gepek mar erosen elavultak.
Azert probalkozni lehet...
(#) tibi80 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Sajnos nekem csak egészen homályos fogalmaim vannak arról, hogy mit jelent a mikrovezérlős meghajtás, úgyhogy aligha érzek hozzá sok kedvet. Úgy látszik, bukó a dolog.
Köszönöm a segítséget
(#) bbalazs_ válasza tibi80 hozzászólására (») Jún 23, 2011 /

Egyebkent szokott neha lenni olyan, hogy szegeny gyerekeknek osszeraknak szamitogepeket. Talan oda jo lesz.
Ha te akarod felhasznalni, akkor esetleg a hettervlagitasat fel tudod, igy kapsz egy atvilagito asztalt, ha az uveget leszeded az elejerol.
(#) zorroknight hozzászólása Jún 24, 2011 /

Hello! Van egy LCD tv idő után szélétől balra kb 20 cm-re fekete 8 cm csik jelenik meg föntől egész a képernyő alsó részéig !Mi lehet a hiba oka? táp ,kijelző vezérlőpanel Sos irjatok Köszi!
(#) kurtyka hozzászólása Jún 26, 2011 /

Sziasztok!

Nekem van egy Samsung Syncmaster 172v monitorom. A problémája a következő: néha van kép, tökéletesen jó, de az esetek többségében szétesik a kép, csíkos összevisszaságra. Szerintetek hol kéne elkezdeni a probléma keresését? A monitort szétszedtem,a tápot teherelve, és terhelés nélkül is megvannak a feszültségszintek. Ezek után szerintetek hova tovább?

Köszönöm szépen, Kurty
(#) bitfarago válasza kurtyka hozzászólására (») Jún 26, 2011 / 1

Üdv!
Kezd a szokásos hibakeresést. Ha a táp megvan, és minden fesz stimmel nm kell feltétlenül kondikat cserélned. Könnyen lehet COF hiba is, mert ha lefogja a buszt, akkor többi sem működik.
A másik, hogy nézd meg az LVDS kábelt, hogy nem kontaktos-e?!
A kábeleket bekapcsolt állapotban mozgasd, azt is ami a kijelzőbe megy. Videókarit is megnézheted nem-e az a hibás. Valamint bekapcsolt állapotban az IC-ket nézd át mennyire melegszenek. várom mire jutottál.
Remélem segítettem
(#) bitfarago válasza zorroknight hozzászólására (») Jún 26, 2011 /

Üdv!
Kérlek olvasd el a hozzászólásomat amit "kurtyka" fórumtársamnak írtam. Lehet neked is segít, a monitor és a tv nem sokban különbözik Várom válaszod.
Következő: »»   41 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem