Fórum témák
» Több friss téma |
Elvileg bármelyik videokátya tud ilyent.....nem mindegyik élöben, de olyan is van
30 euroért halomszámra dobálják utánnad a DVB-T vevöket (igaz általában MPEG-2esek).
Azt nem irja az elado, hogy az eladott 30 darabból hányat adtak vissza, mert sajnos a CAM slotok nagyon inkompatibilisek még egy márkán belül is - és nem erre lettek integrálva, hanem arra, hogy a kártyát olvassák.
Én azért nem írnám le ezt a modult, egy neves cég terméke aki igen csak ott van a szeren az mpeg4 technikában. Bvebb anyag az mpeg2/mpeg4 converter modulról itt: NEOTION
Kiprobáltad?
Tucatjaival sorolhatnám a TV készülékeket meg a CAM modulokat, amik nem türik meg egymást - pedig minden gyár az ellenkezöjét mondja. Itt nem a gyártot kétlem (ismerem), hanem a mai ajánlásokat - amit a hivatalos körök szabványnak hivnak. Arrol nem is beszélve, hogy az MPEG4 - MPEG2 átalakitás veszteséges, igy valoszinü, hogy a minöség is mérsékelt amire a gyárto hivatkozik is! (már MPEG4 sem fényes).
Sajnos nem nagyon értek ehez , ez pontosan mit is csinál és hogyan működik? A tvn van egy talán pcmca szerű csatlkozó , ezt gondolom oda kell csatlakoztatni. Ez után mi történil? Hogyan kell használni illetve kell valamit állítgatni a trvn vagy csak egyszerűen jönni fog a mpeg4es magyar adás? Ahogy nézegettem 10eFt körül vannak ilyenek.
de ez nem 100% hogy működik a a tévéddel 10-15 ezerért már kapsz egy set-top boxot és az már tuti jó lesz.
Szia.Hogy érted azt hogy bármelyik videó kártya tud ilyet?Ezt hogy lehetne meg oldani?A tévémen csak Mpeg2 es tuner van,sem analóg sem más,és valahogy használni szeretném analóg adás nézésére.
Azt nem irtad, hogy TV-n akarod nézni. Az egy kicsit bonyolitja a dolgot.
A tuner, szerintem - legalábbis a TV-k 99% analog adás vételére szolgál. Ha a TV-den csakis digitális jelfeldogozás van (ami eléggé ritkasság és belefér abba az 1%-ba), még akkor sincs minden veszve, mert valoszinüleg van rajta scart vagy A/V csatlakozo amihez egy analog tunert köthetsz (pl. egy kiszuperált videomagnoból). Eléggé felesleges egy ilyan analog jelet digitalizálni (MPEG-2 be alakitani) mert azt még modulálni is kell, és nem biztos, hogy minden fog menni a minöség meg eléggé kétséges. (Digitalizálni csak kifogástalan analog jelet lehet elfogadhato minöségben, minden más felejtendö vállalkozás). Idézet: „A tuner, szerintem - legalábbis a TV-k 99% analog adás vételére szolgál.” Szerinted a digitális jelet mi veszi? Csak nem ott is tunerrel kell ráhangolni a venni kívánt frekire? Ha a tunerrel ráhangoltál a venni kívánt frekire, utána jön, hogy akkor a kapott jel analóg, esetleg digitális.
A kolléga állitja, hogy az ö TV-je csak digitális jeleket tud venni, ö meg analog jeleket akar (olvasd vissza az elözményeket!)
Attól tuner még van benne. A tunernek tök mindegy, hogy a vivőfrekvencián analóg, vagy épp digitális jel csücsül. A tuner feladata, hogy kiválassza az éterből a venni kívánt frekvenciát és azt a megfelelő módon erősítse. Szóval ugyanúgy megvan a digitális és analóg tv-ben is a tuner, max nem tudja az utána következő rész feldolgozni az analóg, vagy digitális jelet. De ez a tuner részéről lényegtelen.
Szóval attól, hogy az ő tv-je csak digitális jelet dolgoz fel, ugyanúgy van benne tuner, csak az utána következő rész nem tud analóg jelet feldolgozni.
Egy szoval sem állitottam, hogy nincs benne tuner.
Így ez nem is volt kérdés, igy nincs miröl nagyon vitatkozni. Jo lenne, ha arra vinnéd a vitát ami az eredeti probléma volt - különben csak felesleges idö- meg helypazarlás.
Ez egy kicsi LCD Tv.Van rajta A/V,de azt irja hogy out.Szóval kimenet,vagy is akkor innentől felejtős a dolog?
Nem próbáltam, ez csak egy felvetés volt...
Az ilyen CAM moduloknak van saját menüje. Abban biztosan lehet állítgatni dolgokat. Szerintem ennek automatikusan működbi kellene...legalább is feltételezem.
Ha nem tudod bemenetté kapcsolni akkor igen. (A DVD lejátszoval kombinált DVB-T vevöt át lehet kapcsol EXT bemenetre.)
Sziasztok!
Van két DVB-szatelit beltérim mit lehet belőle csinálni? Természetesena Kuka,meg az eldobáson kívül ![]() Az egyik humax kártyaolvasóval a másik egy columbia mindkettő kifogástalan ![]() ha valakinek kell szivesen cserélek bármire ![]()
hello
a humax érdekelne melyik típus pontosan és mi érdekelne érte?
Szia !
Vilami kütyü...pl kutya riasztó,macskariasztó,ionizátor ,usb-s analóg tv tuner stb.... nyitott vegyok. mail:hoapo58@citromail.hu ![]()
HUMAX DIGI+ IV NAGRAVISION DVB MPEG2 DIGITAL
TÁVIR.:R-814 amia mellékelt fotókon nem látszik ![]()
Sziasztok!
Lenne egy problémám... Van egy barátom, ...persze mindenkinek van... Van neki egy laptopja meg usb-s dvb-t (Alcor DTV Conax DVB-T) vevője meg egy antennája (FUNKE DSC250). Ha így összerakja nem megy, mert kellene az antennának táp, persze találtam rá megoldást "tápfeladó". A probléma, hogy szeretné ezt hálózat nélkül használni. Kérdés: Lehetséges-e házilag csinálni ilyen tápfeladót, ami usb meghajtású lenne? A gondom a vásárolandó tápfeladóval, hogy F csatis, az eszközök meg nem, tehát kellene még 2 átalakító plusz szétvágni összekötni... Ezért gondoltam, csinálnék egyet, ami szebb és remélhetőleg ugyanolyan jó működik. Remélhetőleg érthető amit szeretnék. Előre is köszi a segítséget: gubcsi
sziasztok
csatlakoztathato dvb- t keszulek. egy muholdas belteri egyseghez??( ugy hogy egy mas tv mukodjon vele)??
Üdv! Szeretném megoldani, hogy TV-t nézhessek laptopon. Milyen USB-s vevőt érdemes venni? Miként oldható meg a kódolt adások vétele? A segítséget előre is kösz!
Szia!
Ha erős a laptopod, akkor mindegy milyent veszel, a dekódolás szoftveres, s megbírkózik az MPEG4-el. Ha viszont régi, gyenge laptopod van, akkor a hardveres dekódolású kell. Persze itt is figyelni kell, hogy az MPEG4-et támogassa. Abban az esetben, ha magyar csatornák érdekelnek. A kódolt (fizetős) csatornák pedig (Pre/Pos Pay) fizetéssel nézhetők.
Meg csak olyan helyen próbálkozz a vétellel, ahol látod az adótornyot szabad szemmel!
Sziasztok!
Édesanyámnál most szereltük be a Celldömölkön digitális vételre alkalmas antennát (Synaps AHD 343), s a dekódert (Synaps 2800), az antenna tetőn van, s rálát Kab hegyre, 10 méteres kábellel elvezetve. A probléma az, hogy este 7-től 10-11-ig a Duna Tv (+Autonómia) kivételével az összes csatorna jele nagyon gyengévé válik, amúgy tökéletes a kép. Egyre gyanakszom, hogy az antenna a tetőn elég sok kábel közelében van. Tudtok segíteni, hogy mi lehet a probléma? Köszönöm Attila
Szia! Én inkább az adótoronyban keresném a hibát. Magyarán, ők kapcsolgatják az adóteljesítményt. Ha a két Duna eltérő MUX-on van a többitől, akkor erősen helytálló a feltevésem.
Üdv
Nem lehetséges ,hogy azon a multiplexen (frekvencián )ahol a "gyengének "minősített kép van külső zavarforrás van és ebből következik a helytelen következtetés. Műszerezetttség hiányában a megfigyelésre lehet csak hagyatkozni, meg némi kis gyakorlatra a jelenség okának kiderítésére. Az szinte kizárt ,hogy passzív kábelek, illetve szabványos szintű 100-110dBu -os jelszintek okoznak zavart. Üdv M-V
Nem, egész egyszerűen még kicsi az adóteljesítmény!
Addig míg az analóggal nem állhatnak le nem tudnak névleges teljesítménnyel adni, mert nem lehet! És, hogy ez meddig lesz így, azt csak a szalai annamariska tudná megmondani, ha tudná, hogy miről is van szó. Én ebben már futottam néhány kört és beszéltem AH-s mérnökkel is a témáról. Meg a másik probléma az, hogy a körsugárzó az nem körsugárzó, hanem szektorokból összepakolt körsugárzónak nevezett valami. Namost aki ismeri az antenna karakterisztikákat, annak nem kell elmagyarázni azt, hogy vannak gyengébb nyalábok is a karakterisztikában. Lehet, hogy pont egy olyan irányban vagy te is, akárcsak mi. Tehát ez ilyen! Csak reménykedni lehet abban, hogy előbb utóbb marinéni meghal, akinek még a junoszt TV megy a konyhájában és ezért nem lehet átállni, hogy nehogy hátrány érje szegényt! Ja, meg kell nézni a horvátokat! Egy éve csak digitális sugárzás van. Ott már marinéni kihalt.
Idézet: „Meg a másik probléma az, hogy a körsugárzó az nem körsugárzó, hanem szektorokból összepakolt körsugárzónak nevezett valami.” Ezzel semmi probléma, a kezdetektől fogva így van, az analóg sugárzással is. A körkarakterisztikától való eltérés 1, 5 dB -n bellül van, ami önmagában semmi problémát nem okozhat. Nyereséges körsugárzó antennát toronyra, oszlopra csak így lehet csinálni. A teljesítmény kisugárzásának technikai akadálya nincsen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |