Fórum témák
» Több friss téma |
Szóval ez egy kapcsolóFET, nem IC
![]() Igen standby-ba megy mivel kék színről pirosra vált a led. Az hogy mitől melegedett túl, azt nem tudom mivel nekem is így adták, hogy mehet a kukába... Mint írtam, azt csinálja, hogy bekapcsolom a monitort, kb 2 másodpercig gyönyörű képe van mint amilyennek kéne lennie, aztán standby. Esetleg tudnátok írni olyan helyet ahol ilyen alkatrészt tudnék venni, mivel gondolom nem nagy művészet ezt ki-be forrasztgatni. Ui.: Most hogy újra megnéztem a panelt, egy kondi mintha minimálisan púpos lenne, bár láttam már ennél púposabbat is.
Ez egy dupla FET kozos tokban, N+P csatornasak
Mondjuk AO4606... nezz utana, hol lehet kapni. KOndit is csereld ki. Eloszor siman forraszd ki a feteket (vagy a hattervlagitas biztositekat), ha ekkor is standby-ba megy, akkor a 230-as tapja is zuros. Ha viszont csak feny nincs, de zold marad a pilacs, akkor a hattervilagitasi reszt kell javitani.
Találtam egy ilyet: Link, gondolom ez lesz az, és a kondi pedig 180 µF 25V-os ilyet is rendelek ugyaninnen, aztán majd meglátjuk, hogy működik -e.
Nem ígérem, hogy holnapra, de a héten szerintem megcsinálom, aztán írok ismét! ![]() Köszönöm a segítséget!
Üdv. ismét,
Egy kis probléma adódott, mivel amikor kiforrasztottam a régi égett FET-et akkor szembesültem vele, hogy szétégette a nyákot is, így aztán a nyomtatott áramkörből nem maradt semmi, nem lehet látni semmit a szétégett panelen kívül... tehát 650 Ft-al lett könnyebb a pénztárcám, hiába. Ez van, végül is ingyen volt a monitor, mehet a kukába, alkatrészekkel meg nem tudok mit csinálni. Köszönöm a segítséget! ![]()
Hello.Lenne egy fent emlitett LCD monitor,amiben elszállt néhány kondi meg az inverter IC-k.Sikerült mindent pótolni,de sajnos nincs háttérvilágítás.Gondoltam megmérem a tápot,+5V o.k,de viszont a +13V helyett +20V van.Lehet,hogy túl sok az áram és ezért nem megy az inverter?
Sziasztok.Segitséget kérnék egy SyncMaster 940nw tipusu samsung lcd monitorhoz.A hibája az,hogy a gép bekapcsolása után kb 20-30perc mulva kapcsol be a monitor most már, de kb 2-3 hete kezdödött akkor még csak 5 perc kellett tehát folyamatosan tolodik ez az idő.Nem szedtem még szét de ha tud vki bármi tippet azt megköszönném.
A 230-as tapban kiszaradtak a kondik.
Hello!
W9006s monitor javításával van valakinek tapasztalata? Eldurrant a tápja, és valaki már mókolta, infó, vagy kép kéne róla...
Hello.Egy istenért se dobd ki a monitort,én átveszem töled.Nekem is van egy ilyen amibe a csövek mentek tönkre.
Sziasztok!
Sajnos sietve tudom csak írni a problémám, nem volt időm se végig olvasni a topicot. :S Ezért elnézést kérek, mindig szeretem magam megtalálni a hibát, és utánaolvasni, mielőtt kérdezek. Szóval kaptam egy Benq Q7T4 monitort javításra. Bekapcsolásnál halványan láttam a képet, akkor már elkezdtem örülni, hogy nincs nagy baj, csak a háttérvilágítás. Kicsit olvasgattam, hát az inverter a hibás. Szét szedtem, egyik kondi volt púpos, azt kicseréltem. Bekapcsolom, egy pillanatra villan csak fel. Kérdésem az lenne: Többi kondin nem láttam semmi rendelleneset, és a panel sincs sehol megégve. Elképzelhető, hogy még egy kondit ki kéne cserélni? Esetleg a fetek mehettek ki? Holnap tudnék hozzá alkatrészt venni, úgyhogy elég sürgős. ![]()
Mi villan fel?Meg kéne nézni erös fénynél hogy van -e kép?A visszajelzö LED mit csinál?
Tápokat ellenörizd(12V)
A csövek villannak fel egy pillanatra, ezt a kondicsere előtt nem csinálta. Arra gyanakszok, hogy van két kondi párhuzamosan, abból egyik volt púpos, azt kicseréltem. Esetleg másikat is ki kéne? Kép az van, azzal semmi baj szerencsére.
![]() ![]()
Kondizd át az egészet, ár attól lehet, hogy megjavul. Ha nem, akkor az inverter valamiért zárlatot érzékel a kimenete felé, és azért kapcsol le. Trafó is lehet ilyenkor.
Sziasztok!
Egy olyan segítséget szeretnék kérni, ha lehetséges. Lcd monitorokban az inverter nagy fesz trafót sima ellenállás mérővel ki lehet mérni hogy zárlatos vagy szakadt esetleg jó e? Köszi szépen a segítségeteket Tamás
Na újra itt... Kicseréltem még pár kondit, ami nem tetszett... Semmi. Méregettem a feszültségeket, és elég érdekes eredményeket kaptam... (Nem tudom, az számít-e, hogy nem volt rajta a vezérlő panel, és a csövek se) Képen bejelöltem, amit mértem... :/
Az inverter tápja 12 V ,az megvan?
szerintem megvan,ha bevillannak a csövek.Lehet trafó baja,de több mint valoszinü,hogy a csövekkel van gond.Azt nézd meg hogy a 12V stabil -e
Hány colos a monitor,lehet,hogy nekem van panelom hozzá.
Üdv mindenkinek - következő probléma lépet fel egy seltronik vga bemenetes 8"-os lcd tv-n: tápfesz van , de semire sem reagál állapot jelző off on led sem világit. Ha a müszer szakadásvizsgálojával test és a led vezérlő tranyó bázisára mérek kigyulad akár a zőld akár a piros fény . a kezelöszervek és a led is egy központi chibe: http://www.keil.com/dd/docs/datashts/syncmos/sm5964.pdf
megy. a chip kap tápot bár a 19 es lábon a 3.7 volt helyett 5 voltot mértm 18 P3.6/#WR L/ - i/o bit 6 of port 3 & ext. memory write 19 P3.7/#RD L/ - i/o bit 7 of port 3 & ext. memory read vajon mi lehet a probléma?és az a 3.7 az valóban tápfesz? ha valaki segitene nagyon megköszönném Üdv: sony ![]()
Igen es nem.
Az egyszeru szakadas kiderul hamar (de vigyazz, mert nem mindig a ket ellentetes oldalon vannak a kivezetesek, ez felreertesekhez vezethet). A zarlat, ha durvabb, akkor kiderul, ha kisebb, akkor nem. Foleg, ha esetleg csak mukodes kozben ut at. A primer oldali ki nem derul sajnos, ott par ohm az ellenallas, de szerencsere ez az oldal ritkan hibasodik meg. A trafoknal ritkan van hiba, altalaban FET vagy a vezerlo a ludas, manapsag viszont a csovek szoktak megadni magukat hamar.
Üdv! Van egy 12 colos Toshiba LTM12C270 típusú monitorom, egy laptopban volt, de a laptop meghalt. Azt szeretném kérdezni, van-e valami értéke ennek a monitornak - pl. mennyiért lehetne eladni, és el lehet-e egyáltalán. Rákerestem, Toshibáéknál 180dollárt kóstál, én ennek töredék részével beérném, ha akadna vevő. Kidobni sajnálom. Az is eszembe jutott, eszkábálni lehetne belőle egy asztali monitort, de nem tudom, ez mennyire megvalósítható - pár éve nem foglalkozom már elektronikával, ráadásul amikor én műszerésztanuló voltam, lcd-techológia még nem is létezett, szóval...
Kösz a segítséget/tanácsokat tibi80
Semennyire, az egy ttl rgb meghajtasu, talan 6-6-6 bites kepernyo.
Viszont, ha kedvet erzel a mikrovezerlos meghajtashoz, akkor arra jo lehet. Sajnos erteket csak ugy kepviselne, ha laptopba vinnek, de ezek a gepek mar erosen elavultak. Azert probalkozni lehet...
Sajnos nekem csak egészen homályos fogalmaim vannak arról, hogy mit jelent a mikrovezérlős meghajtás, úgyhogy aligha érzek hozzá sok kedvet. Úgy látszik, bukó a dolog.
Köszönöm a segítséget
Egyebkent szokott neha lenni olyan, hogy szegeny gyerekeknek osszeraknak szamitogepeket. Talan oda jo lesz.
Ha te akarod felhasznalni, akkor esetleg a hettervlagitasat fel tudod, igy kapsz egy atvilagito asztalt, ha az uveget leszeded az elejerol.
Hello! Van egy LCD tv idő után szélétől balra kb 20 cm-re fekete 8 cm csik jelenik meg föntől egész a képernyő alsó részéig !Mi lehet a hiba oka? táp ,kijelző vezérlőpanel Sos irjatok Köszi!
![]()
Sziasztok!
Nekem van egy Samsung Syncmaster 172v monitorom. A problémája a következő: néha van kép, tökéletesen jó, de az esetek többségében szétesik a kép, csíkos összevisszaságra. Szerintetek hol kéne elkezdeni a probléma keresését? A monitort szétszedtem,a tápot teherelve, és terhelés nélkül is megvannak a feszültségszintek. Ezek után szerintetek hova tovább? Köszönöm szépen, Kurty
Üdv!
Kezd a szokásos hibakeresést. Ha a táp megvan, és minden fesz stimmel nm kell feltétlenül kondikat cserélned. Könnyen lehet COF hiba is, mert ha lefogja a buszt, akkor többi sem működik. A másik, hogy nézd meg az LVDS kábelt, hogy nem kontaktos-e?! A kábeleket bekapcsolt állapotban mozgasd, azt is ami a kijelzőbe megy. Videókarit is megnézheted nem-e az a hibás. Valamint bekapcsolt állapotban az IC-ket nézd át mennyire melegszenek. várom mire jutottál. Remélem segítettem ![]()
Üdv!
Kérlek olvasd el a hozzászólásomat amit "kurtyka" fórumtársamnak írtam. Lehet neked is segít, a monitor és a tv nem sokban különbözik ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |