Fórum témák
» Több friss téma |
Szia Csupasz!
Már nem változtatok a terveken, kapcsolási rajzon, maradt a legutóbbi összeállítás szerinti, és már csak az az egy van elérhető állományban felrakva. Ennek ellenére itt elég sok lehetőség adódhat még a kijelzők meghajtásának módjához. Az tervek szerint elkészített kész nyákról raktam fel képeket, hamarosan be is lesz ültetve egy közös anódos változata ezekből. A Mule v2 Nixie cikk tervezett bővítése éppen a BIG/Normál ledes verzióval folytatódna, a szerzővel (Sooty) folynak is erről megbeszélések, hiszen ez a cikk az alapja ennek az órának is. Szia Shield! Bármelyik Philips RC5x távirányító jó az órához, ha ismerjük a cím és kód kiosztását. Csak ezek ismeretében lehet átírni a hex állomány EEProm tartalmát. Egy "mezei" univerzális távirányító is megfelel, pl. URC22b (450-600Ft!), ezeknek már ismerjük a cím és kódkiosztását. Ha a DCF77 óra Nixie ... topikban átnézel, ott is találsz ezzel kapcsolatban használható információkat. A képen látható Philips távi szerintem jó, ha ezzel a fotón láthatóval egyezik, ennek minden cím/kódkiosztása szintén ismert.
Szia Janocsi!
Amit én rendeltem meg az nem olyan mint amiről Te tettél fel képet. Remélem azért használható lesz.
Az általad mellékelt képen látható távirányítót jópáran használuk már:itt van hozzá a táblázat
Sziasztok!
Fel tudná valaki nekem tenni a közös anódos változat /big/ méretarányos paneltervét, mert nincs olyan progim, amivel meg tudnám nyitni. Előre is köszönöm Üdv: Csupasz
Köszi a táblázatot, remélem meg is küldik a távirányítót.
En most vagyok a kezdeteknel es a program compilalasanal a kovetkezo a hibauzenet :*** Error 128 "display.c" Line 17(1,11): A #DEVICE required before this line
1 Errors, 0 Warnings. Mit tevedtem ?
Sziasztok!
Nincsen sima 16f873asom, csa A jelzésű, amire nemtudom beégetni a cikkbe szereplő .hex filet. Esetleg nem írta át valaki 16f683a -ra programot?
Érdemes a nyákot úgy csináljam,hogy sorosan programozhassam (ICSP) ?a 16F873-as RB6 és RB7-es lábai szabadok ( a Panhard féle nyákra gondolok )
Sziasztok!
Időközben elkészítettem egy újabb közös anódos Mule_v2/RTC/Infra/DCF ledkijelző órát, amelyről korábban itt már sok szó esett. Ezt is egy csőbe szereltem be, ahol a kivágott szelet lett a talpa, majd az oldalait is ugyanolyan átlátszó vörös plexiből készítettem, mint az előlapját. De had beszéljenek az erről készült képek...
Szép lett, gratulálok! Én még csak most kezdek majd bele egybe 3" -os kijelzővel...
Szia Sooty!
Ha készíted a nagy ledkijelzős órád, a Nixie Mule_v2 cíkket is bővíthetnéd vele együtt, pontról pontra a folyamat végzésénél. Nagyon jó lenne, ha szerepelne már ez az átalakított óra is a tervekkel ugyanott, hiszen a vezérlőprogram is változtatás nélkül megegyező.
Szia, szerintem egyelőre a terveket kéne oda feltölteni, csak nem tudom, hogyan kell újra megnyitni a lezárt cikket. A nixis részen is lehetne javítani néhány apróságot, bár nekem az 1. verzió megy azóta is szinte hibátlanul. Lehet hogy egy külön szösszenetet is megérne, mert a nixi címszó alatt nem biztos hogy keresni fogják a ledes órát, max. a vezérlőprogram részt be lehet linkelni.
Szia!
Ha a 7 szegmenses kijelzőt közvetlenül a pic vezérelné (nem a 7447), akkor lehetőség nyílna egyéb szinbólumok kijelzésére is: pl A1 12 23 - Az 1. ébresztés 12:34. Egyszerűbbé tehető a menürendszer több nyomógombbal. A multiplexálás szünetében a vezérlő jeleken lehetne beolvasni 7 gomb állapotát.
Sziasztok
Két órát készítek egyszerre, a Mule 2v-t, és a Topi féle LCD órát. Mindkettőhöz egy DCF modult szeretnék használni, mert egyszerre a kettő nem fog működni. Most már belezavarodtam a DCF modul elkészítésébe, mert szeretném a vételjelző LED-et is beletenni, de nem tudom hogy lenne jó?/ a Topiéba belerakhatóak-e a Mule alkatrészei?/ Ha valaki tudna egy rajzot feltenni erről, nagyon megköszönném! Üdv: Csupasz
I have the problem with temperature.when measure temperature in range from 100c-0c everything work fine,but when measure under 0c it display
0.0c -1.0c -0.5c -2.0c -3.0c -2.5c etc under -10c it show -11 or -1-0 or -11.5 can you repair source code for temperature? everything else working fine without any problems. Thanks in advance
I am use only these one from main.c
void DisplayTemp(){ //====================================================================== if ((temp_h - TEMP_CORR)>=0) { printf(display_putc,"\f%d",temp_h - TEMP_CORR ); // ugyan nem megoldás, de a kijelzö befűt magának, a TEMP_CORR értékkel korrigálni kell if(bit_test(temp_l,7)) { display_putc(".5"); } else { display_putc(".0"); } display_putc(" °C"); } else { if(bit_test(temp_l,7)) { printf(display_putc,"\f%d",temp_h - TEMP_CORR+1 ); // ugyan nem megoldás, de a kijelzö befűt magának, a TEMP_CORR értékkel korrigálni kell display_putc(".5"); } else { printf(display_putc,"\f%d",temp_h - TEMP_CORR ); // ugyan nem megoldás, de a kijelzö befűt magának, a TEMP_CORR értékkel korrigálni kell display_putc(".0"); } display_putc(" °C"); and solved the problem with 0.0c -1.0c -0.5c -2.0c -3.0c -2.5c Try to use your hex but does not show the temperature! also try to use complicated yours main,and steel nothing Ok now I have problem with temperature when measure under -10.0c.It display bad number I see only -1 5.one number is missing
I have not tested, but maybe so ....
Does not work.Steel have problem to display correctly temperature under -10c.Does any one have some solution?
Thanks in advance
I don't known how to do that .I have error on Â!
I try to erase but error is on °C
It's just a bug
correctly printf( display_putc,"\f"%4.1f oC",temp_f ); o the degree the site does not like the degree symbol
First calculate correctly the measured temperature to float variable, after add the correction value if neeaded.
I am diffused. Do not know, always have a error.Is possible to put in a source code for me.Thanks
Compiled. No error. What version of the compiler you use?
What is the error code and error message? Memory usage: ROM=38% RAM=25% - 30% 0 Errors, 0 Warnings. If you need correction, modify your m_tem.c to
I think the problem is somewhere else. Everything is show on the display ok. Measurement temperature is also ok until come to measure under -10`C.Then is mowed for one places only half of display. I can't see one number correctly .Here the photo.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |