Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nekem is akkor volt először. Köbzoli bácsi tud adni neked rajzot, én nem találtam meg.
Azért az enyémen látszik, hogy maradtak kis réz foltot, de az azért van, mert kellett volna még 2-3 percet hagynom a maratóban. Amúgy már beforrasztottam az alkatrészeket és működik
Ha beállítjuk Sprint Layoutban, hogy a vezetősávok mellett csak egy bizonyos távolságig legyen lemaratva, akkor az toner/tinta és marató kímélő is. Nem tudom, hogy hívják ezt a beállítást, de Sprint Layoutba ezt írja: GND terület izolációs távolsága vezetősávokhoz.
Szia! Tisztítás,zsírtalanítás után vasklorid vagy gyorsmaratós oldatban őzbarnára maratod, egy szivaccsal lemosod a keletkező oxidot többször,majd vasalóval melegítve vasalgatod és egy papírzsepis galacsinnal néha megdörzsölöd akkor jó lesz nem is túl magas 130-150 fokon
Szija!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, amint lesz időm megpróbálkozom a tanácsokkal s ha valamelyik bejön leírom majd.
Hello Mindenki!
A következő kérdésem lenne: Ki, mivel szokta "kezelni " a kész paneleket hogy megvédje a külső behatásoktól?? (Hogy konkrét legyek : vezérlő paneleket kell időnként javítani permetező gépekben és ott -nevéhez híven- a permetlé gőzök megtámadják a fém -és még néha a nem fém- felületeket. Valami külső lakkozásra gondoltam, úgy hogy azért javítható maradjon a panel, és ne hevűljenek túl az alkatrészek a lakk alatt, tudjon hűlni...) Üdv:L
Hello! A következőt szeretném kérdezni: ha mondjuk egy 250mm széles és 300mm hosszú nyákot szeretnék készíteni, akkor csinálhatom azt, hogy 2 db 200mm széles dry fólia csíkot laminálok fel? Úgy értem fellaminálom az egyik felét, levilágítom, előhívom, leszedem a felső átlátszó fóliát, utána egy kis átfedéssel fellaminálom a másik felét is és azt ugyanúgy levilágítom, előhívom, leszedem a felső átlátszó fóliát és az után maratom stb....
Hát ez elég körülményesen hangzik! Azonban valószínűleg megvalósítható, habár az eredmény kétséges.
Ezt így meg se próbáld. Ha leszedted a felső védőfóliát egyszerűen beleragad a laminátorba a már levilágított és előhívott fólia.
Eltekintve attól, hogy 305mm széles fóliát kaptál 15m hosszan tehát akár 305mm széles 15000mm hosszú nyákot is készíthetnél vele, alapvető gondok vannak a logikáddal.
Az előhívás előtt kell leszedni a felső fóliát. Egyébként működhet, mert a levilágított előhívott fólia már nem ragad. Laminálsz világítasz leszeded a felső réteget előhívsz. Laminálsz, levilágítasz, leszeded a felső réteget előhívsz. Azért próbáld azt az átfedést minél kisebbre venni.
Elméleti ötlet volt. Úgy kellett volna írjam, hogy 350mm széles és 500mm hosszú nyák. Ezt pedig véletlenül írtam fordítva: előhívás<--->fólia leszedés. Pl. olyankor jöhet jól ez, ha van két kisebb megmaradt fóliadarab és, akkor azt felhasználhatjuk 1 nyákhoz Szerintem csak azzal lehet gond, hogy a második levilágításnál nem ugyanoda kerül a maszk. Bár, hogyha két fóliát össze tudok ragasztani maszknak, akkor a visszahelyezéssel sem lehet baj...
Épp tegnap csináltam olyat, hogy 4 pici nyákot kellett volna csinálni, ehelyett egy nagyobb maradék csíkot raktam be a cnc-be, megcsináltam egy nyák furatait, feljebb vittem az y 0 pontját, és még 3* megismételtem a műveletet.
Pucolás után frinci franci darabkákat lamináltam rá, de nem világítottam ám le őket és a fóliát sem húztam le, hanem ma letakartam maradék nyomdai feketével a 4-ből 3-at és így szépen végigvilágítottam a sort. (egy maszkom volt csak) Teljesen meglepődtem, hogy fóliák lehúzása után (volt ugye ami egymásra volt húzva) simán elő lehetett hívni és már le is marattam. Persze ez 4 teljesen ugyan olyan de különálló nyák volt, de ilyenre is el lehet használni a kis darabokat.
Én holnap csinálom meg a levilágítóm led paneljét. Az utóbbi kis nyákot egy kicsi UV csővel világítottam, ami csak össze volt forrasztgatva, de nem volt bedobozolva. A levilágítóval fogom aztán levilágítani a többit. Az első projektem az új levilágítóval egy 100 ledes spektrum analizátor lesz.
Sziasztok!
Már több helyen láttam, hogy házi körülmények között készült nyák a végén a forr. oldalon zöld lesz és a feliratok fehérek. Én eddig csak fekete feliratot csináltam. A fehér hogyan készül? Van nekem nyák védő lakkom ami zöld, de valahogy nem az igazi. Ha forrasztás előtt lakkozok akkor forrasztás közben felforr és csúnya lesz. Ha utána akkor meg a forrszemek töve lesz sötét zöld ami nem túl szép. Van erre jobb megoldás is?
komodor 64 eprom égetö
Fúrásnál mindig felszakítja a furat szélén a réz réteget a fúró hogy lehetne ez ki küszöbölni?
Normális fúró és nagy fordulat.
Ezt takarja a normális fúró.:Bővebben: Link.De ehhez kell egy fúróállvány,vagy nagyon biztos kéz,és ahogy karaszbandi is írta nagy fordulat.
Igen nagy fordulat és állvány. Ha ez nincs a nyákot eleve úgy kell elkészíteni hogy a forrasztási pontokon a furat helyét is lemaratod.
Na és, ha felhúzza?
Én mindig "kézből" fúrok. HSS fúróval. Igaz hogy gyorsan kopik, de még mindig olcsóbb. Mikor készen vagyok a fúrással vizes papírral folyó víz alatt még egyszer kicsit át csiszolom és már nincs is gondom a felhúzással. 1x vettem spéci 0,6mm fúrószárat. közel 1000 Ft volt és 5 perc alatt eltörtem. Ja és az is húzott kicsit. HSS csak 80 ft és ezt még sosem törtem el. Persze ez már egyéni szokás kérdése is.
Én is pont így szoktam 0,8-as lyukakhoz minimum 2,3-as lyukat hagyok. Fúrás után lecsiszolom, teljesen tökéletes a furat. Plusz ha nagyobb a forrszem sokszori forrasztás után se válik fel.
Nálam a standard a 0,6x2mm. A 0,6 az állandó. Ahol tudom, hogy vastagabb a láb pl. sorkapocs 1mm ott 0,6x3,2mm furatot marok.
először mindent kifúrok 0,6mm fúróval majd ahol kell bővítem. Persze 0,6mm-vel előfúrt lukat nem fúrok fel pl. 3mm-re. De aki tanult egy pici gépészetet az tudja, hogy hogyan kell fúrni
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy ehhez a kapcs rajzhoz jó ez a nyák?
Igen én is a fordulatra gyanakszom de most jelenleg 22000RPM a max és zsír új HSS fúróval is felrántja a szélét és engem ez speciál roppantul zavar.
Annak hogy CNC-be való furót használjak igazából nem sok értelmét látom.
Pedig de.
Az nem fúrja, hanem inkább marja. Sollak élesebb, meg keményebb mint a HSS. Sokkal jobb az eredmény. Persze hamarabb is törik.
karaszbandi hozzászólásával értek egyet.
A HSS fúró nem nyák fúrásra való. Azzal maximum 10 furatra elég éle van. Nyák fúrásra a tömör keményfém fúró való. Az kb 6-7000 furatra elég. Üdv.
Szia ! Nem ! Használj makrókat, mert már az alkatrészek furathelyei sem egyeznek!!! :yes:
Hello! Na megpróbáltam fellaminálni az A4-es nyákot, de alig ment, kattogott... Túl vastag volt neki az 1.5mm-es nyák? Szerintetek az volt a baj, hogy A4-es vagy, hogy 1.5mm vastag? Az 5cm*3cm-es nyák is 1.5mm vastag volt, mégis lazán fellamináltam. Át lehet valahogy alakítani a laminálót, hogy átmenjenek az A4-es, 1.5mm vastag nyákok vagy vegyek speckó vékony nyákokat?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |