Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   611 / 1385
(#) janikukac válasza blackdog hozzászólására (») Jún 29, 2011 /
 
Nekem is akkor volt először. Köbzoli bácsi tud adni neked rajzot, én nem találtam meg.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 29, 2011 /
 
Azért az enyémen látszik, hogy maradtak kis réz foltot, de az azért van, mert kellett volna még 2-3 percet hagynom a maratóban. Amúgy már beforrasztottam az alkatrészeket és működik
Ha beállítjuk Sprint Layoutban, hogy a vezetősávok mellett csak egy bizonyos távolságig legyen lemaratva, akkor az toner/tinta és marató kímélő is. Nem tudom, hogy hívják ezt a beállítást, de Sprint Layoutba ezt írja: GND terület izolációs távolsága vezetősávokhoz.
(#) patexati válasza Raiden hozzászólására (») Jún 29, 2011 /
 
Szia! Tisztítás,zsírtalanítás után vasklorid vagy gyorsmaratós oldatban őzbarnára maratod, egy szivaccsal lemosod a keletkező oxidot többször,majd vasalóval melegítve vasalgatod és egy papírzsepis galacsinnal néha megdörzsölöd akkor jó lesz nem is túl magas 130-150 fokon
(#) Raiden válasza patexati hozzászólására (») Jún 29, 2011 /
 
Szija!

Köszönöm mindenkinek a segítséget, amint lesz időm megpróbálkozom a tanácsokkal s ha valamelyik bejön leírom majd.
(#) adapter hozzászólása Jún 30, 2011 /
 
Hello Mindenki!

A következő kérdésem lenne: Ki, mivel szokta "kezelni " a kész paneleket hogy megvédje a külső behatásoktól??
(Hogy konkrét legyek : vezérlő paneleket kell időnként javítani permetező gépekben és ott -nevéhez híven- a permetlé gőzök megtámadják a fém -és még néha a nem fém- felületeket. Valami külső lakkozásra gondoltam, úgy hogy azért javítható maradjon a panel, és ne hevűljenek túl az alkatrészek a lakk alatt, tudjon hűlni...)
Üdv:L
(#) mex válasza adapter hozzászólására (») Jún 30, 2011 1 /
 
Plastic-70 spray
(#) pcroland hozzászólása Jún 30, 2011 /
 
Hello! A következőt szeretném kérdezni: ha mondjuk egy 250mm széles és 300mm hosszú nyákot szeretnék készíteni, akkor csinálhatom azt, hogy 2 db 200mm széles dry fólia csíkot laminálok fel? Úgy értem fellaminálom az egyik felét, levilágítom, előhívom, leszedem a felső átlátszó fóliát, utána egy kis átfedéssel fellaminálom a másik felét is és azt ugyanúgy levilágítom, előhívom, leszedem a felső átlátszó fóliát és az után maratom stb....
(#) (Felhasználó 37481) válasza pcroland hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Hát ez elég körülményesen hangzik! Azonban valószínűleg megvalósítható, habár az eredmény kétséges.
(#) oxygen válasza pcroland hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Ezt így meg se próbáld. Ha leszedted a felső védőfóliát egyszerűen beleragad a laminátorba a már levilágított és előhívott fólia.
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Eltekintve attól, hogy 305mm széles fóliát kaptál 15m hosszan tehát akár 305mm széles 15000mm hosszú nyákot is készíthetnél vele, alapvető gondok vannak a logikáddal.
Az előhívás előtt kell leszedni a felső fóliát.
Egyébként működhet, mert a levilágított előhívott fólia már nem ragad.
Laminálsz világítasz leszeded a felső réteget előhívsz. Laminálsz, levilágítasz, leszeded a felső réteget előhívsz.
Azért próbáld azt az átfedést minél kisebbre venni.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Elméleti ötlet volt. Úgy kellett volna írjam, hogy 350mm széles és 500mm hosszú nyák. Ezt pedig véletlenül írtam fordítva: előhívás<--->fólia leszedés. Pl. olyankor jöhet jól ez, ha van két kisebb megmaradt fóliadarab és, akkor azt felhasználhatjuk 1 nyákhoz Szerintem csak azzal lehet gond, hogy a második levilágításnál nem ugyanoda kerül a maszk. Bár, hogyha két fóliát össze tudok ragasztani maszknak, akkor a visszahelyezéssel sem lehet baj...
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Jún 30, 2011 /
 
Épp tegnap csináltam olyat, hogy 4 pici nyákot kellett volna csinálni, ehelyett egy nagyobb maradék csíkot raktam be a cnc-be, megcsináltam egy nyák furatait, feljebb vittem az y 0 pontját, és még 3* megismételtem a műveletet.
Pucolás után frinci franci darabkákat lamináltam rá, de nem világítottam ám le őket és a fóliát sem húztam le, hanem ma letakartam maradék nyomdai feketével a 4-ből 3-at és így szépen végigvilágítottam a sort. (egy maszkom volt csak)
Teljesen meglepődtem, hogy fóliák lehúzása után (volt ugye ami egymásra volt húzva) simán elő lehetett hívni és már le is marattam. Persze ez 4 teljesen ugyan olyan de különálló nyák volt, de ilyenre is el lehet használni a kis darabokat.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Én holnap csinálom meg a levilágítóm led paneljét. Az utóbbi kis nyákot egy kicsi UV csővel világítottam, ami csak össze volt forrasztgatva, de nem volt bedobozolva. A levilágítóval fogom aztán levilágítani a többit. Az első projektem az új levilágítóval egy 100 ledes spektrum analizátor lesz.
(#) blackdog hozzászólása Júl 1, 2011 /
 
Sziasztok!

Már több helyen láttam, hogy házi körülmények között készült nyák a végén a forr. oldalon zöld lesz és a feliratok fehérek.
Én eddig csak fekete feliratot csináltam. A fehér hogyan készül?
Van nekem nyák védő lakkom ami zöld, de valahogy nem az igazi. Ha forrasztás előtt lakkozok akkor forrasztás közben felforr és csúnya lesz. Ha utána akkor meg a forrszemek töve lesz sötét zöld ami nem túl szép.
Van erre jobb megoldás is?
(#) pcroland válasza blackdog hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
A zöldet lötstopp fóliával lehet megoldani vagy van egy speciális módszer amit egy itteni kolléga fejlesztett ki. Itt és itt olvashatsz róla, (és ezzel a módszerrel bármilyen színű maszkot készíthetsz.) Festéket pedig itt tudsz venni.
(#) jojo660805 hozzászólása Júl 1, 2011 /
 
komodor 64 eprom égetö
(#) koczka hozzászólása Júl 1, 2011 /
 
Fúrásnál mindig felszakítja a furat szélén a réz réteget a fúró hogy lehetne ez ki küszöbölni?
(#) karaszbandi válasza koczka hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Normális fúró és nagy fordulat.
(#) BarnaPili válasza koczka hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Ezt takarja a normális fúró.:Bővebben: Link.De ehhez kell egy fúróállvány,vagy nagyon biztos kéz,és ahogy karaszbandi is írta nagy fordulat.
(#) ujfalusi válasza koczka hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Igen nagy fordulat és állvány. Ha ez nincs a nyákot eleve úgy kell elkészíteni hogy a forrasztási pontokon a furat helyét is lemaratod.
(#) blackdog válasza koczka hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Na és, ha felhúzza?
Én mindig "kézből" fúrok. HSS fúróval. Igaz hogy gyorsan kopik, de még mindig olcsóbb.
Mikor készen vagyok a fúrással vizes papírral folyó víz alatt még egyszer kicsit át csiszolom és már nincs is gondom a felhúzással.
1x vettem spéci 0,6mm fúrószárat. közel 1000 Ft volt és 5 perc alatt eltörtem. Ja és az is húzott kicsit. HSS csak 80 ft és ezt még sosem törtem el. Persze ez már egyéni szokás kérdése is.
(#) storm válasza blackdog hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Én is pont így szoktam 0,8-as lyukakhoz minimum 2,3-as lyukat hagyok. Fúrás után lecsiszolom, teljesen tökéletes a furat. Plusz ha nagyobb a forrszem sokszori forrasztás után se válik fel.
(#) blackdog válasza storm hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Nálam a standard a 0,6x2mm. A 0,6 az állandó. Ahol tudom, hogy vastagabb a láb pl. sorkapocs 1mm ott 0,6x3,2mm furatot marok.
először mindent kifúrok 0,6mm fúróval majd ahol kell bővítem.
Persze 0,6mm-vel előfúrt lukat nem fúrok fel pl. 3mm-re.
De aki tanult egy pici gépészetet az tudja, hogy hogyan kell fúrni
(#) knobor hozzászólása Júl 1, 2011 1 /
 
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy ehhez a kapcs rajzhoz jó ez a nyák?
(#) pcroland válasza knobor hozzászólására (») Júl 1, 2011 /
 
Van nyák ellenőrzésre is egy topic!
(#) koczka hozzászólása Júl 2, 2011 /
 
Igen én is a fordulatra gyanakszom de most jelenleg 22000RPM a max és zsír új HSS fúróval is felrántja a szélét és engem ez speciál roppantul zavar.
Annak hogy CNC-be való furót használjak igazából nem sok értelmét látom.
(#) karaszbandi válasza koczka hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Pedig de.
Az nem fúrja, hanem inkább marja. Sollak élesebb, meg keményebb mint a HSS. Sokkal jobb az eredmény. Persze hamarabb is törik.
(#) Zoli_bácsi válasza koczka hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
karaszbandi hozzászólásával értek egyet.

A HSS fúró nem nyák fúrásra való. Azzal maximum 10 furatra elég éle van. Nyák fúrásra a tömör keményfém fúró való. Az kb 6-7000 furatra elég.

Üdv.
(#) janikukac válasza knobor hozzászólására (») Júl 2, 2011 /
 
Szia ! Nem ! Használj makrókat, mert már az alkatrészek furathelyei sem egyeznek!!! :yes:
(#) pcroland hozzászólása Júl 2, 2011 /
 
Hello! Na megpróbáltam fellaminálni az A4-es nyákot, de alig ment, kattogott... Túl vastag volt neki az 1.5mm-es nyák? Szerintetek az volt a baj, hogy A4-es vagy, hogy 1.5mm vastag? Az 5cm*3cm-es nyák is 1.5mm vastag volt, mégis lazán fellamináltam. Át lehet valahogy alakítani a laminálót, hogy átmenjenek az A4-es, 1.5mm vastag nyákok vagy vegyek speckó vékony nyákokat?
Következő: »»   611 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem