Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC vezérlő elektronika és progi
Lapozás: OK   45 / 115
(#) gazszeres hozzászólása Máj 1, 2011 /

Sziasztok!
SLA7062M tip. motorvezérlő cserélhető-e TB6560HQ-ra?
Kompatibilisek?
(#) karaszbandi válasza gazszeres hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

NEM
Az SLA unipoláris, a TB bipoláris. Ez már elég indok. És miért a leg drágább helyen veszed?
A HQ-ban olcsóbb az SLA
(#) gazszeres válasza karaszbandi hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Köszönöm a választ! Marad az SLA természetesen a HQ-ból.
Üdv:Gazszeres
(#) rohi válasza kulzol60 hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Szia!

Ezt a motort sikerült szereznem,1.5A állítottam be a fázisáramot,(2x0.68 ohm)de valami nem gömbölyű.
A tartó áram 20mA ,ha a forog akkor is csak 300mA.
A tekercs ellenállása 4.9 ohm.
A másik furcsa dolog.hogy hiába adok rövidzár impulzust
csipesszel a stepre nem lép,de ha hozzáérek a motor házához is
akkor forog. Gondolom ez a földhurok amiről írtál.
Valamit elnéztem? A motor bekötését leírnád?
A Mac-ot nem tudom kipróbálni,mert a laptopon nincs párhuzamos, a "rendes" még meg nincs kész.
(#) kulzol60 válasza rohi hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Szia
Bocs hogy csak most irok . Az a mért áram igy jo kb .Az 1,5A a fázis áram tehát csak a motoron van akkora és 3.5V feszültségnél .A tápodrol ez logikusan kissebb lessz .

A gerjedésssel vigyázz mert kilöheti az IC-t .Valoszinü hogy a léptetö rossz bekötése miatt van vagy a bemenetek lebegnek ha nincs az LPT portra kötve .Ilyen csipeszes léptetéssel ne is probálkozz mert a mikrostep miatt nem fogod észre venni , rakj össze egy PC-t és csak azzal probáld ( laptopnál egy PCMCI ( ha jolirom ) LPT kártya jo lehet ( többen igy használják a Mach3-at .

Bekötése : ezek a léptetök 6 vezetékesek és ehez a vezérlöhöz ugy lehet használni hogy kinéred a tekercseket .

Van két tekercs , ezek ohmikusn függetlenek egymástol .Egy egy tekercsnek van közép leágazása ez megy a vezérlö pl: A pontjára ugyan ennek a tekercsnek egy másik vége megy az A' pontra és a másik ( független ) tekercsel ugyan ezt kell csinálni .
A tekercsed ezekszerint 2 x 4.9 ohm ? Nézek valami rajzot a 6 vezetékes bekötésére
(#) kulzol60 válasza kulzol60 hozzászólására (») Máj 13, 2011 /

Ez lenne a rajz .

Bipolban itt a 4-és 6os valamint az 1-es 5-ös lessz a tekercs páros . A lényeg hogy a 6-os legyen az eggyik vezeték és annak 4-es vagy 3-as a párja , a másik tekercsben az 5-ös mellé lehet az 1-es vagy a 2-es vezetéket kötni .
(#) szabics válasza kulzol60 hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Bocsi, hogy beleszólok. A motoron lévő adatszerint a tekercs 2,3 Ohm. Vagyis ezt az értéket keresse a tekercspároknál. Akkor az egyik biztosan a középleágazás. Ha másik kivezetésnél is ugyanaz az érték akkor az első a középleágazás. Ha 4,6 Ohm akkor a két tekercs ellenállását méri.
(#) szabics válasza kulzol60 hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Ha jól látom ez egy Winchester fejpozicionáló motor. Tehát gyors.
(#) rohi válasza kulzol60 hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Bocsi de csak most jutottam géphez.

Ez a tekercs dolog nem egészen tiszta.miért a középleágazást kell az A pontra csatlakoztatni,miért nem a teljes tekercset?
A rajzod szerint A-5
A'-1
B-6
B'-3
Miért nem 1-2 ill. 4-3, vagy 1-2 párhuzamosan és az 5
3-4 párhuzamosan és a 6
Lehet,hogy butát kérdezek.de az a tekercs ami nincs bekötve,azon nem indukálódik feszültség?
(#) kulzol60 válasza rohi hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Mert igy kapod a legerösebb változatot .

Ezeknek a 6 kivezetés motoroknak bipolárisban csak 4 vezetékét lehet felhasználni egyébbként tönkre teheti a vezérlöt ( nem tud egyszerre két rányba menni a léptetö ) .
Egy tekercsen a legkisebb ohmikus ellenállásra kell tenni a vezérlést ugy ahogy irod itt lejjebb .Teheted ugy is hogy a közép leágazást szabadon hagyod de akkor nagyobb lessz a tekercs ellenállása és e miatt nagyobb feszt és nagyobb áramot kell adni neki ( szerintem nálad ez a baj ) .

Kösd be a középsö lábakat és hozzá még eggyett ugyan abbol tekercsböl és nem lessz hiba , ezzel a léptetövel annak menni kell mint állat .
(#) kulzol60 válasza szabics hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Szia

Rossz irásra válaszoltál .
Ne keverd össze , én is szoktam és utánna nemgyözök mentegetözni hogy bocsika
(#) Lpeti hozzászólása Jún 9, 2011 /

Üdvözlet.
Akövetkező vezérlőlapom van PC hezkép)
Ehhez hogyan tudok léptetőmotort catlakoztatni? 4 vagy 6 vezetékesset?
Köszönöm.
(#) KTobi válasza Lpeti hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Szerintem erre motor drivert tudsz csatlakoztatni, azaz motorvezérlőt. Tehát még egy áramkör, és majd arra a motor.
(#) Sir-Nyeteg válasza Lpeti hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Ez csak egy jelelosztó panel. Ha vezérlőként vetted, akkor átvágtak. Honnan van?
(#) Lpeti válasza KTobi hozzászólására (») Jún 9, 2011 /

Találtam is ilyent de mik az ic-k?Bővebben: Link
(#) guliver83 hozzászólása Jún 25, 2011 /

Csinált már valaki a következő IC-ből vezérlőt SLA7024M ?
(#) telectro válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Igen.
(#) guliver83 válasza telectro hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

És működik rendesen, mert ma szeretem 2db ic és lehet megépíteném. Van kapcsolási rajzod is?
Köszönöm előre is
(#) guliver83 hozzászólása Jún 25, 2011 /

A következő típusú ic-ből is van 4db
STK6722HZ

Letöltöd az IC adatlapját és ott van a kapcsolási rajz rajta.

Látom bontottál epsont is Szintén adatlap és kész.
(#) guliver83 válasza telectro hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Elég sok mindent bontottam. Sok motor, egy két IC.
Csak a motorok hiányos adataival van egy kis gondom.
Nem tudom milyen erősek lehetnek.
(#) lui3 válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Szia én ezt épitettem meg:
Bővebben: Link

vigyázz az sla-ra elég könnyen megsértödik,de ha jol belövöd elképzelni sem tudod mire képes nagyon jo végfok!!!
(#) kulzol60 válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Szia

Probával megtudod állapitani egész pontosan hogy mire képes a léptetöd .
Egy tekercsére tegyél szabályozhato tápot ( lehetöleg 0 V-tol induljon ) és ezt addig tekerd felfelé mig a léptetd el nem ér kb 35 -40 fokos hömérsékletet ( kb 15 - 20 perc alatt ) és utánna leolvasod az áram és a fesz igényt ( ehez választod a vezérlödet is ) utánna meg csinálod a már sokszor leirt mérést tartonyomatékkal ( 100mm-es erökarra sulyok rakása ) ehez még vezérlö sem kel .
(#) guliver83 válasza kulzol60 hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

100mm-es erőkaron 1,5Kg súly kellet.
A másikon, csak 700g
(#) kulzol60 válasza guliver83 hozzászólására (») Jún 25, 2011 /

Már meg is mérted ? Mi az hogy a másikon ? ( másik léptetö ) ? Milyen feszültséggel és árammal ? Elvileg 1,5Nm és 0,7Nm a tartonyomatékod ezek elég jo motorok .
(#) termosztat hozzászólása Júl 6, 2011 /

Szép napot az uraknak!
Nem nagyon vagyok jártas a fórumozásban inkább csak olvasgatni szoktam,de most egy kis segítséget szeretnék kérni.
Bővebben: Link
Van ez a kis oldal amit remélem jól linkeltem be,erről lenne szó!
Készülő CNC gépemhez akartam megépíteni ezt a kis interface kártyát,csak az a bajom,hogy a mellékelt forrásfájlokat valahogyan össze kellene hegeszteni a fordítóprogival,hogy valami .HEX kiterjesztésű fájl legyen belőle de elég erősen zsákutcába futottam
Mondhatni annyit értek a PIC programozáshoz mint antilop a hátúszáshoz.
Ha lenne valaki aki ért hozzá és megcsinálná a forrásfájlok átfordítását,hogy azt közvetlenül utána be lehessen égetni a PIC-be akkor lenne egy jó napom
Meg hátha a többi gépépítő munkatársat is érdekelné ez a kis eszköz.
Fáradozásotokat előre is köszönöm!

Linket javítottam: Action2K
(#) kulzol60 válasza termosztat hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Szia

Mire használják ezt a kártyát ?
Milyen vezérlö szoftvert szeretnél használni ?
(#) nemgyuri válasza kulzol60 hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Szia!
A "nagy'" NC gépeknél használják/-ták az servótengelyek, főhajtás vezérlésére a +-10V-os analóg jelet. Ha jól értelmezem ez a kártya ezt modellezi.
(#) kulzol60 válasza nemgyuri hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Ezt a "kis" CNC gépeknél egy optocsatoloval és egy BC182-vel oldják meg pick nélkül .A maromotor inditására meg a vezérlö szoftvert használják egy biztonsági "kapcsoloval együtt .Ezt a Mach3 tugyja .
Következő: »»   45 / 115
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem