Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello
Köszi szépen a pdf-et. Kipróbáltam a kapcsolást Tinában. 5x-ös erősítést állítottam be 15V-os tápfesz mellett. A be és kimenetek kondival voltak illesztve. Ha a + bemeneten 2 egyforma értékű ellenállás volt, akkor a kimenet elszállt a pozitív táp irányába, már amennyire meg tudta közelíteni. Ezután 7,5V / 5 = 1,5V -ot állítottam be + bemeneten ellenállásokkal, így már megvolt a féltápfesz a műv. erősítő kimenetén. Jelgenerátort téve a bemenetre szépen megjelent a DC nélküli erősített jel a kimeneten a kondi után. Szóval még mindig nem értem, hogy miért kéne egyforma értékűeknek lennie a + bemeneten lévő ellenállásoknak. Üdv.
Hello!
Rajzot tehettél fel volna.. De a hiba abban áll, hogy Te egyenáramot is erősítettél. Holott a kapcsolás a váltófeszültség erősítéséről szól. - A feszültségosztó, a műveleti erősítő munkapontját állítja be. - A kondenzátorok nem vezetik át az egyenáramot, csak a váltóáramot. Ha a kapcsolásban a kondik helyére szakadást teszel (kiradírozod) és így vizsgálod az egyenáramú erősítését, akkor látható, hogy egyenáramú szempontból a kapcsolásnak egységnyi erősítése van. - Így ha a bement munkaponti feszültségét féltápra állítod be, akkor a kiment is ezt az értéket veszi fel. - De ha Te a visszacsatolás alsó ágában nem alkalmaztál kondit, akkor az OPA nem csak a generátor váltófeszültséget erősíti fel hanem a munkapinti feszültségét is a beállított ötszörösére. - Így természetes, hogy 1,5V-ra állított bemeneti feszültség a kimeneten 7,5V lesz.. üdv! proli007
Ismételten sziasztok!
Köszönöm a gyors választ! Megpróbálkozom műgyantával Új project-be kezdtem, lenne egy digitális Lipo töltőm és nagyon zavar hogy angol nyelvű, mert a régi az magyarítva volt ahogy az eladótól kértem! Azóta az eladó nem foglalkozik magyarítással így nekem kell megoldanom a gondot, annyiban külömbözik ez a töltő az átlagtól hogy van hozzá szoftver frissítő kártya és a hozzávaló program! Mivel én csak most kezdenék bele, így tudotommal binális alapokra kellene támaszkodnom hogy ez sikerüljön! Itt a környéken sajnos nem foglalkozik senki ilyesmivel de azért bemásolom a fájlt amiben rejtőzik a töltő programja ami mindezek melett rendelkezik angol és kínai nyelvel, de sajnos akárhogyan bontogattam az exe-t nem találtam semmi nekemvalót! Így lehet valaki gyorsan megtalálja nekem azt a kódsorozatot amiben az angol nyelv cikkjei vannak! Kérem aki egy kicsit ért hozzá nézzen rá, nagyon jó lenne ha ezt is meg lehetne oldani, ahogyan eddig mindenre kaptam itt a fórumon választ Az se gond ha valakinek ez a szakmája és ebben utazik és esetleg valami pénzt is kér azért hogy magyarrá varázsolja a szoftvert... A Töltő tipusa: Thunder Power TP1010C és PGM-V2 szoftver frissítő kártyát használok hozzá! Van baja a töltőnek, sajnos egy sor hiányzik a mátrixos kijelzőből, de majd egyszer megpróbálkozom annak javításával is Előre is köszönöm! Kistrojak
Hello
Köszi a választ, most már értem Valóban nem vettem figyelembe a kondit Üdv.
Hali!
Egy nem túl nagy problémám lenne, vettem a géphez egy gagyi PC sztereo hangszórót/1k huf/, a lényeg benne hogy USB-n veszi fel az áramot és sima jack dugós a hangbemenete. Miután a géphez kötöttem zúg mint állat,illetve valami zajt is felszed a monitor kimenetből/DVI-D/. A probléma megszűnik ha az USB-t pl a laptopra kötöm/a jack meg az asztali gépben/. Szétszedtem és egy TDA2822M erősítő van benne, átnéztem de furcsa mód a kínaiak nem spóroltak le belőle alkatrészt/az adatlapban lévő kapcsolás van benne/. A kérdésem az hogy a zúgást akkor földhurok okozza? Ha igen akkor egyszerűen hogy lehetne megszüntetni?
Sziasztok!
Csináltam egy 4,8V-os akkupakkot, 1,2V-os 1200mAh-os NiCd akksikból. Kisütöttem őket, egészen 1,05V-ig. Utánna elkezdtem tölteni, és kb. 5 perc alatt már nem vett fel töltést. Leakasztottam a töltőről, rámértem, és 5,47V-ot mértem :eek2: Akkor most hogy van ez? Kisülésnél, pedig 5 perc töltés után már 2A felett van a áram.
Milyen töltőd van? Mekkora árammal tölt?
NiCd akkukat 0,5 ig ki lehet sütni. Az ilyen akkukat formázni kell először, kisüt LASSAN, feltölt lassan, kb 10ednyi árammal. Majd uezt mégegyszer.
Szia! nem hinném, hogy földhurok, hisz csak egy eszközhöz csatlakoztatod, ráadásul amikor kettőhöz nem is zúg. Szerintem, egyszerűen csak a PC UDB-s tápja zajos.
Heló azzal a bajjal fordulok hozzátok hogy kaptam egy laptopot, valaki meg is kért hogy pár nap mullva lessz felépése de csak mikrofon van rajta, igaz hogy sztereó de 0,0dB erösitésel is torzit most mit tegyek? Nem a hw wal van a baj hanem valakimondta hogy a windows 7 ilyen... én ellenállásokkal gondoltam hogy leosztanám csak viszonyitanom sincs mihez
Szia! Ha jól értelmezem, egy vonali jelet szeretnél a mikrofon bemeneten bevinni?
Labortáppal töltöttem. A csúcsfeszültége 1 cellának mekkora? Állandó árammal, vagy állandó fesszel kell tölteni?
Szia Werman. Szedd szét ujra, és próbáld meg azt, hogy ráadsz külső 5V-ot.. Ha akkor is zúg, nem tudom mi lehet a baj.
1,2-1,4 a normál, még elfogadható cellafesz. Állandó árammal, jelen esetben 120mA-rel töltsd, ez 10 óra töltés. Süsd ki, majd újra töltsd fel. Legjobb ha utána is így töltöd, vagy gyorstölteni is lehet, de ezt csak óvatosan, nehogy tönkrevágd a cuccost. Üdv
[OFF] Le tudna ellenőrizni, és ki tudná javítani, azaz még hozzárajzolni 3 dolgot valaki egy nyákhoz? A topikjában nem válaszolnak..
És hogyha mondjuk ellenállásokkal sütöm ki, akkor meddig hagyjam rajta? Most már csak kb 70mA folyik, és 4ohm-al terhelem. Gyorstöltés alatt mekkora áramot értesz?
Normál töltőáram 2-3 szeresével.
Vigyázz, 35foknál melegebb ne legyen, ha melegebb, akkor hagyd abba a töltést. üdv
És találják ki, melyik topikra gondoltál? Vagy egyszerűbb lett volna egy link oda..
[OFF] Először vártam, lesz -e jelentkező. Bővebben: Link Itt irtam le mindent. Ez a második rajz már. 4 óra van legalább a kettőbe..
Sziasztok! Szeretnék építeni egy USB-s töltőt S5230 telefonhoz. Azt szeretném kérdezni, jó ehhez a sima 7805 vagy a jóval drágább LM 2940 T-5.0?? Előre is köszönöm.
Nem pontosan értem mit akarsz: az USB 5V-ot ad. Erre nem tehetsz 5V-os stab.IC-t, semmilyet, se olcsót se drágát!
Ezzel tisztában vagyok. De én egy 12V-os akkuról akarom tölteni a telefonomat. Azét kérdeztem, hogy melyik a "biztonságosabb" nem szeretném, ha elszállna a telóm...bocsi, hogy nem volt tiszta.
Így már értelek. A 12V-ra tökéletes a 7805. Bár ha akksi a forrás, akkor pazarlás.
Esetleg egy kapcsi üzemű IC jobban spórolna, bár azok, szerintem hamarabb meghalnak, és akkor viszlát telefon
Akkor felesleges a 250Ft-ért LM 2940 T-5.0-et vennem. Köszönöm a gyors választ!
Egy 7805, az "majdnem" elpusztíthatatlan, szerintem.
Eddig csak 7812-t használtam, 24 V-ra, 1 hordozható tv, 3 pc neon ment róla, egy bazi nagy p4-es hűtőbordán, és 2-3 óra után kb 60-70 fokos volt. Sokkal többet vettek fel, mint 1.5A és bírta. Amilyen olcsó, olyan jó.
Ö igen jol látod a helyzeted, képeket majd küldök a beállitásokrol meg hangmintákat. Jean micheal Jarral megfelel?
Sziasztok!
Nem leltem az adott kérdéshez ilyen témakört! A következő kérdésem lenne; nyomtatóba lehet üres festékpatront venni ?
A nyomtató patron töltőknél néhol ki is van írva, hogy patron felvásárlás, gondolom ök is kitisztítják és újratöltik, szerintem ilyen helyeken érdeklődj.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |