Fórum témák
» Több friss téma |
Egy alapszabály.Régi kondikat nem szabad használni.
Ja és tisztázzunk valamit.Ahogy bedugod a tápkábelt kezd kattogni,vagy csak bekapcsolásnál?
Szia!
A 311V megvan a nagy kondin! Viszont a következőre jutottam: http://salsaritmo.hu/jana/tft/meresipont.jpg A képen, amit berajzoltam fel van írva az 5V és 13.8V ha azokat a GND-hez érintve akarom mérni, akkor 5V-nál 0-t mutat, 13.8V-nál meg 0.1V-ot mutat.. Ezen a képen látszik a típus, ha erre gondoltál!? http://salsaritmo.hu/jana/tft/IMAG0266.jpg
Rögtön kattog!
Sőt most ha nincs a tüskékkel a monitor többi elektronikájához kötve, akkor zúg... Mértem tovább: a jobboldalon kijövő tüskék, ahol mint írtam csatlakozik a monitorhoz, ott van 13.8V és 4.92V
Kis érdekesség, mit adnak javításhoz:
http://cgi.ebay.com/DAC-19M009-LCD-REPAIR-KIT-WESTINGHOUSE-LCM22W2-...5b6b0c ![]()
A monitor hátulján lévö tipusszám kell,ott ahol mértél ott több mint valószinü nem is kell lenie semminek.Mennyire zúg és hol?Tehát igy a tápok megvannak.Viszont a 2200 µF os kondit le kéne cserélni ujra,még ugy is jó ha 2db 1000 est párhuzamba kötsz(csak próbára).
Szia!
Új infók: mint kiderült a 2200µF-es kondit ki se cseréltem, így megtettem, (de kapacitás mérő szerint amúgy joh volt). Visszaraktam a tekercseket. Most annyi változás van, hogy bedugom, eddig 5 alkalomból csak 1x kattogott, amúgy hangosan zúg (továbbra is valahonnan a középen lévő tekercs felől hallom, de nem biztos!), amúgy most a régi tüneteket nem mutatja, most folyamatosan narancssárga led és zúgás. Zöldre abszolút nem tudom átváltani. Fel se villantja a fénycsöveket. amúgy csövekkel és csövek nélkül is ugyanaz a helyzet. A típusa: Acer al2216w, P/N: ET.E16WE.008.
Próbáld meg azt hogy a 13,8V os áramkört,ami az inverter felé megy ,megszakitod.Szerintem ott lesz ahol az üveg bizti van,de nem biztos.Tehát a biztit vedd ki,akkor mit csinál?
Köszi! kipróbáltam! ...és valóban!
![]() ![]()
Megszakítottam, de a helyzet változatlan..ugy hogy vissza is raktam. Továbbra is a közepéről hallom a zúgást..és narancssárgán világít a led..
Sziasztok!
Hozzájutottam egy BENQ FP553 régebbi LCD monitorhoz ami működik de a gyerek aki adta levágta a dugóját amit a számítógépbe kel dugni. Tudna valaki segíteni, rajzzal, vagy bármilyen infóval, a bekötésben. Dugóm van.
A forrasztások jók a trafónál?Legjobb ha átforrasztod.
itt egy link.Bővebben: Link
És ha próbálod bekapcsolni a LED szine nem változik?
Igy mérd meg a tápokat amikor minden panel össze van kötve.
Ilyenem már van inkább a monitorról kéne valami rajz.
Azert erdekes, hogy miert vag le valaki egy dugot a monitorrol...
A belso reszt fotozd le, ahol a csonkok csatlakoznak, akkor szerintem tobbet tudnak neked segiteni. Egyebkent eloszor csatlakoztasd a foldeket, azt ki tudod merni mindket helyen. Altalaban tobb fold fut a kabelben. Aztan van vsync, hsync es a harom szinjel. Mas nem kell a monitorhoz alapbol. A harom szinjel elegge hasonlo modon folytatodik, szoval azt ki tudod valasztani. A piros az elso, zold es kek. A ket szinkronjel vagy-vagy modon ket probabol meglesz. Aztan a szinek esetleg hamisak, akkor arra is max ket probabol rajossz, mert a zold kozepen van. Ha nem jo a szin, a pirosat es keket megcsereled a ket vegen. Ha nagyon unatkozol, akkor a DDC-ket is bekotheted, talan ket probabol az is megvan.
Szia!
Átforrasztottam a tekercset, ami középen van. Először látszólag nem volt semmi. Aztán visszaraktam a helyére az lcd vezérlővel összekötöttem és volt valami füstölés.. (de nem jöttem rá mi füstölt el), viszont elkezdtem kimérni a tápot és most nincs 5V-om.. De érdekesség képpen amióta átforrasztottam most vibráltatja a fénycsövet 3-4 mp-ig utána, narancssárga gombvilágítás és semmi extra..(bár lehet előtte is villogott csak nem tűnt fel ![]() Ami még érdekes, hogy a panellal ha összekötöm, akkor a 13.8V leesik 10.58V-ra, de lehet ez természetes!
Az nem jó (a feszkóesés),enyire nem szabad neki leesni,valami zárlat lesz,az is lehet,hogy a vezérlöpanelon,viszont az 5V nak meg kell lennie ,ha be tudod kapcsolni a monitort.A panel melyik felén volt a füst?A vezérlöpanelt is nézd át alaposan,nem látsz-e valamit rajta?Sajnos igy nemigazán segithetek ha nem látom a monitort.Nem tudom hol laksz,esetleg el tudnád hozni.
Sziasztok!
Csak okulásképpen, annyiszor elhangzott már itt a minden kondi cseréje. Egy rossz HANNS-G 19"-os monitort kaptam, legyen alkatrésznek majd belőle valami. Most volt kis időm vele foglalkozni, a szokásos fény felvillanás, majd ismét, és lekapcsolt a monitor CCFL védelme(?) Szétszedtem, és csak egyetlen elektrolit kondenzátor, a puffer nem volt felpúposodva, a többi mind. Lecserélve mindet, majd a csöveket is egyenként lepróbálva jónak találtam őket. Összeraktam, azóta megy, semmi gond vele. Azt hiszem, ha visszaadom a volt gazdájának, bizonyára örülni fog. Néhány kép javítás közben, és egy kirívó ESR értékől is.
Üdv!
Jó pár hónapja ajánlottad a vörös kijelző betegségre a fénycsövek elemzését. Azóta csak most sikerült megint kezembe venni a monitort. Szétszedtem és a csövek ahogy látom fehéren világítanak. Vagy még így is lehet ez a probléma?
Szia!
Szerintem zöld hiányos, a kábel nem szakadt, csati tüske nem törött? Másik monitorral is meg kellene nézni
Szia!
Kábel nem szakadt, tüske nem hiányzik. Más monitorral meg a színek tökéletesek.
NEM monitor! LCD display vagy kijelzo vagy panel.
(mondjuk az LCD-bol a D mar onmaga kijelzot jelent, de ez igy honosodott meg, kb mint a LED dioda ![]() A monitor egy komplett egyseg, amibe a 230-at meg a VGA-t dugod. Ha tudod, akkor a szervizben csereltesd ki egy ugyanolyan KIJELZOVEL probakeppen (ha a tipusra rakeresel, esetleg ugyanolyan kiosztasut is talalhatsz). Ekkor egyertelmuen eldol, hogy merre keresd tovabb a hibat. Ha semmikeppen nem jon ez ossze, akkor kiosztas alapjan az elso-masodik Tx part csereld meg. Ha igy van zold, akkor display jo, hatrafele kell a hibat keresni. Ha nincs ugy sem zold, akkor display hiba. A helyedben az elejen vegigneznem, hogy a parok kozott (osszecsavart kabelek) megvan-e a kb 100 Ohm ellenallas es menet kozben nyomogatva/mozgatva nem valtozik-e valami. A cucc nagyjabol 70MHz korul ketyeg, szoval egyszeru ellenallasmeres nem mindig mutatja jol a hibat.
A kábelek mozgatása sem segít. Már mindent kipróbáltam a kábelek páronkénti ellenállásmérésén és a Tx rész cserén kívül. Igazából a javítása nekem sok pénzt nem ér meg mivel egy régebbi p3-as laptopról van szó ami csak porosodik viszont kidobni sem akarom mivel pénzt adtam érte és többi funkciója aránylag tűrhetően működik. A típusa amúgy: qd141x1lh03
Egész pontosan egy compaq armada pp2060-as laptop. Annyit még az előző tulajtól megtudtam, hogy az első monitor elhalálozott egy baleset következményében így ezzel pótolták és alapból már ilyen színű kép született. Nem tudja se azt, hogy kábel volt-e cserélve se azt, hogy a kapott monitor hibás volt-e. Semmit se tud. Én arra is gyanakszom, hogy kábelek is cserélődtek és valahol itt adódik a gubanc. Sokat kerestem de se a kijelző, se a laptop tüskesorának bekötéseit nem találom.
A csatlakozo 20-as? Mert akkor merd be a tapot es a foldeket, a tobbi mar nem bonyolult. Keress ra a szabvanyos LVDS kiosztasra. Panellink a neve, azt hiszem.
A parok altalaban Tx0-, Tx0+, Tx1-....Tx2+, TxC-, TxC+ De van, ahol a TxC-k elol vannak. Az ellenallasmerest a csatlakozon csinald ugy, hogy az alaplapi oldalt huzod le. Nem bonyolult. Talan egy cseret meg meger. Probalgasd, ha a TxC nincs a helyen, akkor nem ad kepet, A tobbi esetben meg hamis szineket ad. Az utolso par szokta hordozni a vsync, hsync jelet, ha az rossz helyen van, akkor se nagyon van kep. Szoval itt egyertelmuen a masodik parral lehetnek gondok. A TX1-+ lesz az. Ja, meg valami: ha az alaplapi csatlakozo nem jo bekotesu, akkor is siman lehet hulyeseg belole. Tehat ha csak sacc/kb alapon attettek, 'mert a masik is ilyen volt'. Bar ennek ellentmond, hogy a tobbi par a helyen van.
Srácok nincs valakinek ilyen invertere?
Vagy esetleg ötlet, hogy hogyan is lehetne javítani az ilyesmit, mert egy helyen menetzárlatos és túl alacsony feszültség van a szekunderen, ezért nem világít rendesen a cső.
milyen monitorból van?nekem vannak itthon ilyen cuccaim.Esetleg tegyél fel képet az egész panelról.Hány colos a monitor?
19"-os Daewoo monitorba kellene, lásd kép.
Köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |