Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   516 / 1272
(#) karaszbandi válasza Puklee hozzászólására (») Júl 19, 2011 /
 
Figyelj, én sem támadtalak!
Csak a mai világban egy ilyen TV rajzához hozzájutni kb 5 perc. A tranyók adatlapjai másik 2 perc, ha nem vagy tisztában a helyzettel. A következő a kondi. Ha elektronikával foglalkozol tanult szinten, akkor a báziskörben lévő 63V os kondi helyett miért nem mered betenni az 50V-osat? Ott mekkora feszültség szokott járni? Az 50V-os kondi is legalább 10x nagyobb feszültségű, mint ami ott járkál!
(#) (Felhasználó 51715) válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 19, 2011 /
 
Köszi a választ, most jutott időm a szerelgetésre.
A lehúzott képcsőpanel is szikrázott(pont ott, ahol a képcsőfoglalat a panelban van), igy megnéztem a trafó körül a dolgokat. Az egyik tranzisztor(ON4223) lábai körül égések voltak, kiszedtem és betettem egy megfelelő helyettesitőt(BU2508AF). A kérdésem most az, hogy az normális, ha a hűtőborda és a tranzisztor emittere kapcsolatban van, a műszer sipol? Műanyag tokos tranzisztorról van szó, és csillámlappal is el van választva.

Előre is köszi.
(#) feerke hozzászólása Júl 19, 2011 /
 
Üdvözletem!
Van egy Samsung CK3351AT tv-m. Először processzor (TDA8362) baja volt mert nem indult, a kimenetén 15.6 KHz helyett 1 V 50-60 Hz volt. Csere után olyan mintha menne a tv de kép nincs és fűtés sincs a képcsőben. A fűtést tápegységről hajtva van kép ami így néz ki:
Bővebben: Link
Mi lehet a gondja még?
(#) skarlik hozzászólása Júl 19, 2011 /
 
Üdvözlök mindenkit.Egy Thomson LCD tápja szívat.ha bekapcsolom, szépen üzemel,mikor kikapcsolom,készenlétire,akkor serceg,pattog a tápban valami,a kondikat kimértem,mindegyik jó.decsak a készenlétikor csinálja,bekapcsolom,akkor csendben van,találkozott már valaki ilyennel?
(#) erdoszoli válasza fredee4444 hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Szia!
A 12V hiánya mindenképp probléma, szerintem először mérd ki hogy a 8659es icnek a táp bemenete nem zárlatos-e a földdel, utána pedig mindenképp vissza kéne követni hogy honnan kapja a 12V-ot , ott lesz a hiba, anélkül nem is nagyon fog menni sajnos.
(#) karaszbandi válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Júl 20, 2011 1 /
 
Az sokkal rosszabb lenne, ha a collektor lenne kapcsolatban a hűtőbordával!

Ez megint hatalmas szakértelemre vall.
(#) erdoszoli válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Az lehet normális, földelt emitteres dolgok léteznek
A kollektor ne nagyon legyen kapcsolatban a földdel.
Így csere után próbáltad már , most is szikrázott?
(#) (Felhasználó 51715) válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Este tudok vele foglalkozni, csak addig nem akartam így bekapcsolni, amíg egy hozzáértő meg nem erősítette, hogy ez nem probléma.
Mindenesetre a biztonság kedvéért még bekapcsolás előtt kicserélek néhány elkót is, aztán este visszajelzek, mi a helyzet vele. Köszi.
(#) erdoszoli válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
A csukottszemes elko csere se mindig a jó megoldás. Persze ha púpos, kifolyt vagy kapacitásmérővel megmérve nagyon nem olyan értéke van mint ami rá van írva akkor jöhet a csere, amúgy "csak időhúzás"
(#) (Felhasználó 51715) válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Megfogadom a tanácsod! Esetleg van olyan alkatrész, amit még érdemes alapértelmezésben átnéznem bekapcsolás előtt, mert nagyobb eséllyel megy tönkre, mint a többi? Sajnos rajzot nem találtam ehhez a TV-hez. Mondjuk vegyük azt az esetet, hogy tényleg a sorkimenő tranyó ment ki, mit "vihetett még magával"?
(#) erdoszoli válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Júl 20, 2011 / 1
 
Ha jól sejtem akkor az alaplapod kapcsolása ezen a linken letölthető, várd ki a get manual feliratot , katt rá és tölsd le, utána lehet mazsolázni mi mivel van kapcsolatban.
http://elektrotanya.com/grundig_cuc3400_sm_sch.pdf/download.html

Amit ilyen nagyáramú tranzisztorzárlatosodásnál meg kell vizsgálni az az emitterlábán lévő pár wattos kisértékű ellenállás. Az nem árt ha tényleg annyi amennyinek lennie kell. A bázis ágában lévő kondik vesztik el értéküket, illetve a zenerdióda szokott meghalni. Én ezeket nézném meg mindenképpen.
Kapcsolási rajzról már remélem érthető lesz miért jelez a multid rövidzárat az emitter és a hűtőborda között( tudjuk 4-5 ohm alatt már sípol a műszer )
(#) (Felhasználó 51715) válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Nem tudtam, hogy ez a típus jó az én modellemhez is, köszi! Sokat megtudtam ebből a rajzból, ennek alapján már el fogok igazodni a javítás során. Mindenképpen visszajelzek, hogyan sikerült a dolog, jó lenne megcsinálni ezt a TV-t.
Csak elméleti szinten, egy másik Orion 37 cm-es TV-nél mi okozhatta azt a gondot, hogy a kép 1-2 perc után átment teljesen lilába? A szerelők azt mondták, hogy javíthatatlan, sosem tudtam meg, mi volt a baja. Csak egy mellékes kérdés, annyira nem fontos.
Köszi mindent!
(#) feerke válasza feerke hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Megoldottam!
D405-t átforrasztottam és működik a TV.
(#) glabica hozzászólása Júl 20, 2011 /
 
Sziasztok! Dimarson tv-nk van, s kb 1 hónapja egyik este ki lett kapcsolva, s nem sikerült visszakapcsolni. Megnyomom a gombot, zöldre vált a kis led, de nincs kép. Azt lehet hallani, hogy erőlködik, hogy bekapcsoljon, de nem sikerül neki. Rájöttünk, hogy ha párszor ki-be kapcsoljuk, nyomkodjuk a gombot, akkor egy idő után sikerül neki bekapcsolni, de már egyáltalán nem. Mi lehet a baja? Esetleg meg tudnánk mi is csinálni? Ha mégsem, akkor ajánlanátok egy jó szerelőt? Miskolciak vagyunk.
(#) (Felhasználó 51715) válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Sikerült átnézni a panelt, semmi repedés, törés nem volt. A gyengének tűnő forrpontokat átforrasztottam. A trafó környékén méregettem, nem voltak hibák, szemre sem volt semmi szokatlan.

Távirányítóval kapcsolgatva így reagált:

http://www.youtube.com/watch?v=PVtGMQxRILs

Ez annyiban különbözik a korábbitól, hogy a végén nem volt ez a LED futás, egyszerűen csak mindig visszaugrik standyba. A szikrázó hang viszont ugyanaz.


Csatolok képet a panelokról is, hátha segít.
(#) BarnaPili válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Szia!
A szikrázást szerintem jó eséllyel a sokszorozó okozza.Az a zöld toronyszerű,amiből megy a képcsőre a nayfeszkábel.Ez csinálja a fókusz feszültséget is,ami neked most áthúz.
István
(#) (Felhasználó 51715) válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
Szia

Gondolom azzal nem sok mindent lehet csinálni cserealkatrész nélkül...
(#) BarnaPili válasza (Felhasználó 51715) hozzászólására (») Júl 20, 2011 /
 
A sorkimenőről megy egy vezeték a sokszorozóba.Azt forraszd le,és úgy indítsd el a TV-t.Ha így elindul,akkor a sokszorozó a hibás.
István
(#) erdoszoli válasza glabica hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Szia
Egy otthoni Tv szereléshez azért nem árt ha van némi elektronikai ismeret és tapasztalat. Vaktában elsőre nem nagyon ajánlom senkinek, főleg a nagyfesz részek miatt.
Amúgy első lépésekben úgy néz ki hogy szétkapni és szemre teljesen átnézni az aktív alkatrészeket(púpos kondikat keresni, panelon füstös,égett részeket keresni, tranyókat, diódákat ellenőrizni) Persze ha tudjuk hogy mi a hiba pontos oka akkor csak azon a környéken keresgélni.Neked valószínűleg a táp részen lesz a gond, vagy a képcsőfűtésnél. Ha be mered vállalni ezeket írj és megoldjuk távolról is
Zoli
(#) gyuri86 hozzászólása Júl 21, 2011 /
 
Sziasztok.
Törött LCD tv panellal lehet valamit kezdeni? Esetleg csere használt,bontott panellal?
Sajnos nem egy márkás tv, AMOI 32".
Vagy esetleg alkatrésznek reális áron mennyit érhet? Köszi.
(#) erdoszoli válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Igen, ez egy jó megoldás.
Találkoztam már olyannal is hogy a sortrafóból kijövő vezetékek kézzel huzogathatóak voltak, magyarán akár teljesen ki is húzhattad volna a trafóból Na az se volt már túl egészséges, és az is ilyen szikrázó hangokat keltett, igaz az a trafón belül nem a képcsőpanelon. Póbának mindenképp István által mondottat csináld és várjuk a fejleményt.
(#) erdoszoli válasza gyuri86 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Szia,
hát volt egy munkatársam aki törött tv panelt összeillesztett és a vezető szálakat egyesével összeforrasztgatta,de szerintem te ezt nem szeretnéd
Én nem tudom megmondani mennyit érhet alkatrésznek, ha szerzel ugyanilyen panelt akkor gond nélkül kicserélheted és lesz egy lcd tv-d , ha nem akkor másik vezérlő panelt nem javaslok.
(#) gyuri86 válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Értem, köszi.
És hol tudok panelt keresni hozzá?
(#) erdoszoli válasza gyuri86 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Okos kérdés... Ritka működőképes panelt találni úgy hogy ne kompletten kijelzővel együtt eladó. Az meg ugye úgy már nem éri meg, de vannak ilyen használt,bontott elektronikai cikkes boltok ott lehet kérdezősködni. Vagy vannak optikai hibás áruházak, ha szerencséd van akkor ott találsz hasonló tv-t aminek törött az LCD része és így jóval olcsóbban meg lehet venni, ezután már csak képernyőt kell kicserélni és kész, de mondom ehhez nagy szerencse kell. Ahol biztos hozzá tudnál jutni ilyen panelhez az a gyártó de nem hiszem hogy megéri a fáradtságot.
Igazából ha csak kicsit törött , magyarán egy 5centis rész meg van repedve azt még talán otthoni maszekolással is meg lehet javítani.
(#) vidfred hozzászólása Júl 21, 2011 /
 
Sziasztok!

Szükségem lenne egy Hyundai CZV 14227 MN típusú TV rajzára. Sajna az elektrotanyán sem és az eservice infon sem találtam. Vagy én voltam ügyetlen.

Üdv:
vidfred
(#) pikk89 hozzászólása Júl 21, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!
újra itt!
Van egy régi metz tv amit nem rég sikerült megjavitanom hála nektek..
de most olyan problémát produkál,hogy megy 1-2 órát és lekapcsol,utána egyből be lehet újra kapcsaolni!
forrasztások rendben vannak..
mi lehet a hiba ötleteket várok
elöre is köszönöm!
(#) Attis 79 hozzászólása Júl 21, 2011 /
 
Sziasztok fórumlakok.
Egy kérdéssel fordulok hozzátok:Van egy 42PQ2000-ZA típus.LG plazma TV-m és ma mikkor be kapcsoltam akkor a kijelzőn fehér fátyol szerűen működik a kép.Háttérben lehet látni a képet de mivel ez a fehér függönyszerű van előtte megjelenve ezért nincs is meg a színek.Tiszta fehér minden.Kérdésem hogy hol lehet a hiba mit keressek?Átnéztem a kondikat és a forrasztásokat de külső sérülést nem látok rajta.
(#) erdoszoli válasza vidfred hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Szia
Ilyen TV-t nem találtam csak CTV14227-est, viszont kapcsrajzot ehhez se nagyon. Ha van türelmed 1-2 CTV-14es szériás rajzot keress meg és hátha beletrafálsz.
(#) erdoszoli válasza pikk89 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Szia
nincs kedvem visszaolvasni mi volt nemrég a baja A kikapcsolás készenlétibe ugrást jelent vagy leold a táp ? Esetleg a bemenő AC oldalon a PTC-t vizsgáld meg hátha. Utána okoskodunk még valamit.
(#) vidfred válasza erdoszoli hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
Köszönöm a segítséget, valamit csak találok majd A típust én írtam el, bocsi. Valóban CTV 14227 és nem CZV (mellé ütöttem íráskor)
köszi!
Következő: »»   516 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem