Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   774 / 1679
(#) janikukac válasza slogan hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Csodás ! Honnan volt ennyi lemezed? Hogyan vágod ilyen szépre ki a helyeket?
(#) storm válasza slogan hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
De akkor gondlom ez bakelit nyák. Nekem csak üvegszálas van, az meg nem törik ijen szépen
(#) slogan válasza janikukac hozzászólására (») Júl 22, 2011 / 1
 
Kifurkálom ,reszelem ,de van trükk

Szereztem "hosszú" gyorsacélkést és azzal együtt befogom satuba úgy ,hogy a kés pont a jelig (alk. filc vonal ) érjen. Így - mivel ez a kés nagyon kemény ,nem viszi a reszelő , nem tudok lejjebb reszelni
(#) slogan válasza storm hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Sima üvegszálas nyák.
Hidd el működik a technológia.....

- eléggé eszi a sniccer ,viszont haladós
- kézre nagyon vigyázni ! Eleinte csak kis erővel ,egyébként amúgy sem kell nagy erő .A lényeg ,hogy mindkét oldalon be legyen eléggé karcolva.

Legvégén egy két tolás csiszpapírral és sima mint állat !
(#) janikukac válasza slogan hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Ügyi ! Én mindig fával dolgozom, és azt is a nagybátyám oldja meg, de elég csúnyán. Épp most lesz kész holnap/holnapután a tápom, majd rakom fel a képeket!
(#) slogan válasza janikukac hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Persze ,vannak anyagok ,nem normális amit csináltam ,de ha már sok-sok évvel ezelőtt kitaláltam ......
És kapóra jött egy project
(#) Dániel X válasza slogan hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Mért akkor mi történne?
(#) slogan válasza Dániel X hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Szétmarhatja ott is ,ahol nem kéne.Szétesik
Ha lefújom matt feketével ? azt "átüti" a sosav+peroxid ?
(#) Dániel X válasza slogan hozzászólására (») Júl 22, 2011 /
 
Igaz.
(#) lewi válasza slogan hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Ütős egy darab. Szerintem én is elbabrálnék vele itthon a műhelyben is, nemhogy így (S még az is lehet, hogy adott feltételek mellett sem sikerülne ilyen szép és pontosra) Gratula! Nagyon igényes kivitelezésnek látszik
(#) Alkotó válasza slogan hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Szép a doboz, de az érveléseddel nem tudok azonosulni. Semmiképpen sem gondolnám fontosnak egy készülék megítélésekor, hogy mennyire kevés eszközzel készült. Ha kevés az eszköz, akkor fáradságosabb bizonyos dolgokat megcsinálni, vagy akár lehetetlen. Ezen kívül semmi mást nem jelent.
Ennek a doboznak nagyon költséges az alapanyaga. Ehhez teljesen hasonlót, töredéke költséggel ki lehet hozni pl. horganyzott lemezből (azért erre gondoltam, mert azt is lehet forrasztgatni). Abból elég lenne egy 0,5-0,8 mm vastag, sőt ha a hajlítást meg tudod oldani, akkor az további lehetőségeket is teremt és nem utolsó sorban növeli a merevséget.

Egyszerűen luxus, nyáklemezből dobozt csinálni.
(#) blackdog válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Idézet:
„Egyszerűen luxus, nyáklemezből dobozt csinálni.”

Egyetértek veled!

Amit láttunk valóban szép munka elismerésem, de a képek nézegetése közben folyamatosan az járt a fejemben, hogy az a sok drága nyák lemez.

Másoktól is láttam már, hogy nyák lemezből dobozolnak, hát nem tudom mennyire gazdaságos.
Az biztosan mellette szól, hogy olyan formájú dobozt készítesz amit ki bírsz hozni a kézügyességedből.
(#) slogan válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Szia !
Ez a project és publikálása sok rejtett információt foglal magába.

- Egyrészt a kevés szerszámmal is lehet alkotni ,akár egy íróasztalon is (van sok szerszámom ,sőt egy elég jó felszerelt műhelyben dolgozom ,tehát ott akármi is megoldható ,esztergák,palástköszörű,csiszológépek,AWI,meg minden).
-Másodszor ,már elhangzott valamelyik topikban a nyák darabolásánál a snicceres megoldás és vita lett belőle.Hát kérem lehet darabolni csak a nyákot a kezünk megmarad !
- Harmad részt miért lenne luxus ,ha belegondolsz egy ilyesmi doboz ,bárhol veszed 3-4000Ft ,egy A4-es nyák - cirka annyiból van - 710+Áfa ,akkor melyik a luxus ?


Üdv
(#) Kovidivi válasza slogan hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Hol veszed ennyiért?
(#) Alkotó válasza slogan hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Mintha egy kész ruha árát, a benne lévő gombok lengyelpiaci árával vetnéd össze. Elég egyedi kalkulációs módszer.
(#) slogan válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Azért mertem összevetni ,mert viszonylag ritka a már előre - igényeimhez megmunkált ,igazított - megmunkált doboz
Azzal is ugyan annyi munka ,van ,sőt ezt "lapra szerelve " még könnyebb is megmunkálni .

Aki még félre értette volna :

Alkotó !

A munkahelyemen vannak gépek ! Példának hoztam fel ,hogy ott is csinálhattam volna ,de nem tettem ,hanem itthon az íróasztalon !
(#) elektrorudi válasza slogan hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
slogan, slogan, nem értelek...
Ha ott lenne mellettem egy FUW250-es, a kezembe nem vennék sniccert meg reszelőt, maximum verekedés céljából !
Értem én, hogy ez hobby, meg vannak olyanok akik élvezik az önkínzást, az orrukba, fülökbe karikát tesztek, meg átszúrják a nyelvüket... de, hát ez túlmutat ezeken...
Egyébként nagyon profi lett. Gratulálok ! Ne hallgass senkire, ILYEN dobozt sehol nem tudnál venni.
Megjegyzem, fiatal koromban én is csináltam NYÁK dobozokat, főleg nagyfrekis áramköröknek. Nem rég akadt a kezembe egy parabola antenna beállító műszer a pincében, NYÁK dobozban...
(#) vicsys válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Alkotó mester!
Most az egyszer nincs igazad. Kisebb dobozok gyártásához nagyon jó a nyák. Indokok: A lemez sajnos hajlik. A nyák (ismétlem kisebb doboznál) ezzel szemben kellően merev. Én dremel vágókoronggal szabok. A sarkoknál (belső) és az íveknél (főleg kis rádiusszal) nagy előny, főleg a lemezvágó ollóval szemben. A horgany lemez százszor nagyobb tömeget képvisel és a hővezetése miatt, nehezebb forrasztani. A végleges méret eléréséhez jól használható egy tűreszelő. A lemez esetén már jóval fáradságosabb. Nálam a furatok elkészítésévél a lemezben mindig perem képződik amit le kell munkálni. Nyáknál nincs vagy csak nagyon kismértékű. A vékony bádoglemez kigittelése nekem nagyobb feladott volt mint a nyáknál, mert a nyáknak van húsa, ami között szépen beült a gittanyag. Legutóbb, kaptam több darab nyákot -ingyen. A fiatalember aki egy kis panelhez vette, nem használta fel az összeset és odaadta. Vettem már nyákot csak amiatt, hogy dobozt készítsek. Mivel falun lakom, nehéz lenne csak a doboz miatt szaladgálnom, autókáznom, vagy ne adj Isten, külön szállítási költségért rendelnem egy egész táblát. Ellenben, ha alkatrészt rendelek, akkor már a küldés díját kifizetem, a nyák meg elfér a csomagban. Persze ha lenne egy frankó kis vasas, vagy asztalos műhelyem...
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
[OFF] Kár, hogy nem az én falumban élsz, nálunk lenne hol dolgozni ilyen munkára.
(#) SALáta válasza vicsys hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Mindkettőtöknek igaza van. Azaz ha lehet újrafelhasznált doboz kellene, pc-k dobozából sok sok anyag kinyerhető, nyák legvégső esetben ha kevés kell.
A nyákdarabolásra én is csináltam "nyákvágó körfűrészt", nem lett 100% os mert a korong rögzítése, 1mm es darabolókorong van rajta... Nos úgy kellene csinálni hogy rossz sarokcsiszoló tengelyt meghajtani és arra rögzíteni a korongot, de én nem így tettem. Csak azért nem árulom el mivel rögzül mert speciális dolog és ha nem pont azt használja az ember... BL motor jó hozzá igazán mert az legalább igyekszik tartani a fordulatát, a fék lábát az elektronikának nem kötöttem kapcsolóra inkább. 40 perc munka volt vele 100% hulladékból (a korong kivételével) .

SN854616.JPG
    
(#) laszkaa hozzászólása Júl 23, 2011 /
 
Hellosztok!
Én jó pár mindent építettem már. Most egy hangfalpárt építettem. Még egy festés, és az elejére egy huzat (vagy valamiféle szövet) kell. Képeket mellékeltem. Véleményeket várok, pl. milyen festékkel fessem le.
Üdv Laci
(#) klemo86 válasza laszkaa hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Előszöris ezt a pelenka OSB-t kicsit merevíteném valamivel, utána kör alakúra igazítanám a lyukakat
Úgy azért csak szebb…
(#) morzsa15 válasza laszkaa hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Meg egy hangváltó se ártana szentem
(#) gaboca323f hozzászólása Júl 23, 2011 /
 
Üdv!

Összedobtam egy kis erősítőt a sógornőmnek, telefonról zenélgetéshez. Tda2003, 25wattos kapcsitáp, nem tudom mihez volt eredetileg, először sima trafóval csináltam meg, de sajnos valahogy nagy volt az alapzaj, ezzel viszont tökéletes. Két kis házimozi tejfölös dobozzal épp kielégítően szól a szobában. Nem egy erőmű, de a célnak megfelel.
(#) laszkaa válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
A rögzítést holnap befejezem, a lyukak nekem megfelelnek.(a dekopírfűrész fűrészlapja nem volt valami tökéletes) De azért köszi, holnap meglátjuk mire jutok vele. Hangváltón gondolkodtam, de még nem tudom, hogy mire jutok vele.
(#) skero válasza gaboca323f hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Ügyes kis cuccocska ,de valami előfok kellene neki. A hűtőborda nem fért volna el 90fokkal elforgatva? Szerintem úgy jobban bírna hűteni
(#) gaboca323f válasza skero hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Maga a telefon az előfok, alacsony költségvetésű project volt. A hűtéssel nincs gond, az alu hátlap is hűtőfelületként funckionál, alig langyos a borda.
(#) lewi válasza laszkaa hozzászólására (») Júl 23, 2011 /
 
Szerintem az se lenen rossz, ha a lukba tennéd bele a hangszórót, és nem a luk elé. Kívülről beboríthatod talán ilyen sima szőnyeggel- autó kárpittal -öntapadós fóliákkal. A hangváltó is kéne bele szerintem, és még nem ártana kitömni csillapítás gyanánt. Valamint, ha nagyon igényes szeretnél lenni, akkor egy fa lécből csinálsz elé egy keretet, amire szövetet húzol, és azzal takarod a hangsugárzót. Így már majdnem teljesen olyan lenne mint egy felújított vidi.
Amúgy nagyon tetszik a kivitelezés, bár tényleg elbírna egy kicsit vastagabb falakat.
(#) kistotti01 válasza laszkaa hozzászólására (») Júl 24, 2011 /
 
Hello!
Szerintem ne fesdd le, hanem vond be hangfalbevonó kárpittal. Erre gondolok:Bővebben: Link Ezt úgy kell felragasztani a dobozra. Továbbá még egy tip: ha teszel sarkakat, példáúl ilyet:Bővebben: Link ,akkor az is védelemt nyújt. Ha a hangszorók elé teszel rácsot, akkor teljesen gyári kinézetet érhetsz el...
(#) laszkaa válasza lewi hozzászólására (») Júl 24, 2011 /
 
Köszi a tippeket, a keretet holnap megcsinálom szövetet keresnem kell az elejére. Tömítés van benne, üveggyapot.
Üdv, Laci
Következő: »»   774 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem