Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   47 / 313
(#) agressiv válasza GAtesz hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

A pufferkondikat ellenőrizd, ha azokon megvan a fesz akkor jó, ha már ott sincs megfelelő feszültség akor máshol van a baj. Ha pedig AC van a kondikon akkor hatalmas a baj és a diódákkal lesz gond.
(#) horvathrobert2006 válasza GAtesz hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

A pufferkondin kb 310 VDC nek kell lennie,azt mérd meg és akkor szépen lassan tovább.Milyen táp ic van benne?
(#) csücsök22 hozzászólása Júl 24, 2011 /

Nekem senkise akkar segiteni??
(#) agressiv válasza csücsök22 hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Nem fordítva raktad be a kondikat?
(#) csücsök22 hozzászólása Júl 24, 2011 /

Nem!! De még nem lessz rajz addig nemis foglalkozok vele, de ha mégis! akkor csak anyit csinálok vele hogy begyújtom
(#) agressiv válasza csücsök22 hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Nem olyan bonyolult dolgok ezek, kezd el méregetni az alkatrészeket.
(#) perköbüki hozzászólása Júl 25, 2011 /

Urak, én már rengeteget méregettem, de még egy kis segítség jól jönne.
(#) kadarist válasza csücsök22 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Szia!
Szervízrajzok a géphez.
(#) cukor1983 hozzászólása Júl 25, 2011 /

Sziasztok. Van egy fujítsusiemens 17" lcd monitorom és az a hiba jelenség hogy 5 db vízszintes csík látható a képernyőn. Két-két csík egészen közel van egymáshoz az ötödik pedig a monitor tetején található.
A segítségeteket előre is köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza cukor1983 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Ha nyomkodod a bal vagy jobb szelet, az valtoztatja valemennyire azt a csikot?
Ha ettol valtozik vagy eltnik, akkor a kijelzo hibaja, az uvegre ragasztott folianyak elvalt ott par helyen.
Nem volt mostanaban alkoholos kijelzotisztitas?
(#) cukor1983 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Szia! Nem sajnos nem csinál semmit. Nyomkodtam az oldalát. de semmi.A fólián lehet valamit segíteni?Kösz a gyors válaszért
(#) bbalazs_ válasza cukor1983 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Bocsanat, nemjol fejeztem ki magam. A keretet kell nyomkodni befele, ahol a csik van. A foliaval nem lehet, sajnos. Allitolag egyeseknek sikerul egyhen meleg vasaloval ideig-oraig helyreallitani.
(#) GAtesz válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

A pufferen megvan a 310V A graetz jó. Tovább nincs fesz. Az IC típusa: DAPO2ALSZ (vagy ilyesmi) Nagyon nehezen olvasható.
(#) csücsök22 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Szia.Sajnos ez nem jó rajz, mert samsung syncmaster 710n es táprol kellene rajz. de azért köszönöm jó ha van ezis..
(#) kadarist válasza csücsök22 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Válassz ezek közül: Bővebben: Link
Letöltést a rákattintás után a "Get Manual" gomb megjenése után lehet, rákattintással.
(#) Bártfai Ferenc válasza agressiv hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Szia! meg mértem a sec tekercseket... az egyik 516 ohm-os a másik pedig 504 ohm-os
(#) cukor1983 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Köszönöm! Majd ha lesz türelmem akkor lehet hogy megnézem. Most így is lehet használni csak egy picit zavaró. Akkor lehet hogy még is elcserélem az egyik ismerösömel. De még meglátom. Én arra gondoltam hogy esetleg hajszárítóval megpróbálom. Köszönöm.
(#) GAtesz válasza GAtesz hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Az U101-es IC lesz a hunyó szerintem. Ez az a DAPO2LSZ
A világon nincs ilyen IC. Mivel tudnám helyettesíteni?
(#) minitrue válasza GAtesz hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Üdv.

Némi internetes keresgélés után úgy tűnik, hogy sg6841s-t ajánlanak helyettesítésére (ami NEM lábkompatibilis, a rajzod alapján).

elektronline fórum
sg6841s lehetséges fellelhetőség

orosz link 1
orosz link 2
lengyel link
bolgár link

Google translate az idegen nyelvű linkekhez.
(#) GAtesz válasza minitrue hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Basszus!
Ezt hogy találtad? Két napja szenvedek vele, de a google nem hozott rá ilyen találatokat! Nagyon köszi szépen!!
(#) GAtesz válasza GAtesz hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Hogy én mekkora amatőr ökör vagyok! DAPnulla és nem DAPÓÓÓ. Nem látszik az IC-n az írás, és átmentem a szomszéd órás nénihez , hogy kukkerolja le a számokat róla, mert az én nagyítómmal nem látszott semmi. És ő diktálta, én írtam. Ez nagyon amatőr dolog volt részemről.
(#) sukka hozzászólása Júl 28, 2011 /

Hello!! Van egy Dell márkájú kicsit régi lcd monitorom. Aminek az a hibája, hogy csak egy idő után jött be rajta a kép, a led villog valamikor hosszabban valamikor csak kicsit villen fel és az idő múlásával folyamatosan tovább ég. És miközben a led kialszik a kép is egy sötétebb árnyalatra vált. Van amikor 1 óra alatt jön be a kép, van amikor egyántalán nem is jön be. Mi lehet a hibája? Merre felé induljak? Előre köszi!!
(#) vgyula válasza sukka hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Szia!
Mindenképpen a tápfeszültségeket ellenőrizd először.
Üdv.: Gyula
(#) zolika60 válasza sukka hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Szerintem cseréld ki az elkókat a tápban.
(#) sukka válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Köszönöm a kiindulási alapokat, időközben újra bejött. a kép, szóval... Megprobálom majd az elkokat kicserélni ahogy tanácsoltad, illetve a tápegységet leellenörzöm, hogy rendbenn leadja-e a feszültségeket. Bár kissé félve állok neki, sőt egy kicsit félek is a feszültség alatti munkától.
(#) bbalazs_ válasza sukka hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Amikor az elkokat csereled ne legyen bekapcsolva

En azt szoktam csinalni, hogy vagy kartonnal vagy mua foliaval letakarom a nagyfesz reszeket. Akkor, ha veletlenul hozzaerek, sem raz meg.
Persze nagyon hosszannem lehet rajta hagyni, mert nem szellozik rendesen.
(#) Busz hozzászólása Júl 28, 2011 /

Nekem egy LG fLATRON w2243s tpusú monitorom van, néha egy kattanó hang jön belőle.
Ez a régi crt monitoroknál rosszat jelentett, hogy átüt a nagyfesz. Nade LCD-nél ha kattog az utalhat rossz jelre?
(#) bbalazs_ válasza Busz hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Ha mazlid van, akkor van beepitett hangszoro es az lesz a ludas. Ha nincs, akkor a kattogas sajnos itt sem jelent jot.
Elso korben szetkapni, megmozgatni a csatlakozokat, mindegyiket tobbszor ki-be dugni. Nagyfesz vezetekeket egymastol jol elvalasztani es nezd meg, hogy a nagyfesz vezetek es a fem keret nincsenek-e kicsit kormos viszonyban (a gyakori atutes helyen elszinezodik a fem).
(#) Busz válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Nincs benne hangszóró. AMúgy kb fél évesen csinálhat ilyet egy monitor?? Mindenesetre reménykedem hogy csak a hőtágulás kattog... bár nagyon emlékeztet a crt monitorok kattanására. csak ott a kép is bevillant és rögtön tudtam hogy mi okozza.
(#) bbb válasza Busz hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Kb. fél évesen? Már vinném is vissza garanciában cseréltetni/javíttatni!
Következő: »»   47 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem