Fórum témák
» Több friss téma |
Hát igen
![]()
Odaát a 7294-ben épp ma írtam: A táp és az erősítő összekötése előtt a puffereket ki kell sütni. Ott az volt a jelenség, hogy 115V-ra feltöltődött csúcstól-csúcsig a táp. Ehhez elég egy hálózati áramlökés és a terheletlen kondi úgy marad.
![]()
Ennek az előerősítő kapcsolásnak tehát szimmetrikus kimenete van igaz?
Igen, alkalmas szimmetrikus jelátvitelhez. Ugyan nem ezzel a céllal készült, de azonos a két kapcsolás.
Formálódik a végfok nyákterve is.
Valaki tudna adni/mutatni egy jo Stereo(azaz 2 TDA7293 as) kapcsolasu nyak rajzot? Alkatreszeket vettem mar, de nincs jo nyak tervem. Elore is koszi
![]()
Nézd meg a 7293 adatlapján lévőt! Én is az alapján készítettem el a sajátomat. (Figure 2)
Elnézést, nem tudom már módosítani az előző hsz-t, de most jutott eszembe, hogy meg is osztom a sajátomat, hát ha hasznát veszed.
Most értettem meg, hogyan alakítottad ki az elrendezést.
![]() Kicsit talán lehetne tömöríteni, de ez teljesen korrekt megoldás. ![]()
Köszi az elismerést!
![]() ![]()
Mire jutottál az erősítőd alapzajával? Ott hagytuk abba, hogy javasoltam vedd le a potiról az anyát és hajtsd félre, minél messzebb a jelkábeleket a trafótól.
Igen azt megcsináltam, ha följebb mozdítottam a kábelt (potival együtt), és amint kikerült a vaslemez árnyékolása mögül, egyből erősödött a zaj. Közelítettem vele a doboz széle felé is, de nem csillapodott, inkább erősödött akkor is a zavar. Nos lehet, hogy ha rendesen elvezetném a doboz szélén akkor megszűnne teljesen a jelenség, csak akkor új (hosszabb) kábel kéne, tehát újra forrasztani a potit is, és a panelnél is. Nem szeretném ehhez megint szétszedni az említett részeket. Maga a zaj nem zavaró, csak akkor hallom ha a hangfal mellé hajolok, úgyhogy egészen minimális. Persze jobb lenne nélküle.
![]() Láttam többeknél, hogy szintén középre helyezik a toroidot mint én (sokaknál még árnyékoló lemez sincs), nem tudom náluk mennyire lehet hallani a trafó által keltett zavart. Ha most állnék neki biztos a doboz valamelyik sarkába tenném, teljesen körbe vaslemezzel, és lukak lennének rajta, hogy a vezetékek tudjanak ki-be futni.
Hali. Sok helyt olvastam,hogy a TDA 729x -ek mind kompatibilisek egymasal. Szal, ha van nekem 1 megfelelo jo nyakrajzom a TDA7294 hez, es azt 1 nyakra rajzolom fel egymas melle, kicsi helyel koztuk de a TDA7293-as IC-t teszem bele es stereoba kotom majd 2 kabellel ami a bementrol jon, 1 +- egyik IC-hez 1 meg a masikhoz ugy meg lehetne e oldani? Nem lenne zavaras vagy akarmi? Elvileg mukodnie kell. Zavarhatjak e egymast ha pl csak 2-3 centire vannak egymastol a panelrajzok de 1 NYAk-on?
u.i: legfeljebb kette vagom mondjuk, de erdekelne,hogy igy meglehet e oldani? lent a nyakrajz.
Bocsi de mar nemtudom szerkeszteni! Itt a kit leiras, hogy jobban at tekintheto legyen.
es mi is az? a Clip kivezerles? Vagy a Driver bufer vagy micsoda?
A TDA7293 (12. láb) külön kimenetel rendelkezik a feszültségutánhúzú kondenzátor számára. Az adatlap szerint itt nagyobb jelet szolgáltat mint a terhelt kimenet. Nő az IC kivezérelhetősége.
Nos akkor hogy is van ez a tápfeszültség kérdés a TDA7293-nál és 7294-nél?
Előzmények a Kapcsoló üzemű táp autóba Hi-Fi-hez topicban. köszi: Csaba
A tda 1793 párhuzam bírja a +-40 voltot is simán, ehez tartozó kimenőteljesítmény kb. 200watt. A táp tökéletes hozzá.
sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy erre az Ic-re lehet e tranzisztorokat aggatni teljesítmény nővelés céljából? Van pár db kb 130 w tranzisztorom és ezeket jó lenne felhasználni. Csak a hídalt változathoz lehet emitter követőt rakni?
Az elvi lehetőség megvan, de eddig csak rosszat hallottam róla. A meglévő alkatrészeidhez érdemes egy egy célirányos tranzisztoros kapcsolást építeni. Ha ilyen foglalkoztat írd meg a végtranyók típusát, és a tervezett tápfeszültséget az erősítős topicba.
Hello! Lenne egy kérdésem.
Valakitől hallottam hogy négy TDA 7293-ból csinált Két párhuzamos kapcsolást, amit hidalt. Nos ha ez lehetséges akkor mennyi hozható ki belőle 8 ohm-on max táp esetén (kb +-46v)
A kérdésedre 400W a válasz. Most épp ilyet építek, ha kész beszámolok róla. 200W-ot tervezek kivenni belőle +/-32V táppal, de van a trafón kivezetés +/-45V-hoz is.
Csak 400w hozható ki a 4 db. ból?
Akkor érdemesebb ebbol a 729x szeriabol a 4 es ?
Egy IC-re - megfelelő illesztéssel - max. 100W-ot számolhatsz. Bővebben: Link
Jelenleg tda 7294 el csinálok erősitőt subwooferhez, csak az alkatreszeket varom, amit megrendeltem mar majdnem egy honapja
![]() De ha kész lessz csinálok tda 7293 al. Én lehet 20 db al csinálok ilyet kulteri hangosításra 10 egyik oldal 10 másik. De ha mindegyiknek kulon kimenete lenne akkor 1 ic nél 100w 8 ohm a kimenet?
A kapcsolás amit mellékelek mivel jobb? Tobb a kimenő teljesítmeny, vagy csak azon változat hogy az erősítő más osztályba dolgozzon?
Hídban a tda 7293 8 ohm terheléssel bazi nagy hutovel lehet neki adni +-42 voltot? akkor kijön tiszta 400w ?
Vagy csak +-24 v-on 8 ohm terhelessel 150w jöhez ki max?
Engem az érdekel hogy lehet minél többet kicsikaarni 8 ohm-on.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |