Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos kerékpár, robogó házilag
Lapozás: OK   73 / 229
(#) Mormoghy válasza Poc hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Igen, így csináltam. Akkor a 4 Volt az igen kevés. Akkor ez lehet motor gond? Gyenge mágnes? Szénkefe?
(#) Mary bx válasza Mormoghy hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

A visszatöltés csak eladásnál hangzik jól,mint reklámfogás,mert a valóságban jelentéktelen mértékben tölt vissza.Ha jól rémlik kefés motorod van/2 szál megy a motorba/,ott direktbe adhatsz rá 36V-ot de csak sztenderen próbáld! Ha így gyorsabban forog mint gázkaron,vezérlőn keresztül,akkor még lehet aktiválva van a sebesség korlátozód.A dombos vidéket még a 800-1000W-osok sem díjazzák.A 300W-osakat kimondottan sík terepre készítették.
(#) Poc válasza Mormoghy hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Az asszonynak pugoying nevezetű villanygépe van.Az is kefés lehet,mert 2 szál megy a motorhoz,de annál nagyobb fesz-t mértem tekerésnél ha jó rémlik.
(#) Poc válasza Poc hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Na ma megmértem! Ha simán tolom a kerékpárt,akkor mérek 4V körüli értéket kefés motornál! Normál kényelmes tempóval tekerve 15-17V-ot mérek az akksi csatlakozójában!
(#) kekoma77 hozzászólása Júl 25, 2011 /

Üdv! Hány fokos vezérlőegység kell nekem? A motorban ki lettek cserélve a hall jeladók. A nyákon ahol a jelladók vannak 120 fok volt írva. A három jeladó közé volt írva 120 120. Nekem akkor 120 fokos vezérlőegység kell?
(#) Mormoghy válasza Poc hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

4,2 Volt, ha teljes erőből tekerem. Itt akkor valami nem OK.
(#) Poc válasza Mormoghy hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Ott nagyon nem! Az akkukat kösd sorba,és kösd rá a motorra egy pár másodpercre.Közvetlen a motorra menő két vezetékre.Ha pörög veszettül akkor a vezérlő ment tönkre.Ha akkor is relatíve lassan forog akkor a motor kancsi.A kerék a mi kétfázisú biciklinken 320/perc fordulattal forog feltöltött akkuval sztenderen.
(#) Mateusz válasza Mary bx hozzászólására (») Júl 26, 2011 /

Sikerült kicserélni de ugyan azt csinálja mint eddig
Kész vagyok tőle!
Van egy olyan jelenség is ,ha rákapcsolom a világítást leesik a töltésjelző és nem reagál a gázra! Sztenderen finom gázhúzással kipörög 32 km/h-ig
(#) Mateusz válasza Mateusz hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Kivettem az aksikat és láss csodát mind meg van duzzadva , ezért valószínű azok is szarok! 8 órás töltés után szenderen hirtelen gáz és pörög a kerék mint állat, ezután jött volna a próbakör és 3 méter után már megint a hülye hang a töltöttség jelző meg leesett majdnem nullára. 12.5-12.8 V volt átlagba darabonként és a két középsőnek még a teteje is elnyomorodott mintha megolvadt volna
Hol lehet a legolcsóbban 20 Ah akksit szerezni 6-dzm-20??
Miért mehetett tönkre 1 év használat után?? Szar lehet a töltő?? Túltölthettem valamikor??Átlagban 2-6 órákat töltöttem rajta időzítős 220v-os aljzattal épp azért nehogy elfelejtkezzek róla!
(#) Poc válasza Mateusz hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Az a visító hang nem sípolás inkább?
nekem akkor sípolt elinduláskor a tornádó 09-es mikor 4 akkut kötöttem rá.Eredetileg 36V-os.
Csak azért írom mert lehet ez alapján valaki "szimatot fog".Szóval lehet a vezérlőddel van a gond!
A másik vezérlőmnél meg rezonálás lép fel a motorban,vagy gerjedés vagy mi,a lényeg hogy morog zörög a motor,és tuti a vezérlő a rossz! A fázisok meg vannak tuti,kicseréltem a 6 fetet is újakra,de szerintem ott az mc33035 lesz a ludas.Valamiért a terhelésre elveszti a szinkront!És az is az akku fesz. függvényében csinálja.
(#) Mateusz válasza Poc hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

De a 4db akksim is gáz mert púposak és deformáltak pedig 1 évet voltak még "csak" használva! És próbáltam rendeltetés szerűen tölteni. a hang pedig akár sípolás is lehet olyan mintha pörögne de mégsem!
(#) Mateusz válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Gyári töltője van!! Külső, ventillártoros hűtéssel.
Nem tudom hogy lehet e 13000 ft-alatt találni valahol
mert így a 4 db egy kicsit sok.
(#) Mateusz válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Mondjuk hozzá teszem hogy az egyik aksi már rá volt forrasztva a vezeték végére és nem csavarozva mint a többi Ezért valószínű már a gyárban is kóburálnak a barmok!!!
(#) Mary bx válasza Mateusz hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Tudom ajánlani.Itt érdeklődjél bizalommal.
Bővebben: Link
(#) Mary bx válasza Mary bx hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Elküldtem a multkor a szomszédos B.csabai üzlet linkjét,érdeklődtél?
(#) Mateusz válasza Mary bx hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

Igen! Tőlük vettem meg a Hall diódákat. Az akkumulátor náluk is drága sajnos! A másik linken csak komplett bicók vannak men láttam aksikat!
(#) Mary bx válasza Mateusz hozzászólására (») Júl 27, 2011 /

A lap alján van ár nélkül,de mondom bizalommal érdelkődjél,megéri
(#) etm hozzászólása Júl 29, 2011 /

Helló! Van egy 36 voltos töltőm,ami állandóan villog ha bekapcsolom. Képet nem tudok feltölteni,mert 3 megásat készít a gépem,és ekkora mérettel nem engedi hogy feltegyem. Van benne egy LM324N , egy TL3842 , és egy AB17 -es alkatrészek. Ez utóbbi téglalap alakú fekvő alkatrész,és négy lába van. Tudja-e valaki,hogy hol induljak el?
(#) Mary bx válasza etm hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

A töltő,és a pakk polaritása megeggyezik?
(#) etm válasza Mary bx hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Igen,de nem a polaritással van a gond. Jó volt a töltő és elpusztult. Nem tudom mi mehetett el benne?
(#) Mary bx válasza etm hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Helytelen bekötésnél is szokott villogni csak azért kérdeztem.
(#) Biro F. válasza etm hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Üdv.
Mérd meg a töltő kimenetén levő 0,1 ohmos 3 wattos ellenállást.
(#) etm válasza Biro F. hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Azt mértem,és jó. Azt vettem észre,hogy ahogy mozgatom a trafót benne,egyszer villog,egyszer meg nem. Mikor nem villog,akkor elég zajosan zúg a trafó, és melegszenek a kimenetnél a diódák,és a 470 mikrofarados 50 voltos kondi is majdnem süt kb.3 percnyi működés után,ami a kimenetnél van. Mikor nem villog,akkor leadja a 42.1 voltot.
(#) Biro F. válasza etm hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Akkor nézd át az összes forrasztást, mert érintkezés hiba van. A kondikat, ha tudod cseréld ki.
(#) Poc válasza etm hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Nekem úgy emlékszem ha töltöm az akksit,és feltöltötte akkor egy darabig csak a piros led világít,majd egy idő után elkezd villogni,és újra tölteni kezdi az akkut a zöld led vissza is jelzi.Gyári tornádó töltő,nem tudom miért van felcserélve a led,de a zöld fölé oda is van írva hogy "charge"
(#) etm válasza Poc hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Lehet,hogy mégiscsak forrasztás hiba lesz,de ma már nem nézem meg,majd holnap. Ez úgy működött,hogy égett a piros,aztán mikor feltöltött átváltott zöldre,mivel csak egy jelzőlámpája van. Holnap beszámolok,addig is kösz a választ!
(#) roby71 hozzászólása Júl 30, 2011 /

helo
van egy elektromos kerékpárom
a motor forgorészéröl leszakadtak a hall jelado lábai 3 db van rajta
nemtuna valaki segiteni abban hogyan forasszam vissza
a hall jeladot megvettem de a szinkod kellene vagy egy link hogy mejik szinü vezeték hova valo
köszönöm
(#) Poc válasza roby71 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

a hall az állórészen van! azt hiszem az előző ldalon volt valahol leírva a sorrend.mind a 3 leszakadt?
(#) roby71 válasza Poc hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

helo
nem, a hall a forgorészen méghozá 3 db ez a baj
és az öszes láb leszakadt
(#) Mary bx válasza roby71 hozzászólására (») Júl 30, 2011 /

Tegyél fel képet,mert ez a forgórészes Hall elemes dolog engem is érdekel.Olvass vissza az előző oldalon júl.21.-én lett feltéve az amit keresel,lhanzi jóvoltából.
Következő: »»   73 / 229
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem