Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   48 / 313
(#) didyman válasza bbb hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Igen, a kattogást biztosan fel fogják vállalni garanciális szervizre mindenféle funkcióbeni, vagy minőségi hiány/hiba nélkül ...
(#) didyman válasza Busz hozzászólására (») Júl 28, 2011 /

Ha a nagyfesz kattog, azt ebben is észre fogod venni, ilyen eseménynél a háttérvilágítás PWM vezérlője azonnal leáll, vagy a meghajtása elszáll. Mivel más nem nagyon marad esélyesnek, a kaszni illesztési pontatlansága és a melegedés lehet kiváltó ok jó eséllyel.
(#) perköbüki hozzászólása Júl 29, 2011 /

Az normális dolog, hogy a táp IC utáni trafó secunder tekercsén csak váltó áramot tudok mérni?
(#) didyman válasza perköbüki hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Hmm. Tanultál a trafóról olyat, hogy egyenfeszültség átvitelére alkalmas?
(#) perköbüki válasza didyman hozzászólására (») Júl 29, 2011 /

Csak elég homályosan van meg a dolog.
Régen tanultam és sose használtam a gyakorlatban. Most viszont elhatároztam, hogy megcsinálok egy monitort.
De amint látszik nincs könnyű dolgom
(#) djfusi hozzászólása Aug 8, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Samsung 931BF 19"-os monitorom, ami ma reggelre azt csinálja, hogy bekapcsolás után pár másodpercre eltűnik a háttérvilágítás és a kép csak halványan látszik. Valami tipp esetleg? Látszólag minden ok benne. Köszi!
(#) didyman válasza djfusi hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Erről szól a téma majdnem fele, kicsikét olvas csak bele, vagy keress rá. Kondik, csövek, forraszok...
(#) Kocska hozzászólása Aug 8, 2011 /

Sziasztok.
Kaptam egy 20" Acer monitort aminek az invertere volt rossz ezt már megcsináltam, működik. Csak kikapcsolva vagy készenlétben súg a tápegység. Ennek a hibának a javításához kérnék segítséget. Egy kép a tápról.

Előre is köszönöm.
(#) agressiv válasza Kocska hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

kikapcsolt állapotban nincs nagy terhelés a tápon, ezért leesik a kapcsoló frekvencia és ezért hallatszik, ha jó a monitor, akkor nem kell vele foglalkozni, szinte mindd ilyen.
(#) Kocska válasza agressiv hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

Köszönöm a választ. Szétszedve nagyon hangosnak tűnt, összeszerelve már nem vészes.
(#) didyman válasza Kocska hozzászólására (») Aug 9, 2011 /

Ki tudod "fülelni", hogy mi zenél? Szikkadó kondik előszeretettel kezdenek el rezegni. Sok monitornak sajátja az ilyen hang, az oka az, hogy készenléti módban a korszerűbb PWM vezérlő kihagy ciklusokat, leáll-elindul adott periódusonként-ennek van jellegzetes, cicergő, súgó hangja többnyire a trafón.
(#) Mikulás74 hozzászólása Aug 9, 2011 /

Üdv Urak!

Tegnap kaptam egy monitort, kb 20 perc után elment a kép, mindenféle krix-krax jelent meg rajta, észrevettem még, hogy készenléti módban meglehetősen serceg, elég egészségtelen hangja van, aludni biztos nem lehetne mellette.
Azt mondta az illető, aki eladta, ha oldalbapöckölgeti, akkor visszajön a kép.
Mellékelek egy képet, mi van a monitoron, amikor megzavarodik.
Kb mi lehet a baj?
Én a tápjára tippelek, szétszedtem már, nem látok benne semmi érdemlegest.
Köszi!

DSC00123.JPG

(#) Mikulás74 válasza Mikulás74 hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

köszönöm a rengeteg választ, ami érkezett ebben a remek fórumban....(((((((((((((((((((((((
(#) kulzol60 hozzászólása Aug 11, 2011 /

Sziasztok .

Most lett egy problémám .

Van egy Kinetix LCD monitorom és meggadta magát , de furán .

Inditom a PC-t és 2 -3 sec mulva eltünik a kép , azt hittem az alalpom szált el de nem az .
Ha ujra inditom a monitort akkor megint megy 2 -3sec ig és megint leáll megint ujra inditom megint megy stb stb .
A monitor kb 2 éves .
Valami ötlet , mi okozhatja ezt ?
Még nem szedtem szét .

Köszönöm elöre is .
(#) zolika60 válasza kulzol60 hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

A kép is eltűnik róla, vagy csak a háttérvilágítás ment el?
(#) kulzol60 válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

Majdnem összekevertelek velem

Ez jo kérdés . Elöször ott a szép kép és utánna egy kicsit felvilágosodik és etünik a kép , és elsötétül a képernyö .

Ha csak a háttérvilágitás menne el akkor még látnom kellene valami picit halvány képet ?
(#) agressiv válasza kulzol60 hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

Elég valószínű, hogy a háttérvilágítás kapcsol le, ellenőrizd a trafókat, mert nagy valószínüséggel menetzárlatos az egyik.

Ja bocsi külzölnak szántam.[u]
(#) kulzol60 válasza agressiv hozzászólására (») Aug 11, 2011 /

Szia

Megfogom nézni , köszönöm szépen .

Irom a fejleményeket utánna .
(#) kulzol60 válasza agressiv hozzászólására (») Aug 12, 2011 /

Szia

Ugynéz ki igazad van .

Találtam 4db nagyon pupos elkot , cseréltem öket de nincs változás ( ártani nem árt az biztos ) utánna találtam egy szerintem kerámia kondit amire az van irva hogy 15 3.3Kv ( gondolom 15pf lenne és 3,3Kv-os fesz ig ) ez jön egy traforol közvelen és megy egy picike másik trafora ( tényleg pici mert max 10x10mm ) amin két tekercs van egymástol fügetlenek , nem is trafo ez hanem inkább soros tekercs mert ugyan annak a tekercsnek a másik lába ami jön a trafobol megy a háttérvilágitáshoz ezen a kis " kondin" keresztül .Gondolom mind a négyoldalon van világitva mert 4 csatlakozo van összesen . Na ez a kondi pont olyan mint ami átütütt mert a felsö részén füst nyom és hiányzik a szigetelt rész de füstöt máshol nem látok .
A "kondit" mérve nincs rövidzár de 15pF-et meg nem tudok mérni .
Létezik az hogy mikor pukkant vitt magával valami mást is ?
A monitor az megy , látszik halványan hogy ott a kép .
Olyan pici ellenállást nemtudok mérni mint amilyen a trafo ( mohm ) de tudok induktivitást mérni , ebböl kiderülhet a menet zárlat ?
Ezt a világitást lehet hellyetesiteni ( már mint az elektronikáját ) ? Bár nem akarom ha nem muszály .

Megyek veszek "kondit " minta alapján .
(#) perköbüki hozzászólása Aug 13, 2011 /

Sziasztok!

Végül sikerült felállítani a tápot, 2 dióda volt a bibis. Mind 2 fesz megvolt.
Puffer kondim nem volt olyan méretben amit a nyákra tudtam volna szerelni, ezért dróttal kivezetve volt rákötve egy. Aztán vettem méretben azonosat és tettem volna a lapba, véletlenül vissza tettem a régit.
Csattant is egyet, egy dióda elszállt. A diódát cseréltem, viszont most megint teljesen labilisan adja le a szekunderen a feszt. Az lehet ,hogy a táp IC részlegesen tönkremegy?
(#) agressiv válasza kulzol60 hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

A trafó szekunderét mérd ott, lehet pár száz-tól több Kohm-ig az ellenállás (trafótól és csőmérettől függően), azoknak kell naggyából egyezniük.
(#) agressiv válasza perköbüki hozzászólására (») Aug 13, 2011 /

Valószínű, hogy nem csak az egyik dióda szállt el. Cseréld az összeset hátha megjavul.
(#) Daemon09 hozzászólása Aug 19, 2011 /

Sziasztok!

Van egy 22"-os Acer LCD monitorom, ami egyszer csak olyan hibát kezdett el produkálni, hogy bekapcsolás után teljesen fehér a kép és semmi mást nem mutat. Akármilyen bemenetre kötöm, de kábel nélkül is ezt csinálja. Mi okozhatja a hibát?
(#) agressiv válasza Daemon09 hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

A scaler meghalt benne, vagy egyszerűen kicsúszott a kijelzőből a szalagkábel, bár ez nem túl gyakori eset.
Persze könnyen előfordulhat, hogy a néhány kondi elhalálozott és egyszerűen nem képes elindulni az agya.
(#) vgyula válasza Daemon09 hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Szia!
A led rendesen világít a bekapcsolás után?

Üdv.. Gyula
(#) Daemon09 válasza vgyula hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Agressiv-nek igaza volt, ki volt csúszva a kábel. Nem értem, hogy lehet ilyen..
Most viszont bekapcsol, működik rendesen, de egy fél perc után a képernyő bal oldala eltűnik, vagy függőleges zöld csíkok vannak benne. Van, amikor vízszintesen mosódik el, de csak a bal oldala.
(#) pacal76 hozzászólása Aug 20, 2011 /

Sziasztok.
Lenne egy kis probléma a hp1740 moncsimmal.
Át kondiztam bár nem volt púpos egyik sem.
De sajnos a csere után sem oldódott meg a probléma
A tápfeszek rendben megvannak és a csövek is jók.
Viszont valamiért 1-2 perc után kikapcsol majd kis pihi után megint jó. E leállás alatt is megvannak a tápok. A power led ilyenkor teljesen kikapcsol.
(#) agressiv válasza Daemon09 hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Akkor kontakt hiba van valahol. Az enyém például csak akkor működik rendesen, ha ferdén dugom be a szalagkábelt, ha bedugom rendesen a helyére akkor összevisszaság van.
(#) agressiv válasza pacal76 hozzászólására (») Aug 20, 2011 /

Nem kizárt, hogy valami túlmelegszik benne és az elektronika lekapcsol. Lehet át kellene nézni az invertert.
(#) pacal76 válasza agressiv hozzászólására (») Aug 21, 2011 /

Ezen már túl vagyok! Sajnos még langyosodni se hajlandó sehol.
Következő: »»   48 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem