Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, a kattogást biztosan fel fogják vállalni garanciális szervizre mindenféle funkcióbeni, vagy minőségi hiány/hiba nélkül ...
![]()
Ha a nagyfesz kattog, azt ebben is észre fogod venni, ilyen eseménynél a háttérvilágítás PWM vezérlője azonnal leáll, vagy a meghajtása elszáll. Mivel más nem nagyon marad esélyesnek, a kaszni illesztési pontatlansága és a melegedés lehet kiváltó ok jó eséllyel.
Az normális dolog, hogy a táp IC utáni trafó secunder tekercsén csak váltó áramot tudok mérni?
Hmm. Tanultál a trafóról olyat, hogy egyenfeszültség átvitelére alkalmas?
Csak elég homályosan van meg a dolog.
Régen tanultam és sose használtam a gyakorlatban. Most viszont elhatároztam, hogy megcsinálok egy monitort. De amint látszik nincs könnyű dolgom ![]()
Sziasztok!
Van egy Samsung 931BF 19"-os monitorom, ami ma reggelre azt csinálja, hogy bekapcsolás után pár másodpercre eltűnik a háttérvilágítás és a kép csak halványan látszik. Valami tipp esetleg? Látszólag minden ok benne. Köszi!
Erről szól a téma majdnem fele, kicsikét olvas csak bele, vagy keress rá. Kondik, csövek, forraszok...
Sziasztok.
Kaptam egy 20" Acer monitort aminek az invertere volt rossz ezt már megcsináltam, működik. Csak kikapcsolva vagy készenlétben súg a tápegység. Ennek a hibának a javításához kérnék segítséget. Egy kép a tápról. Előre is köszönöm.
kikapcsolt állapotban nincs nagy terhelés a tápon, ezért leesik a kapcsoló frekvencia és ezért hallatszik, ha jó a monitor, akkor nem kell vele foglalkozni, szinte mindd ilyen.
Köszönöm a választ. Szétszedve nagyon hangosnak tűnt, összeszerelve már nem vészes.
Ki tudod "fülelni", hogy mi zenél? Szikkadó kondik előszeretettel kezdenek el rezegni. Sok monitornak sajátja az ilyen hang, az oka az, hogy készenléti módban a korszerűbb PWM vezérlő kihagy ciklusokat, leáll-elindul adott periódusonként-ennek van jellegzetes, cicergő, súgó hangja többnyire a trafón.
Üdv Urak!
Tegnap kaptam egy monitort, kb 20 perc után elment a kép, mindenféle krix-krax jelent meg rajta, észrevettem még, hogy készenléti módban meglehetősen serceg, elég egészségtelen hangja van, aludni biztos nem lehetne mellette. ![]() Azt mondta az illető, aki eladta, ha oldalbapöckölgeti, akkor visszajön a kép. Mellékelek egy képet, mi van a monitoron, amikor megzavarodik. Kb mi lehet a baj? Én a tápjára tippelek, szétszedtem már, nem látok benne semmi érdemlegest. Köszi!
köszönöm a rengeteg választ, ami érkezett ebben a remek fórumban....
![]()
Sziasztok .
Most lett egy problémám . Van egy Kinetix LCD monitorom és meggadta magát , de furán . Inditom a PC-t és 2 -3 sec mulva eltünik a kép , azt hittem az alalpom szált el de nem az . Ha ujra inditom a monitort akkor megint megy 2 -3sec ig és megint leáll megint ujra inditom megint megy stb stb . A monitor kb 2 éves . Valami ötlet , mi okozhatja ezt ? Még nem szedtem szét . Köszönöm elöre is .
A kép is eltűnik róla, vagy csak a háttérvilágítás ment el?
Majdnem összekevertelek velem
![]() Ez jo kérdés . Elöször ott a szép kép és utánna egy kicsit felvilágosodik és etünik a kép , és elsötétül a képernyö . Ha csak a háttérvilágitás menne el akkor még látnom kellene valami picit halvány képet ?
Elég valószínű, hogy a háttérvilágítás kapcsol le, ellenőrizd a trafókat, mert nagy valószínüséggel menetzárlatos az egyik.
Ja bocsi külzölnak szántam.[u]
Szia
Megfogom nézni , köszönöm szépen . Irom a fejleményeket utánna .
Szia
Ugynéz ki igazad van . Találtam 4db nagyon pupos elkot , cseréltem öket de nincs változás ( ártani nem árt az biztos ) utánna találtam egy szerintem kerámia kondit amire az van irva hogy 15 3.3Kv ( gondolom 15pf lenne és 3,3Kv-os fesz ig ) ez jön egy traforol közvelen és megy egy picike másik trafora ( tényleg pici mert max 10x10mm ) amin két tekercs van egymástol fügetlenek , nem is trafo ez hanem inkább soros tekercs mert ugyan annak a tekercsnek a másik lába ami jön a trafobol megy a háttérvilágitáshoz ezen a kis " kondin" keresztül .Gondolom mind a négyoldalon van világitva mert 4 csatlakozo van összesen . Na ez a kondi pont olyan mint ami átütütt mert a felsö részén füst nyom és hiányzik a szigetelt rész de füstöt máshol nem látok . A "kondit" mérve nincs rövidzár de 15pF-et meg nem tudok mérni . Létezik az hogy mikor pukkant vitt magával valami mást is ? A monitor az megy , látszik halványan hogy ott a kép . Olyan pici ellenállást nemtudok mérni mint amilyen a trafo ( mohm ) de tudok induktivitást mérni , ebböl kiderülhet a menet zárlat ? Ezt a világitást lehet hellyetesiteni ( már mint az elektronikáját ) ? Bár nem akarom ha nem muszály . Megyek veszek "kondit " minta alapján .
Sziasztok!
Végül sikerült felállítani a tápot, 2 dióda volt a bibis. Mind 2 fesz megvolt. Puffer kondim nem volt olyan méretben amit a nyákra tudtam volna szerelni, ezért dróttal kivezetve volt rákötve egy. Aztán vettem méretben azonosat és tettem volna a lapba, véletlenül vissza tettem a régit. ![]() Csattant is egyet, egy dióda elszállt. A diódát cseréltem, viszont most megint teljesen labilisan adja le a szekunderen a feszt. Az lehet ,hogy a táp IC részlegesen tönkremegy?
A trafó szekunderét mérd ott, lehet pár száz-tól több Kohm-ig az ellenállás (trafótól és csőmérettől függően), azoknak kell naggyából egyezniük.
Valószínű, hogy nem csak az egyik dióda szállt el. Cseréld az összeset hátha megjavul.
Sziasztok!
Van egy 22"-os Acer LCD monitorom, ami egyszer csak olyan hibát kezdett el produkálni, hogy bekapcsolás után teljesen fehér a kép és semmi mást nem mutat. Akármilyen bemenetre kötöm, de kábel nélkül is ezt csinálja. Mi okozhatja a hibát?
A scaler meghalt benne, vagy egyszerűen kicsúszott a kijelzőből a szalagkábel, bár ez nem túl gyakori eset.
Persze könnyen előfordulhat, hogy a néhány kondi elhalálozott és egyszerűen nem képes elindulni az agya.
Szia!
A led rendesen világít a bekapcsolás után? Üdv.. Gyula
Agressiv-nek igaza volt, ki volt csúszva a kábel. Nem értem, hogy lehet ilyen..
![]() Most viszont bekapcsol, működik rendesen, de egy fél perc után a képernyő bal oldala eltűnik, vagy függőleges zöld csíkok vannak benne. Van, amikor vízszintesen mosódik el, de csak a bal oldala.
Sziasztok.
Lenne egy kis probléma a hp1740 moncsimmal. Át kondiztam bár nem volt púpos egyik sem. De sajnos a csere után sem oldódott meg a probléma A tápfeszek rendben megvannak és a csövek is jók. Viszont valamiért 1-2 perc után kikapcsol majd kis pihi után megint jó. E leállás alatt is megvannak a tápok. A power led ilyenkor teljesen kikapcsol.
Akkor kontakt hiba van valahol. Az enyém például csak akkor működik rendesen, ha ferdén dugom be a szalagkábelt, ha bedugom rendesen a helyére akkor összevisszaság van.
![]()
Nem kizárt, hogy valami túlmelegszik benne és az elektronika lekapcsol. Lehet át kellene nézni az invertert.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |